מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצהקארין17/05/2011
שלום, אשמח לעצה טובה. קצת ארוך, מצטערת...
בסך הכל המצב שלי מעולה, אני בת 27, נמצאית במערכת יחסים נפלאה כבר 3 שנים שמתוכן שנתיים גרים יחד. אוהבים, טוב לנו יחד, באותו ראש, ולמעשה הכל מושלם.
מה שמפריע לי לאחרונה זה שאני מרגישה שהגיע הזמן להתקדם לשלב הבא בקשר שלנו, זאת אומרת להתחתן ובהמשך להקים משפחה.
הנושא כמובן כבר עלה על הפרק, אבל ללא תוצאות מהותיות. הוא אמר לי שהוא אוהב אותי, רואה את העתיד שלנו יחד ורוצה שנקים משפחה, אבל לא מבין מה בוער לי עכשיו.
אני פשוט לא מבינה למה לא עכשיו, הזוגיות שלנו מצויינת, שנינו בטוחים בה ורוצים עתיד יחד, אנחנו כבר לא ילדים (הוא בן 30) וכבר מספיק זמן יחד.
הוא טוען שבכלל לא חשוב לו להתחתן, ושצריך לעשות את זה כשרוצים להיכנס להיריון, והוא לא מוכן לזה עדיין. אמרתי לו שגם אני ממש לא מוכנה לזה עכשיו, אבל אני לא רוצה להתחתן וישר להתחיל לנסות להיכנס להריון.
אחרי זה הוא אמר שהוא גם לא יודע איך נוכל לממן את החתונה, כי להורים שלו אין הרבה כסף, וגם אנחנו לא עשירים. אמרתי סבבה, ההורים שלנו יתנו כל אחד לפי יכולתו ומה שנשאר נשלים בעצמנו, או מהמתנות. גם ככה אני לא מהאנשים שאוהבים חתונות ענק יוקרתיות ומאוד רוצה חתונה צנועה.
אמרתי לו שאם זה מה שבאמת מפריע לו, אז טוב שדיברנו על הנושא, תיאמנו ציפיות וניסינו לחפש פתרונות. לי פשוט יש את הפחד הזה שאולי הוא לא בטוח בקשר שלנו או פשוט לא רוצה שנתחתן. קשה לי להירגע, כי אני ממש אוהבת אותו ורוצה לחיות את חיי איתו.
הוא אמר שאני צריכה להירגע ולהאמין בו ובאהבה שלנו.
האם השיחה הזאת נשמעת הגיונית ואני באמת צריכה רק להירגע, או שיש לי ממה לחשוש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג..
עדי בדיחי17/05/2011הי קארין,
השיחה הזאת נשמעת מאוד הגיונית וגם מתאימה לשלב של הזוגיות, ואת זה אני אומרת כי נשמע שיש לכם זוגיות שבנויה ומושתתת על מרכיבים חשובים ובריאים. חשוב היה כנראה שהיא תהיה מספיק ארוכה כדי לגרום לכם לחוש כ"כ טוב יחד.
הוא עצמו נתן לך מספר תשובות לחששותייך- הוא לא מרגיש עדיין בשל, ולא בגלל שלא אוהב אותך או לא מאמין בקשר, אף מעודד אותך להתנער מהתחושות ומהספקות ולהאמין שזה כן יקרה. מעבר לכך הוא מעלה קשיים, חלקם רגשיים וחלקם לא. החלק הכלכלי הוא קושי מסוים, ואילו עינין ה"חתונה וילדים" כרגע יותר מלחיץ אותו. עצם כך שהנושא נתון לדיון ואתם מנהלים אותו באופן ששניכם יוצאים עם תשובות, זה המצב הטוב ביותר- תקשורת נכונה גם בעתות כאלה בו צד אחד מאוד רוצה וצד אחר פחות.
אני לא באמת מרגישה שיש לך מה לחשוש. אני דווקא חווה מדברייך סיפור אהבה יפה, שיש להמתין מעט עד לשלב הבא שאת כבר מאוד מוכנה לו (וטבעי שכך יהיה). נסי להרפות מהעינין למספר חודשים (תצליחי? מעט קשה) ותעלי שוב את הנושא באופן לא מלחיץ - אלא לדעת איפה הדברים עומדים. אם מדובר באהבת חייך, אל תלחיצי, תני לזה זמן- נשמע שהוא רוצה ומעוניין וזקוק לזמן לעכל את השלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה!
קארין17/05/2011אני ממש מקווה שאצליח להתאזר בסבלנות. אני יודעת שאין לי באמת על מה להתלונן, אבל זה פשוט קשה לאחרונה.
כל הזמנה לחתונה שאני מקבלת (ואני מקבלת המון לאחרונה) מכניסה אותי למעין עצבות.
אולי כל החתונות הקרבות יעודדו אותו לכיוון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)