אובדת עיצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עיצות
    רינת
    15/05/2011

שלום, אני בת 28 נשואה שנה ואם טריה לתינוק בן חודשיים. במהלך השנה הזו וגם קצת לפני אני מוצאת את עצמי נכנסת ל"פיצוצים" עם בעלי ואפילו עולה רעיון הפרידה (אולי כדי להכעיס זה את זו) בסופו של דבר אנחנו מאוד אוהבים אבל אני נתקלת בהמון קשיים איתו: כשהוא מתעצבן הוא לא מסנן את מה שאומר ויוצא לפעמים שהוא מקלל, לפני הנישואים היה בנינו פיצוץ מאוד גדול עד כדי כך שהוא הוציא לי את הבגדים מהבית וכשהלכתי הוא בכה והתחנן שאסלח לו הסכמתי לדבר ובאותה שיחה הוא בכה ואמר שישקיע בנו ושמה שעשה באמת עבר כל גבול מאז לא קרה משהו קיצוני כזה אך יש לו אופי קשה, הוא לפעמים חסר טקט כלפי אנשים ולפעמים זורק שטויות כמו "אני אהפוך אותך" ודברים בסגנון הזה שנמאס לי לשמוע.
    הגענו למצב בו אפילו המשפחה שלו ישבה לשיחה ואמרה לו שמהצד הדיבור שלו נראה שלא מכבד אותי אך מאותה שיחה זה חזר... אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אנחנו אוהבים ואני יודעת שהוא לא שם לב ולא מתכוון אבל אני מרגישה שאין אצלי דבר כזה לא להתכוון ברגע שזה נאמר זה פוגע, אני פוחדת להיות גרושה בגיל כזה והוא לא מאמין בייעוץ זוגי אני רוצה חוות דעת למרות שזה ממש בקצה המזלג, מה מצב כזה דורש? אם אני אשאר בזוגיות כזו זה נורמלי? הגעתי למצב בו אני לא יודעת מה לעשות ועשרות שיחות כבר מאחוריי הוא אומר שהוא לא שולט בזה והרבה פעמים מתנצל וזה מפחיד אותי שזה תסמין של גבר שמכה ומביא פרחים אח"כ (לא היה מצב של אלימות פיזית חלילה) אך זו ההשוואה שלי.
    אני אציין שהוא אבא טוב ובעל מפנק ואוהב כשאנחנו לא רבים, ומנסה לרצות אותי רוב הזמן.
    אשמח לעצה, פיתרון, חוות דעת, משהו שיוביל אותי לעשות את הדבר הנכון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עיצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפור על שליטה בכעסים

דורית כהן
    16/05/2011

חסוייה יקרה, בתור תשובה החלטתי להדביק כאן סיפור שמצאתי באינטרנט - הוא מופיע בכל כך הרבה מקומות שלא אוכל לשייך אותו למישהו מסויים. נניח שזה "סיפור עממי":

שליטה בכעסים

היה היה ילד קטן עם אופי רתחני
    אבא שלו נתן לו שק עם מסמרים ואמר לו שבכל פעם שהוא מתפרץ
    וצועק על אנשים הוא חייב לתקוע מסמר בגדר שמקיפה את ביתם

ביום הראשון, תקע הילד 37 מסמרים בגדר, אך במהלך השבועות הבאים ככל שלמד לשלוט בכעסו ירד מספר המסמרים שהוא תקע בגדר

הוא למד שקל לו יותר לשלוט בכעסו מאשר לתקוע מסמרים בגדר

לבסוף, הגיע היום בו הילד לא התפרץ כלל הוא סיפר את זה לאבא שלו , ואבא שלו אמר לו שעכשיו, בכל יום שחולף ובו הוא לא התפרץ ושלט בכעסו הוא צריך לשלוף מסמר אחד מן הגדר
    הימים חלפו ולבסוף הגיע הילד לאביו ואמר לו שכל המסמרים נשלפו מן הגדר
    האב, אחז בידו של בנו לקח אותו החוצה אל הגדר, ואמר לו
    כל הכבוד בני על שלמדת לשלוט בכעסיך, אבל הסתכל נא אל החורים שבגדר הגדר כבר לעולם לא תהיה כמו שהיא הייתה בהתחלה. כשאתה אומר דברים מתוך כעס , הם משאירים צלקת בדיוק כמו החור שבגדר. אתה יכול לתקוע סכין בגבו של אדם ולמשוך אותה החוצה חזרה , אבל לא משנה כמה פעמים תתנצל הפצע עדיין יישאר שם.

פצע מילולי הוא גרוע בדיוק כמו פצע פיזי

חברים הם כמו יהלומים יקרים, הם גורמים לך לחייך ומעודדים אותך להצליח,
    הם קשובים לך, הם תמיד שם בשבילך, אל תשאיר להם צלקות...

אנא סלח לי אם אי פעם השארתי לך חור בגדר !!!

כאן מסתיים הסיפור. האם את יכולה להביא את הסיפור הזה לבעלך?
    עליו לקחת אחריות על עצמו ולרצות לעשות משהו עם ההתפרצויות שלו.
    ואם אין בכוונתו לעשות עם זה כלום, שניכם צריכים לדעת שהאהבה היא זו שמשלמת את המחיר. התכונה הזאת יש לה סיכוי גבוה להרעיל את האהבה ולהכחידה! שיידע שזו יכולה להיות התוצאה.
    עכשו שנולד התינוק בשעה טובה, התהליכים השליליים האלו עלולים להיות מהירים יותר, כי עכשו יש לך "אובייקט" חדש להתאהב בו - התינוק שלך - והסכנה להיעלמות האהבה כלפי בעלך גדולה יותר במצב זה כאשר ישנם דברים בהתנהגות של בן הזוג שהם מכעיסים ופוגעים באופן קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו