בדידות בחיי נישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בדידות בחיי נישואים
    תמי
    18/06/2011

אני נשואה 17 שנה לגבר שמבוגר ממני ב 18 שנה עברנו לפני שנה לבית חדש שבנינו
    לבית יש יחידת דיור צמודה. הכל היה נפלא עד לפני כחודשיים שבעלי החליט להעביר את השבתות והחגים ביחידת הדיור הרגשתי השפלה נוראית ובדידות עצומה.
    יש לי 4 ילדים 2 בוגרים ו2 צעירים וכולם עסוקים עם חברים או בחדריהם אני מוצאת את עצמי לבד ואני פוחדת לשקוע לדכאון אני לא מחכה לשבתות ולחגים במשך השבוע הבעל שלי חוזר מאוחר מהעבודה ובנוסף לכך הוא ישן בספה בסלון מבחירה אני מרגישה תסכול עצום. שהחיים עוברים לידי ואני לא זוכה לאהבה ולייחס שייחלתי שיהיו לי בחיי הנישואים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדידות בחיי נישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לתמי

ליבי
    29/06/2011

שלום תמי. אני מאוד, מאוד מעוניינת לדבר איתך במייל בפרטי. אשמח מאוד אם תעבירי לי את כתובת המייל שלך.
    ליבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה את התיסכול שלך

אוסנת
    18/06/2011

זה נורא שהוא פתאום החליט להתנתק ממך ומהזוגיות איתך...ניסית לבדוק מה גורם לו להתנהגות הזו? הוא הסביר לך? אני גם עברתי תקופה אחרי הלידה השנייה שבעלי התרחק ממני לגמרי כמה חודשים. הוא היה חוזר מהעבודה, לא מדבר איתי - ישר הולך למחשב...לא מסתכל על הילדים שלנו או עליי, לא רוצה לבלות איתנו...הייתי ממש עצובה ובכיתי המון. גם כשניסיתי לדבר איתו הוא הכחיש ואמר שהכל כרגיל למרות שראו שזה לא נכון.
    אני מקווה שזה יסתדר לכם . אין דבר נורא יותר מלהיות בודדה כשיש לך בן זוג כביכול..קשה להשלים עם ההרגשה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לבחון את הצרכים הרגשיים של שניכם

דורית כהן
    20/06/2011

תמי היקרה, צר לי על התחושות שאת חווה עם ההתרחקות של בעלך.
    זה די ברור על פי מעשיו וההתנהגויות שלו שהוא זקוק לספייס, לחופש ולמרחק ממך.

אני חושבת שהוא לא רואה דרך אחרת פתוחה בפניו לדאוג לצרכים שלו. יתכן ונוכחותך מכניסה אותו לעצבנות ולחוסר שלווה.

אם תגיעו לייעוץ זוגי יתכן שאפשר יהיה למצוא יחד דרכים מסוג אחר בעזרתן הוא יוכל להרגיש חופשי - דרכים שלא כרוכות בריחוק פיזי וגיאוגרפי כפי שהוא מצא את הפתרון שלו עכשו. אני מנחשת שהפתרונות האלו גם משפילים אותך ופוגעים בך. זה לא רק שאת נשארת לבדך.
    למשל אם תמצאי לך עיסוקים משלך ותחומי עניין - אולי הוא ירגיש פחות חנוק. יתכן שאת מצפה ממנו שיעסיק אותך ויתן לך תשומת לב שהוא מרגיש שהוא כבר לא יכול לתת לך בלי שזה גובה ממנו אנרגיות רבות מדי. אז הוא מתרחק.
    יכול להיות שהוא מרגיש שאין לו פרטיות. אלו דברים שצריך לברר וזה עוזר שנוכח אדם שלישי שאינו מעורב רגשית ומבין בזוגיות, כדי לאפשר לכל אחד מכם להשמיע מה חשוב לו, מה הצרכים של כח אחד, מה החששות, ולראות אם ניתן לבנות פתרונות שיהיו טובים יותר לשניכם.
    אני מקווה שתוכלי לרתום אותו להגיע לפחות לפגישה אחת של ייעוץ זוגי.
    חשוב להבין שיש שלבים בחיי כל זוג שמתבקש בהם שייערכו שינויים בהבנות ובהסכמות - לאור שינויים חיצוניים כמו עזיבת הילדים או יציאה לפנסיה או שינוי פנימי שאחד מבני הזוג עובר.
    אני חושבת שאצל כל זוג - חווים בתחילה תחושה של משבר וכאב כאשר מה שהיה משתנה ולא מתאים יותר. אבל מתוך המשבר ניתן לצאת מחוזקים ע"י כך ששמים על השולחן מה חשוב לכל אחד מכם ומוצאים פתרונות שמוסכמים על שניכם. ואם לא מצליחים לעשות זאת לבד - שווה להיעזר באיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו