מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרקרים מסוג CA חיובייםאיילה19/08/2009
לפני כשנה וחצי אובחנה סבתי בת ה-95 כסובלת ממלונומה בכף הרגל, בבדיקת CT לא נמצאו גרורות במקומות אחרים בגוף. עקב החשש שבמהלך כריתת הנגע יהיה צורך בכריתה של כף הרגל וייתכן עד גובה הברך וכיוון שעדיין מתפקת יחסית לבד החלטנו יחד עם הצוות הרפואי שלא לבצע פעולה כירורגית אלא מעקב בלבד. לפני כחצי שנה התלוננה סבתי על לחץ בחזה ובוצע CT נוסף מחשש לגרורות אך בתוצאה בתקבלה נקייה, כנ"ל לפני כ3 שבועות.
יש לציין כי לפני 10 שנים נותחה להסרת גידול שפיר במעי הגס ונכרתו כ-20 ס"מ, ללא טיפול כימוטרפי כלשהוא.
כיום סבתי באישפוז בית והרופאה שצוותה לה הפנתה אותה לבדיקות דם בהם נמצא:
AC-15-3 ערך של 13.3 - הבנו כי תקין
AC-19-9 ערך של 39
CEA ערך של 4.6 - הבנו שגבוה
קראתי כי ערכים אלו מצביעים בעיקר על נוכחות סרטן שד או מעי אך הCT נקי מלבד כף הרגל.
שמעתי כי במקרים של מלנומה באזור כמו כף הרגל ייתכן וניתן לבצע טיפול שאינו כירורגי אלא תרופתי אך טיפול מאין זה לא מתבצע בכל בתי החולים, האם קיים מידע על נושא זה?
תודה מראש,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני גידול
ד''ר יוסף ברנר19/08/2009רמות סמני הגידול שהבאת הן בתחום הנורמה
אין סמני גידול למלנומה
כרגע אין עדות לפעילות של המלנומה ובכל מקרה לא הייתי ממליץ לחולה בגיל 95 לקבל טיפולים תרופתיים כנגד מלנומה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בראהבתיה19/08/2009
שלום רב!
ב2001 עברתי ניתוח להסרת גידול ממאיר באדרנל ימין.לא עברתי כימו ולא הקרנות לאחר הניתוח.
ב2007 היתגלה גידול חוזר באיזור הניתוח ,הגידול הוסר בניתוח(הגידול היה ממאיר).לאחר הניתוח
עברתי 28 טיפולי הקרנות ברמב"ם.
ב2008 היתגלתה גרורה של האדרנל בראה הימנית.בסוף שנת 2008 עברתי ניתוח להסרת הגרורה.
לא נידרשתי לטיפולי כימו או הקרנות.
לפני שבועיים עברתי בדיקת PET-CT והיתגלו שתי גרורות בראה השמאלית.מה לעשות?
מבקש לקבל את חוות דעתך.
בכבוד רב ובתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באדרנל
פרופ` אברהם קוטן19/08/2009עליך לפנות למכון האונקולוגי וקרוב לוודאי שיוחלט על טיפול באמצעות כימותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאפרת18/08/2009
שלום,
אני בת 36, בריאה בד"כ.
עשיתי היום בדיקות דם מקיפות, בגלל מספר תופעות מוזרות שלאחרונה שבאות והולכות (מעין נזלת אלרגית, גירודים בידיים, ושינוי צורת אחת הציפורניים).
כל הפרמטרים חזרו תקינים, למעט LDL שצנח לרמה של 51, בעוד שתמיד היה באיזור 75 (כולל בבדיקה האחרונה שנערכה לפני פחות משנה).
האם זה שם אותי בסיכון לסרטן? האם זה מאותת שיש היכנשהוא תהליך סרטני?
צריך לעשות בדיקות נוספות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ` אברהם קוטן18/08/2009הבדיקות הללו ובמיוחד ה-LDH אינן מצביעות על סרטן ובנוסף בדיקות אלה אינן מהוות בדיקות לאיבחון מוקדם של סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור למחוק את השרשור הזה
צוץ23/11/2010לפני כשבוע התגלה סרטן בלבלב לאבי בן ב-60.
הסרטן שלח גרורות לכבד ולכן אנחנו מתחילים טיפול כימותרפיה בשבוע הבא.
אני מאוד אוהבת את אבי ומנסה למצוא מחקרים חדשים וניסויים בארץ ובעולם לגבי התמודדות עם המחלה הנוראית הזו.
במהלך שיטוטיי באינטרנט, נתקלתי בשלמה גוברמן והתחלתי לקרוא עליו. הבחור מתעסק עם צמחי מרפא ותזונה נכונה. האמת חשבתי לפנות לשלמה כבר מחר ולשאול אותו לגביי המלצותיו... אבל טוב שנחשפתי להתכתבות הזאת.
זה עזר לי להחליט לא ללכת אליו ולדבוק בשיטות רפואה מוכחות.
תודה שלא מחקתם את השרשור הכל כך חשוב הזה!!!
ולרופאים המתנדבים פה בפורום - ישר כוח. אתם באמת עושים עבודת קודש.
רק בריאות !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור למחוק את השרשור הזה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן23/11/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים ניסיוניים ל-GBMיאיר18/08/2009
שלום רב,
אבי אובחן לפני יותר משנה עם גידול מסוג glioblasoma multiforme
הוא עבר עד כה ניתוח, אחריו סדרה של הקרנות בשילוב עם טמודל, לאחר מכן הוא נותח וקיבל גליאדל, ולבסוף במספר החודשים האחרונים הוא השתתף ניסוי קליני שבו הוא קיבל שילוב של טמודל עם אווסטין. נכון לעכשיו הגידול שוב החל להתפשט ונראה כי האווסטין אינו יעיל בעצירתו. הפיתרון היחיד אותו הציעה לנו הרופאה המטפלת בו הינו אווסטין בשילוב עם אירינוטקאן. עם זאת, היא בעצמה אינה אופטימית בנוגע ליעילות הטיפול. התעניינתי לאחרונה בטיפולים ניסיוניים אחרים, ביניהם cotara, חיסונים המבוססים על תאים דנדריטים ו/או פפטידים, וירוסים אונקוליטיים, וחיסון בשם CDX-110
רציתי לשאול מספר שאלות:
האם מבין טיפולים אלו אתם ממליצים על טיפול מסוים?
האם ישנם טיפולים אחרים אותם כדאי לנסות?
אם כן, האם ניתן לקבל את הטיפולים הנ"ל בארץ או שיש לנסוע לחו"ל על מנת לקבלם?
אשמח לקבל תשובה מהירה כיוון שכל יום יכול להיות קריטי
תודה מראש,
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM
פרופ` אברהם קוטן18/08/2009לצערי, אף אחד מהטיפולים המוצעים לא יביא ישועה, ולדעתי אין הצדקה לטיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לנסות
יונתן10/03/2010וירוס הניוקאסל ידוע כמועיל לפעמים בגידולי מח. אני מכיר אישית ונפגשתי עם כמה אנשים שטופלו ונרפאו. כדאי לברר על כך. אני התודעתי לזה כשבררתי בנוגע לקרוב שלי שחלה אולם לצערי לא הסתפקנו לתת לו את הטיפול. איני יודע אם זה עדיין אקטואלי אולם כדאי לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס ניוקאסל
פרופ` אברהם קוטן10/03/2010לצערי לא ניתן לרפא GBM עם וירוס ניוקאסל. חבל "למכור" אשליות לחולים ולמשפחותיהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענין למה הרופאים האונקולוגים
שמוליק18/02/2014שוללים טיפולים לסרטן שהם לא מכירים? בגלל שלא נעשה מחקר מבוקר? ואם נגיד יש לך כרופא התרשמות קלינית שטיפול מסוים עוזר ואין לו תופעות לוואי ולא נעשה עליו מחקר (אולי בגלל שאי אפשר לרשום עליו פטנט?), מדוע שלא תתן אותו לחולי סרטן שאתה יודע שהטיפול ה"קונוונציונלי" רעיל וגם לא תמיד מצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNDV
שלמה גוברמן10/03/2010פרופ' קוטן
האם אתה מבסס את מה שאתה אומר על ניסיון קליני אישי שלך עם הוירוס במטופלים?
תוכל להרחיב מעט?
שלמה גוברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן10/03/2010אף לא אחד מהחולים שאני מכיר אשר ניסו טיפול זה שרד. בשום מרכז רציני באירופה או בארה"ב לא משתמשים בתרופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן11/03/2010היות ואתה כ"כ משוכנע ביעילות הוירוס - אני מציע שתפנה לקבוצות מחקר קליניות בינ"ל מובילות כגון ה-EORTC האירופאי, ותציע מחקר קליני רציני ומבוקר במסגרתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן11/03/2010מטרת הפורום איננה לנהל התכתבויות מסוג זה ובסגנון זה.
פרופ` אברהם קוטן11/03/2010אבקש לראות פרסומים מדעיים בעיתונות הרפואית המקצועית - לא ידוע לי על מחקר מבוקר שפורסם בנושא זה בעיתונות הרצינית
אבקש בזאת לסיים הדיון וההתכתבות בנושא זה. המסר שלך הובן אבל הרופאים האונקולוגים אינם מסכימים איתך ואינם חושבים שהוירוס יכול לרפא GBM.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר שלמה גוברמן מה בדיוק הנסיון שלך
שרה12/03/2010או חשוב יותר ההכשרה הפורמלית שלך? שבזכותם אתה מטיף מוסר לפרופ' קוטן?
מאוד מקווה שהנהלת המקום הזה תעצור את כתיבת השרלטנים המסחריים כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן12/03/2010הדרך היחידה להוכיח יעילות של טיפול היא באמצעות מחקרים קליניים מבוקרים ובלתי תלויים, המבוצעים ע"י קבוצות מחקר מנוסות, כשהתוצאות מפורסמות בכנסים בינ"ל של האיגודים האונקולוגיים הרשמיים, עם בקורת עמיתים קפדנית. לא ידוע לי על אף מחקר בנוסח זה לגבי הוירוס. על כן אני מטיל ספק רב ביעילותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' קטן
שלמה גוברמן14/03/2010אני מבינה שהחלטת למחוק את הודעתי. לעומת זאת בחרת להשאיר את ההודעה המלעיזה של אשה (?) המכנה עצמה שרה (?) חוצפה!!!!
אני מטופלת לשעבר של שלמה גוברמן ולי הוא עזר באופן בלתי רגיל.
כל עוד תשאיר כאן את ההודעה שהשמיצה אותו שלא בצדק, אני אדאג שאנשים גם ידעו על המטפל הנפלא שנקרא שלמה גוברמן...
יודעת גם כי הוא שמח לתת שמות של מטופלים ממליצים שכמוני נעזרו על ידיו.
ועוד דבר...לצער כולנו, מסתבר שכמדובר בסרטן, תארים והשכלה באונקולוגיה קונבנציונאלית לא תמיד חשובים ולא תמיד תורמים לשורה התחתונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן14/03/20101. לא מחקתי שום הודעה שלך - את סתם מתנפלת ומשמיצה ללא שום בסיס עובדתי.
2. לידיעתך - אני מנהל את האתר (ביחד עם ד"ר יוסי ברנר) בהתנדבות, והיות ואינני מנהל פרקטיקה פרטית - אני גם לא זקוק לפרסומת
3. לעומת זאת, צר לי שאת פונה אלי בצורה תוקפנית ובאלימות מילולית (זה לא פחות חמור מאלימות פיזית) כאשר לא זכור לי שמחקתי את הודעתך, ככל שהעלית הודעה לפורום !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופש בחירה והסתרת מידע
שלמה גוברמן16/03/2010נכנסתי לכאן וחשכו עיני...איזה מין שרשור הזוי הוא זה...
א. אין לי מושג מי היא זו המכנה עצמה רבקה. יתכן מטופלת שלי ויתכן לא. אני איני אחראי לדברים שנאמרים ע"י אחרים.
ב. העובדות לאמיתן הן כי הודעות שכתבתי כאן, ואשר הכילו קישורים לקליניקה בגרמניה, אשר יש לה תוצאות מוצלחות בחולי GBM אכן נמחקו וחבל מאוד.
אין לי מושג מי אחראי למחיקתן, אולם האפשרויות לא רבות...
אני שואל את עצמי, האם יש כאן למישהו אינטרס להסתיר ממטופלים מידע לגבי אפשרויות נוספות הפתוחות לפניהם? אם אלה הם פני הדברים, הרי שזה עצוב ביותר, בלשון המעטה. מה לגבי חופש הביטוי? חופש הבחירה?
שלמה גוברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברת רבקה או שמא מר גוברמן, החוצפה
יוסף א16/03/2010היא כולה שלך ומלמדת על מר גוברמן יותר מכל דבר אחר.
תתבייש לך. מגיע לפורום של חולי סרטן לריב עם רופאים שעושים מלאכת קודש
והכל כדי לקדם מטרות מסחריות שלך.
בושה. אני מצפה מהנהלת הפורום למחוק את כל התכתובת הירודה והלא ראויה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה זו לא נכתבה על ידי
שלמה גוברמן16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחשפת במערומיך גוברמן. תתבייש.
יונתן16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך גבולות, נמאסת.
יונתן16/03/2010תחילה התחצפת לפרופ' קוטן שמקדיש בהתנדבות לטובת החולים ומשפחותיהם.
אחרי כן הפנית אצבע מאשימה לגבי האינטרסים האישיים של מנהלי הפורום.
ואז כתבת כאן הודעות שקריות בשם "רבקה" כשהתחזית ל"מטופלת" של עצמך.
השקר הזה התגלה במלא כיעורו כשפתאום ההודעה שנכתבה תחת השם "רבקה" הופיע
תחת השם שלך. פשוט לא לקחת בחשבון שהמערכת הזו מאפשרת לכל משתמש מחשב לעשות
שימוש רק בשם אחד ואם הוא משנה את שמו, כל ההודעות שנכתבו מאותו מחשב משנות שם.
לא צריך להוסיף עוד שום דבר ההתנהלות הלא אמינה שלך מדברת בעד עצמה.
ובעל האינטרס הכלכלי היחיד כאן זה אתה.
תתבייש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באגןדגנית17/08/2009
שלום
עשיתי 3 פעמים אולטרסאונד וגינלי שמצא מים באגן בעקבות דקירותש אני מרגישה בבטן התחתונה
מרקרים יצאו תקינים.
קיבלתי הפניה לסיטי בטן ואגן
במידה ואני מתככננת להכנס להריון בעוד כשנה
האם יכול להזיק לביציות
האם כדאי לפני סיטי לעשות בדיקה אחרת
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום גניקולוגיה
ד''ר יוסף ברנר17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרטן חזר בפעם השלישיתפרופ` אברהם קוטן16/08/2009
היי לכםל חברי לצרה (סמייל)
אני בת 55
הסרטן חזר בפעם השלישית, איזה דיכי,
בפעם הראשונה לפני כשבע שנים ליומיוסרקומה בצואר הרחם. נאמר לי שמקום המצאותו מאוד נדיר ולא ממש ידועה דרך טיפולו בעולם האונקולוגיה.
הרחם וכל הנילווה הוסר.
היה שקט 4 שנים ........ונמצאו גרורות בשתי הריאות. איך קפץ לו מצואר הרחם לריאות???
עברתי ניתוח פתיחת חזה כמו בניתוחי לב, ניקו אותי ושוב שקט לעוד שנתיים.
לפני חודשיים התגלתה גרורה חדשה בריאה. כמובן שהולכים על ניתוח, "רק " בריאה השמאלית.
את הניתוח בראות עברתי ברמב"מ בכירורגית חזה וגם את הקרוב אעבור שם.
עד כמה שהיחס והטיפול והמקצועיות היו נהדרים, הרי שאני לא ששה לעבור ניתוח שוב ושוב.
האם באמת אין כימו שיכול להרוג את הסרטן הזה? כמה פעמים אפשר יהיה לפתוח את הריאות בניתוח לגרורות?
אשמח לקבל תשובה מאחד המומחים.
איילת האביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה וכימותרפיה
ד''ר יוסף ברנר17/08/2009לכימותרפיה השפעה על סרקומה אך לא גורמת להעלמות מלאה. לכן הטיפולים בניתוח, כל זמן שמדובר בגרורות בודדות הוא המומלץ
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלי????? מאוד מתוחה לתשובתםאיילת האביב16/08/2009
בקשר לליומיוסרקומה. את המודעה פרסמתי אתמול ה- 15.8.2009
תודה תודה
איילת האביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009לא מצאתי את שאלתך - תכתבי שוב בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית בנוגע לגילוי סרטן:חן16/08/2009
שלום רב,
שאלתי הינה כללית: במידה ולאדם יש סרטן כלשהו, בדיקות דם מעידות על סרטן מסוים? כלומר, אם בדיקות הדם (בדיקות דם מקיפות) יוצאות תקינות, אין זה אומר שהאדם אינו חולה בסרטן?
כמובן שיש לערוך בדיקות נוספות (גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה וכו'...)
אך שאלתי ספציפית בנוגע לבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009בדיקות דם שגרתיות על פי רוב אינן מאבחנות סרטן. לעתים בדיקות לא תקינות מהוות אינדיקציה לבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי אוקסידנטיםnat16/08/2009
שלום רב,
האם אנטי אוקסידנטים יכולים להשפיע על התפתחות תאי סרטן?
האם צריכת מיץ פירות שמכיל אסאי יכולה לסיע להגברת רמת אנטי אוקסידנטים בגוף?
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית
לשם כך מצורף קובץ עם מרכיבי המיץ
תודה על תשומת לבך ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה עבור ד"ר ברנר
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיאוקסידנטים
ד''ר יוסף ברנר17/08/2009אנטיאוקסידנטים יכולים למנוע או לעקב התפתחות תהליכים סרטניים מאחר ואחד הגורמים העיקריים לנזק ב DNA שהוא האחראי לשינויים בגנים המובילים להתפתחות סרטן, הוו הכניסה של רדיקלים חופשיים לגוף או היווצרותם בתהליך הנשימה. האנטיאוקסידנטים מנטרלים את הרדיקלים החופשיים ובכך מונעים או מעכבים כאמור את התפתחות התהליך הסרטני.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיגליה16/08/2009
שלום
בת 45 עם סרטן שד גרורתי לבית החזה (בלוטות במדיאסטינום) ולשלד.
הגידול רגיש להורמונים ושלילי להר-2.
מטופלת בטמוקסיפן ובונופוס.
כמה זמן ניתן לחיות במצב כזה?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הישרדות
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009במידה ותגיבי היטב לטיפול ההורמוני - יש סיכוי להישרדות ארוכת טווח, באופן יחסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדגדעון16/08/2009
שלום,
רציתי לשאול אם נזקיה של בדיקת C.T ראש+גב עליון הם לטווח הקצר רק, ז"א
אם לא מדובר כאן ברמות קרינה מאוד גבוהות שישפיעו גם על בריאות הרקמות בעתיד.
וגם אם לטווח הקצר היא מסוכנת?
