מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידהמיכל07/06/2011
בגדתי בבעלי. אנחנו נשואים 3 שנים ויש לנו ילדה קטנה.
התכתבתי עם גבר אחר לגבי פנטזיות מיניות ועשיתי לו טיזינג. לא פגשתי אותו ולא עשיתי איתו שום דבר. לא רציתי. זה היה משחק בלבד כדי להרגיש שליטה, להרגיש נחשקת, להרגיש רצויה, להרגיש שעדיין יש לי את זה.
אני מטומטמת כל כך.זאת באמת היתה התכתבות מטופשת וחסרת משמעות. באחד הערבים רציתי לבדוק אם אותו בחור רוצה לפגוש אותי והתגריתי בו סתם. הוא היה עם אשתו ולא יכול היה להיפגש איתי, ובאמת אני לא רציתי לפגוש אותו. סתם רציתי לראות כמה הוא מרחיק לכת. הוא בכלל היה נשמע בחור הזוי מידי.
סתם שלחתי אליו הודעות להתגרות בו סתם סתם סתם. לא היה לזה שום משמעות.בסוף הערב חזרתי הביתה והרגשתי כל כך רע עם עצמי. לא שלחתי אליו שום הודעה ולא שוחחתי איתו. כעבור כמה ימים הוא הציע שנפגש ומסרתי לו שאני לא רוצה במסווה שכאילו אבד המומנטום.
אני כל כך מטומטמת.
בעלי כמובן גילה ברשלנותי את התכתובת הזאת.
אמון אצל בעלי זה הכל. עכשיו הוא איבד אותו. הוא מרגיש שהוא איבד עלי שליטה. זה המקור לכל הבעיות שלנו. הכל בדרך שלו, על פי רצוניותיו והוא זה שקובע. שנים ניסיתי להבהיר לו שמערכת יחסים אמורה להיות שוויונית, אבל זה לא עבד ותמיד הוא גבר עלי.
כל הזמן אנחנו במאבקים. שיקול הדעת שלי תמיד תחת ביקורת ואני אף פעם לא מספיק טובה או מספיק עושה.
מה אני עושה כדי לשקם את היחסים ביננו? הוא לא מוכן לדבר ולעשות כלום. הוא גמר בדעתו להתגרש. אני לא רוצה להתגרש לפני שאני יודעת שבאמת אין סיכוי להציל אותנו, ואם כן באיזה מחיר.
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשניכם יש אחריות לגבי מה שקרה
דורית כהן08/06/2011מיכל היקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים.
על פי מה שאת מתארת, לכל אחד מכם היתה "תרומה" למה שקרה במערכת היחסים. הוא איש של שליטה: כאשר קורים דברים שהוא לא יודע עליהם או לא שולט בהם - זה מכניס אותו לחרדה רצינית ועל כן הוא נלחם שכל הדברים יקרו בדרך שלו. מי שחי איתו משלם מחיר שוטף: את צריכה שוב ושוב לוותר על דעותייך ורצונותייך אם את לא רוצה להיכנס איתו לעימותים מלחיצים ולספוג את הביקורתיות והשיפוטיות שלו. ולכן הדרך היחידה שהרשית לעצמך קצת ביטוי עצמי ללא חשש מתגובותיו היתה במחתרת. שם הרגשת "בעלת הבית" על עצמך ונהנית מחופש פעולה מוחלט. את קבעת את המהלכים ויכולת להתקדם או לעצור על פי רצונך בלבד.
זה היה כמו "צינור ניקוז" לתיסכול שצברת מול בעלך בגלל השתלטנות שלו.
האחריות שלך היא בשני מובנים: האחד - שהרמת ידיים מול השתלטנות שלו לאורך כל היחסים שלכם, והשני - שחצית בהתכתבות הזאת את הגבול של יחסי אמון. עכשו בעלך ודאי מתייסר ושואל את עצמו האם עשית עוד דברים שהוא לא ידע עליהם? האם הוא יודע את כל האמת? ובעיקר - מה עוד את עלולה לעשות בעתיד אם תישארו יחד. ובכך הוא לא מוכן לעמוד.
אני חושבת שאולי אם תצליחי להראות לו את ההתכתבות כאן - אולי זה יעורר אצלו מחשבה שנייה והוא יבין שגם לו יש חלק משמעותי במה שקרה. אם הוא יצליח לראות זאת - שגם לו יש אחריות מסויימת - אולי הוא יהיה מוכן להגיע לייעוץ זוגי. כי אין ספק שאתם זקוקים לייעוץ כדי לבנות את היחסים על בסיס אחר במקום בסיס השתלטנות.
אבל מה שחסר לי במכתבך הוא לשמוע האם את אוהבת אותו? נמשכת אליו עדיין? עד כמה הוא באמת מתאים לך?
אם את אוהבת אותו - שווה להילחם על הזוגיות, וזה אפשרי אך ורק עם ייעוץ זוגי.
כי ללא ייעוץ, אם הוא יוותר ויסלח לך - הוא מעכשו יגביר את השליטה שלו עלייך וזה רק עניין של זמן עד הבגידה הבאה שלך... כי לא תוכלי ואינך צריכה לעמוד בכך! על כן חייבים לעשות ממש מהפך אצלכם ואי אפשר לעשות זאת ללא עזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)