פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות משטח
    מיכל
    18/09/2007

ד"ר שלום רב,
    להלן תוצאות משטח וגינאלי אשר נערך לבתי בת השנתיים וחצי:
    ------------------------------
    Epithelial cells +
    Fungus Candida negative
    WBCs אין
    Trichomonas לא נמצאו
    Culture negative
    ----------------------
    הבדיקה נערכה משום מהילדה מתלוננת מידי פעם על כאב באזור (עדיין לא גמולה מחיתולים)
    נערכה גם בדיקת שתן אשר תקינה.
    מה משמעות תוצאות הEpithelial cells ?
    בנוסף, נראה לי בזמן האחרון היא עושה פיפי בפרקי זמן ארוכים אחד מהשני (לעיתים במשך היום גם יכול להיות מצב של 5-6 שעות ללא פיפי, וגם יכול להיות שעתיים).
    תודה לך
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות משטח

הוספת תגובה

• תוצאות משטח וגינלי

ד''ר מוטי חיימי
    18/09/2007

שלום רונית.
    על פניו- נראה לי שהמשטח תקין לחלוטין (תאי אפיתל הם תאים נורמליים שיכולים לנשור מהעור ).
    כדאי לבדוק שתן גם לכללית ולתרבית ולראות אם משהו שם לא תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר. להלן תוצאות בדיקת שתן:

מיכל
    18/09/2007

Glucose NEGATIVE mg/dL
    Ketones NEGATIVE mg/dL
    Protein NEGATIVE mg/dL
    RBCs NEGATIVE
    WBCs NEGATIVE
    Nitrite NEGATIVE
    pH 5.0
    Urobilinogen 0.2 mg/dL
    Bilirubin NEGATIVE
    Specific gravity 1.028 1.003-1.03 (.......*.)
    Urine analysis, Culture
    ----------------------
    Urine,Culture negative

אני מבינה כי התוצאות תקינות (?). תודה לך שוב
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן

ד''ר מוטי חיימי
    19/09/2007

כן רונית, התוצאות שרשמת אכן תקינות.
    במידה והתלונות יימשכו- כדאי לחזור שוב על הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן אנטיביוטיקה
    שרון
    18/09/2007

שלום רב,

לפני כשבוע בני חלה כאשר סבל מנזלת ולאחר יומיים החל לו חום גבוה שעלה וירד לסירוגין ואף הגיע ל40 מעלות. נתנו לו תרופה להורדת חום והדבר עזר והחום שוב עלה. כך במשך ארבעה ימים. ביום הרביעי הרגשנו שקשה לו לבלוע וממש כואב לו בגרון, בפנייה למוקד אמרו לנו שהכל תקין למעט אדמומיות בגרון שלא מצריכה טיפול. יום למחרת הוא כבר היה ממש חסר שקט החום שוב היה גבוה והילד ממש סבל מכאבים. חזרנו למוקד ושם בבדיקה שוב נמסר שהכל תקין ועדיין רואים רק אדמומיות בגרון אך בגלל שהילד חסר שקט לקחו לו משטח גרון ובינתיים נתנו לו מוקסיפן פורטה פעמיים ביום. כעבור יומיים מהטיפול באנטיביוטיקה הבחנו בשני דברים 1. החום ירד ו-2. האנטיביוטיקה לא עזרה לכאבים בגרון. הגענו שוב למוקד ושם נמסר שבדיקת המשטח יצאה שלילית ולכן שוב בדקו אותו. הבדיקה שוב יצאה תקינה ראות נקיות ( הוא גם לא משתעל אז לא היה צורך בצילום חזה). אך הפעם הבחינו באפטות בפה והרופא אמר שזה ויראלי ויעבור לבד. אך בגלל שהחום ירד לו אחרי יומיים ממתן האנטיביוטיקה המליץ הרופא להמשיך כשבעה ימים עם האנטיביוטיקה.