האם יש דרך לעזור לגוף לשקם את עצמו (כלומר את התאים הפגועים) אחרי בדיקה כזו שהורסת תאים(הרי יש פה פגיעה ב DNA שיכולה להתפתח חס ושלום).
האם הגוף יכול להתגבר על רמת הקרינה (של בדיקת הסיטי שעשיתי )שפגעה בו ולשקם את עצמו לבד?
האם יש דרך לבדוק שהכל תקין בגוף אחרי בדיקת CT?
אני מפחד אחרי הבדיקה הזו שעשיתי שזה יפגע בי בעתיד.
אודה לך על תשובתך,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מ סי טי
ד''ר יוסף ברנר17/08/2009בדיקת סי טי איננה גורמת לנזק מידי וגם הנזק לטווח ארוך מבדיקה אחת הוא מזערי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלברינה16/08/2009
איך זה שסטיב ג'ובס מאפל ופטריק דמפסי השחקן מצליחים לשרוד כשזה סרטן קטלני סופני? האם זה ענין של כסף אצל מפורסמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009סרטן לבלב הינו סרטן קטלני ללא קשר למצבו הכספי או החברתי של החולה. מכל 100 חולים חדשים, רק אחד שורד, וכל 10 חולים שאובחנו במצב בו הגידול עדיין נתיח ועובר ניתוח מוצלח - רק אחד שורד (אצל 9 מבין העשרה תופיע חזרת מחלה מקומית או גרורתית, שהייתה קיימת בצורה מיקרוסקופית בזמן הניתוח). הבעיה היא, שלא קיימים סימנים מקדימים והמחלה מאובחנת במרבית המקרים כשהיא חשןכת מרפא. לעתים החולה בר מזל, והגידול פחות אלים או בכ"ז אובחן בשלב בו ניתן לרפא. כמובן שיש צורך ברופאים מיומנים - כירורגים ואונקולוגים, וכאלה יש בארץ ולא צריך לרעות בשדות זרים. גם כל הטיפולים האפשריים במחלה (כירורגיה, קרינה, כימותרפיה, טיפולים ביולוגיים) - קיימים וניתנים בארץ.
ולבסחוף: אני מכיר שורה של עניים ובלתי מפורסמים שהחלימו מסרטן הלבלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי החלמה והישרדותחולה15/08/2009
ברצוני לדעת מה סיכויי ההחלמה וההישרדות במצבי.
אני בת 51, נתגלה אצלי סרטן שד בגודל 2.5 ס"מ, פולשני GRADE3 רגישות לרצפטורים 2+ עם 3 בלוטות בבית שחי נגועות.
קיבלתי 4 AC וטקסול , קיבלתי 33 הקרנות , מקבלת טמוקסיפן והרצפטין.
מה סיכויי להחלמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הישרדות
פרופ` אברהם קוטן16/08/2009על פי ADJUVANTONLINE - תוכנה המבוססת על הניסיון באלפי חולות שטופלו במסגרת מחקרים קליניים מבוקרים - הסיכוי לשרוד 10 שנים ללא הישנות מחלה, במידה ותקבלי את מלוא הטיפול הכימותרפי וההורמוני הוא 75%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין הקרנות לרדיולוגיהנעם15/08/2009
שלום
חמי אובחן כחולה עם גידול ראש בדרגה 4 GBM
אין יכולת לנתח היות ויושב על איזורים תפקודיים.
אתמול הופנינו מהמח' הנירוכרורגית למח' האונקולוגית
קראתי שיש טיפולים רדיולוגיים משולבים עם הקרנות
מה המשמעות של טיפולים אלו?
האם יש קשר לטיפול שהומצא ע"י
פרו יורם פלטי מהטכניון?
שרית
אנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במוח מסוג GBM
פרופ` אברהם קוטן15/08/2009הטיפול הסטנדרטי הוא משלב של הקרנות למוח (60 גריי ב-30 טיפולים יומיים, 6 שבועות) וכימותרפיה ע"י התרופה טמודל. שום קשר לפיתוח של פרופ' פלטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בראש שאלה נוספת
נעם15/08/2009האם ישנם בארץ בבתי החולים טיפולים שאינם סטנדרטים שהוכחו בעולם כיעילים יותר??
פרופ` אברהם קוטן15/08/2009מדובר בגידול שכיח והניסיון (הגרוע) משותף לכל העולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול במוח
פרופ` אברהם קוטן03/01/2010בכל מרכזי הסרטן בארץ (רמב"ם, איגכילוב, תה"ש, בילינסון, הדסה וסורוקה) מטפלים במחלה זו ע"י קרינה ותרופות חדישות. אין בשורות מעבר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנעם
קלרה03/01/2010שלום, נעם.קבלתה עוד תשובות לשאלתך? אני במצב דומה עם אימא.אם אתה יודע עוד משהוא,בבקשה תעזור 0545874748
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות(אדנוקרנציומה)וגרורות שלדנופר14/08/2009
שלום רב,
אבי מתלונן על כאב גרון (בין עצמות הבריח מתחת לושט) במשך החצי שנה האחרונה
הכאב מורגש בעיקר בעת התעטשות ונשימה עמוקה,עבר בדיקות מקיפות לגרון ללא ממצאים מיוחדים (רופא אחד אמר גרון מחוספס אחר אמר בצקות בגרון)
לפני כחודש נשלח אבי לסי.טי גרון וכדרך אגב עשה גם את הצינתור הוירטואלי שמציעים בבית החולים במחיר של 1500 ש"ח
יום למחרת קרא לו רופא המשפחה ואמר כי התגלו שני גושים בריאה הימנית בגודל 1.5 ס"מ ו3.5 ס"מ
אבי נשלח לביופסיה והגושים התגלו כגידול ממאיר מסוג תאים שאינם קטנים.
לאחר מכן נשלח אבי לPET CT
שתוצאותיו:
כל האיברים הפנימיים שמורים
אוסיף גם לגבי הצוואר בגלל כאבי הגרון :
צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG
אברי הצוואר שמורים,לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגושים ספקולריים עם שלוחות לפלורה 4.- ס"מ בRLL
2.2 ס"מ בRUL
1.3 ס"מ בשער הריאה מימין.
בסי.טי נודולGROUND GLASS 0.8 ס"מ בRUL - מתחת לרזולוציה של ה-PET ,בלוטה 1.3 ס"מ תת קלינלית ללא קליטה משמעותית של FDG
עצמות : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים ליטיים 1.5 ס"מ סבקרום ו-1 ס"מ בפוביס משמאל עם סקלרוזציה בולטת סביבם.
סיכום : תהליכים שאתיים בריאה ימנית עם גרורות לשלד.
חשוב לציין שאבי לא סובל מתסימיני סרטן הריאה וגם לא מתסמיני גרורות לעצמות, הסיבה היחידה לגילוי היא כאב הגרון שמלווה אותו זה 6 חודשים.
שאלותיי הן:
מה לדעתכם הפרוקטוקול בכימוטרפי שכדאי להתחיל איתו?
האם ישנה עדיפות לאווסטין יותר מאלימטה צספלטין?
כמה הכימותרפיה תתרום להארכת חייו?
ולפי זה שאין תסמינים עדיין ומצבו טוב זה נותן יתרון לכימו?
מה הם סיכויי ההישרדות ומהי תקופת הזמן?
אודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
פרופ` אברהם קוטן14/08/2009אם אכן מדובר בסרטן ריאה גרורתי לעצמות - הרי שמדובר במחלה רצינית עם פרוגנוזה גרועה, הנמדדת הממוצע בחודשים ספורים. טיפול כימותרפי עשוי להאריך את ההישרדות. בממוצע, משפר הטיפול הכימותרפי את סיכויי ההישרדות לשנה מ-10% לכ-30-40%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)