מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה בגבנעמה30/07/2007
שלום,
לבתי פריחה בגב וגם יבלות מה המקור לכך ומהו הטיפול הנכון? הילדה בת 3.5 שנים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר מוטי חיימי30/07/2007שלום מיקי,
מאחר וישנם סוגים רבים של פריחות- לצערי לא ניתן להגיד לך מה המקור ומה הטיפול מבלי לראות את הפריחה .
עם כל הטרחה שבדבר, יש לקחת את הילדה לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעהרונן29/07/2007
ד"ר שלום רב,
לעתים נדמה לי שבני בן החצי שנה לא שומע. לפעמים, ואני מדגיש את המילה לפעמים, הוא לא מגיב לקולות מצד ימין. בגלל שלפעמים יש תגובה אז אני שולל חרשות מוחלטת, אבל האם זאת תופעה נורמלית שתינוקות לא מגיבים כלל? האם יתכן ויש לו בעיות שמיעה?
תודה, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שמיעה
ד''ר מוטי חיימי29/07/2007אני מסכים איתך שבגיל חצי שנה צריכה להיות תגובה לרעש.
בגיל חצי שנה - הילד גם אמור להיבהל ולמצמץ כאשר מושמע גירוי חזק ופתאומי כטריקת דלת, נפילת חפץ כבד וכו' , צריכה כבר להיות גם הפנית הראש למקור קול ..
בכל מקרה, למען הסרת ספק, הייתי ממליץ לפנות לרופא הילדים או רופא א.א.ג. ולקחת לבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי.
באיזה איזור אתם גרים? באיזו קופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףאורית26/07/2007
הבת שלי,בת שלוש.היא אכלה כרגע מעדן עם כפית חד-פעמית,והיא חתכה את הכפית עם השיניים וחתיכה נתקעה לה בגרון. במשך שניות ארוכות היא אמרה שזה מפריע לה,היתה אדומה מאוד,השתעלה ממש בכח,והיה ניראה שהיא הולכת להקיא.היא הוציאה ליחה מהפה. אחרי כמה שניות היא אמרה"זהו,ירד",והמשיכה לשחק.עכשיו היא בסדר.
צריך לעשות משהו?ללכת לרופא?היא בלעה את החתיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
ד''ר מוטי חיימי26/07/2007הי אורית .
לפי התיאור שלך אכן נראה שנתקעה חתיכת כפית בגרון. רוב הסיכוי שבלעה זאת והכל בסדר.
הבעיה היא שאולי חתיכה קטנה אולי הגיעה לקנה הנשימה. לכן מומלץ לקחת לבדיקה אצל רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בן שנה וחצי-הומופאתיה??הרצל25/07/2007
יש לי בן בן שנה וחצי
הוא סובל מדי פעם מקוצר נשימה-בעיקר כאשר הוא מצונן ובחילופי עונות
פעם אחרונה הייתה לפני כחודש וחצי
הטיפול הוא אינהלציה+ במקרים חריפים יותר קורטיזון למספר ימים
בד"כ זה עובר אחרי מספר ימים
המליצו לי על טיפול מונע אצל הומופאת (ד"ר שומן)
מצד שני הרופא שמטפל בבני אומר שזה לא יעיל ומיותר,גם בגלל שהוא לא מאמין בהומופאתיה וגם בגלל שהבן שלי קטן וזה משהו שיכול לעבור ככל שיגדל
הביקור אצל ההומופאת מאוד יקר
מה המלצתך?
אודה לך על תשובה מהירה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה בגיל שנה וחצי
ד''ר מוטי חיימי25/07/2007שלום הרצל,
למרות שאני נותן להומאופאטיה את הכבוד הראוי, אני לא כל כך מאמין ביעילות שלה בהתקפי קוצר נשימה, ובמיוחד לא בגיל כל כך צעיר. בגיל כזה התקפי קוצר נשימה יכולים להיות אף יותר מסוכנים מאשר בגילאים מבוגרים יותר ולכן אני נוטה להמליץ על מעקב צמוד של רופא ילדים ו/או פולמונולוג ילדים.
אם בנוסף לטיפול הקונבנציונלי יש איזשהי תרופה הומאופטית שמומלצת- אפשר לנסותה , אך בשום אופן שזה לא יהווה תחילף לטיפול הרפואי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
הרצל25/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותליאת23/07/2007
שלום,
בני בן 11 חודש תרבית שתן תקינה אך יחד עם זאת:
Enterococcus faecalis (group D
100,000 CFU/ml - מ לודג
20/07/2007 :םויס ךיראת
Enterococcus faecalis (group D) - (1)
אודה לך באם תוכל להסביר מה משמעות התוצאות?
והאם יש צורך בטיפול כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד''ר מוטי חיימי23/07/2007שלום ליאת.
מוזר לי כי את רושמת שתרבית השתן תקינה אבל יש צמיחה של חיידק בשם אנטרוקוק.
האנטרוקוק פקליס הוא חיידק של דרכי העיכול שלעתים גורם גם לזיהומים במערכת השתן.
במידה ולקיחת תרבית השתן נעשתה בתנאים הנכונים (SPA או קטטר ) הרי שהתוצאה אינה תקינה.
יש צורך שתלכי לרופא שיבדוק ויברר האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמדמתבר22/07/2007
שלום רב,
רציתי לדעת אם אדמדמת מדבקת מבוגרים?
אני לא זוכרת אם היה לי אדמדמת בילדותי אבל אני נמצאת במגע עם תינוקת שיש לה אדמדמת.
האם אני יכולה להידבק באדמדמת בגיל 21 בהנחה שלא היה לי אדמדמת בילדותי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמדת במבוגרים
ד''ר מוטי חיימי22/07/2007שלום מעיין.
בעיקרון , באופן תאורטי- זוהי מחלה ויראלית שיכולה להדביק גם מבוגרים.היא נגרמת ע"י וירוס ממשפחת ההרפס המכונה HHV6 או וירוס ששמו HHV7.
הוירוסים הללו נפוצים מאוד וגורמים למחלות חום המלוות לעיתים בפריחה ואז מכונה המחלה אדמדמת או אביבית.
המחלה שכיחה בגיל 9-12 חודשים אך ניתן לראותה גם בגילאים צעירים יותר והן בגילאים של עד שנתיים-שלוש. נדיר מאוד לזהות את המחלה בגילאים מבוגרים יותר.
באופן מעשי- הסיכוי שאת לא מחוסנת הוא מאד נמוך שכן זוהי מחלה מאד נפוצה בגיל הילדות, ולעתים יכולה להופיע גם בלי הפריחה (יולכן ייתכן שנדבקת גם בלי שהייתה לך פריחה).
בכל מקרה כשיוצאת הפריחה הילד כבר בשלבי ההחלמה ופחות מדביק.
גם אם יש הדבקה- לא ייגרם נזק משמעותי לאנשים עם מערכת חיסון תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבאורית22/07/2007
ביתי בת שנה וחצי.בגיל שבועיים נתתי לה מטרנה חלבית,ותוך כמה דקות הצוואר שלה נהיה אדום מאוד,והופיעו כתמים אדומים על כל הפנים.בבית החולים איבחנו רגישות לחלב.הומלץ לתת לה נוטרמיגן.
מאז היא הייתה על הנקה בלבד,והיא עדיין יונקת.(כמובן שאוכלת גם מוצקים).
עכשיו,בגיל שנה וחצי,יש דברים חלביים שהיא אוכלת ,ולא קורה כלום.לעומת זאת,אם היא טועמת שוקו או יוגורט היא מייד פורחת בפנים.זה אומר שהרגישות לא עברה עדיין?
מותר לתת לה דיברי חלב אחרים שלא גורקמים לה לפריחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב פרה
ד''ר מוטי חיימי22/07/2007שלום אורית.
בציבור מוכרות 2 תופעות הקרויות רגישות לחלב פרה- האחת מתייחסת לרגישות לחלבון שבחלב הפרה (והיא הרלבנטית בתינוקות), והשניה- רגישות ללקטוז (סוכר ) שבו.
רגישות לחלבון חלב פרה שמתבטאת בפריחה ונפיחות נחשבת רגישות "אמיתית" ולא אי סבילות ללקטוז.היא נובעת מכך שגופם של התינוקות מזהה בהתחלה את החלבונים שבחלב כמרכיב זר.
אחוז מסויים מהילדים הרגישים לחלבון חלב הפרה רגישים גם למרכיבי תכשירים צמחיים (על בסיס סויה) ולכן המזון המומלץ במקרה כזה הוא אכן מזון "מפורק" בו לא קיים חלבון שלם אלא חלקי חלבונים מפורקים (כמו נוטרמיגן).
הרגישות הזו המופיעה בקרב התינוקות חולפת בד"כ עד גיל שנה. לכן, החל בגיל הזה ובתנאי שהדבר נעשה תחת מעקב רפואי ניתן לנסות לחזור חזרה למוצרי חלב. רצוי לקחת לרופא מומחה לאלרגיה ובהחלט כדאי לנסות ולחזור בהדרגה למוצרי החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אורית22/07/2007רציתי לדעת אם מותר לה את הדברים שלא גורמים לה לפריחה:היא אוכלת גבינה לבנה,ביסקוויט חלבי.
רק שוקו ויוגורט גורמים לה לפריחה.את שאר הדברים מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד''ר מוטי חיימי22/07/2007לאור גילה ה"מתקדם" יחסית, שבו תופעות האלרגיה לחלב בד"כ פוחתות, ולאור העובדה שמוצרי חלב מוצקים לא גורמים לבעיות -אני הייתי ממשיך לתת לה אותם.
לגבי החלב הנוזלי- לעשות זאת בהדרגה בלבד, ורצוי בתיאום עם הרופא המטפל או רופא מומחה לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחלי-את21/07/2007
בני בן שנה וחצי אתמול (יום שישי) גילינו כי יש לו אבעבועות רוח. המחלה מלווה בחום. אנו אמורים לצאת לחופשה בת שבוע באילת ביום שלישי הקרוב האם אתה ממליץ לדחות החופשה בעקבות המחלה? מהן המלצותיך בקשר ליציאה החוצה לאוויר? רוח? שמש? תודה מקרב לב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מוטי חיימי21/07/2007בעיקרון אם הוא בסה"כ נראה טוב, ללא חומים קיצוניים- לא הייתי דוחה את החופשה.
רצוי להימנע מחשיפה ממושכת לשמש.
כדאי להצטייד בתרחיץ מקומי נגד גרד (קלמין) ובטיפות לשתיה שיפחיתו את הגרד ( פניסטיל).כמובן שיש להצטייד גם באקמול ו/או אדוויל להורדת החום.
חופשה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביביתאלה21/07/2007
בני בן שנה וחצי לאחר שלושה ימים של חום גבוה וביום הרביעי החום פסק והופיעה פריחה שעל פי ממצאי הרופא שבדק אותו כל התופעות הם סימנים של מחלת אביבית
רציתי לשאול אם כך מדוע הוא מתעורר בלילה ומתפתל מכאבים גם לאחר שנתתי לו אדוויל הוא לא נרגע...
האם יש קשר למחלה? יכול להיות שכואבת לו הבטן עד כדי כאב בלתי נסבל?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית
ד''ר מוטי חיימי21/07/2007שלום אלה.
לפי התיאור אכן נראה כי מדובר באביבית:
המחלה מתחילה כמחלת חום , ולאחר 3 ימים של חום גבוה יורד החום לרוב בצורה חדה ומלווה בהופעתה של פריחה נקודתית ורודה-אדומה על פני כל הגוף.
תופעות נוספות שיכולות להיות במהלך המחלה : שלשולים , דלקת אוזניים , הגדלת בלוטות לימפה צואריות, אי-שקט ורגיזות, שיעול, נפיחות קלה סביב העיניים עם אודם קל בלחמיות העיניים והגדלת טחול .
בעקרון איהשקט הוא חלק מהמחלה, וכאבי הבטן יכולים לנבוע אולי מהגדלת הטחול או מהגדלת בלוטות לימפה.
בכל מקרה- רצוי כמובן שייבדק אצל רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית
אלה21/07/2007תודה רבה
אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי חוסר השינה והכאבים בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייני בתשובה המליאה למעלה
ד''ר מוטי חיימי21/07/2007:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב... תודה רב
אלה21/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב... תודה רבה
אלה21/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים פנימיותמיכל20/07/2007
ד"ר שלום רב
שמתי לב כי לבתי בת השנתיים נדבקו השפתיים הפנימיות הקטנות כלפי חוץ (הפתח לא נסגר-להפך-הוא נראה יותר פתוח...),הן נדבקו לעור של איבר המין.