הסיטואציה הזו נורא מטרידה אותי מאחר ואני מצד אחד יודעת שאין לו דלקת גרון והכל ברור לנו שהכאבים נובעים מהאפטות ואין צורך לתת אנטיביוטיקה סתם. מצד שני הרופא שמע שהחום ירד אז הוא טוען שאולי זה קשור אנטיביוטיקה. מפריע לי קלות הדעת במתן האנטיביוטיקה האם אני גורמת נזק לילד? האם צריך להפסיק את האנטיביוטיקה לאור העובדה שאנחנו יודעים מהי באמת הבעיה או לא לקחת סיכון? איפה הסיכון גדול יותר האם במתן אנטיביוטיקה שלא לצורך או בהפסקת אנטיביוטיקה כאשר באמת היא נחוצה?

מה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתן אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    18/09/2007

חשוב לציין שהיום, יום לאחר ירידת החום התחיל לבני פריחה בגוף (לא מגרדת ולא מציקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן אנטיביוטיקה-כן או לא

ד''ר מוטי חיימי
    18/09/2007

שלום שרון. אני מבין את חוסר האונים שאת נמצאת בו, אך לדעתי את צודקת בהחלט.
    אין כל סיבה וטעם לתת אנטיביוטיקה במחלות ויראליות! הדבר לא יועל ואף יכול להזיק בכך שיתפתחו זני חיידקים עמידים לטיפול האנטיביוטי שניתן שלא לצורך.
    במקרה שלכם- מדובר בביטויים קלסיים של מחלה ויראלית ויש אף הוכחה ברורה לכך (בכך שמשטח הגרון שלילי).
    העובדה שהחום ירד -אינה מוכיחה כי היתה תגובה לאנטיביוטיקה אלא קרוב לוודאי שזהו המהלך הטבעי של המחלה.
    גם הופעת הפריחה עם ירידת החום- תומכת בכך שמדובר במחלה יראלית.
    בקיצור- להפסיק אנטיביוטיקה, ולהבא- ללכת לרופא טוב יותר. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון
    רחלי
    16/09/2007

שלום רב:
    בני בן ה- 4 מזה כשנתיים חסר תאבון לחלוטין, הוא אינו מוכן לאכול למעט מוצרי חלב וגם אותם במגוון מאוד מצומצם של שתית שוקו אכילת מעדן ופרוסה עם גבינה /קוטג'. בכל פעם שאני מציעה לו לאכול הוא מגיב בתוקפנות וכעס, בעבר היה ילד שאוכל הכל ללא שום בעיות .
    אציין כי הוא סובל המון מדלקות גרון ואוזניים ואפילו ביקרנו אצל רופא אף אוזן גרון (שלאחר צילום התגלה כי השקדים מוגדלים אך אינם ברמה לניתוח) ובחצי שנה האחרונ ה אף לקה במחלת הנשיקה.
    כשנקטתי בגישה שלא להציע ולהמתין שהילד יהיה רעב זה פשוט לא קרה מעט מאוד פעמים הילד פנה אליי שהוא רעב וגם אז ביקש פרוסה עם גבינה ושוקו.
    רמת המוגלובין 10.3 (לטענת רופאת המשפחה סבירה).
    ברצוני לברר האם ישנם גורמים נוספים המשפיעים על חוסר תאבון בגיל זה כגון חוסר ויטמינים או שהבעיה נעוצה בהרגלי אכילה לקויים? ואם כן מהם הבדיקות הנוספות שכדאי ורצוי לעשות.
    כמו כן ברצוני לשאלול האם קיים קשר בין תזונה לקויה לשכיחות מחלות ויראליות או לדלקות גרון ואוזניים?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון

ד''ר מוטי חיימי
    17/09/2007

שלום רחלי,
    ישנן סיבות רבות לחוסר תאבון.
    ראשית רצוי לשלול את הדברים השכיחים יותר:
    למשל- במקרה שלכם, ההמוגלובין נמוך מהרצוי , ויש לבדוק את מגרי הברזל (אנמיה יכולה בהחלט לתרום לחוסר תאבון).
    בנוסף -הייתי בודק את הרמות של ויטמינים נוספים כמו B12, חומצה פולית, ובודק בדיקות נוספות למצב תזונתי- בירור ספיגה , וכד'.
    ניתן גם לשלוח לבדיקה וייעוץ אצל גסטרואנטרולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מזריקות
    גו'די
    16/09/2007

אני לא יודעת אם זה קשור בדיוק לנושא הפורום, אבל קראתי כתבה שלך והתרשמתי שאתה רופא מאוד אנושי ומודע למה שעובר על הפציינטים הקטנים שלו, אז אני ינסה...
    הבת שלי מבועתת מזריקות, ממש נכנסת להיסטריה, ואני יודעת שהיא תצטרך לקבל זריקות וחיסונים בקרוב. יש לך עצה שתעזור לנו לעבור את החיסונים בקלות?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזריקות

הוספת תגובה

• פחד מזריקות

ד''ר מוטי חיימי
    17/09/2007

שלום ג'ודי.
    ראשית, תודה על המחמאות! היה שווה לכתוב את הכתבות עבור מחמאות כאלה :-)
    לגבי שאלתך-
    אין פתרון קסם מאחר וכל ילד מגיב בצורה שונה.
    כאב לילד שהיה מתנהג בצורה די דומה- מה שעזר היה ששמתי לו משחה מרדימה על האיזור שבו היה אמור לקבל חיסון (אמלה) כך שראה שזה לא מאד כואב ואז בפעמים הבאות היה שיפור מסוים.
    בנוסף אפשר להיעזר בטיפות מרגיעות טבעיות ( אותן ניתן למצוא ללא מרשם) כדי להקטין את "ההיסטריה " שבה הם מצויים בהתחלה.
    מקווה שזה יועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם מהאף
    טלטליק
    13/09/2007

שלום רב,
    בתי בת הארבע מתעוררת לאחרונה מדי פעם עם דימום מהאף. מה יכולות להיות הסיבות לכך ואילו בדיקות אתה ממליץ לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דם מהאף

הוספת תגובה

• דמם מהאף

ד''ר מוטי חיימי
    13/09/2007

שלום,
    דמם חוזר מהאף יכול להגרם עקב בעיה מקומית באף או בעיה סיסטמית (נטיה לדמם).
    ולכן- כדאי להבדק ע"י רופא אף-אוזן-גרון כדי לשלול את האפשרות הראשונה, ובנוסף רצוי לבדוק תפקודי קרישה בכדי לשלול חסר כלשהו באחד מפקטורי הקרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי בצבע אדום
    איימי
    11/09/2007

בני, בן 7.5 לא חש בטוב אתמול כל היום וגם הקיא בערב. לאחר מכן הוא נתן שתן בצבע אדום.
    מה זה יכול להיות?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי בצבע אדום

הוספת תגובה

• שתן אדום

ד''ר מוטי חיימי
    13/09/2007

שלום איימי.
    לעתים במחלות חום ניתן לראות מעט המטוריה (נוכחת דם בשתן) ואולם- מאד מומלץ להבדק אצל רופא ולבדוק גם בדיקת שתן לכללית ותרבית , ולהתרשם ממידת ההמטוריה ומנוכחות ממצאים נוספים כמו חלבון ומרכיבים אחרים. זאת- כדי לשלול זיהום בדרכי שתן ומחלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכת כלב
    צחי
    09/09/2007

הבת שלנו ננשכה על ידי כלב של השכן, שהוא כלב מחוסן ולכן רופא המשפחה אמר שאין צורך לעשות דבר. אני פונה בבקשה לחוות דעת שניה - האם חיסון לכלב "מחסן" גם את הבת שלנו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכת כלב

הוספת תגובה

• נשיכת כלב

ד''ר מוטי חיימי
    13/09/2007

בעקרון אם הכלב מחוסן נגד כלבת- הדאגה העיקרית אכן יורדת.
    יש לחטא את המקום .
    עדין יש לקחת לבדיקת רופא ילדים בכדי לראות שאין סימני זיהום משני והאם יש צורך בטיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה
    אירנה
    06/09/2007

שלום רב, בני כמעט בן שנה ויש לנו חיסון ב-24.9. ממה שהבנתי, החיסון הזה ( חצבת) מבוסס על חלבוני ביצים ולכן חשוב לתת לילד ביצים ע"מ לשלול תגובה אלרגית.
    ניסינו לתת לילד ביצה (חלמון בלבד) בגיל 10 חודשים והכל עבר ללא תופעות. אבל כעבור חודש, כל פעם שהילד אוכל חלמון יש לו תגובה אלרגית שמתבטאת בפריחה אדומה בפנים וקצת בגוף. פעם אחת אפילו נרשמה הקאה אחרי האוכל. ( סה"כ אכל חלמון פעמיים-שלוש)
    יש לציין שכל זה מהחלמון. את החלבון אני בכלל פוחדת לתת.
    השאלה היא מה לעשות? האם לנסות שוב? האם לנסות רק את החלבון? מה יהיה עם החיסון במקרה ואכן יש אלרגיה לביצים?
    אודה לתשובתך. אני בחרדה, במיוחד לאור העובדה שישנם כרגע מקרים רבים של הדבקה בחצבת.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסון לחצבת

ד''ר מוטי חיימי
    06/09/2007

שלום אירנה,
    בילדים מוכרת אלרגיה לביצים , אולם האלרגיה היא לחלבון הביצה ("הלבן") ולא לחלמון ("הצהוב").
    לכן במקרה שלך- לא בטוח כי בכלל ישנה אלרגיה לביצים.
    בילדים יש לדבר חשיבות במה שקשור למתן החיסון לנגיף החצבת המוחלש.
    הנגיף שמיועד לחיסון גדל על ביצים, וילדים אלרגיים עשויים להגיב לשאריות הביצים שבתרכיב. ילדים שאובחנו כרגישים לביצים, יש לחסנם בהשגחה רפואית לפי הנחיית האלרגולוג.
    יש להדגיש כי כמות חלבון הביצה ש"מזהם" את תרכיב החיסון זניחה, ולכן אפשר ואף נדרש לחסן את כל התינוקות מפני המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אירנה
    06/09/2007

המון תודה על התשובה המפורטת. רק רציתי לשאול, האם לדעתך, ניתן לתת לו חבון ביצה ללא כל חשש? כי קראתי שהחלבון הוא האלרגני בין חלקי הביצה. אז חשבתי שאם הייתה לו רגישות כזו לחלמון, כבר אני פוחדת לתת לו חלבון. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר מוטי חיימי
    06/09/2007

לדעתי כדאי לתת לו חלבון ביצה, אך בתיאום עם רופא אלרגיה לילדים, ורצוי תוך כדי השגחה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס בגרון לילד בן שנה וחצי
    לי
    05/09/2007

שלום ד"ר!
    האם יש תרופה להרפס בגרון לתינוק בן שנה וחצי?
    ממה זה נוצר?ובנוסף עכשיו יש לו עכשיו דלקת ריאות קלה.
    אודה לך על תשובתך המהירה.
    לי.

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר מוטי חיימי
    05/09/2007

שלום לי,
    בעקרון זו מחלה ויראלית שאמורה לחלוף מעצמה.
    לעתים ניתן להוסיף תרופה בשם זובירקס (בתרחיף) . כדאי שייבדק ע"י רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים עקומות ולא מאוזנות
    א
    05/09/2007

שלום!

ביתי בת 21 חודש מתפתחת יפה ברמה הקוגניטיבית והמוטורית
    אך לאחרונה העירו את תשומת ליבי לכך שהיא הולכת באופן בלתי מאוזן
    וגם שרגלייה קצת מתעגלות ל0 אין לי נסיון ויכולת לאשר או להפריך את
    הטענות, אבל אני יודעת שהיא למשל עולה במדרגות רק עם רגל ימין ולא קופצת עדיין
    רק עושה הכנות.. לא יודעת אם יש לזה משמעות..

אשמח לדעת אם יש גורם העוסק בליקויים התפתחותיים או התפתחות מבנית
    שיכול להעריך אם יש בעיה אמיתית ולהפנות לטיפול אם כן

נ.ב אצל רופא הילדים היא לא מוכנה אפילו לרדת לרצפה וללכת...
    תודה!

הוספת תגובה

• רגלים עקומות

ד''ר מוטי חיימי
    05/09/2007

שלום רב,
    בילדים קטנים , בתקופה שבה הם מתחילים ללכת -ייתכנו בעיות של אי יציבה או הליכה כשהרגלים נוטות פנימה.
    כדאי לקחת לבדיקה אצל אורטופד ילדים -הוא יכול לבדוק ולבצע צילומים במידת הצורך.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירה בעקומת גובה ומשקל
    רוית
    05/09/2007

בני בן שנה ושבעה חודשים. ילד בריא. לאחרונה הסתבר לי שיש שבירה בעיקר בעקומת הגובה (מאחוזון 25 לאחוזון 5) וגם במשקל (מאחוזון 10 ל-3). היקף ראש תקין (בין 25 ל-50). פניתי לרופאת הילדים, עשיתי בדיקות דם לילד- תוצאות תקינות. בנוסף, הרופאה התייעצה עם אנדוקרינולוגית והסברה למצב- אם תהיה התייצבות על אחוזון 5- מעיד על התפתחות מאוחרת (יהיה נמוך עד גיל 16 ורק אז תהיה קפיצה) בגובה. אם ירד מאחוזון 5- יהיה צורך בבדיקת הורמון גדילה (לחכות עוד 3-6 חודשים). מה שמדאיג אותי הוא נושא הגובה. מדידה ראשונה שהחלה לסמן ירידה הייתה בגיל 13 חודשים (המדידה שקדמה לה הייתה בגיל 9 חודשים). שאלותיי: האם אכן להמתין 3-6 חודשים? האם כדאי לפנות לרופא נוסף? איזה התמחות נדרשת? האם יש לך המלצה (עדיף לי רופא דרך קופ"ח כללית)?

הרבה תודה מראש,
    רוית.

לקביעת תור
    סגירה
    שבירה בעקומת גובה ומשקל

הוספת תגובה

• שבירת עקומות

ד''ר מוטי חיימי
    05/09/2007

שלום רוית.
    לפי מה שאת מתארת- נעשה בירור אצל רופאת הילדים ואצל אנדוקרינולוגית ילדים.
    ההמלצות נראות לי סבירות. מי שעוקב אחר בעיות גובה ומשקל (בהנחה שנשללו בעיות של מערכת העיכול )- הוא אכן אנדוקרינולוג ילדים.

הייתי מציע לחכות ולחזור על הבדיקות כפי שהוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    רינתי
    04/09/2007

ביתי בת שנה ושמונה חודשים.יש לנו בבית חרוזים מעץ,גדולים,שאי אפשר לבלוע.לפני חצי שעה מצאנו אותה בחדר כשחרוז כזה תקוע לה בפה,הפה פתןח והחרוז באמצע תפוס בין השיניים והיא לא יכולה לסגור את הפה והיה קשה מאוד להוציא לה את החרוז.היא יללה בשקט כי היא לא יכלה לבכות.
    בסוף בעלי הצליח להוציא לה את החרוז,ועכשיו היא בסדר ומשחקת.
    אנחנו לא יודעים כמה זמו היא הייתה ככה.זה יכול לגרום לנזק?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• גוף זר בפה

ד''ר מוטי חיימי
    04/09/2007

שלום רינתי,
    במידה ואת בטוחה שהחרוז יצא בשלמותו - ניתן להיות רגוע.
    מאידך- אם חסרים חתיכות עץ קטנות (שאולי לעסה) או שמופיע שיעול -כדאי לקחת לבדיקת רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    חלי
    04/09/2007

שלום ד"ר,
    יש לי ילדה בת 3 ומאז שהיא תינוקת ועד היום היא אינה ישנה שינה רצופה בלילה.
    ההתעורורויות שלה הן לפרקים קצרים ויכולים להיות גם 8 פעמים בלילה (מסיבות שונות ומשונות).
    אציין גם שהיא ילדה בריאה בדר"כ ומתפקדת היטב במשך היום.
    האם באיזה שהוא שלב היא תישן רצוף?האם כדאי לקחת אותה למעבדת שינה? מה אפשר לעשות?

