מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרנות לחזה בצד שמאל לאישה מאוד רזהרוזה14/08/2009
איפה בארץ כדאי לבצע הקרנות?
נשאית BRCA1 גיל 54 לפני שנה כריתת 2 השדיים צד ימין (עקב גידול של 6 ממ) צד שמאל אלקטיבי.בלוטות נקיות(ללא טיפולים לא הקרנות לא כימי).
לפני 3 חדשים התגלה גידול 5 ממ בתוך רקמת שד שנותרה בצד שמאל בדופן בית החזה בצד שמאל קרוב לסטרנום(כ 7 ס"מ רחוק מהכריתה).הגידול הוצא בניתוח אך לא נעשה נסיון לבדוק בלוטות. הוצאו 3 דגימות מאזור הגידול והן נקיות.בpet-CT הבלוטות נקיות אך בליעה מוגברת באיזור הניתוח.כנראה בשל טריות הניתוח.טריפל נגטיב בשני הגידולים.
כרגע מופנית להקרנות לבית החזה והבלוטות בצד שמאל.
אני מאוד רזה (46 ק"ג)ובהקרנות לצד שמאל יש סכנה לפגוע בלב.תזכורת אין שדיים ואין גידול כרגע.
שאלתי: איפה בארץ המקום הכי בטוח מבחינת ציוד,שיטות,רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן להקרין
פרופ` אברהם קוטן14/08/2009רמת הטיפול הקרינתי בכל שבעת המרכזים בארץ המספקים טיפול קרינתי בסרטן (הדסה עין כרם, סורוקה ב"ש, שיבא תה"ש, בילינסון פ"ת, איכילוב ת"א, אסותא רמת החייל, רמב"ם חיפה) דומה והקרנת שד הינה טיפול המתצבע יום יום כדרך שיגרה, במאות חולות מידי שנה, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת בה לא פוגעים בלב ובריאות.
יחידות הקרינה בהדסה, באסותא ובסורוקה פחות עמוסות, ויש בכך יתרון לחולות. מציע שתפני לאחת מהשלוש הללו, קרי - הדסה עין כרם, אסתותא רמת החייל או סורוקה ב"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלב גרורתיוויקי12/08/2009
אהובי בן 51 בריא לחלוטין -לפני חודשיים התלוננן על כאבי בטן המקרין לגב-עלייה ברמות סוכר בדם ,ספירת דם תקינה תפקודי כבד תקינים למעטck-b =283.
בct גוש בזנב הלבלב ומוקדים בכבד ,בביופסיה אדינוקרצינומה בזנב הלבלב ,כבד נקי.
pet תקין לציין שהוא גבר חזק שמנמן שלא ירד במשקל
נקבע לו כעבור חודש ביציע לפרוסקופיה בכרמל להוצא הגוש והטחול היינו מלאי תקווה -בניתוח לא נעשה כלום הסיבה ברורה .
מה ניתן לעשות?
מהי ההשרדות?
האם יכול להיות שגרורות הופיעו בזמן ההמתנה לניתוח?
בבקשה אני מיאשת -איזו דרך היא הטובה להארכת חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופ` אברהם קוטן13/08/20091. הטיפול הוא ע"י כימותרפיה
2. הגרורות היומ קיימות עוד לפני הניתוח, לפחות מספר חודשים
3. הפרוגנוזה לצערי גרועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת טיפול כימותרפי לחולה מבוגרתרק שאלה12/08/2009
אמי בת 63 לפני טיפול כימו. AC + טקסול. בשל סרטן שד טריפל נגטיב.
5 בלוטות נגועות. לאמי אוסטופורוזיס מתקדם והיא מתקשה בהליכה.
אנו חוששים שהיא לא תוכל לשאת את הטיפול ותתקשה להשתקם ממנו.
האם במצב זה מומלץ לבצע טיפול כימו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד אלים
פרופ` אברהם קוטן13/08/2009ההמלצה לקבל כימותרפיה במקרה זה הינה חד משמעית, שכן מדובר במחלה אלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסיטיאתי12/08/2009
בחודש מאי עברתי סיטי אנגיו חזה, בגלל תקלה במזרק האוטומטי נראה לי כי עברתי את הסיטי יותר מפעם אחת , בנוסף בגלל אנמיה עברתי קולונוסקופיה וירטואלית בחודש יוני דהיינו הפרש של חודש ( לא ניתן לבצע קולונוסקופיה רגילה בגלל מעי מפותל), ביצעו לי את הקולונוסקופיה הוירטואלית פעמיים על הגב ופעמיים על הבטן (כמו כן אימי נפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 83 ולכן אצטרך לבצע את הבדיקה הוירטואלית כל 5 שנים (הבדיקה היתה תקינה) אני בת 51 ומאז הבדיקות אני חיה בחרדה ולחץ הדם שלי עלה לשחקים. האם כמות הקרינה שקיבלתי במשך חודש יכולה להיות זרז לסרטן? ומה הנזק שיגרם לי אם יעשו לי כל 5 שנים קולונוסקופיה וירטואלית?אגב בנוסף לסיטי עברתי גם 2 צילומי ריאה בחודש מאי-יוני אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ` אברהם קוטן13/08/20091. החשיפות הללו לא מסכנות אותך ויתרונן רב בהרבה לעומת הסכנות המינימליות
2. החשיפות הללו לא מזרזות סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות שד במוחרונן12/08/2009
שלום רב,
פנייה זאת דחופה ביותר משום שהפאציינטית כבר בטיפול וקיים חשש לחייה בעתיד הקרוב עד בינוני.
אצל אימי (78) התגלו בסריקה דחופה (ביום רביעי שעבר) גושים במוח - תפזורת בכמה מוקדים. הסריקה בוצעה עקב הופעת סימפטומים קוגניטיביים.
הסוג הוא סרטן שד, אשר בו הייתה חולה ומטופלת כבר כ- 4 שנים. הטיפולים עזרו מדי פעם והיא זכתה גם לתקופות "מנוחה" מהטיפולים.
כעת היא מאושפזת ומטופלת בהקרנות - 10 מנות בנות 300rad כל אחת. סה"כ היא אמורה לספוג 3000rad.
שאלותיי:
1 -- מדוע לא מבצעים סריקות ראש למטפלים כבר במהלך הטיפולים הראשוניים ? האם זה בגלל החשש לחשיפה לקרינת הסורק, אשר מעוניינים לחסוך מן המטופל ?
2 -- האם המנה המוגדרת לה היא מתאימה ואינה גדולה מדי ? האם אינה מחלישה ומסכנת עוד יותר את בריאותה ?
3 -- האם לא עדיף לתת מנות של 200rad ואולי על פני יותר טיפולים ? (אני מודע לעניין האפקטיביות אשר צריכה להיות לכל מנת קרינה כדי להשיג את הסרטן)
4 -- האם ריקמת המוח עמידה יותר לקרינה מאשר תאים אחרים, או לפחות מאשר תאים סרטניים ?
5 -- מדוע מטופלים ששורדים הקרנות למוח מפתחים סימפטומים בטווח הזמן הארוך (שנים בודדות) עקב בעיות באספקת הדם לתאי המוח - אשר נגרמת מהקרינה אשר הם עברו ? (מקור מידע: פרופסור מנהל מכון)
6 -- האם קיים טיפול אחר בארץ או בעולם (אפילו נסיוני) אשר יכול לעזור ולהחליף את ההקרנות הללו, או אשר יכול להגן יותר על הריקמה הבריאה במוח בשעת הטיפולים ? אני כולל כאן התייחסות לתרופות בפיתוח כנגד קרינה רדיו-אקטיבית.
בתודה ובכבוד רב,
רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות במוח
פרופ` אברהם קוטן13/08/20091. אין יתרון לבדיקות סקר ולאיבחון מוקדם של גרורות במוח - זה לא משנה את סיכויי ההישרדות
2. המנה של 3000 סנטיגריי ב-10 מקטעים היא מנה מקובלת
3. אין הבדל בתוצאות והאפקטיביות בין המינונים
4. הסכנה לנזקי קרינה למוח הבריא עם מנת הקרינה הניתנת לאימך היא מינימלית
5. אין טיפול יעיל יותר מקרינה למצב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה מצב לא מובןתמי11/08/2009
התגלה אצל סבתי גידול גדול בפי הטבעת - בהתחלה חשבו שזנו פשוט טחור עם כיב גדול כי היו דימומים בעת הליכה לשירותים ונעשה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ונלקחו ביופסיות שהראו כי זהו גידול סרטני וכירורג אמר שלא בטוח ניתן לעשות ניתוח כי אי אפשר להוציא את כל הגידול כי יושב על השריר אז צריך יהיה הקרנות מקומיות , לאחר מכן הלכנו לבית חולים לפגישה עם הכירורג והאונקולוג שעובד איתו ושלחו עכשיו לבדיקת PET איזוטופיים לבדוק אם ישנן גרורת .... ואם התשובה טובה אז יתחילו בהקרנות אני מתוסכלת מאוד כי חשבתי שיתחילו כבר בטיפול או ניתוח ועכשיו זה רק משיכת זמן בגלל שעד שיהי תור לבדיקת פאד זה יקח זמן אז למה לא נותנים ישר הקרנות ומדוע בעצם לא ניתחו האם זה אומר שהמצב ממש גרוע???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פי הטבעת
פרופ` אברהם קוטן13/08/2009הטיפול בסרטן פי הטבעת הוא ע"י הקרנות + כימותרפיה, ומנתחים רק כאשר טיפול זה נכשל.
חשוב לבצע בדיקת PET ודחייה של מספר ימים בתחילת הטיפול לא משפיעה לרעה על סיכויי הריפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV אצל גבריםשחר10/08/2009
שלום וברכה
לצערי רובם של הרופאים איתם נפגשנו לא נותן מידע שלום וברור ואשמח לקבל תשובה מהמומחים בפורום זה.
אישתי אובחנה כסובלת מHPV וCIN2 .
משום מה הגניקולוג לא שלח גם אותי להיבדק.
ביוזמתי הלכתי לאורולוג והלה אמר לי שלמעט מיקרים נדירים אצל גברים התסמינים הם אך ורק חיצוניים, במידה ואין לי תסמינים חיצוניים אין לי כנראה את הוירוס ואין שום צורך להיבדק (בדיקת דם וכו'...)
מגניקולוג נוסף שהלכנו אליו הבנו שאם לאשתי יש את הוירוס אז זה כמעט ודאי שגם לי יש ובגלל שאין שום תרופה לוירוס אז אין שום טעם ללכת להיבדק בכלל.
לאחר הטיפול שאנו מקווים שיעבור בהצלחה אישתי אמורה להיבדק אחת לחצי שנה כדי לראות שהוירוס לא מתפרץ שוב.
האם גם אני צריך להיות תחת השגחה כלשהי ? האם מספיק להיות עירני לתסמינים חיצוניים באיזור איבר המין ?האם יש טעם לעשות בדיקת דם ?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ורפלקסולוגיהרונה10/08/2009
שלום,
בקרוב אתחיל סדרה של טיפולים כימותרפיים בעקבות גילוי סרטן שחלות ולאחר ניתוח מקיף של כריתת הרחם ושחלות.
האם קיימת בעיה לעשות טיפול רפלקסולוגי במקביל לטיפולים כימותרפיים?
האם רפלקסולוגיה מועילה או מפריעה לכימותרפיה?
כמו כן האם ידוע לכם לגבי צמחי מרפא שכדאי להשתמש?
תודה רבה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה
פרופ` אברהם קוטן10/08/2009אפשר לבצע רפלקסולוגיה לא חשש - זה לא מזיק אבל לא נראה לי גם לי שזה מועיל. אינני רואה הצדקה לשימוש בצמחי מרפא בנוסף לכימותרפיה. דרך אגב - התרופה טקסול הניתנת בסרטן שחלות מופקת מצמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה תמיכה לאחר טיפול ביו דדנה09/08/2009
אני בחורה בת 55 מאשקלון . עברתי בחודש מאי כריתה מלאה של בלוטת התריס ע"י
פרופ פיינמסר . קיבלתי יוד בביח בילינסון והייתי בבידוד שבוע בבית זה היה סיוט של החיים שלי.לאחר הבידוד התחלתי לקחת כדור אלטרוקסין 100 מל כל בוקר . אני כבר למעלה מחודש
לוקחת את הכדור ועדיין לא מרגישה שום הקלה במצבי. יש לי בחילות והרגשת מגעילה בפה אין תחושה של טעם בכלל הכל בתחושה מגעילה ואני מאוד מיואשת וכל יום נורא עייפה וממש נכנסתי
לדיכאון. אני בחרדה אולי זה לא יעבור לי אף פעם. אני מעונינת באנשים שעברו כמוני שיתמכו בי
כי אני מרגישה הכי לבד בעולם וקשה להסביר לאנשים שלא עברו את איך אני מרגישה. אם תוכלו
תכתבו לי תגובה והעיקר שתעודדו אותי כי אני רואה שזה אמור לקחת זמן אין לי סבלנות בכלל ונורא עצבנית. אפשר גם להתקשר אלי לנייד . אם יש גם גבר שעבר את זה ורוצה לעודד אותי זה יעזור לי כי אני לבד גרה עם הבן שלי. מחכה לתגובות שיעודדו אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני 32 שנה אחרי, בקרוב תשכחי מהכל.
אורה11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורה
דנה12/08/2009אשמח אם אוכל לשוחח איתך , אני זקוקה לקצת עידוד
שלחי לי את הטלפון שלך למייל שלי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעקובות ממצאים ריאתיים ב- CTעינת09/08/2009
סבתי (בת 75) עברה לפני 4 חוד' ניתוח להסרת כיליה בשל גידול סרטני בגודל של כ- 6 ס"מ. נאמר לנו כי הניתוח עבר בהצלחה (הגידול היה תחום והוצא בשלמותו והיא לא עברה טיפולים משלימים לאחר מכן).
לפני כמה ימים עברה CT ריאות ובדו"ח הפענוח נכתב: "ב-RUL הודגמה קשרית בגודל 13 מ"מ מוגדלת היטב הנראית סמוכה לכלי דם וברונכוס סגמנטלי המוביל לתוכה".
יש לי מס' שאלות:
1. מהם הסיכויים שמדובר בגרורה?
2. בדו"ח הפענוח נכתב לשקול לבצע PET- האם הבדיקה בטוחה עבורה (לאור ההיסטוריה של הכליות) או שמא עדיף ללכת ישר לניתוח (כפי שהמליץ אחד הרופאים)?
3. האם ניתן לדעת מהתבוננות בדיסק ה- CT אם קישרית הינה ממאירה או שמא יש לבצע PET?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צל בריאה
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009אמנם צריך לראות המילום לפני שעונים, אך בכ"ז:
1. אחת האפשרויות היא אכן גרורה. האם בוצעה בדיקת CT לפני הניתוח אשר לא הדגימה ממצא זה ?
2. בדיקת PET-CT עשויה לעזור לתהליך האיבחון ואין בה סכנה לתפקודי הכליות
3. יצטרכו בין היתר לשקול סילוקו של הממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבה עם גרורות בקרום הסרעפתאור08/08/2009
לאימי גילו את הסרטן לפניי ארבעה חודשים, סרטן בקיבה, אמרו שקודם צריכה לעשות טיפולים כימוטרפיים, עשתה סידרת טיפולים, כולל סיטי, הגיע זמן הניתוח.. נכנסה לחדר ניתוח, המנתח יצא אחרי שעה, ואמר שיש גרורות המון גרורות בקרום הסערפת, ואין מה לעשות, ואם ינתחו אותה ויוציאו לה את הקיבה, אזי ייקצרו לה את החיים, ואין מה לעשות....
נתנו זמן של חצי שנה תשעה חודשים לחיות
אמא לא יודעת, אמר לה הרופא שלא ניתחו כי זה עדיין לא הזמן לנתח, וצריכה להמשיך עם הכימוטרפיה .... אמר שלא נספר לה, שיהיה לה תקווה להמשיך לחיות.
אני לא רוצה לוותר, היא האישה הכי מדהימה בעולם, תתן את נשמתה לאחרים..
אשמח לשמוע הצעות, כל דבר אפשרי להאחז בו.
תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן קיבה גרורתי
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009לצערי, המענה היחיד הוא מתן כימותרפיה שעשויה להאריך החיים אך לא לרפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולים לא נקיםמירב08/08/2009
שלום לך,
מה קורה כאשר נשאר גידול של DCIS על השולים האחורים לאחר שנעשתה כריתה מלאה עם שיחזור
ואין יותר מה להוציא בנוסף נמצא שHER2פלוס משתתף כאן בחגיגה
עברתי לפני הניתוח 4 AC
אני ממש דואגת ולא ממש רואה יציאה מהמצב האם טיפלי טקסול שכנראה אקבל יעזרו?
טיפולי הAC יותר חזקים אם הם לא גמרו הכל האם לטקסול יש סיכוי?
אם ישנו הגידול על השריר יש סיכוי להפטר ממנו איך שהוא?
בבקשה תענה לי מבלי להתחמק מהאמת
תודה רבה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוליים נגועים
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009במקרה של שוליים נגועים המלצתי היא להרחיב הכריתה (אם זה ניתן, לפעמים על חשבון השחזור) או להקרין, או שניהם גם יחד. הכימותרפיה איה מיועדת לשליטה המקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשולים נגועים
מירב09/08/2009דר יקר
לפי תשובתך אפשר להבין שההקרנות הן אלו שיעזרו יותר להלחם בשולים הנגועים,
האם נראה שעדיף להתחיל בהקרנות או לסיים כימו (12 טיפולי טקסול+הרצפטין)
ורק אז הקרנות?
לא הבנתי את הענין של להעמיק את הכריתה , הכירוג אמר שהגיע עד לשריר של השולים האחורים והוציא אפילו את החומר הלבן שצמוד לשריר שאותו לא מוציאים, אז לאן להרחיב כריתה ?
אין ציץ בכלל יש רק 2 שתלים בפנים , אם תוכל קצת לפרט בבקשה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים
פרופ` אברהם קוטן09/08/2009אני מבין שלא ניתן להרחיב את הכריתה במה שאני מגדיר כשד ואת מכנה "ציץ", מכיון שהחתך הניתוחי הגיע עד לקרום המכסה את השריר. במקרה שכזה - אני ממליץ על קרינה. לגבי מועד הקרינה - לפני הטיפול הכימותרפי או אחריו - יחליט על כך האונקולוג המטפל שבפניו עומדים כל הנתונים של המקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזרמודאגת08/08/2009
שלום, האם יש סיכון כלשהו בהסרת שיער בלייזר באיזור בית שחי ומפשעה מבחינת בלוטות לימפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet c.tגליה08/08/2009
האם הפט צובע רק תאים ממאירים?
במידה ולא, האם המפענח יכול לדעת באופן ברור האם מדובר בממאירות או בדבר אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET-CT
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009ה-PET באמצעות האיזוטופ FDG מסוגל להדגים גידולים ממאירים ומוקדי זיהום - דלקת. המפענח מסתמך על הפרטים הקליניים ועל ניסיון בבדיקות PET
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהדינה08/08/2009
שלום, תאור מצב:הוצאת שומה בשלמותה. גילו שזה מלנומה.
תוצאת ביופסיה ראשונה: 0.55 מ"מ BRESLOW THICKNESS , סביב התאים הוצאו תקינים. clark 2.
הנקודה נשלחה לביופסיה נוספת,
והתוצאה יצאה: 0.6 מ"מ BRESLOW THICKNESS, הנקודה הוצאה בשלמותה והשוליים נקיים. clark 3,
על פי מה נקבעים שלבי הCLARK?
מה המשך הטיפול?האם הרחבה בלבד?האם יש צורך בבדיקות נוספות?
האם ניתן להכנס להריון?(בת 31)
אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
פרופ` אברהם קוטן08/08/20091. אני מבין מהתיאור שהוצאו שני נגעים, האחד ברסלאו 0.55 מ"מ והשני - ברסלאו 0.6 מ"מ. כל שצריך לעשות - להרחיב הכריתה ולקבל שוליים נקיים של 5-10 מ"מ. אין הצדקה לטיפול משלים כלשהו אלא למעקב בלבד, ושיעור הריפוי קרוב ל-100%.
שיאת קלרק - דירוג המבוסס על עומק החדירה והרקמה אליה חדר הגידול בשכבות העור. היא פחות קובעת, וההחלטות מבוססות כיום על מדידת עומק החדירה במ"מ - שיטת ברסלאו.
לגבי הריון - בעבר חששו שההריון עלול לגרום להאצת מלנומה קיימת, כיום הדיעות השתנו. יש לוודא שאין שום מוקדי מלנומה בעור ולהקפיד על מעקב צמוד במהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)