מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זוגי נפרד ממני- האם שווה להילחם?איילת24/06/2011
לפני כ-3 שבועות בערך חבר שלי נפרד ממני אחרי שנה וחודשיים יחד. (אני בת 22 הוא בן 25).
יש לציין שהקשר לא נגמר בגלל ריבים. לא היינו רבים, לא היו ויכוחים או חילוקי דעות.. הוא מאוד עזר לי ותמך בי וגם אני בו..היינו יוצאים, מבלים, מטיילים.. ופתאום לאחרונה הוא הרגיש שלא טוב לו בקשר ולא ידע למה ונפרד ממני כדי לא להשלות אותי.
לפני יומיים ביקשתי ממנו שיתקשר אלי כשהוא יכול (ידעתי שהוא בעבודה) ובאמת שעה אחרי זה הוא התקשר. במהלך השיחה הוא אמר שיש כל כך הרבה פעמים שבהן הוא מרגיש שהוא רוצה להתקשר אליי ולהתייעץ איתי.. ושהוא מתגעגע וחושב עליי.
כששאלתי אותו אם יש לו סיבה למה נפרדנו- הוא אמר שלא היה לו טוב בקשר אבל אין לו ממש סיבה.
הוא אמר שהוא מרגיש שהוא "השאיר אותי מאחור ולא נתן לי להתפתח ולהתקדם", והוא אמר שכששואלים מי נפרד ממי הוא אומר שזה היה די הדדי כי "אם לא הייתי נפרד ממך, אני יודע שלא היה עובר הרבה זמן עד שאת היית נפרדת ממני".
את חושבת שכדאי לנו להיפגש ולדבר? להסביר לו שהוא לא השאיר אותי מאחור ושאני אוהבת אותו ? לא הסתרתי ממנו לרגע שאני אוהבת אותו.. הוא ידע את זה לאורך כל הקשר.. הוא אמר שגם חברים שלו והמשפחה שלו לא הצליחו להבין למה הוא נפרד ממני.
זה כל כך מפריע לי מכיוון שאין באמת סיבה למה. ואם הסיבה היא שהוא מרגיש שהוא משאיר אותי מאחור זה בר תיקון לא?
שאלתי אותו אם נפרדנו כי הוא הפסיק לאהוב. הוא אמר שהוא לא הפסיק לאהוב ושזה ממש לא בגלל זה.
האם לנסות לדבר איתו ? (יש לציין שעשינו הפסקה אחת של יומיים שבה הוא התקשר אליי והתחנן שניתן הזדמנות ושבוע אחרי הוא רצה שניפרד בלי שבכלל הספקנו לנסות ולשנות את הדברים-הוא לא סיפר לי מה מפריע לו).
תודה וסליחה על ההודעה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
איילת24/06/2011שגם כשחזרנו אחרי ההפסקה של היומיים האלה ובמהלך השבוע שבו המשכנו את הקשר, לא רבנו ולהיפך.. היה באמת שבוע מצויין... כל הזמן אמר כמה שהוא רוצה שנגור ביחד ושאני אתחיל להביא את הדברים שלי אליו ואני הייתי מהוססת ולא הבאתי יותר מדי דברים כדי לא להלחיץ יותר מדיי.. כשנפרדנו הוא אמר שהוא יודע מה הוא מפסיד ואין לו ספק שאני אצליח בחיים בגדול ושמגיע לי משהו יותר טוב.. הקלישאות הברורות של "נגיד לה דברים יפים כדי שהיא לא תיפגע".. אבל זה לא העניין-
כשאני מנסה לשאול אותו מדוע נפרדנו אין לו סיבה.. הוא אומר שקשה לו. (כמוני- ממשיכים בשגרת היום אבל לקראת שעות הערב נהיה קשה)..
אנחנו מתגעגעים אחד לשני מאוד.
זה לא נשמע כאילו הפרידה הזו היא ממש סתם? או שאולי עובר עליו משהו שהוא לא מספר לי? כדאי לי להגיד לו ללכת לייעוץ פסיכולוגי? טיפול זוגי לא נראהלי בא בחשבון מאחר ואנחנו די צעירים ובלי ילדים וכו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קטנה
דן25/06/2011אל תילחמי כי זה לא יעזור, תני לו שבועיים אל תתקשרי תמשיכי בחייך ותראי איך הוא יתעשת. הוא פשוט לא מגובש ולא יודע מה הוא רוצה וכל השאר תירוצים.
תני לו להרגיש בלעדיך מה הפסיד.
הייתי באותו מצב כמוהו ואחרי שלושה שבועות של נתק כמעט מוחלט התחלתי להשתגע מגעגועים וחזרנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בשלב הזה
מוניקה הרשקוביץ27/06/2011איילת יקרה,
אני מצרפת את דעתי לדעתו של דן.
למרות האהבה הגדולה, ההבנה ההדדית אשר שכנה ביניכם לאורך כל תקופת הקשר, התמיכה שלכם זה בזו והגעגועים העזים, כעת, בזמן ה"לחוד", בן זוגך חש צורך כלשהו להיות עם עצמו, צורך שאינו יכול להסביר במילים, אך צורך כה חזק שהוא היה חייב לממש אותו, ולכן נפרד ממך לאחרונה.
הוא בחור הגון. הוא לא נשאר איתך בתוך הקשר ובחן "על חשבונך" את תחושותיו, אלא יזם פרידה, כדי לאפשר לך להמשיך בחייך. למרות שקשה לו בלעדייך, הוא בחר שלא לשים אותך על "HOLD" בזמן שהוא מתלבט עם עצמו.
לעיתים אנו זקוקים לזמן עם עצמנו בלבד. לרוב, אנו לא יודעים לנסח במילים, אפילו לא לעצמנו, את הצורך הזה. מאוד חשוב לממש את הצורך הזה, כאשר הוא מתעורר, כדי שנוכל לבחון דברים בזמן שלנו, בלי לחץ או "עצות" מאחרים.
הבחור צריך זמן לעצמו. אני חושבת שיהיה זה נכון מצידך לכבד את הצורך הזה שלו.
בהמשך הדרך, לאחר חשבון הנפש שהוא חש שעליו לעשות עם עצמו, הוא בוודאי ידע להעריך ולהוקיר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)