תודה
    חלי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

ד''ר מוטי חיימי
    04/09/2007

שלום חלי,
    ברוב המקרים- עם העליה בגיל יש שיפור בדפוסי השינה.
    ואלום- צריך לשלול שלא מדובר בבעיה אנטומית כמו אדנואידים, שקד שלישי וכד',המפריעים לשינה הסדירה.
    במידה וישללו הבעיות ה"פשוטות" - ניתן ללכת למרפאת שינה -כמו למשל בבי"ח רמב"ם.
    בד"כ הטיפול בהפרעות שינה בילדים דורש גישה משולבת-ע"י נוירולוג, פולמונולוג (נשימה), פסיכולוג, אוטולרינגולוג (אף אוזן גרון) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    ליאת
    04/09/2007

שלום,
    בני בן שנה וחודש במשך כשלושה ימים משתעל בתדירות של פעם בשלוש שעות,
    אין לו חום באיזה שלב מומלץ לקחת אותו לרופא הילדים

בתודה מראש,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר מוטי חיימי
    04/09/2007

שלום ליאת.
    תלוי עד כמה השיעול מפריע לו- אם הוא בקוצר נשימה- יש לקחת מיד לרופא.
    מאידך- אם אחת ל-3 שעות יש שיעולון קטן, ובשאר הזמן-מתנהג כרגיל- אין דחיפות. אך רצוי לקחת לבדיקה במידה והתופעה נמשכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום בלב
    הורים
    03/09/2007

רופא יקר שלום!

לבני בן כמעט חודשים יש מום מולד מורכב בשם:tetralogy of fallot with pulmonary atresia multipe mapca's ,לפני כשבועים עבר צינתור אבחנתי ,ובעוד שבוע אנו מוזמנים לבית חולים לקבלת מידע לגבי הניתוח, להבנתנו ניתוחים אלו בוצעו בחו"ל,

למיטב ידיעתך ניתוחים אלו בוצעו בארץ? יש מספיק ניסיון למנתחים בארץ עם מום כזה?

לפי אינפורמציה מחברים היה מנתח בפלורידה אחד הטובים בעולם שיצאה לפנסיה

ההם ידוע לך על כירוגי לב-חזה מנתח מציון בארץ או בחו"ל ?

מה הסיכונים בניתוח כזה?ההם בני יחיה?

אנו מאוד מאוד מודאגים ומפחדים

תודה הורים מודאגים מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    מום בלב

הוספת תגובה

• טטרלוגיה על שם פלו

ד''ר מוטי חיימי
    03/09/2007

להורים המודאגים שלום רב,
    הטטרלוגיה ע"ש פלו הינה מום לבבי כחלוני מורכב וקשה.כיום, ניתן לבצע שחזור ניתוחי של האנטומיה הלבבית , והדבר מספק לחולים איכות ואורך חיים שלא היו קיימים בעבר הרחוק.
    במום הזה, כפי שניתן להבין מהשם שלו- ישנם 4 סימנים עיקריים:
    1.VSD -חור בין שני חדרי הלב,
    2. היצרות של מוצא חדר ימין – לעיתים קרובות מדובר בהיצרות במסתם הריאתי (הפולמונרי), או באיזור שסמוך לו. היצרות זו גורמת לדם מחדר ימין לזרום לחדר שמאל דרך ה-VSD ובכך גורמת למום להיות כיחלוני .
    3. מיקום חריג של המסתם האאורטלי המתבטא באבי-עורקים הנמצא במנח "רוכב" מעל כלי הדם הראתיים (המכונה בלעז Over-riding aorta).
    4.הרחבה של חדר ימין המתרחשת עקב מעבר הדם לחדר שמאל והעבודה נגד ההיצרות של מוצא החדר הימני.

כיום ניתן לבצע את הניתוח במרכזים גדולים- כמו שערי צדק, איכילוב, הדסה, שניידר וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה