חוסר אמון בנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר אמון בנישואין
    אוסנת
    19/06/2011

אני נשואה 25 שנים ..במהלך השנתיים האחרונות אני מוצאת את עצמי נמצאת בסרט שלא נגמר, תחושות של חוסר וודאות ואמון בבעלי (זה התחיל בערב מסויים שחזר מהעבודה הביתה בשעה מאוחרת ,קרה משהו שעורר את תשומת ליבי במובן האינטימי - ) ומאז התחילו חשדות שיש צלע שלישית
    כל מיני סימנים כמו התחמקות ממגע אינטימי , ירידה בחשק המיני , ישיבה ממושכת ליד המחשב ,גלישה לאתרי הכרויות , פתיחה של דאר אלקטרוני , משיכות כספים חריגות
    ותחושה של ההצגות ,משחקים ושקרים .
    כל זאת ללא עובדות חדות של מישהי ספציפית
    בשלב מסויים פניתי לחוקר פרטי שביצע חקירה לא מקצועית דבר שהשאיר אותי לפרק זמן זמני רגועה והספק חזר (כי לא מצא כלום )בהמשך היה עימות ביני לבינו כמובן שהנ"ל מכחיש בתוקף שבוגד בי .
    בהמשך פניתי למספר קוראות בקלפים 4 במספר כולם ענו חד משמעית שהיתה /ויש בגידה
    אחת מהן טוענת שיש הריון /ילד מחוץ לנישואין ,
    שוב פניתי לחוקר פרטי מקצועי יותר ומפורסם אחד שניצל את מצבי וגבה ממני סכום עתק על 3 ימים משהו שלא יכולתי לעמוד מבחינה כספית (ב- ימים אלו לא מצא כלום זה גם לא הספיק בכדי להוריד ספק )
    אני מוצאת את עצמי במילכוד , הוא ממשיך כמובן עם ההכחשות ויחד עם זאת אני נכנסת למצב של חוסר אמון בכל דבר .אפילו שמנסה להתנהג יותר טוב גם נראה חשוד
    מידי פעם יש עדיין תחושות באויר של שקרים , (כל מיני סימנים קטנים עם סימני שאלה )
    לא יודעת מה לעשות זה משפיע עלי מבחינה נפשית ובאופן אוטומט הבטחון יורד ממני
    כשבדרך כלל אני לא חסרת בטחון
    לא יכולה להתעמת איתו יותר כי הכל כבר נאמר ,
    לא יכולה לבדוק שוב ולקחת חוקר פרטי בגלל ההעלויות
    בנתיים אני מוצאת את עצמי כל היום מתעסקת עם שאלות וטחינת המוח
    אני מבקשת הדרכה איך להתמודד עם הבעיה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אמון בנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אמון בנישואין - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    20/06/2011

אסנת יקרה,

צר לי על המציאות אליה נקלעת. לא קל לחיות בחוסר וודאות, עם תחושת חוסר אמון מוחלט באדם אשר מהווה חלק כה גדול מחייך ולאורך כל-כך הרבה שנים, האיש איתו יצרת משפחה.
    לאור השינויים שחלו בהרגלי האינטימיות ביניכם, התנהלותו ה"חדשה" והמחשידה והממצאים של הקוראות בקפה, טבעי הוא שאת חושדת בו גם כאשר התנהלותו נראית, לכאורה, רגילה ונורמאלית, כמו גם ההתעסקות הבלתי-פוסקת שלך בנושא, מה שקראת "טחינת מח" והפגיעה בתחושת הביטחון העצמי וההערכה העצמית שלך. את נמצאת ב"מקום" בו כבר לא תוכלי לקבל את האפשרות שאין ממש בחשדותייך, כפי שעלה מחקירותיהם של החוקרים הפרטיים שאת שירותיהם שכרת.
    כמו שאני רואה זאת, עומדות בפנייך שתי ברירות. האחת, להישאר איתו ולחיות את שארית חייכם יחד באיכות אחרת, ירודה, ללא אמון וודאות ולהמשיך לחוש את אותן התחושות המלוות אותך מזה זמן מה.
    השנייה, היא לשקול פרידה ולאפשר לעצמך חיים המושתתים על ודאות, הערכה עצמית וביטחון עצמי ואולי אף זוגיות חדשה עם איש אשר יהיה ראוי לאמונך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אוסנת
    21/06/2011

מוניקה שלום

ראשית כל תודה רבה על תשובתך ,
    תיאורטית מה שרשמת נכון
    הבעיה היחידה בפתרון השני של לשקול פרידה -
    זה לא קל לקום ולהחליט שנפרדים רק על סמך חשד , או אינטואיציות ,מידע
    או במילה אחרת "בלי הוכחה " !
    תמיד אשאר עם הספק שאולי "טעיתי " או שאחרים טעו ,
    מצד שני קשה לי לחיות בצורה כזו של יום אחד לקום בהחלטה של אדישה ויום אחד
    עם מתח ולחץ שאולי מרמים אותי .
    במילה אחרת אם לא אהיה חזקה ובטוחה בעצמי כל החלטה שתהיה לא תהייה הנכונה
    ולכן אני מנסה למצוא דרכים של קודם כל איך להתחזק ? וללמוד לראות את הדברים מזווית
    אחרת (מהצד שלו ) כי בכל אופן בעלי בן 50 פלוס מתרץ (או שזה אמת) את העניין
    שיש לו בעיה של ירידה וחוסר זיקפה ,פחד לאכזב אותי מבחינה מיני
    זה קצת נכון
    הבעיה שההתנהגות שלו משתנה לפעמים בצורה קיצונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסנת

מוניקה הרשקוביץ
    22/06/2011

אסנת יקרה,

ברור לי שלאחר כל-כך הרבה שנות זוגיות, שותפות, שיתוף, חוויות משותפות וחיים משותפים לא קל לקום ולעזוב. העלאתי זאת מאחר וקבלתי תחושה (מקריאת דברייך בפנייתך הקודמת) שאת נמצאת ב"מקום" בו את לא נותנת בבעלך אמון, ולא משנה מה הוא עושה, איך הוא מתנהג וכיצד הוא מתנהל ושחוסר הוודאות הפך לחלק משמעותי וקבוע בזוגיות שלכם וזאת למרות שלא התגלתה אף הוכחה משמעותית וחותכת אשר מאמתת את חשדותייך.
    למיטב הבנתי גם האמון והאמינות וגם הוודאות ותחושת הביטחון הם ערכים אשר מהווים צרכים ומניעים מרכזיים עבורך, כלומר את לא יכולה לחיות חיים איכותיים וטובים בהיעדרם (כמו רובנו).
    כעת, לאור תגובתך, אני מבינה שאת חשה שאולי תצליחי להתמודד עם תחושותייך וחשדותייך ולהתחזק בתוך המסגרת של ה"יחד" ושהיית רוצה לנסות ולפתור את הדברים יחד עם בעלך כדי לחוש שלמה עם החלטתך.
    לאור זאת, אולי תוכלו לשקול לגשת לטיפול זוגי או אימון לזוגיות. אולי בעזרת איש מקצוע, בתוך מסגרת שאינה מאפשרת "זיופים" (כי בסופו של דבר הכל עולה ובד"כ די מוקדם) תוכלי להסיק מסקנות ולהגיע לתובנות אשר בעקבותיהן בוודאי תחושי יותר בטוחה ושלמה לגבי צעדייך העתידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוסנת
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו