שלום, צריכה עצה..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום, צריכה עצה..
    מישהי
    13/05/2011

אני בחורה בת 22,
    לפני שנה וחצי נפרדתי מבחור והיינו יחד שנתיים כמעט הוא היה הראשון שלי ועשינו כמעט הכל בפעם הראשונה.
    חודש או חודשיים אחרי התחיל קשר עם בחור אחר שחיבבתי כידיד רק
    גם בזמן שהיינו ידידים הוא תמיד הקשיב לי ותמך בי אפילו יותר מהחבר.
    משום מה זה התפתח ליותר מזה כשנגמר הקשר הראשון.
    היינו יוצאים מבלים, תומכים אחד בשני וגם מקיימים יחסים.
    ככל שעברו הימים התחלתי להיקשר יותר וזה הפך להיות יותר מסתם חיבה.
    יש לציין שהקשר לא מוצהר אף אחד לא יודע על זה חוץ משנינו והסיבה שפשוט נוח לנו עם זה, שנינו בתקופה לחוצה של לימודים ועבודה ולא רוצים להתחייב לקשר מחייב כרגע.
    הבעיה שלי היא שאני מתחילה להיקשר ואולי אפילו להתאהב, כשאני מצליחה להשיג פגישה אני כל פעם מתרגשת מחדש כשזה לא קורה ולא מתראים המון זמן זה מכאיב לי נורא והגעגועים מציפים אותי, כל הזיכרונות מהפגישה הקודמת חוזרים אליי.
    איני יודעת מה הבחור מרגיש אני מאמינה שחיבה אבל לא יותר מזה, הוא לא רוצה קשר ומאוד מפחד לפגוע בי אנחנו החברים הכי טובים, כמו כן סיפרתי לו את רגשותיי אבל עדיין הוא לא מבין אותי כמה זה כ"כ כואב.. נקשרתי אליו מאוד ופשוט לא מעניין אותי דבר אחר חוץ מלראות אותו.
    אינני רוצה להיות האובססיבית שלא שמים עלייה, אני מרגישה שמישהו מנצל את הרגשות שלי שכאילו רק בזמן הפנוי שלו אני טובה בשבילו, ומפריע לי שהקשר לא ידוע לאף אחד, לא להורים, חברים כלום, אני מרגישה שאני משקרת להם.. ורק אני לבד צריכה לשמור הכל בסוד ולהתמודד לבד עם הקשר הבעייתי הזה.
    יש לציין לבחור לא היה קשר רציני עם אף אחת אבל תמיד אמר שיום אחד נוכל להיות יחד ושכרגע הוא לא בשל לקשר השאלה מתי?! כרגע אני פשוט סובלת.
    דיברנו המון על הרגשות שלנו, אני לא בטוחה אם זו אהבה או סתם שיעמום כי אני לא מכירה אף אחד אחר.
    אינני יודעת מה אני רוצה הראש אומר לי שלא כדאי כרגע קשר מחייב כי אין זמן לזה
    אבל הלב חושב אחרת, ישנם רגשות געגועים.
    כרגע הקשר נמשך רגיל דיסקרטי לחלוטין אבל הרגשות משתלטים עליי, מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יבין את הכאב שלי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, צריכה עצה..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני צעדים אמיצים

עדי בדיחי
    15/05/2011

שלום מישהי,

קודם כל- ליבי איתך. את "נשמעת" לי מאוד לבד עם הכל- אף אחד לא יודע על הקשר, הוא לא ממש קורא אותך, את לבד עם החששות ועם הכאב, ולכן אני שמחה שבאת לכאן ושיתפת.

את נשמעת לי מאוהבת מאוד, אכן זיהית נכון- הרגשות לא משקרים ואת לגמרי "שם" בבחינת האהבה אליו. את מבחינתך ממשיכה את הקשר הזה ברצינות, למרות העומס ולמרות הלחץ (במאמר מוסגר אני מוסיפה: יש המון זוגות שנכנסים למערכת יחסים רצינית בתוך לימודים ,עבודה מעמיסה או תקופה קשה, לא פעם קשר כזה משחרר הרבה ומוסיף ריגוש וכיף). אז, זה התאים לך- היום, את בפאזה אחרת. את רוצה אותו ולא כידיד, או כמישהו להנות איתו פה ושם.

