מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עדי - עדכוןeden22/05/2011
הי עדי, אני מעדכנת בנוגע לאקס (מקווה שאת זוכרת את הסיפור)
קבענו בגדול לזבוע שעבר אבל בסוף לא יכלתי, והוא זה ששאל אם אנחנו נפגשים (שזה נחמד לדעת שהוא עם האצבע על הדופק).
אני מקווה מאוד שניפגש השבוע. אני מניחה שלא אוכל לברר איתו מה יש לו לגבי כל כך מהר, כי בטח נשב ונתעדכן ואני לא אוכל להתחמק יותר מידי. ואם אתחמק זה סתם יראה כאילו הסתרתי. חשבתי פשוט להגיד לו תוך כדי שיחה שהסיבה שעזבתי את המרכז היא כי רציתי להתגרש וחשבתי שזה יהיה יותר טוב בשבילי ובשביל הילד שלי.
ככה אני אומר את זה במשפט רגיל ולא דרמטי, תוך כדי שיחה ולא כמשהו גדול שיש לי להגיד. ומשם להמשיך.
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בדרך הנכונה
עדי בדיחי22/05/2011הי עדן,
תודה רבה שאת מעדכנת! אני שמחה על כך.
את בדרך הנכונה- לא צריך לעשות מזה עינין ומה שתארת שאת רוצה להגיד נשמע לי מצוין. על פי התגובות שלו את כן תוכלי פחות או יותר, להערכתי, לברר מה מרגיש. יש חיוכים, תנועות גוף, שפת גוף, מבטים, הרבה לא מילולי שאת יכולה לנסות לזהות. בכל אופן, קחי את זה בקלות, ועם הזמן, ולבדוק לאן נושבת הרוח. עצם כך שבירר האם אתם נפגשים מלמד על כך שהוא מחכה למפגש איתך, וזאת נקודה טובה!
מאחלת לך בהצלחה, והמשיכי לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי!
eden24/05/2011איזה כיף של חיזוק - ממש תודה.
אני חושבת לעצמי, שבגדול, אקסים לא סתם יוצרים קשר אחד עם השני. במיוחד שאנחנו היינו בנתק כל השנים האלו - נתק מוחלט.
אחרי שנפרדנו בפעם הראשונה הוא התקשר וביקש להיפגש. זה היה די ברור שהוא רוצה לחזור. לכן, אני מאמינה שהוא בטח מבין את הכוונות שלי, או יכול לשער...
אני מקווה שיהיה לי מה לעדכן בסוף השבוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכני עדכני
עדי בדיחי24/05/2011(על משקל "צלצלי צלצלי"....)
מבינה אותך ומסכימה לגבי דרך החשיבה שלך.
אני ממתינה לעדכונים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת מעדכנת
eden25/05/2011(על אותו משקל :) )
הוא רשם לי - אני אהיה פנויי מעשר, מתאים? ?
חשבתי לרשום לו - it’s a date :)
זה די סלנג, זה לא מחייב.
או שעדיף שאני ארשום סבבה, או מעולה, או כל דבר אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני צדדים
עדי בדיחי25/05/2011הי עדן,
מצד אחד זה סלנג שגם מראה במידת מה את הציפיה שלך איזו פגישה זו תהיה (עם ניחוח רומנטי), מצד שני אולי כדי להיות בטוחה ולא ישירה מדי כדאי לכתוב "קבענו". או משהו כזה. :)
הבחירה רק אצלך כמובן. אני חושבת שהשאלה היא האם את מעוניינת שעוד לפני הפגישה הוא יקבל רמיזה קטנה לגבי מה את מצפה שיהיה במפגש, או שכדאי מבחינתך שהוא יגיע ללא רמזים מקדימים ולראות איך הדברים מתגלגלים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף רשמתי את זה
eden26/05/2011זה סלנג וטו לא. מרמז או לא, ברור שמבחינתי אולי כן.
אני פשוט צריכה גם לצאת מנק' הנחה שזה כנראה מה שהייתי רושמת לכל אחד אחר.
וכמו שאמרת בהתכתבות הקודמת - שברגע שמתכתבים פעם ביום יש זמן לחשוב איך להגיב, וזה היה לגמרי מהבטן.
חוץ מזה, אנחנו לא מתחתנים אנחנו כולה נפגשים. אולי אני סתם מרגיעה את עצמי ומנסה להיות קולית וסבבה, אבל אולי זה מה שיעזור לי בסוף.
