מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח להארהנטלי20/05/2011
שלום לכל המגיבים והמגיבות,
יש לי שאלה, לא משהו שמטריד אותי ביום-יום, אלא יותר מסקרן אותי.
אני וחבר שלי כארבעה חודשים יחד (אני בת 24 והוא בן 28). מתחילת הקשר הוא מביע רצינות מאוד גדולה, וטוען שרואה עתיד משותף. כבר בשבועות הראשונים של הקשר הוא אמר לי שזה "זה" מבחינתו ושלדעתו גברים שמחכים מספר שנים עד שמציעים נישואין- זה אבסורד. ברגע שזה זה- אין למה לחכות. אמר משפט שאני זוכרת במדיוק " זה זה. אני יודע שזה זה. אל תבהלי- אני לא אציע לך נישואין בחודש הקרוב, אבל גם לא אחכה שנתיים". אני אציין שלא הבעתי דעות דומות, ואף אמרתי לו שחתונה זה מפחיד.
לפני כשלושה שבועות, אחרי ריב שהיה לנו, הוא בא אליי לבית, נישק אותי ואמר "אני רוצה להתחתן איתך. למרות שלא ככה אני אמור לבשר לך את זה, אני אמור לעשות את זה עם טבעת". שאלתי אם עליי לענות לו על כך, והוא אמר שלא- זו לא הצעת נישואין.
העניין הוא כזה.. ממש מתחילת הקשר הוא מדבר על ילדים, הוא מאוד רוצה ילדה, כל הזמן אומר שהוא רוצה שהיא תראה כמוני ותהיה כמוני. הוא מוכן לעשות ילד בזה הרגע אם אני אגיד לו שאני מוכנה לזה. ואני כל פעם אומרת לו שאי אפשר לעשות ילד לפני חתונה, זאת לא הדרך הנכונה מבחינתי. אני מסבירה לו שאם אכנס להריון לפני חתונה (ולפני הצעת נישואין בכלל) זו תהיה קטסטרופה מבחינתי, כי אני רוצה שהכל יתקדם בשלבים. על כך הוא ענה "אם תכנסי להריון, כל השאר כבר יהיה תפקידי ואחריותי, את לא תצטרכי לחשב ולדאוג". במילים אחרות, אם תכנסי להריון- אין לך מה לדאוג, אני אציע לך נישואין ותהיה חתונה. זה חוזר על עצמו בהרבה הזדמנויות, הוא אומר שהוא רוצה ילד, אני אומרת לו שזה יקרה רק אחרי שתהיה לי מסגרת של נישואין ובשום פנים ואופן לא לפני, על כך הוא עונה- תאמיני לי שאם אני רוצה ילד ממך, אני לא אברח לשום מקום. אין לך מה לדאוג. הוא כל הזמן מביא לי דוגמאות של גברים מהעבודה שנולדו להם ילדים וכמה הם מאושרים.
אני לא מבינה, מה זה הרצון הזה להביא ילד כשאתה עוד לא נשוי? למה לא קודם לחכות לחתונה ואז לדבר על ילדים? זה נורמלי? ומילא לדבר על ילדים, אבל הוא ממש מוכן לעשות אותם ברגע שאתן אור ירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להארה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ23/05/2011נטלי יקרה,
נראה שהאיש "ננעל" על מטרה והוא גם בחר את שותפתו למימוש יעדו.
אצלו ההחלטה התקבלה מעט אחרי שדרכיכם הצטלבו. מצאת חן בעיניו, את כנראה עונה על הציפיות והרצונות שלו משותפתו לחיים והוא מוכן ומזומן לממש בכל רגע את אהבתו אלייך ואת החלטתו בדבר חיים משותפים איתך. המימוש הזה מבחינתו הינו בדמות ילד (ועדיף ילדה) משותף, של שניכם.
בד"כ, הריון לפני חתונה הינו תוצר של חוסר יכולת להביא ילדים לעולם במערכת יחסים קודמת. כלומר, כאשר זוג לא מצליח להביא ילד לעולם ובנוסף לכך מתגלעים חילוקי-דעות נוספים ביניהם, הם מחליטים להיפרד. הבחור, למוד הניסיון, מבקש לבחור לעצמו ב"סיבוב השני" בת-זוג פורייה, עמה יוכל בוודאות לממש את חלומו ולהביא צאצאים לעולם. לכן, לפני שהוא "מכריז" על החתונה הם בודקים את עניין הפוריות ומנסים להרות. לאחר שאתגר זה הושג, מתקיימת חתונה. (האם בן-זוגך חווה מערכת יחסים קודמת בה הוא ובת זוגתו לא הצליחו להרות?)
למעט אכזבה מסוג זה, אין סיבה ממשית להרות לפני חתונה ובוודאי שלא בגילכם הצעיר, גם אם בן-זוגך מאוד אוהב ילדים ומשאת נפשו היא למלא את ביתכם בהם...
אני מאמינה, שכל החלטה יש לקחת מתוך הקשבה פנימית, מוכנות, בשלות, נכונות ורצון שבה מהלב ומהנשמה. אלו הן ההחלטות הנכונות ביותר עבורנו. כל החלטה הנלקחת באופן שונה, מסיבות אחרות, שאינן הסיבות הנכונות, היא החלטה שעשויה להחזיק מעמד פחות זמן וה"תשלום" עליה עלול להיות גבוה ומיותר.
לכן, לכי עם ליבך, כפי שאת עושה. עשי את הדברים כפי שנכון לך, באופן שהכי מתאים לך ולפי התכניות הנכונות עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה תודה..
נטלי23/05/2011מוניקה תודה רבה על תגובתך,
מערכת היחסים הקודמת שלו נמשכה כשלוש שנים, והוא טוען כי לא ראה עתיד משותף עם הבחורה, ידע שלעולם לא ירצה עמה ילדים ולכן גם ידע שלעולם לא יוכל להציע לה נישואין. הוא אומר שעכשיו שזה שונה, שאיתי הוא ישר הבין שזה "זה" ושאותי הוא רוצה כאם ילדיו. אבל האם המצב נשמע לך נורמלי? אם היה רציני כלפיי- לא היה מחכה להציע לי נישואין ולאחר מכן לדבר על ילדים? או שמא עצם דיבורו על ילדים כבר מעידה על רצינותו?
מתוך סקרנות הפנתי שאלה זו לפורום אחר, והתגובות שקיבלתי היו קשות מאוד. למשל שעליי להפרד ממנו מיד כיוון שהתנהגות כזאת מלמדת על היותו מסוכן ואובססיבי, או למשל שעליי לברוח ממנו כמה שיותר מהר מאחר והוא לעולם לא יתחתן איתי אלא רק רוצה ילד, ולאחר שיקבל זאת- יעבור הלאה.
תגובות אלה נשמעו לי ילדותיות ולא רציונליות, ולכן הייתי רוצה לשמוע את דעתך המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי
מוניקה הרשקוביץ23/05/2011נטלי יקרה,
כי שציינתי בתגובתי הקודמת, התרשמותי היא שהוא באמת "ננעל" עלייך, כשותפתו לחיים, כזוגתו וכאם ילדיו.
אני מתקשה להאמין שהוא יעזוב אותך לאחר ש"יקבל" ממך את מבוקשו. הרי הוא לא יגדל את הילד לבדו וגם לא נראה לי שהוא מתכנן לגדל אותו עם מישהי אחרת...
אולם, רק את באמת יכולה לדעת. את חיה איתו ולצידו. אם את חשה שפיו וליבו שווים אז זה בדיוק כך.
אם את חשה שהוא באמת אוהב אותך אהבת אמת ושאת היא ה"אחת" עבורו, אז את ה"אחת" שלו.
הדבר בוודאי בא לידי ביטוי בהתנהלותו ובמהות הזוגיות שלכם.
לרוב, כאשר אנו מתאווים למשהו אנו לא מפסיקים לדבר על זה, עם כל מי שמוכן לשמוע, ממש "חופרים". אולי זו הסיבה שבן-זוגך "חופר" לך בנושא הזה. אין זה אומר כמובן שהוא אובססיבי.
אולם, כדי ל"סגור" את נושא האובססיה, חשבי האם התנהלותו הכללית מאופיינת באובססיה, כלומר בחרדות, טקסים החוזרים על עצמם וכד'. אלו הם הדברים המאפיינים התנהלות אובססיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תיכנעי ללחצים
עומר04/06/2011טכס הנישואים הוא הרבה יותר מאולם, להקה, ריקודים ומעטפות.
זוהי מסגרת שמעמידה את הזוג בקטגוריה אחרת !!!
מכל הבחינות ולכן הדרישה שלך הא לגיטימית
אל תיכנעי ללחצים שלו ולא חשוב כמה הוא אוהב אותך
את משוועת למסגרת הוא כנראה פחות
מתאים לו שיהיה לו ילד ובסופו של דבר תמצאי שיש לך גבר אבא לילד שיבקר אותך
כשיתחשק לו .. וילך לדרכו . לבילויים שלו ולהנאות החיים בלעדייך ........
העקרונות שלך יובילו אותך למחוזות שאת חפצה בהם .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)