זוגיות ונסיעות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • זוגיות ונסיעות
    ט מ
    14/05/2011

    אני ובן זוגי בני 30 כמעט. אני מסיימת תואר שני, והוא התחיל עבודה בהיי-טק. אנחנו כבר 10 שנים יחד, ומטבע הדברים מתחילים הדיבורים על הקמת משפחה, ילדים וכו'. הרצון האלו בגדול משותפים לשנינו, אבל אני מרגישה שלפני כל זה משהו עוצר אותי.
    אני חולה בחיידק בעייתי ומדהים כאחד- חיידק הנסיעות (הארוכות) אחרי הצבא נסעתי לטיול (שלטובתו נפרדנו) של 4 חודשים, אך נאלצתי לחזור בנסיבות מצערות עוד לפני שהרגשתי שמיציתי, אחרי התואר הראשון עשיתי נסיעה נוספת למשך חודש וחצי.
    לפני כל אחת מהנסיעות היו ריבים מטורפים וחודשים קשים מאד, בהם הוא חש פגוע נטוש, לא משנה כמה ניסיתי להסביר שברור שהייתי מעדיפה שנעשה את הטיול הזה יחד (הוא לא רוצה בטיול כזה ולא מוכן בשום אופן), ושאני יוצאת לזה למרות שזה לבד, ולא בגלל שאני רוצה לבד.
    עכשיו, לקראת השלב הבא, אני מרגישה שקשה לי מאד להתפנות רגשית להבאת ילדים, כשאני בעצמי נותרתי עם צרכים לא ממומשים מהילדות שלי. נראה לי לא בריא להתקדם הלאה לחיים משותפים ואחריות על ילדים עם כל המרמור והחסך הזה.
    אני שומעת על זוגות שנוסעים ביחד לתקופות ארוכות או לירח דבש מורחב, ונקרע לי הלב, למה החלום הזה שלי הוא כל כך בעייתי בקשר שלנו? לפעמים אני חושבת אילו יכולתי לותר על זה, ופשוט להוציא את זה לעצמי מהראש כדי שהוא לא יסבול אבל להוציא את זה ממני זה גם למחוק חלק מהאישיות שלי, חלק ממי שהופך אותי למי שאני.
    אנחנו פשוט במבוי סתום.
    אשמח לשמוע דעות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ונסיעות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יש לי השערות ושאלות אליך

    דורית כהן
    15/05/2011

    ט מהיקרה, בכל המכתב שלך מאוד בלט לי החסך הגדול שלך בחוויות משותפות איתו של נסיעות וטיולים - שזה משהו שמאוד מגדיר אותך כבן אדם, ומצד שני אתם 10 שנים יחד ולא כתבת מילה אחת על יתרונותיו, או על אהבתך אליו.
    האם את שלמה עם הזוגיות הזו?
    האם את רואה בו מישהו שתרצי להקים איתו משפחה, לבלות איתו את רוב חייך? לצאת איתו לפנסייה ולטייל בעולם? שקלת האם אולי אתם לא באמת מתאימים?
    קיימת אפשרות שמבחינה רגשית הדרך היחידה שאת יכולה להרשות לעצמך להטיל ספק באהבה הזאת "מתנקזת" אל "חיידק הטיולים" שאת מתארת. זה כאילו שדרך ההיבט הזה שאליו את מודעת והוא "חי ובועט" - יוצאת לאור ההתנגדות שלך וחוסר הסיפוק שלך בזוגיות הזאת.
    זה כמובן ניחוש פסיכולוגי שלי... כי הרבה פעמים אנחנו לא מרשים לעצמנו לערער אפילו בפני עצמנו על המקום בו אנו נמצאים כי זה מפחיד להכיר בבעייה ולעשות צעדים כה מרחיקי לכת. אבל משהו בנו לא שקט ולא שלם עם המציאות ומשמיע את קולו דרך המחשבות היותר לגיטימיות, כמו במכתב שלך.
    אז אם אני צודקת - עלייך לחשוב היטב האם הוא בן הזוג שאת מאחלת לעצמך.

    אם אני טועה, ויש אצלך המון אהבה והערכה אליו, אז עליכם לעבוד על מתן יותר חופש אישי בזוגיות שלכם שכל אחד יממש את עצמו ואת צרכיו, מבלי שזה יפגע עד כדי כך באחר.
    זה שהנסיעות שלך מערערות אותו עד כדי כך - אני חושבת שזה משהו שניתן לעבוד עליו ולשפר אותו. לברר מה כל כך מפחיד אותו. יתכן שבאותה נסיעה ארוכה בה נפרדתם בגלל הנסיעה - הוא עבר זאת מאוד קשה רגשית ומאז הוא בטראומה מנסיעותייך. אם הוא יבין זאת הוא יוכל להיערך נפשית לנסיעות הבאות שלך.
    אשמח לשמוע ממך תשובות על מה שהעליתי כאן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • זוגיות ונסיעות -המשך

    ט מ
    16/05/2011

    באמת לא כתבתי יותר מדי עליו ועל אהבתינו כי בשבילי ברור לחלוטין שהוא האדם בשבילי.
    כבר ניסיתי לחשוב עם עצמי האם הנסיעה הזאת היא רק תירוץ, אבל ממש לא. אני אוהבת אותו מאד מאד מאד, ואני רואה את עצמנו ביחד לתמיד, עם אותן שאיפות משותפות להקים משפחה, ילדים ומה שנקרא "להזדקן ביחד". יש ביננו הרבה הבדלים ותכונות מאד שונות ולא שאין ויכוחים וריבים וגם היו לנו משברים קשים שהצלחנו להתגבר עליהם, בגלל שבבסיס יש לנו אהבה חזקה שנצחה גם כשפרידה היתה הפתרון הקל. אבל הנושא הזה, שהוא נטו עניין הטיולים, מה שעבור אנשים אחרים הוא כיף גדול, אצלנו זה פשוט סיוט.
    בנסיעה הראשונה אכן קרה מאורע נוראי. אחותו שאיתה טיילתי בחו"ל חלתה שם מאד, חזרה לארץ ונפטרה, ואני בעצם חזרתי בגלל זה. זה ברור שיש צלקת עמוקה מהעניין, אבל אני זוכרת את ההתנגדות הקשה שלו וריבים אין סופיים גם לפני אותה נסיעה ואותה טראומה. עכשיו זה רק הפך קשה יותר, אבל יש איזשהי התנגדות בסיסית ועקרונית עוד לפני זה. כל ההתנהגות שלו והדברים שהוא אומר מראים שהוא חווה את העניין כמו בגידה. אני מרגישה שיש לנו קשר חזק מספיק בשביל לאפשר לכל אחד הגשמה של חלומות גם כאלו שהצד השני לא שותף להם, אבל בתפיסה שלו- נסיעה כזאת היא הרסנית לקשר. העובדה שהוא כל כך פגוע ממני לא מאפשרת לי באמת לקום ולעשות את זה. הוא עכשיו בפאזה של "יללא, תסעי כבר, ונראה מה יהיה" ורומז לאופציה של פרידה. ונראה שכרגע עליי לבחור אחת מבין שתי אופציות גרועות- לוותר על החלום, או לוותר עליו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נסיעות וזוגיות המשך 2

    ט מ
    16/05/2011

    כשישבתי קצת לחשוב מה עשויה להיות המשמעות של הנסיעה הזאת עבורו, ולמה זה נחווה עבורו ככה, אז נראה לי שזה קשור לנטיה לפריקיות של שליטה (והוא יודע את זה על עצמו- בחיים לא עישן, שתה וכד'), ונראה לי שמה שכל כך מאיים עליו זה העניין של החוסר ודאות- לגבי מה יקרה איתי ובמיוחד לגבי מה שיעבור אצלי בראש.
    נראה לי שהוא מפחד שאני אגלה על עצמי שאולי הוא לא בשבילי, ואולי הוא אפילו מפחד לגלות על עצמו דברים כאלה. אני מרגישה מספיק מגובשת באהבתי אליו כך שאני לא מפחדת מדברים כאלו.
    גם חוסר הרצון שלו לעשות טיול כזה ארוך קשור לדעתי באותו צורך בשליטה וקושי מול חוסר ודאות, הרי טיול ארוך זה מן מסע כזה.. שלוקח אותך לכל מני מקומות, מראות, גילויים וחוסר הידיעה- זה כל הכיף. אני זוכרת מהטיולים הקודמים שהרגע הכי כיפי בשבילי היה כשהרכבת עוצרת אחרי נסיעה ארוכה ועולה מן התרגשות כזאת של לקראת מה הולכים עכשיו? בשבילו זו לא התרגשות נעימה אלא מצוקה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ניתן להתגבר על פערים מסוג זה ואחרים

    דורית כהן
    17/05/2011

    ט מ היקרה, תודה על כל התוספות החשובות!
    לאור מה שאת כותבת על כך שלגמרי ברור לך כמה האהבה הזו חזקה ושהוא הגבר בשבילך מכל הבחינות, אז עלייך להתמקד באיך מתגברים על הקושי המסויים הזה.
    כלומר אתם מתאימים בהמון בחינות אבל כאן יש אי התאמה.
    האירוע הטראגי של פטירת אחותו ממחלה תוך כדי הטיול שלה איתך מסביר עד כמה הוא מתייחס לכל הנושא של יציאתך לחו"|ל בצורה רגשית. אמרת שההתנגדות שלו עוד היתה קודם לכן, וניתן לייחס זאת ל"קונטרול פריק" שבו.

    על כן,יש לצפות לכך שלאורך השנים הראשונות שלכם יחד, תמיד יהיה לשניכם קושי גדול סביב הנושא הזה. ניתן להקל על כך ע"י ייעוץ ספציפי - גם זוגי וגם אישי במקביל, אצל אותו יועץ, ראשית על מנת להבין יותר לעומק את התופעה ושנית על מנת למצוא פתרונות מקלים שיהיו מקובלים על שניכם. אני מאמינה שהנוכחות של אדם נייטראלי מקצועי תאפשר תקשורת יותר פתוחה ויותר יצירתית מבחינת מציאת פתרונות, כי כרגע שניכם מאוד חסומים וטעונים סביב הנושא הזה.
    עצם ההבנה שניתן להישאר בזוגיות למרות קושי מן הסוג הזה - היא חשובה.
    חישבי על זוגות שמתחתנים, כאשר האחד הוא דתי והשנייה חילונית. זה קושי יומיומי ויש זוגות שמצליחים להתגבר על כך.
    או זוגות שאחד מבני הזוג יוצא לעבוד בחו"ל באופן קבוע. יש קשיים מסוגים שונים ובני זוג שאוהבים מצליחים להתגבר עליהם - אם כי לא בקלות ולא לחלוטין. אבל - האהבה יכולה לנצח...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו