קושי בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בזוגיות
    מבולבלת
    21/05/2011

היי, אני בת 23 וכרגע נמצאת בתחילת קשר, עד היום הייתי במספר מערכות יחסים וכולן היו קצרות כחודש חודשיים, שמתי לב שאחרי הפגישות הראשונות במעבר לרשמיות, והכרות עם משפחה וחברים ובכלל יחסים מתקדמית אני לוקחת צעד אחורה, כאילו מלחיץ אותי מאד, בדרך כלל לפני זה יש לי המון מחשבות על איך מה מי מו, ואז מרוב שזה מציק לי אני כבר מחפשת את החסרונות של הבחור כדי שזה יעזור לי להיות בטוחה בהחלטה שלי לסיים את הקשר.
    לפני כשנה החלטתי ללכת לטיפול פסיכולוגי ולא מזמן הפסקתי, עכשיו בעיקרון אין לי ספק שלמדתי על עצמי בזוגיות כי באותו זמן היו לי שתי מערכות יחסים קצרות אבל אז היו לי דברים משמעותיים שלא רציתי בן הזוג ולכן זה גרם לי לסיים את אותן מערכות יחסים. הבנתי שקשה לי באינטימיות (בכללי לא רק בין בני זוג) ושקשה לי להיפתח, ותאמת שבזמן האחרון השתניתי והתחלתי להיפתח יותר ולהרגיש יותר מוכנה רגשית לקשר רציני, אבל הנה עכשיו אני יוצאת עם בחור כ 6 מפגשים ובהתחלה ניסיתי לא לחשוב יותר מידי אמרתי לעצמי "בואי נזרום, נהנה מהרגע" ובאמת כך היה עד שעכשיו אני לא מפסיקה לחשוב, תאמת שיש בו הרבה דברים שחיפשתי אבל אני לא מרגישה איזשהי התלהבות כזאת שיש בדרך כלל לבנות בעיקר בדייטים ראשונים. אני ממש רוצה להרגיש משהו איזשהו רגש אבל אני לא מרגישה. האם זה מגיע עם הזמן?, או שצריך להרגיש כבר בפגישות הראשונות?, אוף אני כל כך לא יודעת מה לעשות, כי מצד אחד יש בו הרבה דברים שרציתי הוא גם בחור טוב עם ראש שלומד ושואף ממשפחה טובה, אבל העניין שאני פחות מתלהבת מנשיקות למשל ואני לא יודעת אם זה אומר משהו, מבחינת משיכה אז יש משהו כי בכל זאת הוא גבר אז כיף לי במצב של מגע גופני למרות שעדיין לא קיימתי יחסי מין אבל אני פחות חוששת מזה זה פשוט שאני לא מצליחה לעבור את השלב ההתחלתי ולהמשיך הלאה קשה לי עם זה, כאילו בפגישות איתו אני לא תמיד באמת שם אני חצי חצי כזה. אני יודעת גם שזה בגלל שאני רגילה להיות לבד בהרבה מובנים מבחינה רגשית ואז יותר קל לי לחזור למצב שאני רגילה להיות בו ונוח לי שם, אבל אני רוצה להתגבר ולהתנסות גם אם זה ימשך לתקופה קצרה ובכל זאת אני לא החלטית אני חוששת כזה. אני ממש רוצה שיהיה לי רגש אליו אבל אני לא יודעת איך זה אמור לקרות, גם בקשרים הקודמים לא היה לי ואני לא רוצה להיות איתו בלי להרגיש משהו. אוף ): למה כל כך קשה לי? לפני שהכרתי אותו רציתי מאד בן זוג ורק חיכיתי שיבוא ועכשיו אני משתתקת.קשה לי גם עם ההכרות למשפחה למרות שהפעם אזרתי אומץ וסיפרתי לאמא שלי כי בדרך כלל אני לא מספרת כלום כלום. אז אני מרגישה שנפתחתי קצת אבל כנראה לא לגמרי.
    קצת חפרתי, סורי.
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזרמי ותיהני מן הרגע

דורית כהן
    23/05/2011

למבולבלת הנחמודת, החפירה שלך היתה סימפאטית ודווקא חשפה אותך, כלומר יש לך מודעות עצמית, ורגישות גבוהה, ואולי דווקא משום כך נדרש שיגיע גבר שבאמת יזיז לך רגשית.
    השאלה היא האם את פתוחה לחפש ברצינות ובסבלנות, או שאת נענית למי שמופיע בחייך אך לא מחפשת בעצמך בצורה פעילה?
    כי אם את ממתינה בנוחיות שלך עד שמופיע מישהו שמתעניין בך - יתכן וייקח לך המון זמן עד שתמצאי מישהו שבאמת ידליק אותך ויופיעו רגשות חזקים כלפיו.
    לדעתי את בקצב שלך, שמתאים לך, ומכיוון שכבר הלכת לטיפול פסיכולוגי בנושא זה, זה עניין של זמן. לא כדאי להיבהל מזה שכרגע אין לך רגשות כלפי הבחור. לדעתי זה יקרה באחד משני מקרים:
    או שתתני לבחור הזה צ'אנס וככל שתכירי אותו יותר את תרגישי שאת יכולה לסמוך עליו ושאת נהנית בחברתו ואהבה יכולה להתפתח בהדרגה במקרה כזה בתנאי שיש כימייה התחלתית, וציינת שיש הנאה מסויימת מן המגע שלו. (לגבי נשיקות - חפשי את הטכניקה המתאימה לך. יש האוהבים זאת לאט ובהדרגה, ולא עם הרבה רוק ויש שהפוך, חפשי מה נכון עבורך ותתקשרי זאת אליו - לא לוותר כי אם תעשי דברים שאת לא נהנית מהם ואפילו נגעלת - זה עלול לקלקל לך את אהבת הנשיקות לכל החיים...לא חבל?)
    או שפשוט תכירי מישהו אחר שסוף סוף כן ידליק אותך וכאשר זה יקרה - את תדעי זאת מהר, כי לא תוכלי להפסיק לחשוב עליו ולרצות לפגוש אותו ולא להיפרד פיזית...

אני במקומך לא הייתי נלחצת אלא זורמת והמדיניות של ליהנות מן הרגע היא מצויינת!

מקווה שעזרתי במשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת קשה לי

מבולבלת
    09/06/2011

היי דורית,
    תודה לך על המענה, באמת הפנמתי והמשכתי את הקשר עם הבחור, אבל עכשיו אני מוצאת את עצמי חושבת המון ומתלבטת, בסך הכל באמת יש בו דברים שחשובים לי ואני לא רוצה להפסיד לנסות, אבל משהו שם בהרגשה כאילו בא לי לבכות לא יודעת למה, שאני אצלו בבית אז נחמד והכל אבל כאילו מגיע שלב שאני "מפחדת" פתאום, כאילו קשה לי לחשוב על השילוב הזה שפתאום כבר זה לא רק אני והמשפחה שלי בחיים שלי כאילו עוד משהו קורה והשינוי הזה קשה לי, כאילו אני רוצה להפסיק הכל ולחזור למקום שלי "הנוח" אבל אני יודעת שאני כן צריכה לנסות כבר הגיע הזמן, אני צריכה לעבור את ההתחלה הזו של הקשר, בדרך כלל אני לא מתלהבת מהתחלות בכל דבר בחיים תמיד בהתחלה קשה לי עד שדברים מסתדרים.
    את חושבת שכדאי לי ללכת לכמה פגישות נוספות אצל פסיכולוג?
    אני לא מבינה למה קשה לי, גם מבחינה מינית אני יכולה לרצות להיות במגע וכשמגיע הרגע אני נהנת בדיוק לכמה רגעים (הכוונה שאנחנו מתמזמזים) ואז פתאום כאילו בא לי לבכות מן רגש מוזר כזה.
    זה משגע אותי איך אני כבר בת 23 ולוקחת את זה ככה, בנות בגילאים מוקדמים יותר חוו בהרבה יותר ממני.
    אני כל כך מבולבלת גם התקופה עכשיו של מבחנים בלימודים.
    אני לא אוהבת להרגיש ככה ):

הרגשתי צורך לכתוב שוב מקווה שזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך מה לחקור בטיפול נפשי

דורית כהן
    10/06/2011

מ יקרה, ברוכה החוזרת!
    כאשר אני מחברת את שני מכתבייך, בולט לי משהו שחוזר ומקשר את הכל: שאת לא נותנת לעצמך את הרשות להיכנס עמוק יותר לרגשות. כאילו מתקרבת, מתחילה להרגיש משהו ואז נרתעת ומתרחקת על מנת לחזור לאזור הנוחיות המוכרת ולא להתעסק עם חוויות ורגשות בלתי מוכרים.
    לדעתי שווה לך לחקור זאת עם הפסיכולוג שלך. יתכן ומשהו קרה שם בילדות שלך שלא מאפשר וחוסם אותך מלהרגיש דברים בעוצמה. אולי איזו למידה והפקת לקחים שעשית בגיל חמש - מבלי להבין את העולם - שמלווה אותך עד היום בתור אמצעי הגנה עצמית.
    וחשוב לבחון את מערכת היחסים עם ההורים - שהיו הדמויות הראשונות אליהן התקשרת. את כל זה ניתן לעשות בטיפול,וכמובן חשוב לאחר התובנות הללו להתחיל לפעול בחיים שלך בצורה אחרת מן האוטומטים שכיום מנהלים אותך.
    מקווה שהתשובה שלי מספיק מובנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מבולבלת
    10/06/2011

היי,
    זה באמת ממש ככה וזה משהו שחוזר על עצמו.
    העניין שאני לא מצליחה להבין מה היה שם בילדות, לא זכור לי איזה מקרה או משהו.
    בכל מקרה אני אלך לפסיכולוג, אני חייבת להתמודד עם זה.. את חושבת שכדאי לי להמשיך עם הבחור ודווקא כדי להתגבר ולנסות להתמודד עם זה?
    בעיקרון אני לא מרגישה שאני ממש רוצה אותו וגם הרבה דברים קטנים ממש מורידים לי אבל לדעתי זה בגלל העניין הזה של "הפחד" זה משפיע וכביכול בגלל זה אני מתלבטת אם בכלל אני רוצה אותו או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו