חמותי מסיתה את בתי נגדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חמותי מסיתה את בתי נגדי
    שירן
    25/06/2011

שלום רב!
    אני חיה כבר 10 שנים במערכת יחסים קשה עם בעלי. אנחנו ביחד בגלל 2 הילדים שלנו.
    לא רוצים לפרק כרגע בגלל מצב כלכלי טוב וכד'.
    חמותי היתה מעורבת שנים ביני לבין בן זוגי. מה שהעמיק את הקרע ביננו.
    כרגע אני וחמותי לא בקשר. כשבתי בת התשע הולכת אליה היא חוקרת אותה עלי ומספרת לה דברים רעים עלי, מילים מאוד מכוערות וכמובן שהרמה שם מאוד נמוכה.
    היא לא מבינה שהיא רק פוגעת בילדה המסכנה הזאת ובטח לא בי כי אני מכירה את הטיפוס שלה. היא כל הזמן נמצאת בתחרות איתי על בעלי ועל הילדים שלי.
    היא מעולם לא היתה בעמדה של חמה. תמיד רצתה להיות מעבר לזה. לפעמים היא חושבת שהיא אמא שלה ושהיא בת זוגתו של בעלי. 10 שנים היא לא נרגעה.
    מה לעשות במקרה כזה של ביתי. היא תעשה לה נזק נפשי. כמובן שבעלי בעד אמא שלו.
    האגו המזרחי לא נותן לו להתנהג בשפיות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמותי מסיתה את בתי נגדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתן לשנות זאת רק ע"י חיזוק הזוגיות

דורית כהן
    26/06/2011

שירון היקרה, צר לי על מערכת היחסים הקשה בה אתם נמצאים.
    חשוב לומר כאן שמה שאת מתארת מול חמתך הוא סימפטום לבעייה בזוגיות: הזוגיות שלכם לא התפתחה בזמן הנכון ולא עברה את השלב של העברת הנאמנות מן ההורים אל בת הזוג .
    חשוב להבין למה זה לא קרה.
    אין ספק שההתנהגות של חמתך תורמת ומנציחה את המצב, אבל גם חסר משהו בזוגיות שלכם - כנראה לשניכם - שבגללו לא התגברתם על שלב שרוב הזוגות מצליחים לעבור אותו בשלום.

לכן, הגיע הזמן לעשות בדק בית וללכת באומץ לייעוץ זוגי, ושם להתחיל לפתוח זה בפני זו - מה בעצם חסר לכל אחד מכם. אילו צרכים הינם עכשו בלתי מסופקים ע"י בן / בת הזוג, בין אם צרכים פיזיים ובים אם רגשיים.

אני מנחשת שיש לו המון תלונות כלפייך, וכי גם לך יש המון תלונות כלפיו. זה הסימפטום החיצוני האופייני למצב שלכם.

הצידוד שלו באמא שלו נובע מכך שהוא רואה בה ספקית הצרכים המרכזית שלו עדיין, ואולי התייאש מלקוות לקבל זאת ממך. ויש להניח שגם את מאוכזבת ממנו בהמון תחומים.
    המצב הזה איננו סוף העולם, אבל ככל שיימשך יותר שנים - הסיכוי לשנות זאת הולך וקטן, כי האהבה שיש להניח שהיתה ביניכם פעם - נקברה מתחת להמון כעסים ואכזבות.
    אם אלו יסולקו - אולי אפשר יהיה לבנות אותה מחדש.

לכן אני אומרת לך למהר ולהגיע לייעוץ, ונדרש כאן אומץ כי שניכם תצטרכו לחקור מה קורה ומה חסר לכל אחד מכם ואיך מספקים זאת בצורה שתתאים לכל אחד מכם.
    לאחר ותוך כדי התהליך הזה - במידה וזה יצליח - הבעייה עם אמא שלו תיפתר מעצמה כי הוא יתחיל להעביר את הנאמנות שלו אלייך ככל שיוכל לסמוך עלייך ולראות בך את האשה שיכולה לתת לו את הדברים החשובים לו.

אותו שינוי יקרה גם ביחס לבת שלכם. ברגע שהזוגיות שלכם תתחזק - חמותך תוכל לראות שהבן שלה מאושר יותר - והיא תפסיק להסית אותו ואת בתך כנגדך. כרגע היא עושה זאת כנראה בגלל שהיא שומעת את התלונות של בנה - בעלך - וזה חורה לה והיא לא מספיק חכמה למצוא דרך אחרת לעזור לכם.מישהי יותר חכמה ובוגרת היתה מעודדת את בנה לשפר את היחסים שלו עם אישתו במקום להסית אותו ואת הבת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו