יחסי אהבה עצומה ומנותקים מהמציאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי אהבה עצומה ומנותקים מהמציאות
    רותם333
    10/06/2011

שלום לכולם,
    אני מקווה שאני אצליח להעביר את המצוקה שלי דרך הדפים הללו.
    אני בת 24 סטודנטית שנה שנייה. בחורה שכל חייה השיגה הכל במו ידיה. מגיל 11.5 הייתי צריכה להתמודד עם הורים מדהימים בילדותיות שלהם ובאהבה החונקת.

הכרתי בחור. בן 30, אדם שנולד עם כפית בפה וכל חייו פונק. בלי יכולת הנעה עצמית. לא לומד, עובד בעבודה שרק ממעיטה את יכולותיו.
    היינו יחד 3 וחצי חודשים ובחודשים אלו הוא עבר איתי המון. דברים שעברתי עם ההורים בעקבות טיפול פסיכולוגי שהתחלתי, פרידות רבות שהתנתקתי ממנו, עצבים, כעסים והרבה מאוד אבל הרבה מאוד אהבה.
    הוא דיבר איתי על נישואין.

שאלתי היא כזו. כיצד אחרי פרידה לא נעימה. נותרנו בקשר. אני אוהבת אותו והוא אותי. אבל אני פשוט לא מוכנה לוותר לו. לא מוכנה להתחתן עם מישהו שלא עשה עם עצמו דבר. לשבת איתו לשיחה. זה לשבת עם מישהו לשיחה בינונית. שיחה שלא עולה הלאה.
    גדלתי בבית עם אלימות פיזית, עם ביקורת נוראה. וכעת ההורים במקום אחר, יש יותר רגיעה בבית. אבל אני גידלתי את עצמי, עצמאית לחלוטין. וכעת עליי להתמודד עם בחור צעיר שמתחיל את צעדיו הראשונים בעולם החיצון, במציאות.

האם עליי ללכת עם האהבה?
    האם עליי לוותר על עקרונותיי מלאיי האמביציה ולהתמכר לבינוניות?
    אנא מקדו אותי יותר. אשמח לשמוע דעות.
    רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכן אהבה שאינה מחוברת למה שקורה

דורית כהן
    11/06/2011

רותם יקרה, אני קוראת את הכותרת שנתת ונדהמת עד כמה היא מדוייקת, את מצליחה לשים את האצבע על הנקודה המרכזית! איכשהו נראה לי שהמושג "אהבה" מופיע אצלך כעומד בפני עצמו. אסביר למה אני מתכוונת. את כותבת שהורייך חונקים מרוב אהבה ובמקביל עושים איתך טעויות קשות, לרבות אלימות פיזית.
    את כותבת שיש לך המון אהבה לבחור אבל אינך מעריכה אותו ואינך מסתדרת איתו ברמה היומיומית כי יש לך המון ביקורת כלפי צורת ההתנהלות שלו בחייו.
    כלומר יש כאן - גם מול הורייך וגם מול הבחור אהבה שאינה מתורגמת לביטוי יומיומי ונעים של מחוות פשוטות המבטאות אהבה. כמו - לפרגן,להציע עזרה, להחמיא, לחייך, לחבק, לשתף, להתפעל, להיות שלווים ביחד, וכו'...במקום זה מופיעים בפועל, במציאות היומיומית של חייך - מתח, ביקורתיות, עצבים, כעסים.
    אהבה היא זכות גדולה שאנחנו מקבלים - כמו לזכות בפייס - אבל ההתנהגות היומיומית הנ"ל מבזבזת אותה וגומרת אותה.
    אז כאשר מדובר בהורים שלך - זהו קשר עמוק מאוד והוא שורד הרבה תהפוכות. אבל כאשר מדובר בבן זוג - הפערים הללו לא יחזיקו מעמד לאורך זמןו אתם תגרמו זה לזו סבל ואכזבה עד שהאהבה תיגמר, להערכתי.
    נדמה לי שהוא מתלהב ממך דווקא בגלל שהוא בונה עלייך שתדחפי אותו. אבל זה לא חייב להתאים לך! האם את חושבת שתמשיכי להעריך אותו ולהימשך אליו אם תתפסי עליו חסות והוא יהפוך ל"ילד הרגשי" שלך?
    יש כאן יחסים אשר מראש אינם בריאים!
    יש זוגות שלוקח להם המון זמן לגלות את אי השוויון הזה והוא הולך ומתעצם עם השנים. אצלכם זה בולט מן הרגע הראשון. זה מתכון בדוק לאיבוד המשיכה והאהבה.\
    אל תסתנוורי מכפית הכסף ומהצעת הנישואין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רותם333
    11/06/2011

תודה רבה.
    כל מילה נכונה.
    אני בחורה מאוד ממוקדת ואיפשהו איתו איבדתי את המיקוד ברצון עז למצוא מישהו ולומר "זה זה". הבעיה שאיתו "זה זה" הוא מתכון לגירושים.
    תודה רבה על המיקוד. אין ספק שטיפול זה דבר שגורם לי להבין מהיכן מגיעים הדברים.

ובקשר למושג האהבה-ההורים דרשו ממני ביטויי אהבה, קרבה ונאמנות והם מעולם לא העניקו זאת באמת. הייתה נצלנות רגשית עצומה אצלנו בבית וכעת אנו לקראת שינוי לא קל בכלל.

שוב תודה רבה. אני לוקחת כל מילה איתי.
    רותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו