מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי אחרי הקרנות לחזהאני01/08/2009
שלום רב,
אבי חולה סרטן תאים קטנים ועבר הקרנות חזה (10 טיפולים), עברו כמה ימים לאחר ההקרנות והוא מרגיש חולשה ועייפות קיצונית. לא מסוגל לקום לבד מהמיטה, כמעט לא אוכל וירד במשקל. הוא מקבל טיפול סטרואידים שאמור להסתיים בעוד 10 ימים. בעבר עשה הקרנות מוח וכימוטרפיה היקמטין וציספלטין.
תוך כמה זמן העייפות והחולשה יעברו? האם יש תרופות או אולי טיפולים, אוכל, רפואה משלימה שיכולים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ועייפות
פרופ` אברהם קוטן01/08/2009סבורני כי החולשה והעייפות קשורות יותר למחלה המערכתית ממנה סובל אביך. יש להקפיד על תזונה אבל גם לבצע בדיקות דם וצילום חזה שגרתיים, על מנת לשלול מצב זיהומי. עליך לפנות למכון האונקולוגי בו מטופל אביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה ועייפות. שאלה נוספת
אולג02/08/2009שלום פרופ' קוטן,
תודה רבה על תשובתך.
יש לי שאלה לגבי תזונה: האם מומלץ להשתמש בתוספים כמו ensure, omegaven או אולי יש דברים נוספים?
בנוסף לאבא שלי אין יציאות כמה ימים (כי אין לו מספיק כוח), הוא שוטה avilac ו- laxadin. האם כדי לשתות את התרופות האלו פעם ביום או כמה פעמים? האם יש משהו נוסף שיכול לעזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
פרופ` אברהם קוטן02/08/2009אין מניעה מלהשתמש בתוספי מזון. יותר עקרוני - להשתדל לקבל תזונה טובה רגילה ומאוזנת. אבילק ולקסדין - ניתן להשתמש תחת פיקוח רפואי, ובניטור של הרופא המטפל (לא בהוראות בדוא"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול, צרבת, כאב בסטרנוםדינה01/08/2009
שלום,
אני מזה שנתיים מאובחנת בסרטן שד עם גרורות בעצמות. מקבלת ארדיה, דקפפטיל, טמוקסיפן.
לפני שבועיים התחלתי להשתעל וזה היה מלווה בחום, ב3 ימים הראשונים (חום הגיע עד 39.2).
עשו צילום רנטגן לריאות, בדיקת שתן, בדיקות דם רגילות (כימיה). ולבסוף אמרו לי שהשיעול נובע
מהצרבות. קבלתי כדור לצרבת לקחת למשך שבוע. לקחתי אותו והורדתי מאכלים שיכולים לעורר צרבת.
השיעול קצת פחת. אבל בימים האחרונים, כשאני משתעלת או כשאני מנסה להרים את הקול(מאד צרודה מהשעול), כואב לי מאד באזור עצם החזה ומעליה.
כבר לפני שנה נמצאה גרורה בסטרנום, אבל היא לא גרמה לי לכאבים עד היום.
איזה בדיקות נוספות היית ממליץ לי לעשות?
האם יכול להיות שיש לי גרורה בוושט?
האם יכול להיות שכתוצאה מהטיפול נגרמו בעיות עיכול שמעמיסות על הוושט וגורמות לכאבים ושיעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בסטרנום
פרופ` אברהם קוטן01/08/2009אני סבור כי ככל שניתן לקבוע ב"שלט רחוק" ומבלי לבדוק אותך, כי מקור הכאבים בסטרנום. יתכן שנוצר סדק בעצם הנגועה ע"י גרורה, לפי המידע שסיפקת, עקב השיעול. מציע לבצע צילום מכוון לסטרנום ואולי לשקול טיפול קרינתי מכוון לגרורה הגורמת לכאבים. אינני חושב שיש לך גרורה בושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופתייה -לד"ר ברנר ופרופסור קוטןאשר30/07/2009
אימי חולה בסרטן הרחם מזה כ 4.5 שנה .
במחזור טיפולים רביעי קיבלה טיפול שבועי בטקסול .
לאחר כ 14 טיפולים הופיעה נורופתייה ,ללא כאבים .
הטיפול הופסק ,מאז חלפו 3 חודשים וחייה אינם חיים ,הכאבים ,וכל מה שקשור בתופעה.
כל הרופאים אליהם פניתי ענו..אין מה לעשות ?אני שואל אתכם :
האם אפשא לטפל בכך כאן בארץ או בחו"ל ?????
מיואש..אשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה
פרופ` אברהם קוטן30/07/2009לצערי, אין טיפול מוצלח לבעיה זו. עם הזמן עוברים אדפטציה ולומדים לחיות איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אשר31/07/2009פרופסור קוטן שלום.
תודה על ההתייחסות והתגובה המהירה .
האם אין טיפול כלשהוא להקלה ?
הנורופתייה תישאר לעד ?
שבת שלום ,אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופתיה
פרופ` אברהם קוטן31/07/2009כפי שכתבתי- אין "תרופות פלא". מציע שתיוועצו ברופאי היחידה לנוירואונקולוגיה במרכז האונקולוגי בהם אתם מטופלים (כגון ברמב"ם - ד"ר צהלה צוק, באיכילוב (ד"ר דבי בלומנטל), או בהדסה עין כרם (פרופ' טלי סיגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון גוש סרטני לאחר ניתוח בערמוניתדניס30/07/2009
היום הייתי עם אבא שלי לביקורת לאחר שעבר ניתוח בערמונית לפני כחודש (קושי במתן שתן). להפתעתנו הרופא אמר שהתגלו ממצאים ב"חתיכות" שהוסרו מהערמונית וכי יש לו גוש (סרטני). ייתכן "Primary urothelial carcinoma" וכי אולי אף יכול להיות סרטן בכיס השתן.
רוצים שהוא יעשה CT ועוד ניתוח (כדוגמת הניתוח שכבר עבר).
מה זה אומר:
1. יש לו סרטן?
2. איזה סרטן זה?
3. לא יכלו לגלות את זה לפני?
4. האם הניתוח שהוא עבר בלי ידיעה על הסרטן עלולה להחמיר את הבעיה?"
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אורותליאלי
פרופ` אברהם קוטן30/07/2009מצאו אצל אביך מוקדי סרטן אורתליאלי, שמקורו כנראה בשופכה (העוברת דרך הערמונית) או בבסיס שלפוחית השתן. זהו סוג אחר של סרטן אשר נתגלב באקראי ואשר מחייב בירור נוסף ע"י דימות (כבטן CT) והחלטה טיפולית - ניתוח ? קרינה ?
אינני סבור שניתוח כריתת הערמונית החמיר את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה גרורתי-שאלה נוספתריקי30/07/2009
סליחה מראש על השאלות המרובות!
מדוע כאשר יש סרטן מעי גס גרורתי (בכבד), עושים ניתוח להוצאת הגידול במעי ואף בכבד (מסתמכת על מקרה של אחד ממכרי) וכאשר מדובר בסרטן קיבה גרורתי (בכבד) לא עושים ניתוח?
ברור לי שבכל מקרה טיפולים כימותרפיים יהיו בהמשך.
תודה על התשובות המהירות,
הבת הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
פרופ` אברהם קוטן30/07/2009לסרטן קיבה התנהגות ביולוגית וקלינית אגרסיבית, השונה לחלוטין מזו של סרטן מעי גס. הניסיון הראה, כי בניגוד לסרטן מעי גס, אין שום טעם בכריתת גרורה בודדת או מספר גרורות של סרטן קיבה בכבד, שכן תוך זמן קצר מופיעות גרורות חדשות או פיזור גרורות מפושט בכל הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTC \מרקררומי30/07/2009
שלום רב, אמי בת 62 סיימה טיפולי כימו' לסרטן מעי גס בפעם השניה מזה שנתיים. PTCT שלאחרי הטיפולים מאשר שאין קליטה פתולוגית במקומות שנבדקו. המרקר שבוצע במהלך כל תקופה הטיפולים היה גבוה. בין 9.1-8.9 . כיצד להתחייס לתוצאות הבדיקות? האם המרקר הגבוה מראה שיש לה עדיין גרורה? אבל ה PTCT אישר שאין ממצאים פתולוגים. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקר
ד''ר יוסף ברנר30/07/2009אם המרקר מעט גבוה אך הערכים שלו לא משתנים, הרי מדובר במחלה יציבה. רק כאשר ערכי המרקר עולים מדובר במחלה פעילה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הכליהחוטב30/07/2009
האם לסרטן הכליה יש אלמנט תורשתי ? אם לאחד מהורי היה סרטן כליה האם יש מקום ואפשרות לקבל ייעוץ גנטי בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה בסרטן כליה
ד''ר יוסף ברנר30/07/2009יש סוג נדיר מאד של סרטן כליה הקשור לבעיה גנטית. מרבית המקרים אינם על רקע גנטי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסויגליה29/07/2009
שלום רב,
האם יש בעיה לקבל עיסוי גוף לאשה הסובלת ממחלת סרטן שד גרורתית
לעצמות ולבלוטות הלמפה?
בהנחה הזה עיסוי עדין שלא יפגע בעצמות?
האם יכול לגרום לפיזור הגרורות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסויים
ד''ר יוסף ברנר30/07/2009עדיף לא לעשות עיסויים לחולי סרטן, אך אין הוכחה חד משמעית שזה מזיק
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונותפרופ` אברהם קוטן28/07/2009
שלום, לפני יותר מחצי שנה התגלו אצלי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, בוצע אולטרסאונד שנאמר בו שבגלל הגודל וחוסר מרכז שומני בבלוטות יש לבצע מעקב צמוד או ביופסיה. בעקבות זה נשלחתי לבדיקות ספירת דם שבהן ערכי לימפוציטים היו גבוהים מהנורמה ונויטרופילים נמוכים מהנורמה [בנוסף לכך נבדקו נוגדנים למחלת הנשיקה ולוירוסים שונים והכל יצא תקין, כולל הפטיטיס] וגם נשלחתי לבדיקה FNA ובה נרשם בתוצאה: במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות ותאי רטיקולום בחלקם נראה פגוציטוזיס, הממצא מתאים לבלוטת לימפה ריאקטיבית. מה התוצאות האלה אומרות? בנוסף לכך בוצעה עוד ספירת דם שהיו בה תוצאות דומות לבדיקה הקודמת לה. בנוסף, אני משלשלת פחות או יותר כל דבר שאני אוכלת במשך חודשיים כולל כאבי בטן וללא חום ועייפות מוגברת שנמשכת בערך מאז שגיליתי שיש לי בלוטות לימפה מוגדלות. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד ולגסטרואנטרולוג. האם כל זה יכול להיות תגובה לסוג של לימפומה או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ללימפומה
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009לדעתי קיים חשד ללימפומה והייתי ממליץ על בדיקה רצינית כולל ביופסיה מלאה ולא של מחט, בדיקה של המעי הגס והדק וביופסיות משם וייעוץ עם המטולוגים וגסטרואנטרולוגים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות מיפויאירינה28/07/2009
שלום רב, אימי עברה טיפול ביוד(לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס) ו-5 ימים לאחר מכן עברה מיפוי. התוצאות נרות מדאיגות רציתי לדעת מה הן אומרות.
להלן התוצאות:
ספיגת יוד-113 בבלוטה אפסית (0.8%)
במיפוי אזורי הגוף 48ש' לאחר מתן יוד-131 הודגמו ריכוזים יודופיליים "חמים" בצואר העליון האמצעי-באונה הפירמידלית, בצואר התחתון-במיטת הבלוטה מימין וריכוז קטן יותר בצואר התחתון יוגולרי מימין-בלימפאדנופטיה? קל ביותר במיטת הבלוטה משמאל
במיפוי אזורי הגוף פלנרי ובשיטת ספרט-CT הודגמו אותם ריכוזים יודופיליים בצואר וללא ממצאים יודופיליים אקטופיים ברורים ביתר אזורי הגוף שנבדקו.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי יוד
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009הבדיקה מציינת שקיימות גרורות של הגידול מבלוטת התריס בבלוטות בצוואר.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
אירינה29/07/2009מה משמעות של גרורה? מה ההבדל בין זה לבין התפשטות אזורית?
מה המשמעות של זה לגבי טיפולים עתידיים, האם טיפול נוסף ביוד יוכל להשמיד את הגרורה הזאת? האם היא תצטרך לעבור ניתוח נוסף?
תודה,
אירינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורה
ד''ר יוסף ברנר30/07/2009גרורה נוצרת עקב חדירה של תאי גידול לכלי דם, נסיעה של תאי הגידול בדם ושתילתם באברים המרוחקים מהאיבר שם נוצר הסרטן לראשונה.
מחלה אזורים נגרמת עקב התפשטות ישירה של הסרטן לאברים שלידו.
גידול איזור ניתן לטפל באמצעים אזוריים כמו ניתוח והקרנות, בגידול גרורתי יש לטפל באמצעי טיפול המגיעים לכל הגוף כמו כימותרפיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרי לימפהשיר28/07/2009
שלום רב,
אני בת 34סובלת בשנתיים האחרונות מליחה מוגברת טופלתי בכדורים וטיפות אף לייבוש הליחה ללא הועיל בנוסף נוצר צלוליט רב סמני מתיכה באזורי הירכיים והעכוז שאלתי היא האם ייתכן בעיה לימפטית? אילו בדיקות דם מעידות על בעיה קיימת?
תודה מראש,
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרי לימפה
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009אין לי מושג מהי הבעיה שלך, את צריכה להתייעץ עם רופא אחר ולא עם אונקולוג
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת מח עצםרימה גולדמן27/07/2009
שלום רב
האם עלי לצום לפני בדיקת מח עצם? ואם כן, כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009לא
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולים מעורביםמירב27/07/2009
שלום רב,
לפני כשבועים עברתי ניתוח של כריתה ושיחזור ערב גוש ענק שהיה לי בשד.
הגוש היה מורכב גם DCIS וגם חודרני, האנקולוית קראה מתשובות הפתולוגיה שהשולים היו מעורבים
הכירוג אמר שהגיע עד לשריר עצמו בשד, האם זה אומר שלמעשה המחלה עדין כאן? מה עם נשארו תאים חודרנים יש מצב לחתוך את השריר. האם המשך טיפול כימו יגמור אותו או עדיף הקרנות.
והאם ההקרנות במצב שיש לעבור על כל האחורה של השד מאחורי השתל יכולותלמנוע ולהציל?
אני יודעת שהגזמתי בשאלות אבל גם הצוות "שלי" בהתיעצות וזה מאוד חשוב לי יש לי 4 ילדים ואני מאוד דואגת.
נ.ב עברתי לפני הניתוח 4 טיפולי AC בבקשה תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולים נגועים
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009לפי המידע שנתת הניתוח אינו נקי. צריך להוסיף כימותרפיה וכמו כן הקרנות לאזור הניתוח
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט עם סיום טיפולים כימוטרפייםקרן27/07/2009
פנתה אלי מישהי בנוגע לפעילות גופנית הכוללת הליכות ואימונים של גמישות וכח, תריגלי בטן וכו', זו מסיימת בקרוב טיפולי כימוטרפיה- טיפולים אונקולוגיים, האם באמת מותר לה לעשות כל פעילות כזו ללא מגבלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד''ר יוסף ברנר28/07/2009מותר ואף רצוי לחולי סרטן לעסוק בפעילות גופנית . העיקרון הוא לא להגזים, לעשות דברים בגבול היכולת הפיזית והנפשית.מחקרים רפואיים מראים כי פעילות גופנית משפרת את הסיכויים לשרוד ממחלת הסרטן.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר ברקטום לא קולט fdgאירית26/07/2009
כיצד קורה שגידול ממאיר אדנו קרצינומה ברקטום שאובחן ע"י פתולוגיה לא קולט fdg בבדיקת PETCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פט סי טי
ד''ר יוסף ברנר26/07/2009אין בדיקה שהיא מדויקת ב 100% מהמקרים. פט היא בדיקה מצוינת אך יכולה לא להיות רגישה במקרים מסוימים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)