יחסי עם החמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי עם החמות
    ענת
    24/06/2011

אני ובעלי נשואים כבר שנתיים, מאז שנולד הבן הראשון שלי לפני כחצי שנה ממש קשה לי ביחסים עם החמים שלי.
    לפני הלידה אני ובעלי היינו מבקרים אותם כל שבוע ביום שישי. (אנחנו גרים באותה העיר). מאז הלידה הביקורים שלנו אותם הפכו ליותר תכופים, הם כמעט ולא באים אלינו והם מאוד מצפים שנבוא אליהם כל הזמן ואם לא אנחנו אז לפחות שנביא את התינוק. ואז גם אם אנחנו רוצים לעשות משהו אנחנו מנסים להתארגן כך שבדרך נביא אליהם את התינוק ובחזור ניקח מהם אותו. הבעיה היא שהם מבקשים לראות אותו בשעות שמתאים להם והם לא מתגמשים. בקיצור מאוד מקשים עלי בהתנהלות היום-יומית. כבר אמרתי לבעלי כמה פעמים שזה מאוד מעיק עלי להגיע להורים שלו הרבה פעמים בשבוע. יש לי עוד דברים בחיים חוץ מלבוא אליהם.
    הבעיה היא שההורים שלו מאוד פולניים וגורמים לי ולבעלי להמון רגשות אשמה אם אנחנו לא עושים מה שהם מצפים מאיתנו. (לפני שהכרתי אותם לא ידעתי בכלל מה זה רגשות אשמה!!). מעבר לזה שהם מקשים עלינו אני חושבת שיש בעיה גם אצל בעלי שכל הזמן מנסה לרצות אותם גם אם זה בא על חשבון הזוגיות שלנו.
    בסך הכל אני מאוד מכבדת אותם, אני מגיעה אליהם כל שבוע, התינוק נמצא אצליהם יותר מפעם בשבוע אבל מאז שנולד התינוק אני ובעלי רבים המון בכל מה שקשור להורים שלו ואני כל הזמן מוצאת את עצמי מרגישה רע בגללם (הם לא מתייחסים אלי מגעיל אבל הם גורמים לי לרגשות אשמה). אני כבר לא יודעת אם ההורים של בעלי אשמים אם זה בעלי אשם שלא התנתק מהם עדיין או שאני אשמה שאני נותנת לעצמי להרגיש רגשות אשם בגללם.
    אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, מה כדאי לעשות? אולי ללכת לייעוץ או אני לבד או עם בעלי. כל המצב גורם לי לרגשות שלילית כלפי ההורים של בעלי ואני חוששת שבלי שינוי במצב זה רק יחמיר.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי עם החמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי עם החמות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    27/06/2011

ליאת יקרה,

את בהחלט צודקת בתחושותייך. המצב לא יכול להימשך כפי שהוא, הדברים לא יסתדרו מעצמם.
    תינוק ראשון בהחלט "הופך" את חיי השפחה. מעבר לעובדה שצריך לארגן את החיים מחדש, באופן שונה לחלוטין ממה שהיה לפני כן, יש להתרגל ל"סדר" העולם החדש הזה, וזה לא תמיד פשוט.
    חמייך אמנם היו ב"סרט" הזה בעבר, אך זה היה ממש מזמן והם כבר לא זוכרים את המצב הזה. לכן, עלייך להזכיר להם את התחושות המתלוות לאושר שבהבאת ילד הביתה, את המטלות שיש לעשות ואת העומסים, שלעיתים מצטברים, עומסים נפשיים ופיסיים כאחד.
    חמייך , על תקן של סבא וסבתא היום, רואים את הדברים מנקודת מבט אחרת לחלוטין. הם פשוט רוצים להיות עם הנכד שלהם, כמה שיותר. אם נוח לך יותר, הציעי שיבואו אליכם, אולי כך תוכלי לנוח מעט או להתפנות לשאר הדברים אשר ממתינים לתשומת ליבך ולטיפולך.
    עלייך להביא בחשבון, שכמו כל שינוי, גם השינוי הזה יכול להתקבל בהסתייגות, בהתחלה, אולם, על-מנת לאפשר לך חיים קלים ונוחים יותר יהיה עלייך לפתוח את הקלפים, ובהקדם.
    אני מאמינה כי שתוף יכול לסייע לצד השני לראות הדברים באור אחר, מהזווית שלך, לכן כדאי יהיה לדבר איתם גלויות, באופן מכובד ומכבד, ואולי אף לשאול בעצתם, איך הם יכולים לעזור ולהוריד במעט את מפלס העומס.
    אני חושבת שבעלך יעריך זאת. הוא מתקשה ל"עמוד" מולם והדבר גורר אי-הסכמות ביניכם. לכן, אם תצליחי להגיע איתם להדברות מ"מקום" של פתיחות ולהגיע איתם לאיזושהי הבנה בנושא, זה יכול להקל לא רק עלייך, בתפקוד השוטף, אלא גם על בעלך, בפן הרגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו