מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש הסבר טיפולים בסרטן המעי הגס-מאיר05/07/2010
באימי בוצע ניתוח בו נכרת גידול בשרני אליו דבוקים, אומנטום,פיתול מעי דק בשתי נקודות המרוחקות 13 סמ זו מזו, חצוצרה שמאלית. מעט נוזל מיימת באגן, הכבד נמוש.
חלק. במזו הסמוך של מעי דק נראה נגע קטן 0.5סמ, נכרת ונשלח לחתך קפוא-ריקמה פיברוטית ללא גידולץ פתיחת הפרפרט בסיום ניתוח - כיב גדולי גדול, שול פרוקסימלי 4.5 ס"מ. שול דיסטלי אדקווטי
השקה מעי דק מכשירנית צד לצד, השקה כולורקטלי מכשירנית צד לקצה, מהלך ניתוח תקין
השאלות שלי האם אימי תצטרך לעבור טיפולי כימותרפיה? היות והיא הודיעה לנו שאין לה כל כוונה.גילה של אימי הוא 60, האם ניתן לרפא אותה או רק להאריך את חייה בעזרת תרופות? אנא מכם עזרו לי, אינני רוצה לאבד את אימי ואני מתכוון לעזור לה להלחם במחלה אם אפשר.
הגידול שלה לפי תוצאות הקולונוסקופיה היה poorly differentiated carcinaoma' with neroendocrine featues
תודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - בפתלוגיה הכל בסדר
מאיר05/07/2010כל הבלוטות נקיות כמו כן בנוזלי הבטן אין סימנים לתאים ממאירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול נאורואנדוקריני
ד''ר יוסף ברנר07/07/2010גידולים נאורואנדוקרינים הינם גידולים היכולים להופיע בריאות, במערכת העיכול ובמקומות אחרים בגוף. דרגת ההתמיינות או דרגת הממאירות קובעת את הטיפול. במקרה הנ"ל מדובר בגידול בדרגת ממאירות גבוהה, זהו גידול אגרסיבי המתפתח במהירות הדורש טיפול בכימותרפיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנון הפעולה של ארביטוקסדגנית אור חן05/07/2010
שלום ד"ר.
אני מעוניינת לדעת כיצד פועלת בדיוק תרופת הארביטוקס כאשר מדובר בגידול ראש צוואר. כיצד היא תוקפת את הגידול? מה הוא מגנון הפעולה של התרופה? מה הקשר בין התרופה לבין הקולטן EGFR ואיך קשורה לכל זה בדיקת KRAS? כמו כן, כיצד נוטלים את התרופה? עירוי לוורידים? קפליות? שתייה? כל כמה זמן? יש מינון מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארביטוקס
ד''ר יוסף ברנר07/07/2010ארביטוקס הינה תרופה ביולוגית שתפקידה לחסום קולטנים חוץ תאיים, קולטנים אשר אליהם נקשרים גורמי גדילה. הקשר קולטן-גורם גדילה מביא ליצירת מסרים המועברים לגרעין התא, מסרים הגורמים לתא להתחלק שוב ושוב. ברגע שהארביטוקס חוסם את הקולטן אין העברת מסרים ונפסק תהליך חלוקת התא.
הקולטן אליו נקשר הארביטוקס נקרא EGFR.
חולים אשר יש להם שינוי גנטי בגן בשם KRAS עוקפים את מנגנון החסימה של הארביטוקס ולמרות טיפול בארביטוקס התא ממשיך להתחלק, לכן אין טעם לתת את התרופה לחולים עם שינוי בגן הנ"ל.
התרופה ניתנת דרך הוריד כל שבועיים או שלושה. מינון בד"כ 5 מ"ג על כל ק"ג של משקל גוף.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלבוויקי03/07/2010
האם אכילת שום יכול לזרז הופעתסימני המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום
פרופ` אברהם קוטן04/07/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכולה להיות גרורה של RCC בפה?לילי03/07/2010
שלום רב,
כתבתי לפני מספר חודשים בפורום על אחי:
"אחי,בן 60,לפני 8 שנים עבר כריתת כליה, בגלל RCC. לפני כחודש התגלה גידול בריאה, שנותח ומתברר כגרורה מסוג RCC. לפי צילומים הקודמים ( של המעקב, בו הוא היה) נראה אותו גידול לפני שנתיים בגודל כ-1 ס"מ, עכשיו הוצא בניתוח בגודל 1.6 ס"מ.
בבדיקות PAT-CT, CT ומיפוי עצמות לא נמצאו סימנים חשודים נוספים. "
הוא נותח והגרורה בריאה אובחנה כ- RCC. עכשיו הוא עבר את כל הבדיקות התקופתיים והכל יצא תקין. לפני מספר ימים היה אצל רופא שיניים, בביקורת שיגרתית . הרופה שם לב לכתם לבן על חניכיים והפנה אותו לרופא פה ולסת.
האם זה יכולה להיות גרורה של RCC?
בתודה מראש,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה של RCC ?
פרופ` אברהם קוטן04/07/2010יכולה להתפתח גרורה ברקמות הפב, אך על פי רוב ההסתמנות תהיה בצורת גוש ולא ככתם לבן. בכל מקרה - יש להיבדק במח' פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי גס עם גרורה בכבדענת03/07/2010
עוד שאלה,
תוך כמה זמן מהניתוח ( כריתת הגידול + גרורה) ניתן להתחיל בטיפול כימותרפי?
תודה רבה על תשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה
ד''ר יוסף ברנר03/07/2010כ 3-4 שבועות לאחר הניתוח
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמרדכי02/07/2010
אמי בת 66 עם סרטן במעי הגס. טופלה בעבר באמצעות Campto.
CT/PET הראה גרורות באיזור הכבד והריאות. אבסטין לא הטיב עמה.
עכשיו מנסים קו שני ארביטוקס מותנה בבדיקת kras. קראנו שניתן להחליף את הארביטוקס בתרופה אחרת בשם panitumumab. מספר שאלות יש לי:
האם הבדיקה יעילה גם עבור תרופה זו?
איזו תרופה עדיפה / יעילה יותר?
מתי מקבלים ארביטוקס ומתי panitumumab?
האם ניתן לקחת אותן בו זמנית?
האם הקופה משתתפת במימון שתיהן?
האם ניתן לעבור מתרופה לתרופה ועדיין שני הטיפולים יהיו מכוסים על ידי הקופה?
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארביטוקס או פניטונומב
ד''ר יוסף ברנר03/07/2010אין הבדל בין שתי התרופות
בדיקת קי ראס תוספת לגבי שתיהן
מטפלים או בזו או בזו ולא בשתיהן ביחד וגם לא אחת אחרי השניה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בצואהנעמי02/07/2010
אמי חלתה לפני כ 4 שנים בסרטן השד ועד היום הכל בסדר בבדיקות האונקולוגית שלה ראתה שבדיקת המרקרים של מעי הגס היתה גבוהה לכן אימי עברה את הבדיקה שאיני זוכרת את שמה מפי הטבעת הרופא גילה פוליפ הוציאו לפני כ3 שנים לאחרונה בבדיקת דם סמוי בצוא גילו דם האם יש סיבה לדאגה תודה רב. על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סיבה לדאגה כי אם סיבה לבדיקה
ד''ר דניאלה כץ02/07/2010שלום שמחה,
בדיקת דם סמוי בצואה היא בדיקת סריקה, שמטרתה לאתר חולים בסיכון. מכיון שהבדיקה היתה חיובית יש צורך להשלים בירור של מערכת העכול. גם ממצא של פוליפ לפני 3 שנים הוא אינדיקציה בפני עצמה לחזור על קולונוסקופיה. השלב הבא הוא גסטרואנטרולוג.
בברכה,
דר כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ca 125נעמי02/07/2010
לפני כשבעה חודשים באולטרסונד ווגינלי התגלה ממצא של מיומה ברחם רופאת הנשים שלי עשתה לי בדיקת פיפל שיצאה תקינה וגם בדיקת ca 125 שהתוצאה הייתה 32.4 ולאחר כחודש עשיתי שוב והתוצאה הייתה 34.5 לפני כשבוע עשיתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 39.9 הרופאה שלי בחול ואני מודאגת שזה במגמת עליה האם יש סיבה לדאגה אציין שאני בת 48 ולפני כ8 שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס אני במעקב והכל בסדר.אשמח לתשובתכם המהיר .שבת שלום ותודה .נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 125
ד''ר יוסף ברנר03/07/2010אין קשר בין מיומה ל ca-125 לבין מיומה. ערכי הסמן הגידולי הם גבוליים ומעבר לבמעקב גניקולוגי ובדיקה חוזרת כל 3 חודשים אין צורך בבדיקות נוספות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןעומר02/07/2010
מה יכול לגרום לי לסרטן באופן וודאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סרטן
ד''ר יוסף ברנר02/07/2010עשון כבד, חשיפה ממושכת לשמש, חשיפה לזיהום תעשיתי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האופן בו טמודאל פועלמרק שלו01/07/2010
בן 48 GBM, מטופל בטמודאל והקרנות לראשונה.
אשמח לקבל מידע על אופן הפעולה של הטמודאל.
תודה
מרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמודל
ד''ר יוסף ברנר02/07/2010טמודל הינה תרופה כימותרפית ממשפחת ה alkylating agents. דרך הפעולה נעשית על ידי קשירה של אחת מחומצות הגרעין, חומצות המשתתפות בבנית חומר ה DNA. ברגע שקושרים חומצה זו היא איננה יכולה להשתתף בתהליך בנית ה DNA והתא הסרטני אינו יכול להמשיך להתחלק.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - סוף סוף הסבר
מרק שלו02/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהParp Inhibitors & Alkylation
שלמה גוברמן02/07/2010היי מרק,
בהמשך לתשובה של ד"ר ברנר...
התוספת של מעכב פארפ (Parp Inhibitor) כדוגמת כורכומין, במקביל לשימוש בטמודל והקרנות היא בעלת חשיבות, שכן כורכומין עשוי למנוע את שיקום ותיקון ה-DNA בתאים הסרטניים שנפגעו. הוא עשוי לעשות זאת גם בתאי GBM שיש בהם ביטוי לחלבון הנקרא MGMT, שהמצאותו עלולה לאפשר לתאים הנפגעים לשקם את הנזק שנגרם ל- DNA שלהן באמצעות הטמודל וטיפולי הקרינה.
מעבר לכך כורכומין הוא גם מעכב של Protein Kinase C שגם הוא מעורב בשגשוג של תאי GBM.
בנוסף , גם כורכומין וגם בוזווליה (מעבר למנגנונים אנטי-סרטניים נוספים שיש להם) הם בעלי ערך אנטי-דלקתי, ויכולים לתמוך בדקסמטזון במניעת תהליכים אינפלמטוריים יוצרי בצקות.
בהצלחה ובשורות טובות,
גובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות FNAלוי לאה01/07/2010
בעקבות נפיחות בבלוטת התריס, ובדיקות נוספות נשלחתי לביצוע FNA. עדיין לא קבלתי תור לרופא אנדוקרינולוג ומסתבר שכנראה זה יקח לפחות עוד שבועיים.
הייתי שמחה לקבל הסבר על תוצאות הבדיקה בכדי לקבל כוון כלשהוא למצב שבו אני נמצאת.
הבדיקה הציטולוגית FNA גילתה ש:
thyroid, left lobe, FNA under ultrasound:
colloid, sheets and clusters of regular follicular cells, consistent with nodular goiter
Snomed T-96000, M-71600
מעניין אותי מאד מה פירוש הבדיקה הנ"ל וכמובן מהו הטיפול המקובל ?
האם אני זקוקה לניתוח ?
תודה מראש
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר דניאלה כץ01/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=91 id=link]סוכרת אנדוקרינולוגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לוי לאה02/07/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AVASTINענת01/07/2010
שלום רב,
במידע ונמצא סרטן מעי הגס עם גרורות לכבד, ומחליטים קודם על כריתה ואחרי זה טיפול כימיותרפי, האם עדיין ניתן להשתמש ב AVASTIN, האם הוא בסל?
אודה לתשובתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVASTIN
ענת01/07/2010ועוד שאלה,
במידה והתרופה כן מגיעה, איך מקבלים אותה? האם אונקולוג נותן מרשם, ואני ניגשת איתו לבית מרקחת, או שהאונקולוג מזמין אותו בעצמו? איך מקבלים אישור מקופת חולים? למי מודיעים על תשובה חיובית או שלילית לי או לאונקולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבסטין
ד''ר יוסף ברנר02/07/2010אבסטין מאושר כטיפול משולב עם כימותרפיה בקו ראשון של טיפולים כנגד סרטן מעי גס גרורתי. באם החולה מתאים לקריטריונים, המחלקה האונקולוגית פועלת להשגת האישור המתאים מקופת החולים. ברוב בתי החולים, לאחר קבלת האישור מקופת החולים, התרופה מגיעה ישירות לבית המרקחת בלי התערבותו של החולה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאווסטין
ענת03/07/2010תוף כמה זמן מיום הגשת הבקשה ע"י האונקולוג אמורה להתקבל תשובה?
איך אני יודעת אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבסטין
פרופ` אברהם קוטן03/07/2010אינני בטוח שיש הוכחה ליעילותו של האבסטין במידה והגרורה הכבדית נכרתה בשלמותה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבסטין
פרופ` אברהם קוטן03/07/2010אםן הכוונה שכורתים את הגידול במעי והגרורות בכבד אינן נתיחות - הרי ברור שיש הצדקה לנטילת אבסטין והוא יסופק ע"י המבטח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטציותדורי01/07/2010
ד"ר שלום,
אמא שלנו לאחר ניתוח להסרת סרטן מעי גס גרורתי.
צריכה לקבל כימותרפיה של erbitux עם xloda או vectibix.
הצוות שלח אותה לבדיקת מוטציות בגנים של EFGR. מדוע היא הכרחית בדיקה זו? במה בדיוק מדובר? לצערי, אנחנו לא מקבלים תשובות מספקות מהצוות המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציה ב-K-RAS
פרופ` אברהם קוטן01/07/2010אם מזהים מוטציה בגן K-RAS אזי התרופות הביולוגית ארביטוקס ווורטיביס אינן יעילות. משום כך חיונית בדיקה זו המתבצעת על התכשיר הפתולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERYTHEMA ANNULAREיפעת30/06/2010
חמותי (בת 60) סובלת מזה כ-8 שנים מתופעה של פצעים מוגלתיים בעור המלווים באדמומיות ונפיחות. כל פצע מתנפח וגדל בדומה לשלפוחיות. התופעה מלווה בגירודים אין סופיים.
בביופסיה ראשונה, לא קיבלנו תשובה ברורה מהרופא.
הרופא נתן משחה עם סטרואידים שהחמירה את המצב.
רופא כללי נתן Betakorten-G שמרגיע את הפצע ומונע התנפחות והפסקת גירוד. אולם זו הרגעה מקומית בלבד מכיוון שהפצעים ממשיכים לצאת במקומות נוספים.
בביופסיה נוספת אובחן ERYTHEMA ANNULARE צביעת CD20 שלילית וצביעת CD3 חיובית. רופא העור פירש את האבחנה כסרטן עור. לפי מה שקראתי באתר, אין קשר לסרטן. מבקשת לקבל חוות דעת האם אכן מדובר בסרטן העור? או בסרטן הנובע ממקור אחר בגוף? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן30/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשקול גם פניה לראומטולוג
ד''ר דניאלה כץ30/06/2010שלום יפעת,
אני מצטרפת להמלצתו של פרופ' קוטן להעברת ההודעה לפורום עור ורוצה להציע בנוסף גם יעוץ ראומטולוגי במיוחד אם חוץ מהתלונות העוריות יש גם כאבי פרקים או פצעים בריריות למשל בפה.
בברכה,
דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישוןאבי30/06/2010
שלום,
אני בן 39 ,מעשן 20 שנה.
כעת הפסקתי לעשן.
האם ידוע לאחר כמה שנים ,לא אהיה בסיכון מוגבר לחלות בסרטן ריאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת סיכון
פרופ` אברהם קוטן30/06/2010הסיכון קטן באופן משמעותי לאחר כ-10 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)