מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואים בלי אהבהמיכל04/06/2011
אני נשואה לבעלי כבר 12 שנים.
אני מרגישה שאני לא אוהבת אותו אלא רק רגילה אליו.
אנחנו משדרים על ספירות שונות בהרבה תחומים.ואני מרגישה שזה נגמר.
הוא טוען שהוא אוהב אותי מאוד אבל אני לא אמרתי לו אני אוהבת אותך כבר שנים!
הוא אדם טוב ואבא טוב וכרגע אני מרגישה שרק בשביל הילדים אני "סוחבת".
יש לציין שהוא בנאדם עם נטיה לדיכאונות אני בנאדם יותר שמח ואופטימי הוא רואה רק שחורות בכל דבר.ואני ממש שונאת את זה!הוא גם נלחץ מהר מדברים ומלחיץ אותי ואני כבר מרגישה שאני לא יכולה יותר! חוץ מזה האקס שלי רוצה לחזור אליי אחרי כמעט 16 שנים שלא ראיתי אותו ויש לציין שהיינו מאוד מאוהבים נפרדנו רק בגלל שהייתי בת 19 והוא 27 והייתי ביישנית ומבולבלת והוא רצה מישהי יותר בוגרת. עכשיו השנים עברו והשתנינו אני עכשיו בת 35 והוא 42 והדבקנו פערים ואפילו עכשיו יותר כיף לנו לדבר ויש לנו הרבה על מה לדבר.
מה דעתך? האם לעזוב את בעלי או להשאר בשביל הילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה שצריך לעשות עם ליווי מקצועי
דורית כהן05/06/2011מיכל יקרה, אכן דילמה קשה. והיא מוגברת בגלל הימצאותו של האקס בסביבה וזה מבליט לך עד כמה חסרה אהבה וריגושים ופרפרים בחייך. ואת חוששת שחייך יעברו כך בשממון רגשי כל השנים אם לא תקומי עכשו ותעשי מעשה...
ראשית, חשוב שתביאי בחשבון שלא לעשות שום החלטה כזאת מבלי להתייעץ עם איש מקצוע. זאת משום שיש לכם ילדים משותפים וזוהי החלטה כבדה וגורלית ביותר עבור כל הנוגעים בדבר.
שנית, למרות שקשה לבודד - חיוני שאת ההחלטה האם לעזוב את בעלך תעשי באופן בלתי תלוי - כלומר לשאול את עצמך האם היית מתגרשת גם אילו לא היה גבר אחר באופק?
זאת משום שאולי אינך יודעת זאת, אבל המון זוגות נמצאים במצב דומה, בו אחד מבני הזוג מרגיש שהפסיק לאהוב, ונגמרו הריגושים והגעגועים והפרפרים והמשיכה. זו טבעה של ההתאהבות שהיא קצרת מועד. במקומה מתפתחת מערכת יחסים שיש בה - אמון, הערכה, ידידות, הישענות, תמיכה ושותפות. הביאי בחשבון שגם אם תיפרדי ותמצאי מישהו אחר - האקס המיתולוגי או מישהו חדש - בבוא הזמן מערכת היחסים החדשה אף היא עלולה להגיע לישורת הרגילה והצפוייה בה לא מרגישים את ההתרגשות...ואז כבר הסתבכת וסיבכת את ילדייך ושברת את ליבו של בעלך.
כל זה כדי להסביר לך עד כמה חשוב לקבל את ההחלטה הזאת עם ליווי מקצועי, שאחד מתפקידיו הוא להוות עבורך את קולו של ההגיון והמחשבה ולאזן את הרגש שכרגע קורא לך לעזוב והוא די מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנישואים בלי אהבה
מיכל09/06/2011אני חשבתי על מה שכתבת והבנתי שאני לא מחפשת ריגושים כי אם הייתי מחפשת ריגושים כבר מזמן הייתי בוגדת בבעלי ומה שיש ביני ובין האקס שלי הוא אהבה זה לא משחק אבל יש לי בעיה איך אני אומרת לבעלי שאני לא אוהבת אותו זה קשה לי אני לא רוצה לפגוע בו תכתבי לי בבקשה בבקשה דחוף מה להגיד לו שהוא לא יפגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעשות זאת בלי ייעוץ זוגי
דורית כהן10/06/2011מיכל יקרה, ראשית אני מציעה לך באמת להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאת פותחת שיחה עם בעלך.
שנית - הביאי בחשבון שעכשו תיכנסו לתהליך של ערעור המערכת המשפחתית - שיכול להתמשך כמה שנים.
אני חושבת שצריך לערוך בירור באמצעות ייעוץ זוגי - משתי סיבות: האחת - כדי לתת לבעלך שהות להבין מה קורה ולהיערך לשינויים. הסיבה השנייה - שאולי יתגלה לך במהלך הייעוץ שיש דברים אצלו שמפריעים לך ושניתן לתקן אותם. לפעמים אנחנו משוכנעים שאין מה לעשות רק להרים ידיים, ומתברר שרק צריך להגיד ולתת פידבק לגבי מה מפריע - ואז בן הזוג עושה מאמצים לשנות את עצמו, והזוגיות משתדרגת בזכות המשבר!
הביאי בחשבון שהדברים קורים בדרך כלל יותר לאט מכפי שאת מצפה וחושבת.
את שואלת מה ניתן להגיד לו?
אפשר להגיד לו שאת מרגישה שהזוגיות שלכם נשחקה ושחסרה לך תחושת האהבה כלפיו וזה מטריד אותך ואת רוצה לעשות עם זה משהו כי אינך יכולה להמשיך לחיות בתחושות האלו.
אבל חשוב שתשאירי פתח ותציגי זאת בתור משהו שעובר עלייך ושצריך עכשו לעשות עם זה משהוולא להשאיר את הדברים כמו שהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)