קנאה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה קשה
    אלי
    31/05/2011

שלום.
    בן 34. חזרתי לקשר עם בת זוג ממנה נפרדתי לפני למעלה מחצי שנה.
    אלא שהתעוררה בעיה: בזמן שלא הייתי איתה (אני יזמתי את הפרידה), היא היתה בקשר עם מישהו אחר, שאני מכיר באופן רופף. כפי שהיא סיפרה לי (אחרי שחזרנו), הוא עזב אותה לפני כחודשיים והיא לקחה את זה די קשה.
    אני מבין שאין לי זכות לכעוס עליה על כך שהיתה בקשר עם מישהו אחר לאחר שעזבתי אותה, אבל עכשיו, כשחזרנו והכל טוב ויפה, הידיעה שהיה מישהו כזה, אחריי, שאולי שבר את ליבה, ואולי נמצא בלב שלה גם עכשיו, מטריפה את דעתי.
    ניסיתי לדבר איתה על זה, אך היא אומרת שזה מלחיץ אותה וקשה לה והיא מאוד ביקשה לרדת מזה. היא טוענת שאין לה רגשות אליו, אך חוששת מעצם העלאת העניין וממה שזה עלול לעורר. היא אפילו אמרה שאם אמשיך עם הקנאה היא מעדיפה שלא להיות איתי.
    כשהיא איתי, היא כל כך אוהבת שלרוב היא משכיחה ממני את העניין, אך כשאני בלעדיה, הקנאה משלהבת אותי ואני לא מסוגל להתרכז בכלום.
    אני מבין שאני מגזים וזה בעיקר אגו פגוע, אך איני מסוגל להניח לזה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפוקוס צריך להיות עליה בשלב זה

עדי בדיחי
    31/05/2011

שלום אלי,

היטבת לתאר את תוכן העינין: אגו פגוע. אין כאן הרבה מעבר לזה. העובדה שהיא התמסרה למישהו אחר, בתקופה קצרה לאחר שאתה זה שנטש אותה, והיא "העיזה" ליצור קשר עם אדם חדש, ואף הוא הצליח לשבור את ליבה, לא תהיה פשוטה לאף גבר במצבך.

יש כמה דברים שמאוד פגעו בך-
    העובדה שהיא יצרה קשר עם חדש, והיה שם סיפור אהבה
    העובדה שהוא עשה מה שאתה עשית - עזב אותה
    ודמה לך בעוד דבר - פגע בה מאוד, עד כדי כך שהיא מעדיפה לא לעורר את זה

טבעי שתיפגע, ועם זאת- מדובר אכן "רק" באגו פגוע. אם תצליח לחבר את הדברים, שהגיע לה כאדם, כחברה לשעבר- להמשיך בחייה, ואם תצליח לחשוב עליך במצב דומה (האם היו לך קשרים בהפסקה ביניכם? האם היו קשרים גם לא רומנטיים?), בקיצור לחבר אותה למצב "נורמלי" של החיים, תדע שזה רק האגו שנפגע, ולאט לאט.. הוא יתאחה. ככל שהיא תמשיך להרעיף אהבה, יתכן וזה יתאחה.

נקודה נוספת חשובה שעלתה ממה שכתבת- העובדה שהיא לא רוצה לעורר את הנושא של הבחור הקודם, מספרת לנו כמה היא פגועה. את הקשר הנוכחי, לדעתי, אתה צריך לקחת מאוד באיזי ומאוד בעדינות. קודם כל כדי לא לפרק אותו שוב, דבר שני כדי לא לפרק אותה שוב. לכן חשוב להימנע מהצהרות חזקות כרגע, לבדוק עם עצמך מה אתה רוצה, לבדוק מולה האם היא מוכנה באמת לקשר. נסה לחשוב על כך שזמן קצר לאחר העזיבה שלך- היא היתה בקשר איתו, לאחר חודשיים הוא עזב אותה, והיא חזרה אליך. הפינג פונג הזה, רגשית, לא קל. זאת נקודה למחשבה- נסה לבדוק מולה, בעדינות, מה מידת היכולת שלה ליצור קשר, שוב, מחדש, עם אדם שפגע בה בעבר (אתה) ולאחר פגיעה נוספת (של ההוא).

אם תצליח להתחבר לרגשות שלה, למה שחוותה, למה שעברה, כבנאדם, לא כבן זוג- ואם תחליט באמת שאתה שם בשבילה, תומך, ומבין- אולי הפוקוס יהיה עליה, ועל האגו שצריך להעלות אצלה, ולא על האגו שלך, ופחות להיות בפוקוס עליך. כי זה באמת רק אגו, מתחת לזה, אין ממש. אתה טוב כפי שאתה, הוא היה טוב עבורה באותו זמן, זה עבר ונגמר, נסה להתרכז בכאן ובעכשיו, ובמה שהיא עוברת. תוכל לפתוח איתה לא ברמה של "קשה לי שהיית עם אדם אחר", אלא, לשים שוב את הפוקוס עליה: "מה את מרגישה בקשר שלנו, האם חסר לך משהו, האם את מרגישה שנכון לך הקשר", מחשבות שלה לגבי המשך הקשר (כשזה מתאים כמובן לשאול) וכו'.

נקודה אחרונה- נסה לחשוב האם בקשרים קודמים או איתה אפילו, בהתחלה, היו רגשותשל קינאה, למשל עם ידידים שלה, האם אתה מגיע ממקום יותר שמרני. אם תזהה אצלך מרכיב כזה, אז תדע בוודאות שאתה יכול לשנות את מידת העוצמה של הקנאה- אם תחליט שזה חשוב לך באמת. ככל שזה מפריע לך יותר- כך חשוב לטפל בזה.

אשמח לדעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה איתך אתה היית לבד??????

עומר
    04/06/2011

למה אתה מעסיק את עצמך בשטויות .
    היא אוהבת אותך ולכן חזרתם
    ומה איתך לא הייתה לך אף אחת בתקופת הפרידה?
    אם כן אז מה הבעיה שלך?
    וחוץ מזה עזבת אותה היית צריך לקחת בחשבון שהיא תמצא נחמה בזרועותיו של גבר אחר .
    אל תאשים אותה .
    אתה תפסיד אותה בסוף !!!!
    הקינאה היא המכרסמת והאוייבת הגדולה של מערכת היחסים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו