מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה בCA125דד08/08/2009
מ-68 ל-80 תוך פחות משבועיים. הנתונים הקליניים הם:כאבי אגן, לאחר לידה טראומטית (ואקום), נוזל בין לולאות המעי לצוואר הרחם, רחם ושחלה לא הומוגניים.
מה פשר עליה זו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA 125
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009כל נוזל בחלל הבטן, כולל נוזל על רקע דלקתי, לידה טראומטית וכיו"ב - מביא לעליה בסמן CA125. יש לחזור על בדיקת הדם, והצפי הוא, שבד בבד עם השיפור הקליני - רמת הסמן תלך ותירד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה שאין חשד לגידול?
דד09/08/2009תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCA 125
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009נראה כך על פניו, אולם צריך לחזור על הבדיקות ולעקוב בקפדנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה בתחום סרטן שחלותשרה08/08/2009
שלום,
למי כדאי לפנות באופן פרטי בנושא סרטן שחלות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השחלות
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009מציע לפנות לגינקו-אונקולוג: בכל בתי החולים המובילים בארץ ישנה פונקציה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שחלות
שרה08/08/2009מי נחשב למוביל בתחום?
תודה רבה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה לגינקואונקולוגיה
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009מציע שתתקשרי לבתיה"ח רמב"ם, איכילוב, תה"ש בילינסון, הדסה עין כאם סורוקה - ותבררי מי עומד בראש הגינקואונקולוגיה אצלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מטופלת אצל ד"ר אטלס מפוריה
איילת האביב15/08/2009הוא פשוט מדהים.
איילת האביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברמב"ם התנסיתי בד"ר אמנון עמית
לי...11/08/2009למיטב ידיעתי הוא העומד בראש האונקו-גניקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' קוטן- Alpha Lipoic Acidשלמה גוברמן08/08/2009
רוצה להאמין כי לא אתה היה אחראי לכך שהודעה שכתבתי כאן לפני מספר ימים לגבי האפשרות שתוסף זה יעזור לנוירופתיה. אם כן, אני מאוד מצר על כך.
שמח לצרף כאן עבורך (ד"ר ברנר כבר מכיר מזה שנים בחשיבותו וערכו של התוסף) ועבור שאר הקוראים ראיון רדיו על Dr. Berkson לגבי התוסף.
Dr. Berkson נחשב מומחה עולמי בנושא אלפא ליפואיק, ויש הרבה מה ללמוד ממנו...
מדקה 3:00- 12:53 של הראיון יש הפסקה בשידור עקב בעיות טכניות כך שניתן לדלג באמצעות העכבר על קטע "מת" זה.
תהנה ותחכים...
הקישור:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתר האינטרנט
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009לצערי לא אוכל ל"החכים" (פליטת לשון ?), כהצעתך, שכן הכתובת שהעברת חתוכה. אודה לך אם תעביר את הטקסט בכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהalpha lipoic
שלמה גוברמן08/08/2009בהודעתי השנייה עם הכותרת: "הקישור הנכון" הקישור אכן מתפקד, ויביא אותך לאתר. שם גלול מעט למטה וכנס ל: On Demand Episodes זוהי אכן תכנית הרדיו עם ד"ר ברקסון.
יש לי ניסיון קליני טוב (וזה שווה עבור מטופלי יותר מכל טקסט שאי פעם, יכתב וכנראה שמסיבות שונות לא יכתב, בספרי אונקולוגיה) עם מטופלי סרטן, עם חומצה אלפא ליפואית כולל כמה מטופלי לבלב שטופלו ב-רמב"ם...כמו כן, ניסיון טוב עם התוסף במניעה ובטיפול בנוירופתיה
(chemotherapy induced neuropathy)
מדוע פליטת פה?? ממש לא! מה, פרופסורים לא מחכימים?
"מכל מלמדי השכלתי" אמרו חז"ל וצדקו ;)
בברכה,
שלמה גוברמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמן הראוי להעניק לפרופ' קוטן את הכבו
לי...08/08/2009הכבוד הראוי לו.
תגובתך מתנשאת ומיותרת.
הפורום מתנהל לשביעות רצונם של האנשים לא בזכות "ניסיונך" הרב "למכור" רעיונות יצירתיים אלא בשל עומק ידיעותיו בתחום הרפואה של הפרופ' הנכבד.
ובכלל, כבוד לאנושות הוא דבר מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"כבוד"
שלמה גוברמן08/08/2009פרופ' קוטן קיבל את כל הכבוד שהוא ראוי לו...קיבל!!!
יש לי רק הערכה לפרופסור קוטן, ולו בשל פתיחותו המוחלטת לטיפולים אלטרנטיביים/נשלימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבודו של פרופ' קוטן - אם כך, קבל הת
לי...08/08/2009כיוון שכך, קבל התנצלותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף מזון
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009אני שומע על כך לראשונה - אינני נוהג למחוק הודעות.
למיטב ידיעתי, אין שום הוכחה ברמה של level I evidence based medicine ליעילותם של תוספי מזון למיניהם לנוירופטיה על רקע תרופות כימותרפיות. במידה ולמישהו יש ניסיון אישי או ניסיון אחר - אין מניעה שחולים ששמעו על כך ישתמשו גם הם וינסו על עצמם, לבטח זה לא יזיק.
כאשר ה-TEXTBOOK הרשמי לאונקולוגיה יכלול פרק על טיפולים אלה בנוירופטיה - אשנה דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי CEA מבהילים ללא ממצאיםדליה08/08/2009
שלום רב
אני בת 55 מעשנת. לפני שבעה חודשים בבדיקה אקראית נמצאו ערכי CEA של 19
נערכו בדיקות כלליות לרבות CT במגוון איברים פנימיים וכן קולונוסקופיה (גם וירטואלית). קרום המעי הגס עדיין לא נדגם.
הבדיקות נראו תקינות.
הדבר היחיד שנמצא הוא ציסטה בשחלה והומלץ לכרות את השחלות.
(קיימת ברקע מזה שנים מחלת קוליטיס שאינה פעילה.)
עם זאת לא נמצאו ממצאים. הבעיה החמורה שאינני מוצאת איזזכורים לגביה והרופאים אינם יודעים להבינה היא שהערכים של הCEA שלי הולכים ועולים מאד מאד בהתמדה. הם קפצו בבדיקה השניה ל53 ולאחר מכן ל70 ולאחרונה ל91
קראתי כי CEA יכול להעיד על דברים אחרים פרט לסרטן או משובש בגלל שאני מעשנת אך לא ברור מה העניין אצלי כיוון שהערכים המדאיגים מאד רק הולכים ועולים.
אני עדיין ממשיכה בבדיקות שמתמקדות בצוואר הרחם, שחלות, ומעי גס.
האם צריך לבקש מיקוד גם על CT ובדיקות אחרות במערכות גוף אחרות כמו ראש או עור
והאם יש לכם מושג מה פשר הערכים המבהילים הללו והעלייה בהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CEA
פרופ` אברהם קוטן08/08/20091. ערכים שכאלה עלולים להיגרם ע"י מצבים פתולוגיים שונים, בהם ממאירויות.
2. אין הצדקה לשימוש בסמנים כבדיקת סקירה לסרטן, אלא זו בדיקת עזר לאחר איבחון הממאירות (לצורך מעקב, לשם הערכת השפעת טיפול וכד')
3. בכל מקרה, מכיון שבוצעה הבדיקה, והערכים מטפסים, אני מציע להשלים הבירור ע"י בדיקת גסטרוסקופיה ואם היא תקינה - לבצע בדיקת PET-CT.
4. אם כל הבדיקות תהיינה תקינות - יש להמשיך המעקב, ואם הערכים לא חוזרים לתקין אלא ממשיכים לעלות - לחזור בעוד מספר חודשים על כל הבדיקות (אנדוסקופיות, CT וכ"ה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות הלימפהשמחה07/08/2009
לגיסי יש סרטן קיבה ( כיב סרטני- כתוצאה מהילובקטר) , ואמור לעבור ניתוח כריתת קיבה עוד שבוע. כבד, ריאות וכליות נמצאו נקיים. לא נמצאה התפשטות כלשהי לסרטן חוץ מהאיזור התחתון של הקיבה.
שאולותי הן:
1. האם יכולים לבדוק לפני הניתוח תאים סרטניים בבלוטות הלימפה בקיבה?
2. האם יכול להיות שלגיסי הופיעו כל הסמפטומים של סרטן קיבה, כולל הקאות דם רבות ( במשך יום שלם שההמוגלובין הגיע ל 7.5 - כשהיה 13.5 יום לפני), ובכל זאת הסרטן נחשב בשלב לא מתקדם?
3. אחרי ההקאות הדם שהיו באותו, יום הוא מרגיש מאוד טוב, בלי שום כאבים, ואפילו יש לו תאבון גדול, וכל הזמן מבקש אוכל, וההומגלובין עלה באופן הדרגתי והגיע ל 11.5 האם זה סמן טוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה
פרופ` אברהם קוטן08/08/20091. סרטן הקיבה נחשב ל-,SILENT KILLER - הוא לא נותן סימנים קליניים אלא רק כאשר הוא במצב מתקדם
2. קיים סיכוי של לפחות 30% שבלוטות הלימפה כבר נגועות
4. בכל מקרה הוא חייב להינתח
5. יש להשלים הבירור ע"י בדיקת דם לסמני סרטן (CEA, CA19-9) ולשקול גם ביצוע בדיקת
PET-CT
6. יש כיום גישה חדשנית, לפיה נותנים כימותרפיה לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת התריס ע"י יוד רדיואקטיבשני07/08/2009
שלום,
אני אמורה לבצע לראשונה בדיקת יוד רדיואקטיבית על מנת לאבחן את רמת התפקוד של הבלוטת התריס כי השבוע גיליתי גוש מצד שמאל בגרון (זפק) ואני במהלך בדיקות לגילוי האם אני סובלת מיתר\תת פעילות. חשוב לי להבהיר שאין לי שום תסמינים מיוחדים ואני בריאה. רציתי לדעת שאם עושים את הבדיקה הזו של רדיואקטיבי זה לא מזיק עוד יותר למחלה? כלומר במצב של יתר פעילות למשל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה עם יוד ר"א
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009אין שום סכנה. מדובר במנות מיקרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימוטרפיה-סרטן המעי הגסמירי07/08/2009
שלום רב .
עברתי ניתוח להסרת גידול בצקום צד ימין של המעי הגס .3 בלוטות היו נגועות מתוך 25 שהוצאו יחד עם הגידול .
נאמר לי כי אין לי גרורות ואני נקיה . אבל , הומלץ לי לעבור כימוטרפיה כטיפול מונע .
2 רופאים המליצו על השתלת פורט עם FLOFOX .מאחר ואיני מעונינת בפורט הוצע לי טיפול בעירוי של FLOX .
לאחר מחזור עירוי אחד בFLOFOX במשך 46 שעות,, החליטו הרופאים כי עלי להמשיך בטיפול עירוי של התרופה FLOX אחת לשבוע באישפוז יום אונקולוגי .משך הטיפול הזה הינו קצר בהרבה מהטיפול שהוצע לי לראשונה ..
שאלתי היא : האם 2 הטיפולים זהים ? אני חוששת משום שטיפול אחד משכו יומיים והטיפול השני הוא במשך 3 שעות!!! (לדברי הרופא המטפל , 2 הטיפולים זהים )
אודה על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009הטיפולים אכן זהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש באדרנלמודאגת07/08/2009
ידיד שלי עשה בדיקת סיטי בבטן ובבדיקה נראה גוש בגודל 4.2 מ"מ .
בתוצאות הבדיקות רשום חשד לגוש ממאיר.
יש לציין כי ידיד שלי בן 56 בן אדם בריא.
הייתי רוצה לדעת איך לפי צילום סי טי אומרים שיש חשד לגוש ממאיר או שזה מה שאומרים בדרך כלל.
אם תוכלו להסביר לי מה ההשלכות אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה ומה הטיפול לכך ומה אחוזי ההצלחה של הטיפול
מודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באדרנל
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009אני מניח שמדובר ב-4.2ס"מ ולא מ"מ. גוש בגודל של 4.2 מחייב בירור ואחת האפשרויות - תהליך גידולי (שפיר או ממאיר). לאחר קבלת התוצאה הפתולוגית ואני מניח שהגוש יכרת - אפשר לדון בצורך בטיפולים נוספים ובלהתייחס לפרוגנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
מודאגת08/08/2009תודה על תשובתך.
רק לא הבנתי אם לפי צילום סיטי יכולים לדעת אם הגוש הוא ממאיר או שרק לפי ביופסיה יכולים לדעת וכן האם אותו אדם יכול להרפא אחרי הסרת הגוש אפילו אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
מודאגת08/08/2009ברצוני לציין עוד כי בדיקת הסי טי נעשתה לאחר נפילה על הגב.
שאלתי היא האם הנפילה על הגב יכלה לגרום לגוש באדרנל.
והאם יכול להיות שכתוצאה מנהפילה ראו כתם שנראה כמו גוש.
בתודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה וגוש באדרנל
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009גידול מתפתח במשך חודשים ארוכים - שנים. לכן אינני סבור שיש קשר סיבתי כלשהו. פרט לכך - אין הוכחה לקשר סיבתי בין חבלה להתפתחות גידולים ממאירים.
אני מניח שהרדיולוג מסוגל להבדיל בין המטומה (שטף דם מאורגן לאחר חבלה) לבין גוש באדרנל.
לעתים הגוש גורם לרגישות מקומית, ובזמן חבלה - האזור גורם לכאב יותר מאזורי גוף אחרים, ובכך מביא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
שרה20/12/2009שלום רב,
מצאו לי גוש באדרנל 2.5 ס"מ לאחר שעשיתי את כל הבדיקות והתוצאות כרגע בסדר.
אמרו לי להיות במעקב סי טי כל חצי שנה.
האם אפשר להיות במעקב של אולטראסאונד כי הקרינה של הסי טי גבוהה ולי אישית היה קשה הצילום.
האם יש חשש להתפתחות של גידול זה לסרטן.
תודה שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרנל
פרופ` אברהם קוטן20/12/2009המעקב הוא ע"י CT ולא ע"י אולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופוטקאן - מתי היא ניתנת???שרון07/08/2009
שלום רב
לאימי התגלה גידול בצפק הבטן ( סרטן שחלות) עם גרורות על הכבד.
היא עברה סידרה של ארבעה טיפולים בטקסול וחומר נוסף שאיני זוכר את שמו.
בתחלית הטיפול רמת הCA125 שלה עמדה על מעל 3200 ולאחר ארבעה טיפולים רמת הCA 125 ירדה ל 480.
לאחר CT למעקב שנעשה נאמר לנו במחלקה שאומנם ישנו שיפור משמעותי במצבה המיימת ונעלמה לחלוטין ומספר גרורות שהיו נעלמו גם כן.
הגרורה על הכבד הצטמצמה
אך הם לא השיגו תוצאה מקסימאלית כפי שציפו בנקודה שנצפתה עוד בCT הראשון בריאה.
הם החליטו לעבור לטיפול בטופוטקאן...בסדרות שבועיות של שלושה שבועות ושבוע הפסקה ונאמר לנו שיכול להיות שלאחר הCT הבא שיעשה בעוד שלושה חודשים הם גם עשויים לחזור לטיפול הראשוני.
שאלתי לאחר קריאה באינטרנט על הטופוטקאן.
האם התרופה הזאת ניתנת רק לאחר כישלון הטפול קודם כפי שנכתב עליה ?
האם היא יעילה ?
האם היא תרופה של ברירת מחדל?
כי לא הבנתי איפה בדיוק הכישלון עם היה רק שיפור במצבה
דרך אגב....
פרופסור זיו ממכון מור שפיענח את הסיטי שלה כתב שהנקודה שנצפתה בריאה זהה לבדיקה הראשונה ולא התשנתה ואילו הרנטגולוגית בבית החולים חושבת שהנקודה הזאת מודגשת יותר......
תודה
ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופוטקאן
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009הטופוטקאן הוא אחת התרופות שניתןל לתת כקו שני או שלישי בסרטן שחלות או סרטן הצפק, לאחר שמוצתה ההשפעה של משלב טקסו - קרבופלטין, אותו קבלה אמך. היא הגיבה, אך לא בצורה מלאה, אשר על כן רופאיה מבקשים לשפר את התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הטופוטקאן היא תרופה של ברירת מח
שרון08/08/2009מחדל?
למה היא ניתנת כטיפול שני או שלישי?
האם היא תרופה יעילה?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA125דד06/08/2009
עלה מ-68 ל-80 תוך פחות מחודשץמה המשמעות .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ca125
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009צריך נתונים קליניים מפורטים על מנת לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים הקליניים
דד07/08/2009כאבי אגן, לאחר לידה טראומטית (ואקום), נוזל בין לולאות המעי לצוואר הרחם, רחם ושחלה לא הומוגניים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור אברהם קוטן יפיתשירית06/08/2009
שלום לא הבנתי מה כתבת ,כתבת שיש קשר בין כימוטרפיה לבין כאבי גב מדוע כואב הגב והאם זה יעבור ומה הרופא עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009סליחה על השיבוש - הכוונה שאין קשר סיבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמןיעל06/08/2009
מה היחס שלכם לשימוש בשמן זרעי קנאביס לסיוע בריפוי מחלת הסרטן?
אנשים מספרים שהוא עושה נפלאות אבל שקשה להשיג אותו, ידוע משהו ממשי בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנאביס
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009אינני יודע על שום יעילות בשיפור תוצאות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצ'קיןיעל06/08/2009
שלום,
אמי חולה בסרטן מסוג הוצ'קין ויש לה גידולים בבלוטות הלימפה באיזור הצוואר....
לפני כשנה גילו אצלה את המחלה והיא עברה טיפולים כימותרפיים והקרנות היא סיימה את הטיפולים לפני כמה חודשים והרופאים אמרו שהיא נקייה. היום הודיעו לנו שהמחלה חזרה ויש צורך בכימו', הקרנות והשתלת מח עצם.
רציתי לדעת איזה טיפולים אלטרנטיביים קיימים ומומלצים ומה דעתכם בכלל בנושא של רפואה משלימה?
קיים אולי בחו"ל טיפול שהוא עדיף?! שהוא קצת יותר סימפטי מהנ"ל?
הייתי רוצה לקבל כל מידע שיכול לעזור לנו לדעת יותר ולהתמודד... על דרכים, אוכל, טיפולים, מטפלים, המלצות, כל דבר.........
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מחלת הוצ'קין
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009הטיפול הוא כימותרפיה, הקרנות, השתלת מח עצמות. אין הצדקה לחפש ישועה בחו"ל. נבקש את ד"ר ברנר להתייחס לנושא הרפואה המשלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית חולים
יעל06/08/2009יש אולי הצדקה לחפש את הטיפול בבית חולים מסויים שידוע שהוא הטוב ביותר בתחום?
אולי מומחה מסויים ששמו הולך לפניו להתייעצות וליווי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיופ בהוצ'קין
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009בכל מרכזי הסרטן בארץ (הדסה עין כרם, תה"ש, בילינסון, איכילוב, רמב"ם, סורוקה ובבה"ח בהם קיים שירות המטו-אונקולוגי - ניתן לטפל במחלת הוצ'קין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית חולים
יעל06/08/2009יש אולי הצדקה לחפש את הטיפול בבית חולים מסויים שידוע שהוא הטוב ביותר בתחום?
אולי מומחה מסויים ששמו הולך לפניו להתייעצות וליווי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםשירית06/08/2009
אחותי עברה סרטן שד ויש לה קצת חוסר בויטמין d האם יש קשר לטיפול שקיבלה וחוסר בויטמין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית06/08/2009
שלום היה לי סרטן שד קיבלתי טיפולים של ac וטקסול אני סיימתי את הטיפולים בתחילת חודש יוני השנה.
בארך שבועיים אני קמה עם כאבי גב תחתון האם לכימוטרפיה שקיבלתי והקרנות יש השפעה על כאבי גב או שאין קשר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אברהם קוטן06/08/2009טחן קשר ישיר לטיפולים הללו - פני לאונקולוג במידה ולא חולפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)