אציין כי מצב זה לא היה קיים אצלה, אני מחתלת אותה מידי יום והייתי שמה לב לדבר כזה....
מה עושים?
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד''ר מוטי חיימי20/07/2007שלום רונית.
ראשית לא צריך להיבהל.
הידבקות של השפתיים הפנימיות באיבר המין היא תופעה מוכרת אצל ילדות .
בד"כ הטיפול הוא בעזרת משחה המכילה הורמונים (על בסיס אסטריול) למשך מספר ימים ( אורטו גינסט).
במקרים נדירים , במידה והמשחה לא עוזרת- צריך להפנות גם לבדיקת כירורג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהנרתיק לילדה בת שלוש.רוחה19/07/2007
ד"ר שלום!
לביתי הקטנה בת השלוש יש לעיתים הפרשות צהבהבות מהנרתיק האם זה חריג?
האם אני צריכה לפנות לרופא.
תודה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר מוטי חיימי19/07/2007רצוי לבדוק שלא מדובר בפטריה בנרתיק, או זיהום בדרכי השתן.
אני הייתי מבצע בדיקת שתן לכללית ולתרבית.
לעתים זה קשור לשינויים הורמונליים- אבל בגיל קצת יותר מבוגר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד18/07/2007
האם שנית יכולה להיות על רקע וירלי או שהיא תמיש על רקע חיידקי בתינוק בן שנה וחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנית
ד''ר מוטי חיימי18/07/2007הי ורד.
שנית (סקרלטינה) היא מחלה הנגרמת מזיהום על-ידי חיידק מסוג סטרפטוקוק, שמקורו בדרך כלל בגרון.
כמובן שייתכנו מחלות על רקע ויראלי בתינוקות שגורמות לביטויים דומים עם חום ופריחה, אך אז לא מדובר בשנית.
המאפיינים בשנית-
הפריחה מופיעה בד"כ 12 עד 48 שעות לאחר תחילת המחלה. היא מתחילה על הפנים, הגוף, הזרועות ואז מכסה את כל הגוף ,יש גם בד"כ חום וחולשה.יש בד"כ גרון אדום, כתמים על החלק העליון של הפה , ולשון לבנה שהופכת אחר-כך לנפוחה ואדומה. עלולות להיות בלוטות נפוחות בצוואר.
בשנית, בניגוד למחלות ויראליות- יש כמובן צורך בטיפול אנטיביוטי
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםליאת17/07/2007
שלום!
רקע: בני איתי בן חודש וחצי, בגיל 4 שבועות אושפז בביח עקב דלקת בדרכי השתן, ולאחר טיפול ראשוני באפיצילין הועבר לטיפול מניעתי של מוקסיפן פעמיים ביום למשך שבוע ולאחר מכן הוחלף המוקסיפן בצפוויט פעם ביום.
שאלתי: בערך מתקופת האישפז החל איתי לשלשל כל יום אך לא כל היציאות הן שלשול, לעיתים יש יציאות מוצקות יותר. היציאות הן ריריות ולעיתים נוזליות מאד ממש מימיות עד כי יוצאות מהחיתול. בנוסף הוא סובל מגזים ולכן מקבל גם גרפווטר מס פעמים ביום. יש לציין כי גם בביח נלקחה תרבית צואה וגם עי רופא הילדים לםני כ 10 ושתיהן יצאו שליליות.יש לציין כי אני מניקה אותו ובנונסף נותנת לו בקבוק סימלאק פעם ביום עד יומיים.
האם יציאות נוזליות ככ במשך שבועיים לא מעידות על איזשהי בעיה חמורה במע העיכול?האם ממולץ לבצע בדיקות נוספות?איזה? ואיך ניתן להקל על כאבי הבטן העזים- שמוניעים ממנו שינה?
אשמח מאד לקבל כל עזרה אפשרית, תודה
האם המודאגת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר מוטי חיימי17/07/2007הי ליאת ,
ראשית, לא לדאוג יותר מדי.
ניתן לראות לעתים יציאות שלשוליות, במיוחד לאחר מתן אנטיביוטיקה, שמשפיעה על הפלורה(מערכת החיידקים הנורמלית) של המעי. בד"כ המעיים "מתרגלים " לבסוף לשינוי הזה והיציאות חוזרות לקדמותן.לא נראה לי שזה מעיד על בעייה במערכת העיכול, בוודאי לא חמורה.
במידה והשלשולים המימיים יימשכו- ניתן לשקול אולי להפסיק לפרק זמן מסוים את הטיפול האנטיביוטי ( שלאחרונה הוכח כי הוא לא ממש יעיל) או להחליפו לטיפול אנטיביוטי אחר.
במקרה שזה יימשך -ניתן יהיה גם להרחיב את הבירור , במסגרת רופא הילדים.
לגבי כאבי הבטן- אני ממליץ (מנסיון) על תכשיר בשם סימיקול- שנותנים לפני כל ארוחה. מנסיוני, הוא הוכח כמאד יעיל בהפחת גאזים.
מקווה שעזרתי,
ד"ר חיימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
ליאת18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס שחיה לתינוקליאת17/07/2007
שלום,
רציתי לדעת האם קורס שחיה לתינוקות מומלץ או שלא ע"י רופאי הילדים.
יש לי תינוק בן 4 חודשים והייתי מעוניינת לרשום אותי - מדאיג אותי דברים כמו שעד גיל שנה צריך להרתיח מים אבל את המים בבריכה הם יכולים לבלוע...למשל....או פליטות של תינוקות במים (נימסר לי שהמים מחוטאים לפי התקנים של משרד הבריאות ומחוממיים בטמפרטוריה ממש כמו של אמבטיה 35 מעלות)
אשמח לתשובתך.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס שחיה לתינוק
ד''ר מוטי חיימי17/07/2007שלום ליאת.
בעקרון אין המלצה גורפת של רופאי הילדים לגבי קורס שיה לתינוקות.
אני יכול להבין את הרציונל שעומד מאחורי קורסי השחיה האלה:
ככל הנראה שהחשיפה למים מביאה להתפתחות עצבית/מוטורית המעשירה את מגוון ההתנסויות והיכולות של הילד ומשפיעה על ההתפתחות המוטורית ביבשה. זה בוודאי גם מביא לגירוי תחושתי ולחיזוק הקשר בין ההורה-והילד: כל זה בנוסף לחוויה וההנאה שמעצם העניין.
לגבי עניין הסטריליות- לא יקרה אסון גדול אם תבלע פה ושם מעט מים .
כמובן שיש להקפיד שהשעור ניתן בבריכה נקיה, עם מים מחוממים ואמצעי הזהירות המתאימים.
אבל למען האמת, למרות כל היתרונות- אני אישית- הייתי מחכה עוד קצת....
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשים ויומיים - ומתהפכתליקי17/07/2007
תינוקת בת 6 שבועות ויומיים.
ביומיים האחרונים - התהפכה פעמיים, מהבטן לגב.
האם תקין בגיל כה מוקדם?
אם לא - מה המשמעות, ולמי פונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
ד''ר מוטי חיימי17/07/2007שלום ליקי. אני מניח שהתכוונת שניא מתהפכת בגיל 6 שבועות.
בהנחה שאין לתינוקת טונוס מוגבר במיוחד- הייתי די נרגע.
התהפכות התינוק היא שלב חשוב בהתפתחותו:
בד"כ בגיל שבין שלושה עד חמישה חודשים התינוק לומד להתהפך: בהתחלה מהבטן לגב, ורק בהמשך - גם מן הגב לבטן. יש טווח שלם שלפיו מופיעים אבני התפתחות שונות, וכל תינוק אינו דוה למשנהו.
כלומר, במקרה שלך מדובר כנראה שובבה ופעילה במיוחד! כרבע מכל התינוקות מתהפכים כבר בגיל חודשיים בערך.
אני לא רואה בעיה כשההתפתחות היא דווקא מוקדמת , אלא אם כן יש בעיה של טונוס מוגבר ואז רצוי להיבדק אצל נוירולוג ילדים.
הבעיה מתחילה בד"כ כאשר יש דווקא איחור בהתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליקי18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)