מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורת נוראית בהריוןדנה17/05/2011
שלום לפורום,
אני בד"כ גולשת סמויה פה ונהנת לקרוא את העצות והדברים.
והנה, עכשיו אני זקוקה למילים שלכם.
אני בחודש שמיני של ההריון הראשון שלנו .ההריון די קל ואין לי הרבה סימפטומים מיוחדים ואפיללו לא שלחתי אותו פעם אחת להביא לי משהו בלילה
אני חושבת שאני מאוד נוחה בסך הכל. עובדת ומתפקדת בבית והכל בסדר (גם במיטה).
אבל, ופה העניין... בחודש האחרון טמטמת ההריון תפסה אותי חזק כנראה ואני ממש לא מפוקסת. יש הרבה דברים שאני רוצה לעשות ושוכחת. יש דברים שאני אומרת שאעשה כמו למשל היום להפשיר עבורו את הבשר ושחכתי והוא היה חייב בתוך 40 דק' לרוץ לעבודה. אז הוא עמד להפשיר ולהכין סלט כי אני ניקיתי בנתיים את הבית.
שכחתי בתום לב. והוא התנפל עלי שהוא לא סומך עלי והרבה דברים שאני אומרת שאעשה אני לא עושה. והתחושה שלי שהוא פשוט לא מבין אותי בכלל.
כבד לי, אני עייפה, לא מרוכזת, יש לי כאבים ברגליים כבר כמה ימים, החמוד בבטן מושך לי אותה חופשי ולא תמיד זה נעים אבל אין לי רגע דל אחד ואני כל הזמן בעשיה מסביב העבודה שלי והבית והוא.
בהריון הוא עשה לי פעם או פעמיים עיסוי לגליים של 5 דק' בקושי. זהו.
ואני לא מבקשת והוא לא שואל או מציע.
אני מרגישה שאין לי פרטנר אמיתי ושהוא אולי פשוט חא מבין אותי ולא יודע איך להכיל את ההריון ויותר מזה לא יודע לנהל את עצמו רגע לבד כשאני לא בסביבה.
מה יהיה בחודשים הראשונים כשהתינוק יהיה עלי רב הזמן ואני אהיה עייפה? גם אז אצטרך להיות עבורו כל הזמן והוא יאמר לי שהוא לא סומך עלי ויכעס.
איך אני מתמודדת איתו? כל שיחה על זה נגמרת בריב.
וגם הסף עצבים שלי לחוסר ההכלה שלו אותי קטן ואני כועסת מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם הוא עובר שינוי
עדי בדיחי17/05/2011שלום דנה,
תודה על השיתוף שלך.
כידוע גם עבור גבר לא פשוט עם חוסר הוודאות שיש בתהליך ההירוין. גם הוא, כמוך, לא יודע מה יקרה, אלא רק משער, ומנסה להתכונן. כאשר קורים דברים לא אופייניים, או שהתחילו רק בהיריון והם בבחינת "שינוי" אצלו- לא בטוח שהוא יוכל להגיב ביתר גמישות, דווקא לאור כך שגם הוא צריך להסתגל למשהו חדש.. עכשיו לקראת הלידה בע"ה בזמנה, זה גובר יותר. נסי גם להבחין בהיבט הזה שאת נושאת את הילד של שניכם, האחריות עלייך היא עצומה, וכשאת הולכת, או יוצאת, או סתם לבד עם עצמך- למעשה את נסתרת מעיניו והילד שלו- איתך. יש משהו גם בעובדה הזאת שאנו אלו שנושאות את הילדים של בן הזוג, וזה חלק מהרגשת חוסר השליטה שלו. זה בהקשר לכך שאמרת שאולי הוא מתקשה כשאת לא בסביבה ואני מתחברת לזה.
הלכה למעשה, בבחינת מה ששאלת- יש שני מישורים, המישור האחד הוא שאת לא מפונקת- עובדת, מנקה, עושה, מפשירה בשר (לפחות התכוונת להכין אותו), לא מבקשת יותר מדי ולא דורשת. המישור השני הוא שהוא מטבעו לא יוזם גם פעולות לקראתך (אולי בגלל שאת לא מבקשת והוא מנסה להבין איך עליו להתנהג?), יכולת ההכלה שלו תלויה במידה מסוימת גם בך- ובתקשורת שאת בונה איתו במהלך התקופה החשובה שאתם עוברים. מאוד חשוב שתשתפי אותו במה שעובר עלייך, תחושות, מחשבות, תוכניות משותפות, אולי יותר לקרב אותו לחוויה שלך ע"י הילד שיוולד בע"ה. אולי הוא באמת חש לבד במקום שלום ומאוד חסר אונים. וכשאת עושה משהו שלא מוצא חן בעיניו- הוא ישר משתלח. המקום האינטימי הוא הדדי, חשוב לזכור, וההענקה אף היא. נסי להסביר לו כשהוא רגוע את עינין השיכחה בהריון, ומאידך נסי כן להתקרב ואולי להעיז לפעמים לבקש משהו עבור עצמך, יש סיכוי שהוא, מתוך זה, יחווה אותך שונה, וגם את התהליך שאתם עוברים יחד.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)