קושי בחיי הנישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בחיי הנישואים
    אלי
    14/05/2011

שלום אני נשוי שנה וחצי. אני בא מהמגזר הדתי והתחתנתי בשידוך. לאחר החתונה גיליתי ככל שעבר הזמן שאני לא אוהב את אשתי כמה שניסיתי ומה שלא עשיתי זה פשוט לא זה לצורך העניין הקושי העיקרי שלי איתה היה שהיא שקטה להחריד ולא מתלהבת מדברים בכלל. מדברת בקול שקט וחלש ואין לה בכלל קשרים חברתיים. ועל כולנה חוסר היוזמה והעצלות... היא לא מסוגלת ליזום אפילו יציאה לקניות.. או מה ללבוש בבוקר. אני לא חושב שאני מושלם אני רחוק מזה אבל על הפער הזה אני לא מצליח לגשר אני אדם עליז ושמח מטבעי ואני בדיכאון מאז החתונה, אני מרחם גם עליה כי אני לא משהו כשאני בלחץ נפשי. אני כל הזמן משועמם ואין לי יום אחד שעובר עלי עם אושר או שמחה. חשבתי כמה פעמים להתגרש אבל אין לי את האומץ . עכשיו גיליתי שהיא בהריון. ואני לא יודע מה לעשות. אשמח לשמוע את תגובתכם תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בחיי הנישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת התייחסות גם מעדי ובני

דורית כהן
    15/05/2011

אלי היקר, צר לי על מה שאתה ומן הסתם גם היא עוברים.
    במצב כזה - אם היה מדובר בזוג חילוני הייתי מציעה לשקול ברצינות את המשך הנישואים ואפילו לשקול לעשות הפלה על מנת לא להתסבך עם ילד משותף לכל החיים.
    ברור שזהו צעד מאוד דראסטי וברור שזה עלול לפגוע באישתך קשות, אבל לחיות כל השנים עם בן זוג לא אוהב ולחוץ ומתוסכל - זה הרסני ומזיק גם לה וגם לילדים שיגדלו באווירה לא אוהבת.
    כמובן שאסור להסתפק בתשובה שלי שמבוססת אך ורק על הדברים שכתבת, ואתה חייב להתייעץ עם איש מקצוע, כדי שיעזור לך להחליט מה לעשות.
    אבל יש לי חשש גדול שמן התגובות הרגשיות שאתה מתאר - יהיה מאוד קשה להתרומם ולבנות אהבה כפי שצריך לחיים זוגיים מאושרים.
    אני מנחשת שבמגזר הדתי יתנו לך תשובות אחרות.
    מעניין מה יהיה לעדי או לבני לענות על פנייתך (בגלל הרקע המסורתי שלהם).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלי, אשמח לדעתך

עדי בדיחי
    15/05/2011

בוקר טוב אלי,

לצערי אתה מתאר את אחת הבעיות המרכזיות בכל נושא השידוכים, אותם מקרים בהם ההיכרות השטחית בהתחלה לא ממש מספיקה, והאהבה שאמורה היתה להיבנות אח"כ, לא נבנית, במקומה- נבנים תסכול ואכזבה קשים.

העובדה שהוספת, שאשתך בהיריון, לא מוסיפה כמובן. הפרט הזה מספר לנו שהקושי לצערנו לא יפחת בזמן הקרוב, אלא ימשיך. כדתיה, מכל האופציות שאני מעלה בראש, הדבר הנכון ביותר יהיה לפנות לרב שמתמחה בזוגיות, או לאדם דתי אחר, מהשורה, שיתן הדרכה ספציפית יותר, בעוד היא תקבל מרבנית או אשה דתיה מוסמכת אחרת. מאוד חשוב שתיוועצו כפי שדורית כתבה, וחשוב שתיוועצו עם אנשים שהם רק מהמגזר שלכם ורק מהתרבות הדתית שלכם, אדם דתי יוכל להבין טוב יותר מה אתם חווים וכנראה יהיה בעל ניסיון עם זוגות כמוכם. ככל שתעשה את זה מוקדם יותר, ובתחילת ההיריון שלה, כן יטב. אולי תהיה אפשרות לעבוד על שני המקומות, למרות שזה יהיה קשה.

כל מה שכתבתי אני מסייגת, כיוון שרק אם נשארה בך טיפת רצון להציל את הנישואין ובהמשך את ההורות לילד- זה יהיה נכון לפנות לאיש מקצוע. אם אתה רוצה מאוד להתגרש וזה רק עינין של אומץ- אני מניחה שבסופו של תסכול אתה גם תבצע, עם תמיכה מסביב. יש היום זוגות דתיים גרושים, עם ילדים, זה קיים. אבל זה לא מקבל, אתה בטח יודע, את הלגיטימציה כפי שהדבר מקבל בחיים החילוניים. אני לא יודעת האם השיקול הזה הוא גם חשוב לך, והאם דרך השיקול הזה אתה חושב האם לתת עוד צ'אנס.

חשוב שאשתך תבין מול מה היא עומדת, עד כמה שזה קשה, אם זה בטיפול, ואם זה דרכך- חשוב מאוד שהיא תבין שהנישואין לא רק במשבר, אלא לפני פירוק. חשוב שהיא תקלוט את המסר שאומר- שחוסר ההתאמה ביניכם קריטי, נכון לעכשיו, והיא צריכה לעשות שמיניות באויר, בדיוק כמוך, אם היא רוצה להישאר בקשר. היא באמת חייבת להיות במקום הזה, אין כ"כ ברירה. אמת שזאת תקופה רגישה- אבל לא יהיה טוב לדחות מסר כ"כ חשוב ליותר מאוחר, כשההיריון יהיה בשיאו. העבודה הזוגית, אם היא תהיה, חייבת לקרות ממש עכשיו.

אם תרצה אני מוכנה, לאור המצב שאתה מתאר, לעזור לך לאתר איש מקצוע מיוחד שיתאים לך, לכם, ואולי שני אנשי מקצוע שיוכלו לעבוד בהתחלה עם כל אחד בנפרד, כפי שלפעמים נהוג בחברה הדתית. אם אתה חושב שיש מה להציל, פנה אליי במייל ואנסה להפנות אותך [email protected].

אם לא נשאר מבחינתך שום סיכוי לקשר, הדבר שאתה לדעתי צריך לעשות זה לפנות לאיש מקצוע (גם עדיף דתי), ולבקש הדרכה נכונה מה עושים ואיך עושים במצב הזה. אם לא שיתפת קרובים או משפחה- זה הזמן. אתה זקוק לאוזן קשבת לא פחות. אתה זקוק לתמיכה, ואם יש לך משפחה תומכת- פנה אליהם, זה יוכל מעט להקל עליך.

אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית ועדי-

בני
    15/05/2011

תודה רבה לכן על כך שאתם מתחשבות בדעתי,
    התשובות המצויינות שהוא קיבל מכל אחת ואחת ממכם, מספיקות בהחלט וממצות את הנושא,
    לעדי יש עדיפות עליי בכמה רמות מאחר והיא עובדת עם כלל האוכלסייה, ייתכן והוא כבר פנה לייעוץ שכזה ולא אהב את מה שאמרו לו, אז טוב שגם כאן הוא קיבל חיזוק לדברים רק מזווית שונה,
    אני חייב להוסיף מילה על נושא השידוך, רק מעטים מאוד במגזר החרדי דווקא מתחתנים בשידוך, וכל הייתר נפגשים ומתראים הרבה מעבר, כך שלהתחתן בשידוך זו אופציה טובה מאוד בהתחשב בתקלות הרבות שיוצאות מלהכיר כמה בחורים בו זמנית דבר שלעיתים גורם בילבול גדול ורצון לחזור לאקס, אתן בוודאי יודעות על מה אני מדבר ויעידו ההודעות כאן בפורום על הבלאגן והתיסכול שזה יוצר,
    אני מניח שהנושא הזה יעורר דיונים לתוך הלילה,,,
    שלום ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני- אני גאה בתשובה שלך

עדי בדיחי
    15/05/2011

אני מחזקת אותך על התשובה המעט מחנכת, המאוד מלמדת, והנבונה שכתבת- מתוך ניסיון ומתוך ידע רב שאתה מגיע איתו.

לגבי שידוכים- אמת אמרת. אני מכירה זוגות רבים שהתחתנו אחרי מספר לא מועט של פגישות (ביחס לשידוך מהיר) ומטפחים זוגיות לתפארת. אני מכירה גם זוגות שהשתדכו- והיה להם קל יותר. עינין ה"מהירות להתחתן" יוצר בעיות רבות במגזרים הדתיים, וזה עולה מפעם לפעם בעיקר במגזר הדתי לאומי, ששם יש האטה מסוימת בצורך הדחוף להתמסד. יש יותר צורך לחכות ולבדוק, דווקא בגלל מקרים שהסתיימו בפירוק.

שוב תודה בני, אני מקוה שאלי יוכל ליישם את הדברים, כי גם לדעתי זו הדרך המתאימה (בעיקר נושא הדמות התורנית שהוא מאוד מאוד חשוב בשלבים כאלה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי- תודה-

בני
    15/05/2011

כייף לכתוב כאן ולקבל ממך מחמאות, זה נותן לי כוח שוב ושוב להכנס ולראות מי צריך עזרה ראשונה,
    ברשותך אני אתפס על המחמאה הראשונה שנתת לי,,, "המעט מחנכת", את צודקת יש בדברים שאני כותב גישה מחנכת, כשאני קורא שוב את מה שכתבתי אני שומע בן אדם צועק וזה קצת לא נעים, אני מקווה שאף אחד לא נפגע מהמילים שלי, אלא לוקח אותם כפשוטם ובורר רק את הדברים שמתאימים לו,
    שיהיה לך המשך יום נפלא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי- תודה- - תגובה

עדי בדיחי
    15/05/2011

הי בני שוב,

למען הקוראים והמשתתפים- אני רוצה לציין שעצם כך שיש בהודעותיך (ולא בכולן!) נימה מחנכת משהו- לא מעיד על דבר שלילי. לפעמים הנימה הזאת חשובה על מנת לעורר משהו אצל הפונה, והרבה פעמים זה גם עושה את העבודה. אתה מודע לכך וזה מה שקובע, לי אתה לא נשמע צועק אלא מנסה להעביר מסר מאוד ברור, באופן מאוד אכפתי ומדויק.

אמת, יש פונים שלא יאהבו את זה ויש כאלה שזה בדיוק יפעיל את המתג- אבל זה בדיוק מה שקורה כאשר פונים לעזרה- לפעמים זה ממש נוגע, לפעמים זה לא. וזה לגמרי אמור להיות כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו