מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון שני לאבעבועות רוחאורית09/07/2007
בני בן 4.5 ש', חוסן בגיל שנה בחיסון לאבעבועות רוח. האם עכשיו יש לחסנו בחיסון השני או עדיף לחכות לגיל 6-7?
יש לציין כי אחיו בן השנתיים הולך לקבל את החיסון הראשון השבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שני לאבעבועות
ד''ר יצחק סרוגו09/07/2007את החיסון השני יש מקום לתת בגיל 6-7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ברשותךמיטל08/07/2007
ביתי בת שנה וחודש נמצאת איתי בבית. לפני כשלושה שבועות נמצאה אצל בעלי שחפת פעילה בריאות. כמובן שנבדקנו (טסט המנטו) ויצא שלילי למזלנו אך עלינו לבצע את הבדיקה שוב בעוד 3 חודשים. אני רוצה לחסנה כרגע נגד אבעבועות רוח, רציתי רק להתייעץ איתך , אם חלילה נדבקה , זה מפריע לחיסון ? האם לחכות בעוד 3 חודשים כדי לראות שאכן לא נדבקה ואז לחסנה או שאין כל קשר בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יצחק סרוגו09/07/2007אין בעייה וניתן לחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתיואל08/07/2007
הבת שלי בת שנתיים וחושדים שאולי יש לה חזרת, לבדיקות יקח עוד זמן להגיע. אני לא יודע אם הייתה לי חזרת בעבר, מה אני יכול לעשות בשביל לא להדבק אם זאת באמת חזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת
ד''ר יצחק סרוגו08/07/2007חזרת מאוד נדירה בימינו עקב החיסון הקיים. גם אם לא בטוח שחוסנת הסיכוי לחלות כיום במחלה נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי סובלת מאד, והרופאה איננה יודעתדורית04/07/2007
שלום רב,
אתמול חזרה בתי בת השנה מהמטפלת עם שפתיים נפוחות ולשון אדומה. במשך שעות צרחה ללא יכולת הרגעה. לא מוכנה לקחת מוצץ - כואב לה. היא מריירת נורא, פשוט לא מצליחה לבלוע רוק.
בבדיקות אצל הרופאה (יום לאחר יום), לא נמצא כל ממצא פרט לאלו שפרטתי (גרון נקי, אין פצעים בפה). הרופאה איננה יודעת מה הבעיה, והציעה לתת לה אקמולי בלשים טיג'ל בכדי להרגיע.
שמתי לב שבתי נרגעת לאחר מציצת קרטיב קר, תפוח קר, וגם מוכנה לשתות מים קרים.
היא בוכה נורא, ונורא סובלת. אינני יודעת כיצד להקל עליה, ועד יותר מתקשה לקבל תשובה של "לא יודעת".
האם יש לך רעיון מה יכולה להיות הבעיה?
רב תודות,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת של הלשון
ד''ר יצחק סרוגו05/07/2007ישנה תופעה מאוד שכיחה בקרב תינוקות בגיל זה שנקראת גלוסיטיס. דלקת של הלשון-ריור אי שקט חוסר תאבון בולטים. ומתן מזון קר כולל גלידה עוזר. בדרך כלל מדובר בזיהום וירלי אשר חולף תוך שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות תמידית
יפעת28/10/2014שלום רב,
ביתי בת שנה ו-8 חודשים סובלת מרוב התסמינים המצויינים למעלה ... לשון לבנה בכי בלתי פוסק ולילות ללא שינה. אני לא יודעת כיצד לטפל בוירוס הזה... האם יש צורך בטיפול מסויים? אנטיביוטיקה? משחה להקלה על הכאב הבלתי פוסק? כיצד ניתן לעזור לה לעבור את הלילה ללא צרחות? ללכת למומחה אף אוזן גרון? כי נראה לי שהצרחות הם כתוצאה ממשהו פנימי יותר...
אשמח לדעת כיצד אני יכולה לעזור לה...
תודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 ימים אחרי
דורית07/07/2007תודה רבה,
זו בדיוק התופעה.
האם לאחר 5 ימים המחלה מדבקת? התופעות נרגעו... קיימת כרגע צרידות...(כנראה בגלל הצרחות....).
תודה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
דר סרוגו08/07/2007כבר לא מדבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תסמינים נראים?
יפעת24/07/2007שלום וברכה
בני בן השנה סובל מתסמינים דומים כבר שבוע. בנוסף על כך הוא חלש מאד מאד ומרבה לישון ולבכות.
האם ישנם תסמינים חיצוניים נראים לדלקת הלשון? האם יש לך השערה נוספת?
תודה וכל טוב
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליפעת
ד''ר מוטי חיימי25/07/2007שלום יפעת,
גלוסיטיס הוא מצב דלקתי של הלשון. בילדים יש אכן סימפטומים ברורים: אי שקט, חוסר רצון לאכול, ריור, בכי רב.
מבחינת הסימנים- ניתן לראות לשון נפוחה ואדומה (מגורה), לעתים יש ריח רע מהפה. המראה הנורמלי של הלשון (הפפילות) נעלם, והלשון נראית חלקה.
הגורמים לכך ( באופן כללי , לאו דוקא בילדים) רבים:
1. זיהומים- חיידקיים או ויראליים, כולל הרפס,
2. גירוי מכאני - כתוצאה מכוויה, וכד'
3.חשיפה לאיריטנטים כמו טבק, אלכוהול, אוכל חם,או חריף
4.תגובה אלרגית כלשהי לחומרים שונים- כמו צבע של סוכריות, משחת שיניים ..
5 במחלות שונות כמו אנמיה של חסר ברזל, חסר ויטמין B, אפטות , פמפיגוס, סיפיליס ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה קשהמיטל04/07/2007
שלום ד"ר
סבתי אומרת שבכל יום אני צריכה לתת לביתי בת השנה וחודש ביצה קשה או חביתה האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה בגיל שנה
ד''ר יצחק סרוגו04/07/2007לא בהכרח. לחלמון של ביצה יש כמות לא מבוטלת של כולסטרול. פעמיים עד 3 בשבוע זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחחסוי04/07/2007
לבת שלי בת 3 יש אבעבועות רוח, קבלתי מרופאת משפלה תרחיץ בשם: קלמין, זה לא עוזר וביתי מתגרדת האם יש משחה חזקה יותר שיכולה להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר יצחק סרוגו04/07/2007הכי מומלץ זה לא משחה אלא תכשיר דרך הפב כמו פניסטיל או אהיסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
חסוי04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתינוקתעדי02/07/2007
בתי בת 8 חודשים. עד גיל 4 חודשים ניזונה מחלב שאוב. מגיל 4 חודשים אוכלת סימילאק, ומזה חודשיים וחצי מקבלת גם מוצקים. כיום אוכלת חוץ מסימילאק ארוחת פירות (תפוח אגס ובננה) ומרק ירקות (תפו"א, גזר, קישוא) עם בשר. לפני כשבועיים החלה עצירות שמתבטאת בעיקר בקושי רב ביציאה עם ניסיונות חוזרים ומאמץ ניכר. תדירות היציאה- אחת ליומיים לערך. הפסקתי לתת לה בננה וכן את האורז במרק, והוספתי מיץ עגבניות טרי. בנוסף מקבלת שתיה מרובה ,אולם למרות הנ"ל לא חלה הטבה. כיצד אוכל לשפר את המצב? (לציין כי אתמול לאחר ניסיון לא מוצלח ואולי גם כאב בטן שהעירה מהשינה קיבלה לראשונה 2.5 מ"ל אבילאק).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יצחק סרוגו03/07/2007ממליץ על מיץ משזיפים שחורים או פרי הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשבני היה קטן לא קיבל חיסון של שעלתאמא מודאגת01/07/2007
היום בן 27 עומד להיות אבא בעצמו
מה לעשות מאוד מודאגתתתתתתתתתתתתת
בבקשה אם תוכל לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת במבוגרים
ד''ר יצחק סרוגו02/07/2007ישנו חיסון בארץ אשר מאושר למתבגרים ומבוגרים הוא נקרא BISTRIX והוא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועותמיטל01/07/2007
שלום ד"ר,
ביתי בת שנה וחודשיים , נמצאת איתי בבית, יונקת עדיין. אני מתלבטת האם לחסנה נגד אבעבועות רוח? מהי המלצתך האישית?
ידוע לי כי החיסון תקף לעשר שנים, אז בגיל 11 אצטרך לחסנה שוב?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעועות רוח
ד''ר יצחק סרוגו01/07/2007החיסון מאוד רצוי מעל גיל שנה. היום ההמלצה היא לתת שתי מנות חיסון השנייה בגיל בית הספר.ואז החיסון המוקנה הו לכל החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות הרגלים אצל תינוקתמיטל01/07/2007
שלום רב ושבוע טוב,
ביתי בת שנה וחודש מזיעה בכפות הרגליים באופן קבוע אני לא יודעת בדיוק מתי זה התחיל , משהו כמו שלושה ארבעה חודשים. היום אני שמה לב מאחר שהיא עומדת והולכת ומחליקה המון בגלל הזיעה. נעלתי לה סנדלים קייצים והם היו רטובים כשחלצתי אותם. גרבתי לה גרביים מונעות החלקה אך זה ממש עינוי בקיץ ובייחוד בחום שכזה. היא נולדה 4 ק"ג שוקלת כיום 9.600 ק"ג. האם יש לזה טיפול או שאני צריכה לפנות למישהו מקצועי?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בכפות הרגליים
ד''ר יצחק סרוגו01/07/2007עם כל האי נוחות זו לא בעייה רפואית משמעותית אם ביתך גדלה היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עייףללה26/06/2007
שלום,
בני בן שמונה חודשים (גיל מתוקן שבעה).
יונק הנקה מלאה, אנחנו מנסים לתת לו מוצקים אך בנתיים ללא הצלחה.
לא מקבל תוסף ברזל.
מתפתח יפה - זוחל כבר חודש וחצי, יושב ועומד.
בשבועות האחרונים ישן הרבה יותר מאשר בעבר (11-12 שעות בלילה ועוד ארבע שעות במשך היום - בשתיים או שלוש פעמים, בשבועות האחרונים למד להרדם לבד).
כשהוא ער הוא חיוני, פעיל וחייכני
עשינו ספירת דם - המוגלובין גבולי - 10.8. (נתחיל לתת תוסף עכשיו)
האם הרמה הזו של ההמוגלובין מסבירה את העייפות, אילו סיבות אחרות יכולות להיות? האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בתינוקות
ד''ר יצחק סרוגו27/06/2007אנמיה היא סיבה לעייפות בגיל זה אם הבדיקה אצל הרופא תקינה. ממליץ מאוד על טיפול בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המוח - דחוףמיקי26/06/2007
בני בן ה- 4.5 התעורר אמש עם חום, הקאות וכאב ראש. רופא הילדים שלנו אומר שאין קשיון עורף וסימני קרניג וברוזינסקי ולכן לא מדובר בדלקת קרום המוח.
בכל זאת אנחנו מודאגים מאוד. יש לנו 3 שאלות:
האם ייתכן שיש מננגיטיס ללא תופעות אלה (קישיון עורף וסימני קרניג...)?
האם ייתכן שהתופעות הללו מינוריות ולכן קשה לאבחן אותן?
האם כדאי לראות רופא נוסף, או לעשות בדיקה למחלה - ליתר בטחון, או שמדובר באבחון פשוט שאין סיכוי שרופא יטעה בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום המוח נגיפית
ד''ר יצחק סרוגו27/06/2007בעונת הקיץ שכיחה דלקת קרום המוח נגיפית שמלווה בחום גבוהה כאבי ראש . לא תמיד ניתן להפיק את סימני הגירוי המנינגיאלי. מעקב יומיומי טוב של רופא מטפל יכול כמובן לאבחן את המקרים הללו.ולכן שווה לחזור אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםאור24/06/2007
אני יודעת שלכמה ילדים בגן של הילד יש תולעים, איך אפשר למנוע הדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בגן
ד''ר יצחק סרוגו27/06/2007תולעים בגן זה דבר שכיח ביותר וקשה בגיל צעיר למנוע הדבקה. הדרך הטובה ביותר זה רחיצת ידיים עם סבון וכן גזיזת צפרניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבה לילד בן 4 ותשעה חודשיםמאיה21/06/2007
שלום, אני צריכה עזרה בבעית הרטבה לילד כמופיע לעיל. ההרטבה על בסיס יום יומי ולפעמים אפילו פעמיים בלילה.
השינה של הילד חזקה מאוד וקשה להעיר אותו.
רופא הילדים אומר שאין מה לעשות בגיל זה.
אנחנו כבר מותשים מהכביסות וההתעוררויות.
דרך הפעולה שבעלי נוקט בה כאשר אנו מגלים את ההרטבה: מוציא את הילד מהמיטה מוביל אותו לשירותים כאשר הוא ממש ישן. מבקש ממנו לתת שתן (במטרה למנוע הישנות של ההרטבה להמשך הלילה) ואז מניח אותו במיטה שלנו עד שמחלפים את הסדינים והשמיכות.
האם יש מקום לדרכי פעולה אחרות ???
השיטה הזאת של לתת שתן אחרי שכבר הרטבנו במיטה לא אפקטיבית כי השלפוחית די מרוקנת ואז מתרגל הגוף לא להתאפק אלא לתת שתן במנות קטנות ובעיקר מתוך שינה.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל 4
ד''ר יצחק סרוגו24/06/2007נכון זה גיל מוקדם לטיפול התנהגותי. אולם שווה לנסות יש מספר מכונים המטפלים בבעיות הרטבה בילדים ורוב הקופות מממנות חלק מהטיפול ושווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בברךנירית20/06/2007
לבתי הקטנה (בת 4 וחצי) הייתה מעין גולה גדולה על הברך, הלכנו לרופא והוא פוצץ אותה ככה שהנוזלים יצאו. ממה זה קרה? זה יכול לחזור על עצמו שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בברך
ד''ר יצחק סרוגו21/06/2007אינני יודע על איזה גולה את מדברת. אם יש לך תמונה אשמח לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)