מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- על הקצהאתי בר22/05/2011
שלום, אני יוצאת עם בחור מקסים כבר 8 חודשים שנינו חד הוריים, אנחנו שוכרים שני דירות שונות אך הכול מתנהל אצלי כולל השינה,ובקרוב אנחנו מתכננים לעבור דירה, יש לו אובססיה מטורפת לחופש ולזמן שלן ואני לא מגבילה אותו ומשתדלת שיהיה לו את הזמן לעצמו, הוא אוהב ללכת לים, סתם לשמוע מוזיקה אצלו בדירה ,אין לי בעיה עם זה להפך אני חושבת שצריך גם אויר אחד מהשינייה לפעמים, הבעיה היא כאשר אני עצבנית או יש לי ימים שאני חסרת סבלנות לעיתים זה מגיע לריב אחד רציני נקרא לזה ויכוח ואז הוא פתאום צריך לחשוב על המערכת הזו ולא מתאים לו ככה, ואני מוצאת את עצמי בלחץ מטורף שהוא יעזוב ממש כמו הסניגורית של עצמי מונה את כול הסיבות למה אנחנו טובים יחד, אני לא אוהבת את זה ואני חושבת שהבסיס צריך להיות יותר חזק בשבילו ,הבעיה כשהוא מתחיל עם הספקות אני נכנסת למעין אמוק מטורף ליישב את העניינים כי אין לי אויר אם אנחנו לא בסדר ,מצד אחד בא לי לזרוק הכול למרות שהוא באמת בן זוג מדהים הוא מלא נתינה לי ולבני ולבית הוא מלא אהבה, אבל אני לא יכולה לחשוב שתמיד אני על הקצה איתו איך צריך להתנהג איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק על פי הכללים שלו
דורית כהן23/05/2011אתי יקרה, אני מתרשמת שהבחור המקסים הזה רוצה את היחסים רק על פי המינון שלו והנוחיות שלו.
אם את חורגת מן הכללים שלו - הוא מפעיל סוג של איום קיומי על הישארות היחסים.
ואז את מוכנה לבלוע המון כדי שהאיום יוסר.
ציינת ששניכם חד הוריים. כלומר היתה לו מערכת יחסים שנגמרה אולי בכאב? בבלגנים?
יתכן שיש נקודות שהוא רגיש אליהן במיוחד כי הוא כבר מצולק וזהיר מפצעי העבר, ואז הוא מגיב ב"תותחים" למצב שמישהו אחר, שאינו מצולק, היה יכול לספוג ולהישאר.
נסי לאסוף מידע מה קרה סביב הפרידה שלו. בדרך כלל שם טמון ההסבר לתגובת היתר שלו, כי עושה לי רושם שבבסיס הוא עם הרבה יכולת נתינה והכלה, אבל כאשר לוחצים לו על הצלקת הרגישה - הוא מגיב ממקום הרבה יותר ילדותי ופגיע ומגונן על עצמו.
הצורך שלך בתמיכה ממנו כאשר את לחוצה ועצבנית הוא ברור.
אבל אולי כדאי לך בשלב הזה, היותר התחלתי של הקשר, לא להפיל עליו את עצמך ככה ולחפש משענת רגשית אחרת, (כמו חברה טובה). ברור שאם הוא לא ישתפר בנקודה זו - יש לבחון את הקשר שוב ולשאול את עצמך האם נכון לך להיקשר למישהו שכל כך לא מסתדר עם ההילחצויות שלך.
נקודה נוספת למחשבה על עצמך: בידקי את עצמך לאור תגובתו הקיצונית. אולי יש בך משהו יותר מדי "נידי" נזקק רגשית וזה מאיים עליו. אולי שווה גם לך להיעשות יותר עצמאית ובלתי תלוייה בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)