מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואש מבקש עזרהani12/06/2011
מיואש, מבקש עזרה.
אז ככה, יש לי בעיה קשה אני בן 27 עם חברה בת 26 כבר שנתיים, לפני בערך חצי שנה עברנו לגור יחד.
מתחילת הקשר אנחנו רבים המון, על נושאים מגוונים, אך יש שלושה נושאים שחוזרים על עצמם ללא סוף והורסים לנו את החיים.
- קנאות/בגידה - היא מאד שונה ממני בהגדרה שלה לבגידה, ואני ידעתי את זה אבל לא ידעתי עד כמה עד איזה שהוא שלב בקשר.
בערך אחרי שנה לקשר יצא שהיא הבינה שהסתרתי ממנה שאני רואה פורנו כשאנחנו לא ביחד ושיקרתי לה לגבי זה במשך כל השנה, זה היה ריב מאד קשה והסכמתי לוותר על זה על מנת לשמר את הקשר למרות שאז לא הסכמתי שיש עם זה בעיה, היום אני הרבה יותר מבין אותה.לאחר זמן מה משהו חדש קרה והיא גילתה שאם אני רואה מישהי ברחוב עוברת מולי אני כהגדרתי יכול לחשוב "שהיא נראית טוב" מבחינתה היא אמרה שמדובר בבגידה, אני כמובן לא מבין את זה ומסביר לה שאני אפילו לא עושה את זה באופן אקטיבי אלא פשוט רואה מישהו וזה קורה לי לבד בראש.
היא לא מקבלת את זה ורבנו אינספור פעמים בגלל זה ומבחינתה אני בוגד בה ומדובר בויכוחים קשים בנוסף חיי המין שלנו נפגעו בגלל זה בצורה בלתי הגיונית.
- חברים/משפחה - נושא כאוב שמתחילת הקשר עושה לנו צרות, לה אין כמעט חברים והמשפחה שלה קטנה ולא מזמינה כל כך. אני מהיום הראשון לקשר נורא רציתי כל הזמן לצרף אותה לחברים והמשפחה שלי על מנת שתהיה חלק מזה. היא סובלת מזה ולא מוכנה. יותר מזה עם המשפחה כל פעם שהיא מגיעה מתרחשת רק לאחר אינספור ויכוחים למרות שהסכמתי להוריד את התדירות. אבל בשבועיים האחרונים היא החליטה שהיא לא תבוא יותר. לגבי החברים המצב יותר גרוע לא רק שהיא לא מוכנה לבוא, היא גם לא מוכנה שאני אלך ואפגש איתם, ניסיתי לשבת איתה כל כך הרבה על מנת לסכם איזה שהיא כמות שתהיי מוסכמת על שנינו שבה אני אראה אותם והיא לא מסכימה היא אומרת אפס או כלום. כל פעם שאני כן הולך יומיים אנחנו רבים לאחר מכן. בנוסף היא אומרת ללא בושה שהמטרה שלה בכל זה היא שלא ישארו לי חברים ושבתקווה למשפחה שלי ימאס ממני והם לא ירצו לראות אותי.
- יוזמה - זוהי בעיה שלי, אני מאד לא יוזם בקשר. הכוונה היא שאני מגיע הבייתה עייף מהעבודה ולי אין יותר מדי כוח לעשות דברים. יותר מזה גם אני לא יוזם שום דבר והיא הרבה יותר וזה נמאס לה ואני מאד מבין אותה וזה מפריע לי שאני ככה אבל אני לא יכול להסביר את זה יותר מדי זה פשוט אני. גם בדברים שלי אני מזיז דברים נורא לאט.
השאלה שלי, היא מה לעשות? איך אני משפר דברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי בידיים שלה
עדי בדיחי13/06/2011שלום ani,
אתה מתאר מספר נושאים חשובים מאוד שחוזרים על עצמם, ואני אתייחס לכל אחד-
1. כשכתבת על הפורנו, עוד יכולתי לזהות את זה כמשהו מוכר, אכן יש נשים שלא מקבלות את הגבר שלהם צופה בסרטים מהסוג הזה, והן מאוד מאוימות ממי שנמצאת במסך, אמיתית או לא ככל שתהיה. כשדיברת על בנות ברחוב, כאן נדלקת נורה. לקרוא לזה בגידה זה כמו להגיד שהדבר הכי טבעי בעולם, משיכה לבן המין השני, הוא אסור מהיסוד וצריך לכלות אותו עד הסוף. היא, למשל, לא מוצאת עצמה נמשכת לגברים אחרים? (ללא קשר אם היא מסתכלת עליהם או לא). הנקודה הזאת מספרת לנו על רמת ביטחון מאוד נמוכה שיש לה, ועל היכולת שלה להגבל ולחסום אותך במרכיבים שהם אם לא עכשיו, אז בהמשך, ילכו ויתעצמו אצלך. כי כשמגבילים בדבר כ"כ בסיסי, קשה מאוד להסתדר אח"כ והצורך בדבר הזה הולך וגדל. היא בתגובה משנה את טיב יחסי המין- מה שמספר שאכן הדבר מפריע לה, אבל היא לא פתוחה לעוד אפשרויות.
2. היא מגיעה ממשפחה קטנה וכנראה אין לה דמות או תבנית שמשפחה זה מקום מכיל וחם, כפי שאצלך. המושגים כנראה שונים אצלה. היא נמנעת חברתית, וכשם שהיתה רוצה להעלים את בנות ישראל מעל פני האדמה, היא היתה רוצה לבודד אותך משאר חבריך ומשפחתך ובכך "כולך תהיה שלה". זה מדאיג. היא לא מאפשרת מו"מ על עינין החברים, ואתה, שדווקא צריך לעמוד על מה שטוב לך- בא לקראתה וככל שאתה בא לקראתה, היא רוצה יותר.
3. יוזמה- קצת קשה ליזום כאשר אדם כה קרוב אליך מגביל אותך וחוסם אותך מהעולם, אני לא רואה בזה משהו חריג לנוכח הנסיבות. אני משוכנעת שהיה לך יותר מרץ וחשק אם הקשר היה בריא ומתפתח. הנקודה הזאת היא הפחות מדאיגה מבין השלוש, כי זו נקודה שהשינוי הוא יותר מושג, בהשוואה לאחרות. יוזמה זה מרכיב שאפשר לעבוד עליו, אבל המוקד צריך להיות על המכנה המשותף של שתי הנקודות הראשונות:
היא חוסמת אותך מהעולם, ולא משנה איך נהפוך את זה. היא רוצה אותך מבודד, מסורס, רק בשבילה. שלא תסתכל על אף אחת, שלא יהיו לך חברים, ולא משפחה, ושתהיה רק איתה. אני רוצה לחדד את זה- זה מדאיג וזה בעייתי מאוד. אתה מאוד היית רוצה, ואני מבינה את זה, שהשינוי יהיה בידיים שלך.. הרי זה קל יותר כשהדברים בשליטתנו. אבל לצערי, זה לא בידיים שלך. רק היא, עם מודעות גבוהה למצב שלה, ועם הרבה רצון- יכולה לטפל בזה, ואני לא חושבת שזה בלתי אפשרי.
אני מציעה דבר כזה - אם אתה אוהב אותה, ולמרות כל מה שנכתב כאן, אתה רוצה לתת לה צ'אנס, בשלב ראשון אל תעשה משהו דרסטי כמו להתמסד. זה חשוב כי זה גורם סטרס לא קטן, לא שהזכרת את זה כאן, אבל אני מקדימה תרופה. דבר שני, יש מטפלים שיכולים לסייע, ואולי דרך הכותרת "טיפול זוגי" היא תתרצה ותוכל להיכנס ולשבת מול איש מקצוע. הכוונה שלי היא שזה פחות יאיים עליה ואם תצטרף אליה היא תשתף יותר פעולה. ולגבי בקשתך- אני יכולה לכוון אותך למטפל במרכז, אתה יכול לשלוח לי אימייל בעינין. [email protected], אשמח לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה נשמע כמו אחלה בחור....
אוסנת13/06/2011פורנו או להסתכל על מישהי ולחשוב שהיא נראית טוב זו לא בגידה. מותר לך- אתה בנאדם וזה טבעי וזה מותר. אפילו אני לא מצפה מבעלי שיוריד א העיניים כל פע שהוא רואה מישהי יפה- להיפך שיהנה!!! ( מותר להסתכל - אסור לגעת! זה הכלל)
בכל מקרה היא נשמעת לי קנאית בצורה חולנית. זו הסיבה שהיא לא מוכנה להתחלק בך עם אף אחת אחרת (פורנו+ להסתכל על בנות) או עם חברים או עם משפחה. היא רוצה אותך תמיד זמין בשבילה.... נשמעת לי כמו בעייה רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)