מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגעים ליטיםארז19/08/2010
אני לאחר סרטן שד.עברתי ניתוח כימוטרפיה והקרנותשהסתיימו לפני 4 חודשים.
בעקבות כאבים בעצמות עשיתי CT אגן ונמצא מספר נגעים ליטים בעצמות האגן.הממצאים בסקרום משמאל ובעצם האיליאקלית השמאלית גדלו מעט. אשמח לדעת מה זה אומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בעצמות
ד''ר יוסף ברנר20/08/2010הממצאים מחשידים בקיום של גרורות בעצמות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותמנדי19/08/2010
לאמי סרטן של המעי הגס אשר שלח גרורות לכבד.
הגידול הוסר בניתוח ועכשיו היא אמורה לקבל תרופות ביולוגיות.
קראתי על המחלה ועל התרופות הקיימות כיום כמו Erbitux או Avastin או Vectibix.
ראשית, אני מעוניין לדעת איזו תרופה עדיפה יותר. האם יש סדר מסוים לפיו מתחילים בתרופה אחת ואם היא לא מסייעת, עוברים לתרופה שנייה? האם הן ממומנות ע"י קופות החולים? האם הן מצילות חיים או רק מאריכות את הסבל? ולסיום, האם ניתן לדעת מראש מה התרופה הטובה ביותר עבור אמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ביולוגיות
ד''ר יוסף ברנר20/08/2010אבסטין מתאים לכל החולים. ארביטוקס ווקטיביקס מתאימים רק לחלק מהחולים (נקבע לפי בדיקה גנטית), התרופות הן מאריכות חיים. אבסטין מתאים רק כקו ראשון לכן רצוי להתחיל באבסטין ולהשתמש בארביטוקס בקוים מאוחרים יותר. התרופות נמצאות בסל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בסיכון למיאלומה נפוצה?עידו18/08/2010
שלום
אני בן 38 ובדרך כלל בריא. לפני 4 שנים חליתי בזיהום דיי נדיר שהחל בדלקת גרון שלא הגיבה לאנטיביוטיקה והמשיך בדלקת ריאות נגיפית. אושפזתי למשך שבוע וחצי בו קיבלתי נוזלים ועברתי אינספור בדיקות בהם חשדו ל HIV לימפומה ומלונומה נפוצה והכל נשלל. כמובן גם כל הזיהומים הויראליים או הנגיפיים האפשריים נשללו גם. טופלתי בסטריאואידים עד להחלמה ושוחררתי להמשך מעקב במרפאה זיהומית.
הממצא החריג מהאשפוז הוא גלובולין גבוה בדם. בדיקות אימיוניות הראו רמת נוגדני IGA גבוה מאד מהנורמה 756 כאשר גלבול עליון 400). גם IGG היה גבוה אך לאחר חלוף הזיהום הוא ירד לנורמה כאשר ה IGA נשאר ללא שינוי ואף המשיך לעלות (כיום 850). בנוסף, כיום ערכי ה IGM הולכים ויורדים למתחת ל 35 כאשר הגבול התחתון הוא 45. במשך השנתיים הראשונות בהן הייתי במעקב ביצעתי מספר בדיקות דם כולל אימיונופיקסציה שהייתה תקינה (לא נמצא חלבון מונוקלונאלי). ההבחנה של הרופא היא שאני סובר מהיפרגלובולינמיה A והיפוגלובולינמיה M מסיבה לא מוסברת ככל הנראה בעקבות הזיהום, אך לא נפסלה האפשרות שזו הפרעה אמיונולוגית מולדת. בדיקות לאקטרופורוסיז הראו כי הגלובולין החריג הוא מסוג בטה (20%). בנוסף על הצרות שלי אחרי כמעט 4 שנים של שקט זיהומי, לפני חודש חליתי בדלקת תת עורית חריפה ברגל בשם צלוליטיס שכמעת גרמה למותי אחרי שפתחתי לינפנגיטיס וספסיס והייתי מאושפז שבוע עם אנטיביוטיקה לוריד וחמצן (חום ל 40 מעלות לחץ דם וסטורציה נמוכים עם לוקוסיטרוסיז חריך בדם עם סטיה שמאלה).
היום לאחר שבועיים מהחלמה מהזיהום ברגן אני שוב ממתין בחרדה לתוצאות בדיקות דם ומקווה שגם הפעם לא ימצא חלבון חד שבתי. לרופאים אין תשובה עבורי. בינתיים הופניתי לאימיונולוג לו יש לי תור בחודש הבא.
השאלה שלי, האם מצב של היפרגלובולינמיה פוליקלונלית יכול להתפתח למחלה ממאירה כמו מיאלומה נפוצה? כמו כן, נכון להיום ספירת הדם שלי אינה מעידה על בעיה בתפוד כליות, אך באופן לא מוסבר אני פתאום סובל מכולסטרול גבוה מאד ואנמיה, למרות שאני לא אוכל מזון עתיר בכלסטרול ומרבה לעסוק בספורט.
מצטער אם ההודעה ארוכה, אני פושוט מתחיל להיות נואש. שאלתי את השאלה הזו גם בפורומים אחרים ולא קיבלתי מענה (בחלקם פשוט התעלמו או כתבו לי שאין זה הפורום הנכון)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_לוקמיה_המטולוגיה_קרישת_דם_סרטן_הדם' id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,לחוץ18/08/2010
לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים באשכים לאחד קיום מין..
ושאני בודק אני חושב שאני מרגיש בפנים משהו מלבד לאשכים אבל אני לא בטוח..
אני בן 16 יש סיכוי שיש לי סרטן באשכים? :O* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורולוגיה_ניתוחים_אורולוגים_מחלות_הערמונית' id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש רקמתי בריאהדליה18/08/2010
שלום,
לפני כחודשיים התגלה אצל אמי גידול ממאיר בשד בקוטר של כ- 1 ס"מ, וחשד לגידול נוסף בבית השחי. הבדיקות המקדימות לניתוח היו תקינות למעט הצללה בבית החזה, והרופא המטפל הניח כי מדובר בהקרנה של הגידול מהשד. לאחר הניתוחים האבחון של המחלה הינו -IDC והממצאים בבלוטות הלימפה חיוביים. אמי עברה לבקשתה בדיקה נוספת לבית החזה, אשר הראתה שלא רק שקיימת הצללה, היא גם גדלה. על פי ממצא זה ובדיקות דם אמי הופנתה ע"י אונקולוגית לבדיקת ct והטיפול בסרטן השד נדחה. הממצאים הראו בפרנכימת הריאות:
* שינויים אמפזימתיים בפסגות משני הצדדים
* מודגם גוש רקמתי ב-RLL בגודל של 4X5 ס"מ
*קשרית זעירה בקוטר 3 מ"מ בסמוך לגוש זה.
לצערי סיכום הממצאים אינו ברור: "תהליך רקמתי חשוד כשלב ראשוני לראיה" (ציטוט מדוייק)
אמי בת 60 ומוגדרת כמעשנת כבדה. מחלות נוספות: אסטמה, סוכרת סוג 1 ולחץ דם גבוה.
ולשאלתי: האם ייתכן כי מדובר בגידול ממאיר נוסף שאינו גרורה של סרטן השד, ואלי זוהי כן גרורה, או שמא זוהי דבוקה של נאדיות שנוצרה עקב נפחת?
אודה לך על תשובתך,
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בריאה
פרופ` אברהם קוטן18/08/2010התשובה חיובית ועל כן יש לדגום את הגוש לצורך בדיקה פתולוגית וכן להשלים הבירור ע"י בדיקת PET-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של כימושחר16/08/2010
שלום,
מבקש לדעת מהן תופעות הלוואי השכיחות ביותר של טיפול split הכולל ציספלטין טקסוטר לויקוורין ו-5-fu . האם נשירת שיער כלולה ?
האם קיים ערך מסויים של ספירות לבנות שמתחתיו מפסיקים את הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר יוסף ברנר17/08/2010נשירת שיער מלאה, נימול בידים וברגלים, ירידה במספר כדוריות הדם השונות, זיהומים, בחילות והקאות, שלשולים, פצעים בפה ועוד. אלו הן תופעות אפשריות ולא בהכרח יקרו. יש כיום תרופות רבות למתן את תופעות הלוואי. נשירת השיער מטקסוטר בלתי נמנעת.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זזומרה -קופת חולים מאוחדתמשה16/08/2010
קראתי בעיתון שסוף כל סוף גם קופת חולים מאוחדת תממן למבוטחיה את כל העלות עבור זומרה .
עבור חולי סרטן ריאות עם גרורות בעצמות.איבדתי את גזיר העיתון.
מישהו יודע על זה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה
ד''ר יוסף ברנר17/08/2010זומרה הינה תרופה הפועלת להפחתת הנזקים מגרורות בעצמות בסוגי גידול שונים. ממומנת על ידי מרבית קופות החולים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת סרטןאור16/08/2010
שלום,
לאחר 11 שנים שקטות של סרטן השד..הופיע סרטן שעדיין בבדיקה לגבי מהותו במס' חוליות בעמוד השדרה.
עדיין מחכים לעוד אבחונים..
כרגע אימי חלשה, ההומוגלובין נמוך יש סחרחורות איך ניתן לחזקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת סרטן
פרופ` אברהם קוטן16/08/2010ברגע שהאבחנה תבוסס יש להתחיל בטיפולים השונים, הן התרופתיים האונקולוגיים והן התרופתיים התומכים ואז צפוי להסתמן שיפור. בינתיים להקפיד על תזונה ראויה ושתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו היום אצל האונקולוג במרפאה
אור17/08/2010לפי מה שנאמר מדובר בסרטן שד גרורתי..
לאחר 11 שנים הופיע במח העצם ובשתי חוליות בעמוד השדרה.
נאמר לנו שיתחילו בטיפול תרופתי הורמונאלי..כרגע יש לקבל אישור לגביו.. הסרטן המקורי היה על רקע אסטרוגן.
ייעשה ברור של סמנים נוספים.
הבנתי שברגע שהטיפול יעזור ההומגלובין ישתפר..
במידה ולא יעזור תצטרך כימותרפיה.
אינני יודעת אם כדאי ללכת לעוד מישהו באופן פרטי שיעשה לנו אבחנה יותר טובה.
הברורים נעשו בבית חולים, לאור בדיקות דם דגימת מח עצם, וCT
לפי מה שנאמר לא ניתן לרפא אלא רק להאריך חיים..
אשמח אם תאריך בעוד 10 שנים איכותיות..
רק שלא תסבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת סרטן שד
פרופ` אברהם קוטן18/08/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ראשוןבועז15/08/2010
שלום.
האם ניתן לקבל ארביטוקס (במסגרת סל הבריאות) עבור סרטן מעי גס כבר בפרוטוקול הראשון? ואם כן, האם זה מותנה בבדיקה כלשהי? ואם לא, אה מה כן ניתן לקבל בפרוטוקול הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארביטוקס בקו ראשון
פרופ` אברהם קוטן16/08/20101. מתן ארביטוקס מותנה בבדיקת ה-K-RAS. רק אם לא נתגלו מוטציות בגן זה יש טעם במתן התרופה
2. ניתן כיום לקבל התרופה בקו ראשון במסגרת סל הבריאות רק אם קיימת הוריית נגד לקבלת אבסטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימי עושה כימותרפיה אחרי כריתת
אילנה16/08/2010הרחם והשחלות יש לה סרטן השחלות סוג 3-4
היא אחרי הכימו ה4 יש לה כאבי ברגליים כאבים עזים מה ניתן לעשות ?
למה יש ירידה של מוח העצם בבדיקות הדם והאם זה מסוכן? האם זה עולה בתום הטיפולים?
איך יודעים אם הכימו משפיע לטובה ואם יהיו עוד גידולים במקומות אחרים בגוף?
בכימו האחרון שמו לה בסיום הטיפול רק קצת אינפו\זיה כמות של מזרק בד"כ שמים שקית שלמה האם זה קשור לתופעות הלוואי שהיא חווה כעת? (כאבים יותר חזקים ברגליים ושתן צורב).?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה
פרופ` אברהם קוטן16/08/2010ראי התיחסותו של ד"ר ברנר לשאלותיך מלפני מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות טיפול כימותרפישחר15/08/2010
שלום,
אבקש לשאול מספר שאלות בקשר לקביעה (ללא הדמיה) של יעילות טיפול כימותרפי:
1. האם העדר תופעות לוואי מעיד על אי יעילות טיפול ?
2. בהנחת טיפול יעיל תוך כמה זמן אמורים הסמנים למשל ca19-9 לרדת
3. בהנחת טיפול יעיל תוך כמה זמן צפויה הטבה במצב וכמה זמן לאחר תום הטיפול עשויות להגיע תופעות לוואי
4. קראתי כי קיים מתאם בין מצבו הכללי של מטופל לפני קבלת הטיפול ליכולת הארכת החיים שלו בסרטן מתקדם ללא הבראה. האם זה נכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות כימותרפיה
פרופ` אברהם קוטן15/08/20101. לא
2. תוך מספר שבועות - בתלות בסוג הגידול
3. תוך שבועות מעטים, משך התגובה תלוי בסוג הגידול ובמאפיינים נוספים שחסרים במידע שהעברת
4. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת target nowקריסטיאנפולר14/08/2010
שלום רב
לאחר גילוי סרטן במעי הגס עם גרורות לכבד,עברתי ניתוח להסרת הגידול ברקטום וכריתה חלקית של הכבד,עברתי סדרת טיפולים כימוטרפיים שלא עשו את המצופה.
הומלץ לי על ידי האונקולוג שלי לעבור בדיקת target now .
מבקש לקבל פרטים לגבי הבדיקה הנ"ל.
תודה
קריסטיאנפולר רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TARGET NOW
פרופ` אברהם קוטן14/08/2010בעזרת תבחין זה ניתן לבדוק איזה תכישרים כימותרפיים ותכשירים ביולוגיים עשויים להראות פעילות כנגד מחלתך. יש להתייחס לתוצאות הבדיקה בזהירות הראויה. ההערכות מבוססות על פרמטרים ברמת הביולוגיה המולקולרית של הגידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחי השמאליאלון14/08/2010
טוב אני בן 19 , החל אצלי גירוי בבית השחי לפני כשנה ולא יחסתי לכך חשיבות,
היום אני סובל מכאב לא חזק בבית השחי השמאלי,
שמתגבר בזמן לחיצה , אני מאמין שאני מרגיש איזה גולה שם.
שאלתי היא , מה הסיכויים שזו בעיה אונקולוגית....?
ביום ראשון הקרוב בכל אופן אפנה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית שחי
פרופ` אברהם קוטן14/08/2010אכן, עליך להיבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבית השחי
אלון15/08/2010שכחתי לציין כי בשבוע האחרון קבלתי כאב גרון וגירוי מסויים בכך שמוביל עד האוזניים ,
הבנתי שממחלת הנשיקה יכולות להתנפח בלוטות הלימפה בצוואר ובבית השחי , אפשרי שגם זו הבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ` אברהם קוטן15/08/2010אתה מתאר סימפטומים בלתי ספציפיים - גש לרופא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אימי לאחר ניתוח הסרת רחםאילנה14/08/2010
ושחלות עקב סרטן השחלות סוג 3 ג שאלתי היא עכשיו היא מקבלת כימותרפיה של טקסול ועוד משהו ששכחתי את שמו.
שאלתי היא לאחר הכימותרפיה שמים אינפוזיה של נוזלים בלי חומר מה מטרת האינפוזיה הזאת?
אני שואלת כי בפעם האחרונה שעשו לה לא שמו את כל השקית של האינפוזיה רק כמות של מזרק והיא הרגישה רע אח"כ האם האינפוזיה ששמו ממנה רק כמות קטנה קשורה להרגשה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה
ד''ר יוסף ברנר14/08/2010החומר השני שהיא מקבלת הינו קרבופלטין, תרופה היכולה לגרום נזק לשלפוחית השתן ולכליות ולכן נהוג להוסיף עוד נוזלים כדי לשטוף את דרכי השתן ולהפחית את הסיכויים לגרום נזק בדרכי השתן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עכשיו הבנתי אז חייב לסיים
אילנה14/08/2010את כל האינפוזיה של המים בסוף לא מובן לי רק למה הם שמו לה רק מזרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ברנר שלום יש לי עוד שאלה אימי
אילנה14/08/2010אחרי הכימותרפיה ה4 והיא רואה מטושטש למה זה ככה?
האם זה בגלל אולי שמגבירים את מהירות הכימותרפיה או שזה בגלל החומר עצמו ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיריובל13/08/2010
האם ניתן לראות בבדיקות דם סימנים מחשידים לגידול ממאיר בגוף כגון סרקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה
ד''ר יוסף ברנר14/08/2010גידולים מסוג סרקומה אינם מפרישים לדם חלבונים הנקראים "סמני גידול" ולכן אין בדם סימנים מחשידים לסרקומה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסגלית11/08/2010
אבי בן 63 עבר בדצמבר 09 ניתוח להסרת גידול במעי, לאחר מכן החל בסדרת טיפולים כימותרפיים 12 טיפולים.בסיומם ביצע סיטי בטן ושם האבחנה ייתכן גרנולומה בריאות למה הכוונה? בנוסף קיים נימול ברגליים ובאצבעות האם המצב נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי טיפול כימי
ד''ר יוסף ברנר14/08/2010הנימול ברגלים ובידים יכול להיות תוצאה מהטיפול באוקסליפלטין, אחת התרופות הכימותרפיות בסרטן המעי הגס. גרנולמה הינו מצב שפיר וקרוב לוודאי שממצא זה היה גם לפני הטיפול.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)