הוא , לעומתך, לא ממש שם. הוא לא באמת בשלב הזה. אמנם לא פוסל ש"יום יבוא" ותהיו יחד, אבל לא הייתי בונה על זה, ולא הייתי מחכה לו לנצח כמובן. לא הבנתי ממה שכתבת- האם כאשר סיפרת לו על רגשותייך- סיפרת לו על געגועים, או שסיפרת לו על התאהבות? יש געגועים בין חברים טובים, ויש געגועים בין אוהבים.... וזה לא אותו געגוע. במילים אחרות אני אומרת- האם היית מספיק ספציפית ומדויקת באשר למה את חשה ומה היית רוצה שיקרה בהמשך, או איך את חווה רגשית את הקשר הזה? כי אם דיברת על געגועים, אולי הוא לא הבין ולא סתם.

לך, רגשית, לא טוב ולא בריא לעבור כרגע את מה שאת עוברת. הבחור כאמור לא שם, את גם לא מרגישה שהוא בעינין, והוא יותר בעינין של לבלות, להעביר את הזמן בכיף איתך, ולהישאר בקטגוריה לא מלחיצה ולא מחייבת. האינטימיות שהיתה ויש לך איתו, כפי שקורה להרבה נשים, עשתה לך משהו אחר.. ובניגוד לגברם שאינטימיות פיזית יכולה להביא להנאה שמסתיימת מיד אחרי החוויה, אצלנו הנשים ההנאה הזאת ממשיכה והופכת מתשוקה בסיסית לרגש מתהווה.. ואז יש פה סיפור אחר, כפי שאת מרגישה כרגע. הכי נכון שתעשי, וזה גם הצעד האולי יותר קשה ויותר אמיץ- לספר לו מה את מרגישה. לספר לו מה היה בהתחלה, שהכל מאוד התאים לך, ולספר מה קרה מבלי שהתכוונת שיקרה. וכמה זה כואב- הוא יבין כשתחשפי באמת את רגשותייך מולו. במצב כזה בו הוא לא ירצה לתת צ'אנס לקשר רציני- עלייך לעשות עוד צעד קשה וחשוב- ולנסות להתרחק, אם לא לגמרי (שזה יהיה קשה), להתרחק פיזית ולהמשיך קשר טלפוני, וליידע אותו על ניתוק מסוים, שבא על מנת לשמור עלייך, אני מניחה שהוא יבין. שאלתי היא האם תצליחי לעשות את זה? האם את יכולה בשלב ראשון להיחשף יותר, ובשלב שני אם תשובתו תהיה שלילית לקשר רציני- לנסות לאט לאט להתנתק, כדי לאפשר לך מרחב רגשי וקצת זמן למחשבה?

כי לדעתי את זקוקה לזה מאוד כרגע. את בבילבול, וככל שתיפגשו יותר, את תתאהבי יותר.. לא נשכח שהבלתי מושג- הוא הכי אטרקטיבי.. והבלתי מושג- הוא הכי "להתאהב בו". וזה גם מרכיב חשוב לא פחות.. אם בהמשך תצליחי את להיות בצד הבלתי מושג- אני חושבת שגם תרגישי טוב יתר, ויש סיכוי רב יותר שהוא ירצה בך ויבין- שהוא יכול להשיג אותך רק אם הוא רציני. לא בלתי אפשרי להיות בצד הבלתי מושג, בצד שרוצים אותו כ"כ, במיוחד בקשר בו כן יש רגשות ואינטימיות. כל עוד את "מושגת" ואת שם - נוח לו ולמה שזה ישתנה מבחינתו? הוא לגמרי חופשי ולא כבול... הוא ימשיך לרצות להיות כזה..

מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

מישהי
    17/05/2011

שנינו ראינו את השיחה הזאת ביני לבינך..
    אמרתי לו שיכנס לכאן כדי לקצר תהליכים בלהסביר.
    הגעתי להחלטה אישית שאני לא יפרט כאן.
    אבל אפשר להגיד שבדיוק קראת את המחשבות שלי
    זה רק היה ניסיון לכתוב פה כדי לראות תגובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ - תגובה

עדי בדיחי
    17/05/2011

הי מישהי,

מה שהחלטת אני בטוחה שנכון לך. שמחה שיכולתי לסייע.

בברכת הצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו