מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת זוג ילדותיתשלומי מרכז08/06/2011
שלום רב
אני בן 26 , זוגתי בת 24. הכרנו דרך הרשת, אך גם נפגשו לפני כן. אנחנו כבר שנה ביחד.
זוגתי באה מבית דתי, היא חזרה בשאלה. אמא שלה אישה מאוד קשה ונוקשה. נאלצנו תחילה להפגש בסתר. בכל זמן ההיכרות הראשונית כאשר לא נפגשנו ורק דיברנו ברשת, כבר זיהיתי דפוסים של ילדותיות, אי סיפוק דחפים, ורגישות יתר. המגורים בבית שלה היו מאוד מאוד קשים לה, מתחילת הקשר הבטחתי שתוכל לעבור אלי, היא לא היתה מוכנה להתפשר על עבודה, היתה מתקשרת בוכה, אומרת שרע לה בבית, שמענים אותה ברמה הנפשית.
החברה שלי היתה ילדה מפונקת בילדותה (כך היא מעידה) וטוענת שזוהי הסיבה שהיא מתנהגת כך. היא מבזבזת המון כסף על שטויות בזמן שמצבה הכלכלי לא מאפשר לה, ולאחר מכן היא עצובה שאין לה כסף, היא אוכלת בחוץ על אף שאנחנו שותפים כספית לקניות (מפונקת באוכל, לא אוכלת דברים ששכבו יום במקרר, כשהיא רוצה לאכול בחוץ כל דבר אחר בבית לא מתאים לה) במידה והיא לא אוכלת, היא חשה חולי "כבד" ומתחילה בעקיפין להגדיר אותי כאשם בכך. מפזרת הבטחות כגון לעזור בתחזוקת הבית (להזכירכם, היא לא משלמת שכר דירה)
בעברה, היא בגדה בבן זוגה עם חברו הטוב במשך זמן מה נעה הלוך ושוב בינהם מבלי שהם ידעו על כך. היא יידעה אותי על כך, וקיבלתי זאת לצד הבטחה שכזה דבר לא יקרה עוד פעם. היא עד היום בקשר טוב עמו, דבר שמאוד מעיק עלי. כשהוא ישן אצלנו, מתיישב במיטה לידה. היא מצדה לא רואה בכך משהו פסול, כשאנחנו יוצאים עמו היא לא רוצה שהוא ירגיש לא נעים ודואגת לשבת לידו ברכב, באירועים, מבקשת ממני לשבת בקמת מונית בכדי ששניהם ישבו מאחורה. כאשר הסברתי לה ש
כשאני מסביר לה שעלי ללמוד להכין עבודות, להתכונן למבחנים, היא אומרת שהיא תניח לי ללמוד, במציאות היא "משתעממת" ורוצה לצאת, וגורמת לי לאין נעימות ותחושות אשם על לא עול בכפי
זוהי מערכת הזוגיות הרצינית הראשונה שלי. קרובים אלי הגדירו לי את התחלת המערכת כ"ראש בריא למיטה חולה". אך אני אדם עם ראש על הכתפיים, והיא אישה מתוקה, אינטיליגנטית שרק חייבת לממש את הכישורים שלה. מהיום הראשון שהכרתי אותה חשתי קרבה עצומה אליה, ומאותו יום חשתי שהיא "האחת", אבל לאור העובדה שלאחר שנפרדתי ממנו פעם אחת, היא התחננה שהיא תשתנה בשבילי, הגלגל מתחיל לחזור לאחור... אני מתחיל להרגיש את הצד הילדותי שלה עולה. אני לא יודע אם אוכל להמשיך ככה זמן רב, על אף שאני אוהב אותה (אין קשר בין אהבה לחילוקי הדעות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
אבישי18/02/2014אחי 'מה שכתוב על המצח העין לא רואה'. אתה חייב להיפרד ממנה. אתה חייב את זה לעצמך. היא לא בשבילך. אתה חייב להבין שאתה במקום אחר. יש לה משקעים שלא תוכל למלא עבורה. ולך יש מעלות שהיא בהכרח תשכיח ממך. היא אגואיסטית, ילדותית, כפויית טובה, ואם אתה לא מאמין- לצערי ימים יגידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא סתם חש כך!
עדי בדיחי09/06/2011שלום שלומי מרכז,
קודם כל תודה על השיתוף הגלוי, ונשמע שאתה מאוד דואג לבת הזוג, על אף חוסר ההבנה וחילוקי הדעות. כפי שכתבת- אהבה לחוד.
ממה שאתה מתאר, אכן מדובר בילדותיות אך מעבר לזה, נראה שבת הזוג עדיין לא מכירה את העולם האמיתי. היא עדיין אי שם ברצון עז לפצות את עצמה על ילדות קשה עם אמא, ואולי לכן חוזרת לילדותיות ומצפה שאתה דווקא תפצה אותה, אם זה ע"י אוכל, חוסר תשלום שכר דירה ועוד תפקידים הוריים שאם תחפש אולי תמצא, במערכת היחסים. גם העינין התמוה- הקשר עם הבחור השני, נראה לי כמו רצון לפיצוי, ואני מניחה שהרגשת לא נוח בלהעמיד לה גבולות בנושא, או שאולי ניסית וזה לא התקבל טוב? הסיפור איתו נשמע לי לא טוב ומריח לא טוב, לא במובן שהיא בוגדת בך, אלא ששומדבר לא ממש מספיק לה- היא רוצה הכל מהכל- היא רוצה לאכול בחוץ, אבל שישאר לה כסף, היא לא רוצה לעבוד, היא רוצה את הבחור שהיה לה איתו קשר מיני- לידה, במונית, במיטה, מצפה שאתה תשים אותו לפניך, כאילו להגיד- בוא תעזור לי להיות איתו בקשר קרוב. היא לא מקבלת אותך ואת לוח הזמנים שלך, לא "רואה" גם את הצרכים שלך, וכל אלו גם גרמו לך להיפרד ממנה פעם אחת.
למרות האהבה והרגשות, שטוב שהם שם, וזו הסיבה שאתה מצליח להיות כ"כ סבלני אליה, היא לא מתנהגת כבת זוג, היא באמת מצפה שיפנקו אותה. על אף הידיעה שלה שככה היא בגלל כל מיני גורמים, בין היתר- יחסים עכורים עם אמא, וילדות נוקשה, היא לא מודעת להתנהגות שלה לאורך זמן ומתקשה להבין את ההשלכות, למרות שכבר נפרדת ממנה פעם אחת.
לסיכום, העינין עם החבר נשמע בעייתי מאוד (ואני עדינה), זה לא אמור להיות ככה בקשר תקין. זה משהו שאני לא הייתי מתפשרת או מקבלת אותו, או חצי ממנו.
כל היתר, שקשור לאישיות שלה, זה דבר שאתה צריך לשקול בכובד ראש. אתה נשמע בחור עם ראש על הכתפיים, בחור מאוד אוהב ואכפתי במערכת יחסים. אם היא לא תתנהג בהתאם, אתה תלך ותתבלבל יותר ויותר, ותהיה בצומת דרכים. היא חייבת להבין, דרכך, שאם היא לא תראה שינוי אמיתי, אתם שוב תיפרדו ולא בטוח שתחזרו. אם היא היתה מוכנה ללכת לאיש מקצוע, אם זה מטפל קליני, או קואוצ'ר- מה שמתאים לה, יש סיכוי טוב שהיא תצליח להשתנות לטובת הקשר.
אבל לא מגיעה לך מערכת יחסים עם מישהי שרואה בעיקר את עצמה ואת הפיצויים הרבים שמגיעים לה. אתה, בוודאי, לא אמור להיות זה שמספק לה אותם פעם אחרי פעם ונשלח לקידמת המונית כדי שהיא והאקס (הוא בגדר כזה, נגיד) יוכלו להתרווח מאחורה. זה לא לעינין. אה, והיא אמורה להשתתף בשכר דירה, אם לא ממש בסכום, לפחות להשתתף בקניות, בתשלומים וכו'. זוגיות היא זוגיות לכל דבר. אתה לא אמור להיות שם לבד.
מקוה שעזרתי ואני פה אם תרצה לשתף שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)