מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת...אלונה05/06/2011
אני נמצאת במערכת יחסית ראשונה שלי של כשנה עם בחור שגדול ממני בכמה שנים, שנינו בשנות העשרים. כהקדמה אני אגיד שהוא בחור מדהים - אני יודעת שאין הרבה בחורים כאלה, אין לי אפילו לא מילה אחת להגיד לרעתו. הבחור מקסים! בנוסף, הוא יודע מה הוא רוצה מהמערכת יחסית שלנו (הוא רואה את העתיד שלנו ביחד) והוא לא מפחד להגיד את זה בכל הזדמנות שיש, וכרגע אנחנו מדברים על מעבר לגור יחד. הבעיה היא כזאת, כרגע (וגם כמה פעמים בעבר) אני מגיעה למצב שאני מרגישה שאני צריכה מרחק ממנו. באותם תקופות (זה יכול להיות כמה ימים או יותר) אני מרגישה שאני לא מסוגלת להיות לידו, אני לא רוצה לדבר איתו, לא רוצה לתת לו לגעת בי - לגמרי מתרחקת. אני אוהבת אותו מאוד, הוא הפך להיות החבר הכי טוב שלי ואני מאוד דואגת לו ורוצה שיהיה לו טוב. לא חשבתי שאני אמצא בחור כזה ולא חשבתי שבחור טוב כל כך יהיה שלי, אבל באותם הרגעים/ימים אני מרגישה מתוסכלת - אני מרגישה שאני לא רוצה להיות איתו מצד אחד ומצד שני אני לא רוצה להיפרד. אני לא מצליחה להפסיק לבכות גם בגלל שאני יודעת שאני פוגעת בו וגם בגלל המצב בו אני נמצאת . הוא מבחינתו מבין שאני צריכה את "אוויר" ומקבל כל דבר שאני אומרת לו ונותן לי את זה. הוא אף פעם לא התווכח איתי או כעס על משהו שעשיתי (ככה הוא בתור בנאדם) ואפילו שאני יודעת שאני פוגעת בו בתקופות האלה הוא עדיין אומר שהוא מבין ונשאר. ואני מצידי לא מצליחה להבין את עצמי ומרגישה כל פעם תסכול מזה. אם הוא כלכך "מושלם" בשבילי, והכל כלכך טוב, איך זה יכול להיות שאני מגיעה למצב הזה שבתקופה מסויימת אני לא יכולה לסבול אותו ורק רוצה להתרחק? אני לא מצליחה להבין אם זה משהו בי או משהו במערכת היחסית?
מחכה לתובנה/ עצה / ניסיון עבר או כל דבר אחר מכל מי שיכול/ה לעזור לי... אני מתוסכלת ולא מצליחה לתפקד ככה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ06/06/2011אלונה יקרה,
לא ציינת בפנייתך האם התחושה הזו, הצורך הזה, להתרחק ממנו "נוצר בתוכך" כתוצאה ממשהו. כלומר, האם את חשה כך לפתע פתאום, בלי שום התרעה מוקדמת, או שהתחושה הזו "משתלטת" עלייך כתוצאה ממשהו (שיחה על נושא מסוים, מגע או כל דבר אחר).
האם חווית צורך כזה בעבר? למרות שציינת שזו מערכת יחסים ראשונה, האם בעבר, אפילו במערכות קצרות יותר ופחות משמעותיות, חשת כך? ומעבר לזה, האם חווית איזושהי טראומה בעברך שיכולה להסביר את הצורך הדחוף/החזק הזה?
הצורך ב"אוויר", כפי שבן-זוגך קורא לזה, יכול להיות צורך טבעי, אך נראה כי אצלך זה מעבר לזה, זה ממש צורך להתרחק ממנו, ולעיתים, כפי שציינת, אף למספר ימים ותחושה זו היא פחות טבעית.
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוניקה!
אלונה06/06/2011דבר ראשון תודה על התגובה, מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך ואולי לקבל איזשהו פתרון או הבנה.
בפעמים האחרונות המצב הזה נגרם מיד לאחר שנושא המעבר דירה עלה. למרות שבעבר הייתי מאוד שמחה מהעניין אני מרגישה שזה סוג של התחייבות שאני לא יודעת אם אני מסוגלת לעשות. הוא רואה אותנו ביחד לנצח ואני לא מצליחה לראות את זה עדיין - אם בכלל. ואני מרגישה שהמעבר דירה מבטיח לו את זה שאנחנו יחד למרות שאני מודעת לזה שזה לא ככה...
לא הייתי בקשרים בעבר, אך אני יכולה להגיד שזה קרה לי בעבר שאני צריכה פעמים את הלבד שלי, ואת השקט שלי מאנשים. לא יודעת להגיד לך אם זה המקרה פה או לא...
זה הקשר הרציני הראשון שלי ואני לא יודעת אם זה לחץ או שבאמת יש לי ספקות בקשר ליחסים האלה?
איך אני אדע במה מדובר? יכול להיות שבגלל שזה קרה כבר כמה פעמים זה ימשיך לקרות? ואולי זה אומר שאני אף פעם לא אהיה סגורה על הבחור? או שאולי זאת פשוט אני. אני לא מצליחה להבין למה זה קורה לי - אם אני נלחצת מזה שהוא בטוח בקשר שלנו ואני לא, או שאני לא בטוחה ביחסים שלנו בלי קשר למה שהוא מרגיש? איך יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלונה
מוניקה הרשקוביץ06/06/2011אלונה יקרה,
ראשית, תודה על תגובתך.
נראה כי הבחור חושב שאת מדהימה לפחות כמו שאת חשה כלפיו... מצאת חן בעיניו, ענית על כל ציפיותיו והוא החליט שאת ה"אחת" עבורו.
את לעומתו, צריכה את הזמן שלך, ויש לך, כמה שאת צריכה, כל הזמן שבעולם. כדי לקבל החלטה נכונה, ועוד החלטה כזו, בעלת משקל, את צריכה להרגיש מאוד בטוחה שזה הצעד הנכון עבורך, בזמן הנכון עבורך ועם השותף הנכון עבורך. עד אשר לא תהיי ב"מקום" הזה, אל תיקחי החלטה.
אין לך שום סיבה להרגיש לחץ לכל אחד הקצב שלו, הבשלות שלו, המוכנות שלו והמועד הנכון עבורו.
במקום להתמודד עם הלחץ הזה מפעם לפעם, להרגיש מתוסכלת ולבד, אני מציעה שתשתפי אותו בתחושותייך ובמחשבותייך. אמרי לו שלתחושתך מוקדם מידי לעבור למגורים משותפים, שאת צריכה עוד קצת זמן. זה לגיטימי.
כאשר תחלקי בלחץ, תפחתי את העומס מעלייך. הוא יבין היכן הדברים עומדים ואת...לא תאלצי יותר להתמודד עם הלחץ הזה, אני מאמינה שהוא ייעלם מעצמו.
לאחר שהלחץ ייעלם מחייך תוכלי להתפנות ולהתמקד בקשר שלכם. אז תוכלי לבחון באופן הגיוני האם הוא ה"אחד שלך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב מוניקה...
אלונה06/06/2011את צודקת, אני באמת חושבת שכדאי שנרד מהעניין של הדירה לפחות בנתיים וככה אולי ירד ממני הלחץ ואני מקווה שזה ייתן לי את זה הזמן להחליט אם הוא הבחור בשבילי.
מקווה שזה באמת יעזור ויפתור את התחושה המעיקה שאני מרגישה עכשיו.
המון תודה! =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלונה
אני29/06/2011קראתי את ההודעה שלך וזה ממש הזכיר לי את עצמי עם החבר שלי לפני כמה שנים (היום הוא בעלי)
סתם מעניין אותי לדעת איך הולך לך עכשיו? אתם גריםב יחד או שלא?
אני עברתי בדיוק את מה שאת עברת, מטורף כמה שזה דומה ובסוף החלטתי כן לעבור לגור עם המדהים שלי =)
הוא כאילו תמיד אמר שאני אהיה אשתו ואהב אותי וגם אני אותו רק שלא הייתי בטוחה כמוהו, התחילו לעבור אצלי כל מני לחצים בדיוק כשהתחלנו לחפש דירה, לא ישנתי בלילות תאמיני לי.
אבל בגלל שהוא זה הוא אז עשיתי את זה למרות הלחצים ואין אין אין זאת הבחירה הכי טובה שעשיתי, תאמיני לי מותק, לא מחכים... פשוט הולכים על זה, תמיד זה מלחיץ, גם להתחתן זה מלחיץ אבל עושים את זה, שלא תפספסי משהו טוב מאמי כי לדעתי אם לא תעברי איתו זה יכול לפגוע ביניכם,
וואיי, אני אשמח אם תספרי לי מה היה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי "אני"
אלונה06/07/2011החלטנו לחכות עם המעבר, ועדיין הרגשות שהיו לי לא נעלמו. אני מרגישה שאני צריכה מרחב מצד אחד ומצד שני לא מסוגלת לוותר עלינו עדיין.
מה עשית? מה הרגשת לפני המעבר? ואיך עברת את זה? איך ידעת שזה הבחור שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלונה
אני06/07/2011אלונה. אני לא בדיוק זוכרת כי עבר קצת זמן, פשוט קראתי את מה שכתבת וזה מאוד דומה למה שהיה לי.
לא עברתם? ואתם עדיין ביחד? הוא קיבל את זה?
אני זוכרת שפשוט ידעתי שאם לא נעשה צעד קדימה אז זה ייגמר
אי אפשר לעמוד במקום כל כך הרבה זמן
אבל זה רק אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אני06/07/2011נסי לדמיין את החיים שלך בלעדיו
נפרדתם
את בסדר עם זה? איך ייראו החיים שלך? האם כשאת חושבת על זה עוברת בך תחושת מועקה או תחושת הקלה?
זה בערך מה שעשיתי אז, לא הצלחתי לראות את המשך החיים שלי בלעדיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)