מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר שלי לא סומך עלייאנונימית20/05/2011
שלום רב,
אני בת 23 ולפני כשלושה חודשים התחלתי קשר חדש עם בחור מדהים (בן 26). הקשר התחיל בצורה מאוד רצינית וכבר מההתחלה הבנו שאנו רואים עתיד ביחד. הוא הציע לי לעבור לגור אצלו ואף אמר שמרגיש בשל לילד. אני אישית לא בטוחה שאני מוכנה לילד בשלב זה, אבל יודעת שאני רוצה להתחתן אתו. יחד עם זאת, וכאן החלק הלא נעים- לפני כחודשיים פלטתי בזמן ויכוח שהיו לי כחמישה-עשר גברים לפניו, מה שעורר סערה לא קטנה, היות והוא קנאי מאוד. מעבר לכך, אף פלטתי שבגדתי באקס שלי (אתו גרתי יחד כשנה).
למרות שבאופן כללי היחסים טובים ואני לא נותנת לו סיבות לא לסמוך עליי, אני יודעת שזה מפריע לו וגורם לו לפקפק בי. שוב ושוב עולה השיחה הזאת, שבה הוא טוען שהוא לא יודע אם אפשר לסמוך עליי, ושלמרות שהוא אוהב אותי הוא לא שלם עם עצמו ומרגיש שצריך לשים עליי עין ולבדוק שאני לא עושה שטויות. מצד אחד אני מבינה אותו, אך מצד שני השיחות הללו פוגעות בי מאוד כי אני רצינית לגביו, ודווקא כשלראשונה בחיי מצאתי מישהו שאני לא מפחדת לחשוב אתו על העתיד- הוא לא סומך עליי.
כל שיחה כזו נגמרת בכך שהוא אומר שיהיה בסדר ושהזמן יעשה את שלו. כעבור כשבוע הנושא חוזר על עצמו. נגמרות לי התגובות, הרציונליות והאמוציונליות גם יחד, אינני יודעת כבר כיצד להסביר שמה שהיה בעבר- היה. עכשיו זה שונה. עכשיו אני רוצה משפחה, ואעשה הכל על-מנת לשמור על הקשר הזה ולטפח אותו. אני בטוחה שהוא יודע את זה ומאמין לזה, אבל המידע שפלטתי לו על העבר שלי חזק כנראה מכל מה שידוע לו על ההווה.
אינני יודעת כיצד להתנהג ומה לעשות, ומה הטעם בכלל בקשר כזה- שחסר בו אמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית-
בני20/05/2011מזל טוב על הזוגיות החדשה, בדיוק כמו שכתבת אין טעם להמשיך ולנסות להסביר לו, הוא לא יבין ולא יקבל את הדברים ממך כפי שהם,
לכן אם הזוגיות הזו חשובה לך ולו, אתם צריכים לגשת לאנשי מקצוע ולבקש שייעשו בינכם שיחה פתוחה על החששות שלו, זו תהייה הזדמנות רצינית להביע ולתת לו להבין את הצד שלך הכי טוב שיש,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
נטלי20/05/2011בני, ראשית תודה על ההתייחסות.
ייעוץ עם איש מקצוע נשמע לי כמו משהו שעושים לאחר שנישואין של שנים נקלעים למשבר חמור. נשמע לי מוזר לשקול ייעוץ לאחר שלושה חודשים של קשר. מצד אחד אני חושבת שאולי אם אמשיך לא לתת לו סיבות- הוא ירגע עם הזמן, מצד שני אני לא רוצה לנסות להוכיח את עצמי בכל דרך אפשרית. אני נאמנה ואוהבת, ולא רוצה להרגיש נחותה. בשורה התחתונה השאלה היא האם עליי להמשיך ולנסות להבין אותו ולהתמודד עם חוסר האמון שלו וההרגשות השליליות שלו, או שמא במצב כזה הבנה לא תעזור וצריך לשים אולטימטום שיבין שאני לא מוכנה להמצא בקשר ללא אמון, וזאת על אחת כמה וכמה כשאני משקיעה בקשר הזה את כל כולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן רציני ליחסים רציניים
דורית כהן21/05/2011נטלי היקרה, איכשהו נדמה לי שזה דווקא טוב שיחסיכם נפתחו באקורד של חשיפה.
אינטימיות עמוקה נמדדת ביכולת של כל אחד מבני הזוג לשתף את עצמו גם לגבי דברים שהוא מרגיש לא נוח לגביהם, דברים שהוא מתבייש בהם. אני מתכוונת בעיקר לעניין הבגידה, לא למספר הגברים שהיית איתם.
התערטלת נפשית בפניו, ובעצם כך הוא יודע מי את, והמידע הזה לא יצוץ לו פתאום אחרי שנים של הסתרה ויכה בו.
עכשו השאלה היא האם יחסיכם ישרדו את החשיפה הזאת.
יש להניח שבגלל המידע הזה הוא ייעשה יותר קנאי ויותר חשדן ויתחקר אותך איפה היית ומה עשית.
אם תמשיכי להיות גלוייה איתו ולספר לו גם אירועים "על יד" כמו למשל - מישהו התחיל איתי או מישהו מצא חן בעיני, על מנת להרגיל אותו שמשתפים זה את זו במחשבות מסוג זה ו"נשארים בחיים", אז אני מקווה שהוא יתחיל להכיר אותך ולסמוך עלייך שאינך מסתירה ממנו דברים, ושהוא לא חייב לחלוב ממך מידע ולתחקר אותך על מנת להפיג את חרדותיו שמא את עושה מעשים מאחורי גבו.
שווה גם לברר האם קרתה לו טראומה של בגידה בעברו. אם חברה שלו בגדה בו - יש כאלה שאפילו נשיקה עם מישהו אחר נחשבת בעיניהם בגידה - אז הוא מסתובב בעולם פגוע וחשדן ו"מכין את עצמו" להיפגע שוב ושוב בנקודה זו.
את יודעת, אתם עוברים "מיני-טראומה" של בגידה עכשו.
אחרי שבגידה מתגלית, יש שלב קשה שבו הנבגד שוב ושוב מעלה שאלות ורוצה פרטים, וחוזר לאירוע שוב ושוב ורק הזמן והתנהגות יציבה וחשופה של בת הזוג יכולים להרגיע אותו.
אם את אוהבת אותו - עלייך לקבל שכל פעם שהוא מעלה את הנושא זה בגלל שהוא חרד וחושש להיפגע ומנסה לשמור על עצמו.
שתפי עם זה פעולה, הזמן יעשה את שלו.
אכן אין מקום לקחת את האישיו הזה בשלב בו אתם נמצאים לייעוץ זוגי. היחסים ממש בתחילתם, שניכם צעירים, ואם האהבה שלכם לא תשרוד את המכה שקיבלה - אז אולי נכון יהיה לחתוך ולהיפרד.
במובן "רוחני" מסויים את עכשו משלמת על הבגידה הקודמת. שלמי בנדיבות ובהבנה.
נקודה אחרונה - קחי את הזמן ואל תחליטו עדיין החלטות של חתונה והבאת ילד. זוהי החלטה כל כך חשובה לכל החיים ולא נכון לקבל אותה רק על סמך רגש האהבה. יש להוסיף לשיקול הדעת עוד הרבה נושאים של התאמה, שמתבררים כאשר הפרפרים נרגעים והמציאות מתחילה להראות את עצמה בבהירות, ומתחילים להכיר הרבה יותר טוב זה את זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)