מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות פעם בשבועשרית סבלן18/06/2007
הבת בת שנה ו-4 חודשים. בחודשיים האחרונים היא מקיאה בתדירות של פעם בשבוע וזה בשעות הבוקר המוקדמות עד השעה 8:30-9:00 מעבר לשעות האלה כאילו לא קרה דבר היא צוחקת היא משחקת היא עושה הכל כרגיל עוברים כמה ימים ואז שוב זה קורה בשעות הבוקר המוקדמות היא מקיאה. אין שום דבר חדש שהיא אוכלת היא עדיין אוכלת מטרנה לפני השינה. לפני שבועיים זה היה מלווה בשילשולים וזה גם היה לכמה שעות נעשו בדיקת דם ותרבית לצואה אבל לא התגלה דבר. אנחנו לא יודעים דבר אם זה משהו רפואי או משהו נפשי.
אנא עזור לי להבין מה הבעיה של הבת שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות פעם בשבוע
ד''ר יצחק סרוגו20/06/2007אני מניח שהיא עברה בדיקה נוירולוגית גם. אם היא תקינה אזי תופעות של הקאות בוקר שחולפות מעצמן בצורה מחזורית מוכרות בילדים (אמנם זה גיל צעיר) והן חולפות בסופו של דבר מעצמן. אם בדיקות הדם שלה תקינות אין בדרך כלל טיפול ויש להמתין בסבלנות. לפעמים ילד מגרה את עצמו להקאה כאקט רגשי ויש ליבדוק אפשרות זו גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי סלמונלה - בילד בן שנתייםדניאל16/06/2007
בני בן השנתיים אושפז ביום שישי שעבר בלילה בעקבות עקיצה ממקור לא ידוע אשר התפתחה לזיהום מקומי חמור מאוד הכולל נפיחות מקומית קושי וחום מקומי ואף שלפוחיות כמו בכווית חום, כל זה לווה בחום גבוהה של 41 מעלות אשר התקשיתי ל"שלוט" בו. כמעט במקביל בני הקיא ושילשל כ- 25 עד 35 פעם ביום, בבית החולים נלקחה תרבית צואה ביום השלישי והרביעי לאישפוז והתוצאה היתה כי מדובר בחיידקי סלמונלה. עניין העקיצה נפתר במתן אנטיביוטיקה מסוג קלינדאמיצין 3 פעמים ביום ובבית אני ממשיכה לתת דרך הפה, כרגע שבוע אחרי הילד בבית ממשיך לשלשל כ- 10 עד 14 פעמים ביום, בעיקר בערב ישנו שילשול דמי עדיין.יש לי גם תינוקת בת חצי שנה וילד בן 3 ו4 חודשים (שהיה באותו גן עם בני החולה אך לא "נפגע". חוץ מההוראה כי עליי לרחוץ ידיים היטב עם סבון לאחר כל מגע עם צואה - לא קיבלתי הוראות נוספות מבית החולים. בקריאה באינטרנט הבנתי כי מחלה זו נחשבת מחלה קשה ויכולה אף להתפתח לפגיעות בכבד בתחול ואף לדלקת כרום המוח, שאלותי הם: מה עוד אני צריכה לעשות בכדי להגן על בני ביתי?? האם לאור העובדה כי המחלה נמשכת כ-3 חודשים ואף יותר עליי להפסיק בתקופה זו מלשלוח את בני לגן? והאם יכול להיות קשר בין העקיצה ביד והתגובות הקליניות שנוצרו בעקבותיה לבין ההדבקות מחיידק הסלמונלה. ובכלל באם תוכל לידעיני בדברים נוספים בענייני, לתשובתך אודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הסלמונלה
ד''ר יצחק סרוגו17/06/2007נראה לי שהטיפול וההנחיות שקבלת עד עכשיו היו נכונים. בשלב זה אם בנך ממשיך לשלשל הייתי מציע להפסיק לו את הקלינדמיצין שבעצמו יכול לגרום לשלשלולים . באם הדלקת מהעקיצה חלפה ניתן להפסיק את הטיפול. לא צריך לטפל בסלמונלה, כדאי למנוע את ההדבקה כפי שאת תארת באמצעות היגיינה. ניתן להחזיר אותו לגן לאחר שהוא מפסיק לשלשל גם אם הוא ממשיך לשאת את החיידק בצואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםהדס16/06/2007
הבת שלי קיבלה חיסון של גיל שנה אתמול (שתי זריקות) יחד איתה אצל אותה מטפלת ילד שהוריו בחרו שלא לחסן אותו בן שנה וחצי. אמא שלו מפחדת שהם יהיו יחד בימים שאחרי החיסון כי שמעה שהילד נושא את המחלה שנגדה חוסן בימים שאחרי החיסון והוא מדבק. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מחיסון
ד''ר יצחק סרוגו16/06/2007החיסון בגיל שנה כולל את החיצון כנגד חצבת דמת חזרת שהן וירוסים מוחלשים ביותר אשר יכולים לגרום למחלה קלה ביותר למחוסן. יש סיכוי תיאורטי קטן של הדבקה לבאים במגע אך הוא מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרוןאנה13/06/2007
שלום רב
יש לי שאלה כזאת,הילד שלי בן 2.7 וככל הנראה יש לו אנגינה,דלקת בגרון,והשאלה היא,איך אני יכולה לעזור לו,איך מטפלים בדלקת כזאת אצל ילד בגיל הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגרון בגיל מעל שנתיים
ד''ר יצחק סרוגו14/06/2007בגיל זה אם מדובר על דלקת בגרון עם חום יש לשלול סטרפטוקוקים בגרון. כדאי להגיע לרופא ואם הוא מוצא נכון הוא יקח משטח גרון ויתחיל אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חררהא12/06/2007
לבתי בת השלושה שבועות יצא חררה באיזור הפנים והחזה (לקחתי אותה לרופא הוא אמר שזה מהמזג האוויר) האם יש טיפול לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חררה
ד''ר יצחק סרוגו13/06/2007חררה היא פריחה משנית להזעה. מלבד מקלחות מספר פעמים ביום אין לי מה להציע. בדרך כלל הילד לא וסובל מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בביתנטלי11/06/2007
בני בן ה-5 מאוד רוצה כלב, אבל אני פוחדת שהכלב יעביר מחלות לבן הקטן, שהוא בן שנתיים ו-8 חודשים עכשיו. יש לי סיבה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב בבית
ד''ר יצחק סרוגו13/06/2007ממש לא. חשוב לקפיד על אמצעי היגיינה אבל לגדל כלב בבית עם הילדים הוא דבר מבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל מוממלצת לתינוקסיון09/06/2007
שלום ד"ר סרוגו...
בני בן שלושה חודשים ואוכל 900 מ"ל סימילק ביום ללא הנקה.
האם כמות זו היא מעל ומעבר לגילו?
אם כן - כמה מ"ל ביום הוא אמור לצרוך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל
ד''ר יצחק סרוגו09/06/2007תינוק צריך ביום בממוצע 120-150 מל לקילוגרם ליום .תעשי את החישוב. נראה לי בכל מקרה שלגיל 3 חודשים זה כמות גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקההדס06/06/2007
אני מניקה כבר חצי שנה ורוצה להפסיק אבל מתקשה לגמול את בני, ביום יש לי סבלנות אבל כשהוא מעיר אותי בלילה ואני מנסה להאכיל אותו בבקבוק וזה לא הולך אני נשברת ומאכילה אותו. יש דרך לגמול בקלות ואולי בכלל צריך לחכות עוד קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
ד''ר יצחק סרוגו07/06/2007גמילה מהנקה הוא תהליך ארוך רצוף עליות ומורדות, הדורש סבלנות רבה מצידך. במידה והחלטת להפסיק להניק בלילה, את צריכה לעמוד מאחרוי החלטה זו . ההדרגתיות של התהליך מלווה בהרבה שלוות נפש ורוך הם מילות המפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לילדה בת שנה וחציעינת30/05/2007
אלה תוצאות בדיקתה של בתי בת שנה וחצי -
Complete Blood Count
----------------------
WBC 10.38 K/uL 6-14 (....*....)
RBC 5.44 M/uL 3.8-5.4 (.........)*
HGB 12.2 g/dL 10.3-12.5 (.......*.)
HCT 36.2 % 32-42 (...*.....)
MCV 66.5 fL 72-88 *(.........)
MCH 22.4 pg 24-30 *(.........)
MCHC 33.7 g/dL 32-37 (..*......)
PLT 119 K/uL 140-430 *(.........)
RDW-SD 41.3 fL
RDW-CV 17.0 % 11.5-15 (.........)*
PDW -- fL 9-17 *(.........)
MPV -- fL 7.8-12 *(.........)
P-LCR -- %
אודה מאד על תשובה מהירה, מה יכולה להיות המשמעות. הילדה בדרך כלל בריאה, פרט למחלות רגילות. אבקש לציין כי לפני כשבוע וחצי עברה חיסון כנגד אבעבועות רוח. האם יתכן כי יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יצחק סרוגו04/06/2007יש ירידה במספר הטסיות. כדאי לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי מלווה בהפסקת נשימה..עדי29/05/2007
עקב מקרה שקרה לאחיינית שלי בשבוע שעבר הייתי חייבת לשאול על המקרה
שבוע שעבר אחיינית שלי בת השנתיים התחילה לבכות בלי קול ואח"כ זה עבר להפסקת נשימה היא נהייתה כחולה ועיינים שלה התגלגו זה ממש אבל ממש מפחיד אי אפשר לתאר את זה...
אחותי אמרה שגם לאחותה זה קרה פעמים וגם לה.
רציתי לדעת מדוע זה קורה?
ומה אפשר לעשות באותו רגע שמצב כזה חס וחלילה קורה?
אני אשמח לתשובה מפורטת כי אני נכנסתי לטראומה ממה שקרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר breath holding spells
ד''ר יצחק סרוגו04/06/2007זהו מצב של איבוד הכרה והכחלה לאחר בכי. זו תסמונת על רקע רגשי של הילד שברוב הפעמים לא מסוכן. יש לדאוג שכשארוע כזה קורה אין אוכל בתוך הפה. לא להבהל י בדרך כלל הילד מתעורר מעצהו. בהלנ ופחד מצד ההורה מעודד עוד מקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש חום???.??רינה28/05/2007
יש לבני(הוא בן שנה ותשעה חודשים) חום כבר כמעט חודש , עם הפסקה של שבוע כאשר נטל אנטיביוטיקה. יום אחרי שסיימנו את האנטיביוטיקה החום חזר והגיע ל39.8. הרופא שלו שלל דלקת ריאות, מחלת הנשיקה ועוד. ביקרתי היום רופא אחר לחוות דעת שניה והוא טוען שיש לו אנגינה ויש לתת לו שוב אנטיביוטיקה בשם קלאסיד. התקשרתי לרופא שלו והוא טען שבדיקת משטח הגרון הראתה שהכל תקין אבל יש אדמומיות קלה בגרון אבל זו לא דלקת. אני אובדת עצות, אני לא יודעת מה לעשות ולמי להאמין (כמובן שלא סיפרתי לרופא של בני שהייתי אצל רופא אחר).
אנא חזרו אלי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום במשך חודש
ד''ר יצחק סרוגו04/06/2007חום במשך חודש בגיל הזה אם מדובר על תינוק שנמצא במעון וספירת הדם שלו תקינה מצביע על זיהומים וירליים חוזרים. זו דרך טובה להתחסן מפניהם. אם הרופא בצע בדיקות דם ושתן והן תקינות. אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי גמולה עם מוצץl_ronit@smile28/05/2007
בתי בת 4 וחצי ילדה נבונה ובוגרת מדברת מגיל שנה וחודשיים עושה פיפי בשירותים לא מרטיבה בלילה אך אינה מוכנה לעשות קקי בשירותים-היא מתעקשת רק על טיטול ולא עזרו לנו כל הדרכים לשנות זאת עד כדי כך שבעלי מוזעק לגן לפעמים כדי להביא לה טיטול-וכן לגבי המוצץ היא אינה מרפה ממנו ואינה מוכנה לוותר עליו מה עושים? הזמן עובר ולא מסתמן קץ להרגלים אלה מצידה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ וחיתול בגיל ארבע
ד''ר יצחק סרוגו04/06/2007אין ספק שזה גיל מתקדם לבעיות האלה. אם אתם נואשים כדאי בדחיפות לפנות לטיפול רגשי אצל פסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה 40 מעלות ופריחה בכל הגוףפז23/05/2007
לבני בן השנתיים וחצי חום גבוה מזה יומיים מלווה בפריחה בכל הגוף כולל פריחה בפנים. לטענת רופאת הילדים מדובר במחלה ויראלית ואולם לטענתה הפריחה היא סמפטום לסוף המחלה. לאחר יומיים של פריחה החום של בני הגיע הערב אף ל40 מעלות, ועדיין הרופאה טוענת שאין מה לרוץ לביה"ח. אודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
אאב12/06/2007היני מבין ואוכל להשיב,
עקרונית במידה ובבדיקה של רופא המשפחה לא נראה דלקת כלשהי,
אין כל מצב לדאגה, במקרה והחום ממשך ואין שום הועיל יש לבקש בירור מעמיק
הכולל בדיקות דם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת...בר09/05/2007
בס"ד
מחפשת מרצים בנושא רפואת ילדים וכיוצ"ב..
לכל המעוניין\ת,
אנא צרו קשר בדואר האלקטרוני, בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המייל:
בר09/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלתחגית01/05/2007
הבת שלי בת 7 וחצי בכיתה בי'. היא צריכה לעבור חיסון דיפטריה ,טטנוס ושעלת + חיסון פוליו.
כשהייתה בת ארבעה חודשים לאחר חיסון המכיל שעלת היא פרכסה קצת ו. היא אושפזה בבית חולים ,אך לא מצאו דברה וחליטו לא לחסן אותה יותר בשעלת( בגיל חצי שנה ושנה לא חוסנה בשעלת). .במשך השנים לא היו פרקוסים נוספים והיא ילדה בריאה . האם ניתן לחסן אותה כעת בחיסון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת
ד''ר יצחק סרוגו04/06/2007האם זה היה החיסון הישן או האצלולרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחיסון שעלת
חגית18/06/2007לד"ר שלום לא ידוע לי איזה חיסון זה. החיסון בוצע ב-27.3.00. מצויין מתחת לD.T.P
ACT-HIB.
אני עדיין לא יודעת מה לעשות. מחכה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון שעלת
ד''ר יצחק סרוגו20/06/2007מדובר כנראה בחיסון הישן. החיסון החדש מיוחד במיעוט תופעות הלוואי ולכן אני ממליץ לה לקבל אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)