מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרנותemma31/01/2012
שלום,
היתכן שקבלת ויטמינים (סידן+די) ו/או תוספות כמו Q10 (עקב ירידה בתפקוד הלב) לאחר כימותרפיה ,גורמים לאדמומיות של השד בזמן הטיפולים הראשוניים (השלישי) בהקרנות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן02/02/2012האדמומיות לא קשורה לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיהטלי30/01/2012
אימי לוקחת כדורים כימיים לטיפול במחלת הסרטן . היא מבולבלת ונוטה לחולשות וסחרחורות לרוב. עושה רושם שהיא אינה בשליטה פיסית ונפשית ושהטיפול עושה לה רע מאוד. הרופאה שלה יעצה לה לעשות סי.טי ראש ולבדוק גרורות . מה הקשר ? האם זה מצב "נורמלי" ותגובתי לתרופות שהיא לוקחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן30/01/2012אין שום מידע רפואי במכתבך - סוג הגידול, שלב המחלה, סוג הכדורים וכ"ה
מציע שתקבלי עצל רופאיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארביטוקסענת30/01/2012
שלום,
לפי מה שנאמר לנו בטיפול FOLFOX עם ארביטוקס, נדרש לעשות שטיפה בין קבלת ארביטוקס ( באינפוזיה) לבין לויקובורין. למה? והאם יש סיכון לחולה, אם בטעות שתי התרופות הוזרמו ביחד במשך של כ-שעתיים. מה מומלץ לעשות במקרה זה? להיות במעקב? לחזור על טיפול? מה ההשפעה שיכולה להיות לקבלת שתי תרופות בו זמנית?
ממתינה לתשובתכם הדחופה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזכורת
ענת16/02/2012עדיין ממתינה לתשובה... מאד חשוב לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארביטוקס - תגובה
פרופ` אברהם קוטן19/02/2012לא קרה כלום
בפעם הבאה יש לתת על פי ההוראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על ספרים פורצי דרךאלי שרפשטיין30/01/2012
יש לי המלצה על שני ספרים פורצי דרך, שמביאים בשורה אופטימית יותר ונכונה יותר לחולי סרטן. 1. דר' לה-שאן "סרטן כנקודת מפנה" 2. דר' ברני סיגל "אהבה, רפואה ונסים" לי הם נהיו מדריכי דרך בחיים המקצועיים שלי. לחיזוק אביא ציטוט: "בעולם של אי-ודאות אין כל פסול בתקווה". קארל סיימונטון. אלי שרפשטיין מאמן רפואי אינטגרטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש מסכימה!
חגית סימן-טוב05/02/2012עכשיו סיימתי לקרוא את 'אהבה רפואה וניסים' בפעם השניה.
מגיע לספר הזה יותר, כי אני השתניתי, ובגלל שאי-אפשר לקלוט את כל הדברים החשובים שבו בקריאה ראשונה.
בהתחלה נרתעתי ממנו, זה היה לפני כ 8 שנים.
לא 'התחברתי' לרוחניות שבשם שלו.
היום אני מסבירה את השם שלו לכל מי שאני ממליצה לו לקרוא אותו:
כשמוסיפים אהבה למקום שבו נדרשת רפואה, מתחוללים ניסים.
הם בשבילנו 'ניסים',
כי אנחנו לא יודעים איך הם קורים. אנחנו פשוט לא מבינים שבסה"כ נוספה אהבה למשוואה. אהבה היא סליחה, אמפתיה, הכרת תודה, ועוד.
זה לא פשוט, לי זה לא היה פשוט בכלל, ולרובנו, כי לא מלמדים אותנו.
אז רובנו טועים הרבה.
ומצד שני, כולנו יכולים להצליח.
בהצלחה לכל המתמודדים,
והרבה אופטימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טיאלון30/01/2012
שלום ד"ר
פניתי לאורטופד בעקבות כאבים חזקים באיזור הגב התחתון בצד ימין, בירך ימין עם כאב שמושלך לאשך ימין, קיבלתי הפניה ל" סי. טי עמוד שדרה מותני סקראלי. אני די חושש מהבדיקה הזאת מאחר שקראתי מספ' מאמרים שפורסמו ברשת ובהם נטען שרמת הקרינה בבדיקה היא ברמה כזאת שצריך לחשוב פעמיים לפני שמחליטים לעבור אותה, ושיש קשר בינה לבין סוגי סרטן שונים שיכולים לבוא בעקבותה,
רציתי לשאול מהי דעתך בעניין, האם יש סיבה אמיתית לחשוש מהבדיקה, זאת בהתחשב שיש כמה מקרים במשפחה המורחבת שלי של מוות מסרטן, ואני עצמי כבר עברתי מיפוי עצם בגיל 15 (כיום בן 22),
רציתי גם לדעת האם יש איזושהי בדיקה אחרת שיכולה להחליף את הסי טי ושתיתן את אותה התוצאה,(אם אר איי, או אולי הדמיה תרמוגרפית)
והאם אני יכול לבקש את הבדיקות הנ"ל מהאורטופד שלי, אני מבוטח מכבי זהב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה נוספתחנה29/01/2012
שלום ד"ר
בעקבות שאלתי הקודמת האם נכון שגרורות המצויות בראש בקרום המוח וכן בכל עצמות הגוף סיכויי ההחלמה אינם גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אברהם קוטן29/01/2012מדובר במצב רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורינטול, ESR גבוה וקרוה -קשר לסרטןססססס29/01/2012
שלום רב,
רציתי לדעת כיצד ניתן לבדוק אצל ילד שאובחן כחולה קרוהן, מטופל בסטרואידים - בודסון, ה- CRP ירד עד ל- 0.6, אולם ה- ESR עולה, והגיע ל -45.
כיצד ניתן לשלול מחלה סרטנית?
השלב כעת הוא לשלב פורינטול, מה שברור לי שניתן לחולי לוקמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן29/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סרטן_ילדים_המטואונקולוגיה_ילדים' id=link]סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tamoxifen ושינהורד גולד29/01/2012
אנא, לפרופ' קוטן. אני חולת סרטן השחלות ועתה התחלתי לקחת טמוקסיפן. תופעת הלואי הראשונה, מיד בלילה הראשון, הוא אינסומניה וקושי להישאר רדומה בלילה. עד כה, לפני הטמוקסיפן, נעזרתי ב 7.5 imovane ו- .25 מ'ג xanax, אך עתה זה אינו מספיק. האם יש נזק בלקיחת 1.5, כלומר 2 כדורי אימובן? או, לחלופין, יש משהו מתאים יותר להתגבר על הפרעות השינה האלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tamoxifen ושינה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן29/01/2012טמוקסיפן בד"כ לא גורם להפרעות שינה - לעתים הוא עלול לגרום לגלי חום.
מציע להיוועץ ברופא המשפחה איזה תרופות לקבל לצורך שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם פנימיהיפוכונדרית28/01/2012
היום במקלחת גיליתי להפתעתי שני כתמי שטף דם פנימי עגולים בגודל של תחתית כוס. אחד כחול על הכתף, שני שכבר היה בתהליכי היעלמות יותר פנימי לכיוון הצוואר (אבל לא מאוד רחו מהראשון). מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם פנימי - תגובה
פרופ` אברהם קוטן28/01/2012שכנראה קבלת מכה באזורים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בראשחנה27/01/2012
שלום ד"ר
מדוע לאחר שהתגלו גרורות בראש (לאחר ניתוח של כריתת שד) שעוברים הקרנות על החולה להתאשפז הרי הקרנות זה פעולה קצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בראש - תגובה
פרופ` אברהם קוטן28/01/2012בעיקרון לא צריך להתאשפז, אלא אם מצבו הכללי של החולה אינו טוב או שאינו מסוגל מסיבות אחרות להגיע יום יום לטיפול הקרינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה לגידול בלבלברונית26/01/2012
שלום,
חולה עם גידול בראש הלבלב העוטף את ה-CMV בגודל 15 מ"מ. דגימת ביופסיה, שנלקחה בעזרת EUS לא העלתה ממצא סרטני. בנוסף CA 19-9=111 CEA=1.7
המלצת הכירורג היא לעבור כימותרפיה לפני כריתת הגידול.
האם ללא איפיון סוג הסרטן ניתן להתאים כימותרפיה?
האם יש דרך לוודא כי אכן מדובר בסרטן, כמו למשל ביופסיה נוספת או בדיקות DNA של דגימת צואה?
האם לא עדיף לכרות תחילה את הגידול ובמידת הצורך לעבור כימותרפיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה לגידול בלבלב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן28/01/2012לא תמיד ניתן לקבל דוגמת רקמה לצורך בדיקה פתולוגית ולעתים יש להחליט על סמך ממצאי הדימות וסמני הסרטן המוגברים (כמו במקרה של החולה המתואר בפניה זו - ערכי ה-CA 19-9 גבוהים). ניתן עקרונית לשקול ביצוע ביופסיה נוספת - אין שום ערובה שתהיה מוצלחת יותר ולפעולה זו יש סיבוכים לעתים. היות והגידול עוטף את ה-CMV הכירורג חושש שהוא בלתי נתיח בשלב זה ומבקש להופכו לנתיח ע"י כימותרפיה קדם ניתוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה לדוקטורים.עדן24/01/2012
דוקטור אני בן 21 תמיד בריא. השאלה שלי היא סתם נכנסתי לאינטרנט וקראתי על סרטן בחלל הפה, אני היפוכנדר ורציתי לשאול האם סרטן מסוג זה מתגלה בבדיקת דם פשוטה.כי עשיתי בדיקות דם לפני חודש ויצאו תקינות לחלוטין.אשמח אם תענה על שאלתי .תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה לדוקטורים. - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/01/2012מגלים סרטן זה ע"י בדיקת חלל הפה (ע"י רופא שיניים או רופא פה ולסת או א.א.ג. או רופא כללי.
לא מגלים גידול זה ע"י בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןבר24/01/2012
שלום אני משתמשת בתכשיר Sublime bronze של לוריאל
וראיתי כתבה משנת 2001 שזה מסרטן קרם שיזוף אבל אולי בגלל שהשתחללו התכשירים זה כבר לא?
בבקשה תגיד לי! זה מסרטן או לא?
קרם שיזוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/01/2012קרם שיזוף לא מסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בר25/01/2012יש לציין אבל שזה קרם שיזוף ללא שמש..
אבל זה כמו שיזוף בהתזה רק שכבה אחת שמתקלפת מהר אחרי כמה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשלפוחית השתןבת22/01/2012
שלום,
לאבי מצאו גידול בגודל כשלושה ס"מ בשלפוחית השתן, מתוכו כ-1.7ס"מ חדר את השריר. זאת על פי CT
1. תוך כמה זמן חובה לנתח? (הוא בסבב בדיקות שנמשך שבועיים והוזמן לתור קדם ניתוח בעוד שבועיים).
2. האם במקרה של גידול בשלפוחית השתן שחדר שריר, יש אפשרות לכריתה חלקית או שמדובר בכריתת כל שלפוחית השתן?
3. אבי אדם חולה המתקרב לגיל 80. האם יש חובת ניתוח במקרה כזה או שיתכן ונכון לא להתערב?
להתיחסותכם אודה. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשלפוחית השתן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן22/01/2012טיפול הבחירה הסטנדרטי בסרטן שלפוחית שחדר לשריר הוא כריתה שלמה של השלפוחית. בתהליכים מסוג זה לפרקי זמן בסדר גודל של מספר שבועות אין משמעות פרוגנוסטית והם לא משנים את סיכויי הריפוי וההידשרדות. אשר על כן חשוב להשלים את כל בדיקות העזר ולהגיע למסקנה מהו הטיפול הראוי והמתאים, ולא לפעול בהיסטריה.
ברור שלגיל ולמצב הכללי של החולה, מחלות רקע, וכ"ה - השפעה קרדינלית על ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בשלפוחית השתן
בת22/01/2012פרופ אברהם קוטן שלום רב,
תודה על תשובתך המהירה.
האם לכריתה מלאה של שלפוחית השתן יש פתרון פנים גופי (שחזור / או שכמותו) או שתמיד מדובר בפתרון חצוני לגוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בשלפוחית השתן - תגובה
פרופ` אברהם קוטן22/01/2012עקרונית - ניתן לבצע שחזורים אבל זה מאריך ומסבך את הניתוח
היות ומדובר בחולה בן 80 - חייבים להיוועץ במנתח במישרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בשלפוחית השתן
בת22/01/2012תודה רבה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה ודלקת עיניים ויראליתגיא22/01/2012
בני התינוק מתחיל בקרוב טיפול כימותרפי
אתמול החלה אצלי דלקת עיניים ורופא עיניים אמר שזו דלקת ויראלית מדבקץ מאד שאין לה טיפול - תעבור לבד תוך עד שבועיים.
אני חוששת מאד להדביק את בני והחשש כבד כי הוא עדיין יונק ודורש את קרבתי כל הזמן.
האם דלקת עיניים וירלית מסוכנת בזמן טיפול כימותרפי? האם זו סיבה לבהלה?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן22/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סרטן_ילדים_המטואונקולוגיה_ילדים' id=link]סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)