מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בנישואים המשךאלי15/05/2011
תודה לדורית ועדי על התגובות.רציתי לציין שאלה נוספת. לגבי הילדים שיבואו בהמשך. (זה הריון תאומים) כל עוד לא ברור לי מה קורה עם הנישואין האלה אני מבולבל באשר אליהם הפלה לא באה בחשבון כמובן. לא בשלב הזה של ההריון. אבל מה עלי לעשות עכשיו מה לחשוב? איזה מין אבא אני אהיה? דיברתי עם אישתי כמה פעמים בעדינות על אפשרות עתידית תיאורטית של פרידה והיא רק התחילה לבכות אני גם מפחד ליפגוע ככה בעוברים. אני בן אדם לא נבלה. היא עוברת הריון לא קל וקשה לי להיות שם בישבילה מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנישואים המשך -גם לבני
עדי בדיחי15/05/2011שלום שוב אלי,
טבעי שלא תרגיש שאתה מסוגל להיות שם בשבילה ולתמוך בה, בשל הקשיים שאתה עובר בנישואין. רגשות האשם טבעיים, כמובן שאתה לא נבלה ולא קרוב לזה, אלא אדם שחווה משבר לא פשוט כרגע ועל זה צריך להתמקד.
מעבר להמלצתי ועזרתי שהצעתי באשר למציאת מטפלים טובים, אין לי לצערי עוד פתרונות. ההיריון הוא בכל מקרה רגיש, עם אחד או עם תאומים, ההשפעה על איזה אבא תהיה תלויה בעיקר ביכולת ובתעוזה שלך ללכת מהר לטיפול או ליעוץ כפי שהצעתי. העובדה שאשתך נסערת מאפשרות של פרידה (אם כי הבנתי שהיא לא מאוד מופתעת..?) אולי מספרת בין היתר על היכולת שלה כן לנסות להציל משהו. השאלה היא, שוב, כפי ששאלתי אותך קודם- האם אתה במקום של להציל את הקשר, או שאתה גוזר דינך ומחליט לא לעשות כלום, ולקבל החלטה על פרידה בהמשך.
אשמח אם בני יוכל לחוות דעתו כפי שדורית הציעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי-
בני15/05/2011שלום לאלי
אין שום מצווה לחיות בתוך זוגיות בהרגשה שאתה קדוש מעונה, הקב"ה שלח אותך למשימה ספציפית שאמנם היא אינה ידועה לך או לאחרים, אבל עליך לעשות כל מה שביכולתך למצוא את המשימה הזו ולבצע את המוטל עליך בטוב או ברע,
א"כ השאלה שלך היא > האם נגזר עליי לחיות עם אישה שאינני אוהב ?
האם אני אלי, באתי לעולם הזה כדי לסחוב על גבי חבילה קשה שאין לי מושג כיצד לבצע אותה ?
התשובה היא לא !
בורא עולם לא נותן לאדם משימה שהוא אינו יכול לעמוד בה ולהשלים אותה, לכן הוא מקדים רפואה למכה כידוע, ונותן לך כלים מראש לצאת מכל תסבוכת שבמבט לאחור זה היה רק אתגר לחשל אותך ולהצמיח ממך את המיטב,
כעת הגענו לשאלה האם יש לי את הכלים להוציא את אשתי מהדיכאון ?
האם אני מסוגל בכלל לגרום לה להיות יוזמת ויצירתית כפי שאני רוצה שהיא תהייה ? התשובה לזה תלויה רק בך, כי מכאן ואילך הבחירה היא רק בידיים שלך, אתה בוחר אם להישאר או לא, אתה בוחר איפה להשקיע את הכישרונות שלך בזוגיות הנוכחית או במקום אחר,
אולם שים לב מה שקרה לך,,, היות ולא בחרת בזמן אז החיים מאלצים אותך ומכריחים אותך לבחור כעת, אתה כבר נשוי שנה וחצי, יש לך כבר קשר ואמפטיה לאישה שאתה מכבד, ו...יצרת ביחד עם אשתך חיים חדשים בדמות שתי עוברים, כעת האתגר יותר עוצמתי,
אני לא יודע מאיזה מגזר ובאלו ישיבות למדת, אבל את השיעור הגדול ביותר אתה צריך ללמוד עכשיו, מה שצריך להעסיק אותך יותר מכל, זה איך אני לא מאבד את ה-שמחת חיים שלי ? איך קרה שאישה אחת קטנה הצליחה לבלבל אותי ולהוריד לי את כל החשק וגורמת לי למצב רוח שפוך ודכאוני,
אתה טוען שהיא לא חברותית ולא מתלהבת מדברים, ואתה מה ? במקום שאתה תמשוך אותה אחריך אז אתה נכנס לרחמים עצמיים ומיישר איתה קוו בעניין הזה, אכן אישה בונה ואישה הורסת,,, אבל ההתנהלות שלך מאפשרת לה לגרום לכם להגיע למצב הזה,
לכן ידידי, לאחר שיחת המוסר שבוודאי רצית להימנע ממנה, אבל אופס, פנית לכאן לאתר חילוני, אבל ה' נמצא בכל מקום והוא זה ששלח אותי (כנראה...) להאיר לך את הדרך,
כל שעליך לעשות זה ללכת לאיש מקצוע שיזכיר לך מאין באת, תחזיר לעצמך את כל התכונות הטובות שהיו בך לפני החתונה, תאמין שאתה מסוגל ויכול לעזור ולתת מעצמך גם לאחרים כי לשם כך באנו לעולם, לתת ולתת, אז במקום להתנדב לזק"א או לפק"א תתנדב בבית שלך,
שלח אותה לקורסים של יזמות שלח אותה לקורסים רלוונטיים לבעיות שלה, תעמוד מאחוריה, תן לה גב תומך, תרומם ותפאר את הישגיה ותרוויח אישה כלבבך,
האם לשם כך באת לעולם ? לא יודע, אבל שווה לנסות, במיוחד שאתם כעת לפני לידת תאומים שהם בוודאי לא אשמים שלא מצאתם זמן ללכת ולהתמקצע להיות הורים שמחים ויצירתיים,
המשך >* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלי-
בני15/05/2011לסיכום:
1. שב עם עצמך ותראה איך אתה יכול לחזק את האישיות שלך בחזרה כפי שהייתה עד החתונה ואף יותר מכך,
2. תאמין שלקב"ה יש תוכניות לגביך, והוא שם אותך בדיוק במקום שאתה צריך להיות, ("התחתני בשידוך"...) וכל מה שאתה צריך לעשות זה לפעול ולקחת את המשוכות לידיים שלך כי מי שייהנה מכך זה רק אתה ועוד פעם אתה !
3. יש היום קורסים לכל דבר ועניין, קורס להעצמה נשית, תקשורת, דימוי עצמי וכו', שזה עוד אחד מהכלים שה' נתן לדור הזה כדי שיכול להתקיים, אז מצווה וחובה להשתמש בכלים הללו,
4. כל האמור כאן בתנאי שאתם נורמטיביים ושח"ו אין לאשתך איזה גיבנת שהיא סוחבת על גבה מהילדות, ואני מוסיף כעת כמה מילים שיכולים לשנות את כל התמונה,
קודם כל איפה ההורים שלה ? הם גם מתנהגים כך ? הם יודעים ממצבה ? ניסת לערב אותם ?
יש לך איזה דמות תורנית שמבינה ועוסקת בייעוץ נישואים ?
5. אם אתה סבור שכבר עשית הכול ואין לך פרטנר לחיים משותפים תקינים, תעשה שאלת רב לגביי התאומים כי אם המצב כ"כ קשה כפי שאתה מתאר,,, ייתכן ואסור לתת לה להביא אותם לעולם בין אם אתם נשארים ביחד ובין אם לאו, כמובן שצריך להתייעץ ולשקלל את גודל העוברים,
6. אני מחזק את ידיך ומוכן לעזור לך מכאן או במייל פרטי, ולא משנה מה תהיינה החלטותיך !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני ולאלי
דורית כהן15/05/2011בני יקר, אני מוקסמת מתשובתך! כל כך הרבה חוכמה ויסודיות ואומץ "לקרוא לילד בשמו".
שמת את הבעייה הזוגית בקונטקסט הרחב ביותר האפשרי - של משמעות היותנו כאן על האדמה וזה מעורר השראה. יישר כוח!!
אני מקווה שהדברים שכתבת יעוררו גם אצל אחרים ובמיוחד אצל אלי השראה להביא אנרגיות מסוג חדש ולשנס את מותניו לאפשרויות חדשות.
ונכון, כמו שעדי כתבה, שניתן להיעזר באנשי מקצוע ורוח מן המגזר שלך.
אני קיבלתי המלצות על הרב שרלו למשל,בתור אישיות שניתן לפנות אליו אפילו דרך האינטרנט בשאילתות, ובודאי ניתן לקבוע איתו התייעצות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)