מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכסוך זוגיגדי20/05/2011
אשמח לקבל עצות מחברי הפורום .
לאשתי אח גדול ממנה שגר במרכז ומגיע לבקר את אביו הנמצא בבית אבות בנהריה פעם בשבוע .
באותו יום שהוא מגיע אנחנו שלושתנו אשתי אני והאח יוצאים לאכול באזור ארוחת צהרים .
הסיפור הזה נגרר כחצי שנה מאז האב בבית אבות , אשתי ואו אני לא מזמינים את האח להצטרף אך הוא מצטרף ללא הזמנה .
לאחרונה החלו סכסוכים ביני ובין אשתי בגלל האח ואסביר זאת בהמשך .
הסכסוך החל לאחר שהערתי לאשתי כי אחיה מצטרף ועד היום לא הציע אף פעם אחת לשלם על הארוחה שהוא מזמין וזה לא נראה לי הגיוני שבכל פעם אנחנו צריכים לממן אותו .
הבעיה הצורמת היא שהאח פשוט מתעלם מהתשלום ואשתי משלמת מבלי להניד עפעף , לא ביקשתי שישלם עלינו או יזמין אותנו ביקשתי שיציע לשלם עליו או שמדי פעם ישלם על עצמו .
אני מבקש להדגיש שהבן עובד משתכר יפה , עם רכב ודירה יפה וגדולה בתל אביב ומצבו הכלכלי טוב עד טוב מאוד .
אשתי נעלבה מהערה הזו והערה גרמה לסכסוך ביננו ולצערי היא נוטה לטובת האח כאשר היא מצדיקה את התנהגותו וטוענת שהוא מתנהג בטפשות .
מה דעתכם , איך לדעתכם עלי לנהוג .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי..
נטלי20/05/2011זה באמת לא נראה לי בסדר המצב שאתה מתאר. היות וכבר דיברת איתה והיא לא מבינה- מה הטעם לדבר על זה שוב? היא רואה את הדברים אחרת.
לדעתי אין טעם לדון בזה ולטחון מים, אני מניחה שהאח לא מגיע אליכם כל שבוע, ולכן לדעתי כל מה שאתה יכול עשות (למרות שטכנית אתה צודק), זה לפנות לאשתך בסיטואציה רגועה ומפוסיית, ולא בזמן ויכוח, ולומר לה שזה מפריע לך, שאתה מבין שאולי קשה לה להתעמת אתו, אבל לדעתך המצב הזה לא נורמלי, אם יוצאים למסעדה לא חייבם להתחלק כל פעם, אבל לפעמים היא יכולה לשלם ובפעם הבאה הוא יכול לשלם. תגיד לה את זה בעדינות, הרי לא על זה יקום ויפול הקשר שלכם. תסביר לה שזה מפריע לך, אבל אל תלחץ עליה שתבטיח לך שזה ישתנה. תן לה זמן לחשוב על זה, ולהחליט כיצד עליה להתנהג בסיטואציה הזאת. ובפעם הבאה ראה אם היא הפנימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
גדי21/05/2011תודה.
לצערי הסיפור עם אחיה נמשך שנים בכל מיני צורות וצבעים .
היו שיחות ודיונים לכאן ולכאן ולצערי היא לא הפנימה ולא עושה דבר לשנות את המצב גם באם זה מפריע לי .
היא פשוט בגלל היחסים שלה איתו והקשיים שיש לה בנושא היא מנסה להכריח אותי להשלים עם המצב , זה מפריע לי , צורם לי , מציק לי שמנצלים אותי ולא מתיחסים .
הרי אחיה מבין ורואה ומכיר את התנהגותו הקמצנית ופשוט מזלזל באחותו ובי ולא נראה לי שהמצב יכול להמשיך כך .
יתכן והשיטה היא לשאול אותו ישירות בפנים מדוע הוא לא מציע אף פעם לשלם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה נקודות למחשבה
דורית כהן21/05/2011גדי היקר,אני מבינה מדבריך שאתם גרים בצפון, בקירבת אביה של אישתך. ביום שהאח מגיע מן המרכז לביקור - פעם בשבוע - הוא מן הסתם מפסיד יום עבודה ויש גם עלויות לנסיעה. כלומר בכל מקרה הוא מוציא די הרבה כסף על הנסיעה הקבוע הזאת פעם בשבוע.
יתכן וזה המקור לחשיבה שלו שבגלל שיש לו יחסית הרבה הוצאות, אתם יכולים לשלם על הארוחה.
נכון שזה כן מתבקש שמידי פעם הוא יציע זאת, והעובדה שאינו מציע מעידה לעניות דעתי שיש לו אישיו עם כסף.
אם אתה יכול לראות את הדברים על פי מה שהסברתי כאן, ולהעריך את העובדה שהוא מגיע באופן קבוע לבקר את אביו -לדעתי זה לא מובן מאליו לעשות את הנסיעה הזאת פעם בשבוע ורבים אחרים היו עוברים לפעם בשבועיים או אפילו פעם בחודש.
נסה לראות את הצד החיובי שיש בכך - שמירה על קשר טוב ותומך באבא, הוא מתחלק איתכם בדאגה לאבא, והוא שומר על קשר איתכם באמצעות הארוחה הזאת.
הרבה סכסוכים זוגיים היו יכולים להיפתר אילו בני זוג יכלו לראות דברים מכמה נקודות מבט בו זמנית ולהבין שלפעמים גם האחר פועל ממקום הגיוני וחיובי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה מבינה
אירה22/05/2011תודה לכיוון המחשבה .
אין לו בעייה כספית .
הוא מגיע פעם בשבוע ולא אני ולא אשתי צריכים לממן לו את הוצאות הנסיעה , הרכב והדלק שבו הוא נוסע הוא ע"ח החברה כך שאין לו הפסדים כנ"ל לא שעות עבודה כי הוא בעל החברה , לא נראה לי .
אנחנו גרים בקרבת האב ונמצאים אצל האב כמעט כל יום , ההוצאות שלנו גבוהות יותר והפסדי שעות העבודה בכסף גבוהיים יותר .
קשה לי להבין את הגישה הנצלנית הזו מלבד קמצנית וחוסר התחשבות .
לצערי אני מרגיש צורך לשים לסחטנות הזו ולחוסר ההתחשבות סוף גם אם זה יפגע ביחסים ביננו . הבעיה שאינני יודע איך לעשות זאת .
תודה לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדי-
בני23/05/2011אם הבנתי מדבריך האחרונים אז אתה יודע שמי שאמור לעשות לזה סוף זה בעצם אתה ולא אשתך,,, תשמח כי כעת אתה במחצית הדרך, מה שנשאר לך זה להכות בפטיש כשהוא חם, בפעם הבאה תבוא בלי כסף כלל פשוט תשכח את הארנק בבית, אל תשתף את אשתך ותשחק עד הסוף, תשתדל להינות מהקטע ואל תשכח למלמל שוב ושוב, אני לא מאמין שזה קורה לי !
תחזור אלינו ותספר איך היה,,, לפי זה נבחן ביחד איך להמשיך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון שלא יצליח
אירה23/05/2011תודה על הרעיון .
הרעיון לא יצליח , חשבתי על זה כי אשתי אז תקפוץ ותשלם כי היא יוצאת עם ארנק .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)