ומה שיהיה יהיה - אם אני ארשום כך או אחרת - בכל מקרה ניפגש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף רשמת את זה
עדי בדיחי26/05/2011סומכת עלייך. פעלת מהבטן, זה מצוין. לכן אמרתי שהבחירה רק אצלך ומה שירגיש לך נכון זה הדבר לעשות.
מקוה שיעבור לשביעות רצונך ואף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו חזרתי
eden27/05/2011ישבנו ביחד 3 שעות. היה ממש כיף.
סיפר שלפני שנה נפרד ממישהי אחרי 5 שנים כי הוא רצה את הדבר האמיתי והיא לא. מת לילדים. אמרתי לו שפרידה אחרי הרבה זמן מוכרת לי כי התגרשתי ואני עם ילד. הוא היה קצת בשוק. ביקש לראות תמונה. צמא לילדים לאורך כל השיחה שלנו. אמר שלא נראה עלי שאני עם ילד, שלא השתניתי ושזו מחמאה.
אמר שכיף לו לדבר ולשתף.
רואים שהוא שבור ממשהו. אמר שחיפש אותי. לא יודעת אם לצורך מסויים.
בסוף ליווה אותי ואמר שמוזר שלא נתקלנו אחד בשניה כל השנים האלו. ואז אמר שנראה לו שראה אותי בתחנה מרכזית אבל אמר שלא היה לו את האומץ לבדוק (מה זה אומר???) השבתי לו שזו אכן הייתי אני וגם לי לא היה את האומץ. מוזר...
אמר שישמח להיפגש שוב ולהישאר בקשר. שהמפגש היה יכול להיות מוזר אבל היה לו נחמד (מה זה אומר?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת מאוחר.... :)
עדי בדיחי29/05/2011הי עדן. תודה על העידכון!
אני שמחה שנהנית.. 3 שעות זה זמן לא מבוטל...
יפה החיבור הזה שלו איתך, דרך הילדים שמאוד רוצה. אין ספק שחווה פגיעה משמעותית מהקשר הקודם ואת זה צריך לקחת בחשבון- עד כמה הוא יכול ופנוי להיות עכשיו כולו ולהתמסר לקשר אחר? האם מזה הוא שבור?
לא היה לו את האומץ לבדוק- אולי הוא מתכוון לכך שמאוד רצה לגשת אך לא היה לו האומץ לכך ולבדוק האם את עדיין פנויה? או לבדוק אותך, כמה את תהיי שם בשבילו?
המפגש היה יכול להיות מוזר, וזה נכון, גם את הזכרת את המילה הזאת כאן בהודעתך קצת קודם, היה יכול להיות מביך בבחינת כך שאתם אקסים לכל דבר, שכל אחד עבר מאז קשר משמעותי, והתקדם הלאה, ובכל זאת, לא בטוח שאחרי כזה שינוי עדיין תוכלו, במבחן המציאות- להיות "שם", במקום ההוא- עם הרגשות והאופציה למשהו רציני ביניכם. אז היה יכול להיות מוזר, מביך, משונה, עם שתיקות ופחות זורם. ולפי מה שנראה- הוא רוצה להיפגש שוב, היה לו נחמד ומעוניין להישאר בקשר. אני מאמינה שזו בשורה מאוד טובה בשבילך, לא? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי...
eden30/05/2011הי עדי,
האמת שכן, זו בשורה משמחת עבורי אם כי גם קצת מוזרה.
היתה לנו שיחה מעולה, באמת הרגשתי שאנחנו מדברים על החיים ועל הדברים האמיתיים (בכל זאת אנחנו כבר לא חיילים בתחילת שנות ה 20).
נכון, אני לא יודעת אם הוא פנוי רגשית וגם אם כן, אני לא יודעת אם דווקא אני.
ירדה לי אבן מהלב, ממש כך. אני עכשיו לא מפחדת להיתקל בו, או במשפחה שלו או בחברים. את לא מבינה כמה שזה עשה לי טוב. כל הזמן הזה שישבנו ביחד כל מה שעבר לי בראש זה כמה שאני שמחה שעשיתי את זה.
למה מוזר – כי מוזר להיות ידידה שלו או מה שזה לא יהיה בינתיים. כמובן שאני הכי אשמח להיות שם בשבילו לכל דבר, באמת באמת בלב שלם. אני שמחה שהוא בחיים שלי באופן כזה או אחר. מוזר שאני לא יכולה להתקשר מתי שבא לי כמו שהייתי רגילה איתו. בקיצור קצת מוזר, אבל הקלה גדולה.
אין לי תחושת פיספוס כל כך כי יש לי ילדה. אבל לדעת שהוא בדיוק כמו שרציתי וכמו שחיפשת בבחיר ליבי – שיהיה איש משפחה, ילדים מעל הכל, שנביא ילד כל זמן שנוכל ויתאפשר. מה שכן, אני בטוחה שאם בסוף כן נהיה ביד, והוא יהיה פרק ב' ואחרון, אין לי ספק שהוא יהיה הכי מדהים בעולם עם הילד שלי, ועם הילדים שלנו שיבואו. אבל כן, יש קצת תחושה של – זה לא פייר... כי היה לי את אותו אחד עם כל מה שחיפשתי, עם כל מה שאני מאמינה.
עכשיו אני תוהה מה השלב הבא – מה לעשות, כמה לחכות לפני שאני יוזמת יצירת קשר במידה והוא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה שאת מרגישה הקלה
עדי בדיחי30/05/2011הי שוב,
קודם כל טבעי שתחושי ככה. אין מה לעשות, להיות שוב בתוך חיי האקס- זה משונה. עוד אין לזה כותרת ולא ברור מה יהיה, וכל עוד זה לא מוגדר, ועדיין לא קרם עור וגידים- זה משונה נורא, אבל כפי שציינת יש גם הקלה ושמחה.
אין לי מה לחוש שיש פה משהו לא הוגן, כל אחד מכם עבר משהו בזמן הזה, דווקא הייתי מסתכלת על זה אחרת- דווקא כי הפרדתם אז, ודווקא כי דרככם הצטלבה עכשיו, אולי זה לא סתם, ולא בכדי "התכוונן" למסלול הזה עכשיו. ז"א, הדברים שצריכים לקרות קורים רק בזמן הנכון, ולא קודם. ואם אז, מסיבות מסוימות אולי משהו לא היה בשל להמשך קשר, אין למנוע את המשכו היום. ממה שאת מתארת- את בעלת רגשות חזקים אליו, אין לך ספק לגבי טיב אבהותו, ואני מניחה שלא היית פוסלת זוגיות איתו בהמשך.
היי רגועה לגבי המישור הרגשי שקיים אצלו ואצלך, אם יש מוכנות לקשר או לא.כי גם את, כפי שכתבת, לא בטוחה אם את ממש מוכנה. אבל מה שיתן לך את החותמת הסופית היא רק אם הקשר ימשיך ואת תבדקי מולך, מולו, מה את חשה באמת.ועד כמה את יכולה להיות מחויבת אליו שוב, בפרק ההמשך שלכם..
אני מניחה שאת יכולה לחכות עוד יום יומיים לבדוק האם שלח משהו או ניסה ליצור קשר, להערכתי יש סיכוי טוב שאכן יצור איתך קשר. ומאידך, אל תהיי שאננה. אם את רואה שאין אות ממנו, היי את האמיצה כפי שהיית עד כה, ושלחי לו משהו. תגדירי לעצמך זמן כזה שאם עד אז הוא לא יוצר קשר- את יוצרת. אני חושבת שיום רביעי בערב, למשל, זה זמן טוב לכך. מצד אחד עבר מספיק זמן "לעכל" את הפגישה, מצד שני, לא עבר הרבה מדי זמן כדי שהפגישה תישכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר...
eden01/06/2011לדעתך איך כדאי לפנות בפייסבוק או לסמס
כי כבר עברנו לסמס באותו לילה זה יותר אישי ומיידי.
הוא לא חובב של ההמצאה הזו שנקראת פייסבוק והאמת גם אני.
השאלה אם לסמס לו אישי מידי.
חשבתי לכתוב משהו כמו מקווה שהשבוע טוב טוב יותר מקודמו
כי בפגישה הוא אמר שהיה לו שבוע קשה ולא ממש רצה לדבר על זה.
מה את אומרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מרגישה הכי טוב מה נכון לך
עדי בדיחי01/06/2011הי עדן,
נראה לי מתאים לסמס. כבר נפגשתם ומעבר לזה כבר סימסתם בעבר, זו תקשורת יותר אישית כפי שציינת ויותר טובה לדעתי מכל פייסבוק שהוא.
מה שהצעת לכתוב נשמע לי מצוין, פעלי לפי הלב שלך, תהיי את לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)