מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלאת חוםיפה18/07/2009
לאבי גילו בצילום סימנים לגידול בריאה ובכליה. בינתיים נעשתה ברוכונסקופיה בריאה לפני כשבוע.ואנחנו מחכים לתשובה.
התשובה ושיחה עם הרופא נקבעו ל- 5 באוגוסט. עד אז למעשה לא ניתן שום טיפול מלבד טיפול במשאף בשל שיעולים תכופים. כמו-כן קנינו סירופ טבעי לשיעול.
המצב כעת שאבי יורד במשקל, השעולים לא נספקו והוא לא מצליח לישון שנת לילה. אין לו תאבון, הוא עייף על הזמן והיום החום עלה ל- 38.5 .
מה לדעתכם צריך לעשות? האם יש טעם לחזור לביה"ח למיון? או אולי משהו אחר???
לתשובתכם אודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה ובכליה
ד''ר יוסף ברנר23/07/2009צריך לחכות לתשובת הביופסיה כדי לדעת איזה טיפול מתאים לאביך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA 125 גבוהדד16/07/2009
בCT נמצאו רחם ושחלה מוגדלים והטרוגנים. CA 125-68.8 . האם הדבר מצביע על גידול? ממאיר?שפיר?
האם ממצאים אלו מחייבים לפרסקופיה?
נא תשובתכם בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוד לממאיר
ד''ר יוסף ברנר17/07/2009הממצאים חשודים לממאירות אך זה לא בטוח רצם ושחלה מוגדלים ומרקר מעט מוגבה מעלים את החשד. העובדה שההגדלה היא הומוגנית כלומר ללא גושים בתוכו ושהמרקר עלה רק במעט הם בעד ממצאים שפירים. רצוי סונר גניקולוגי ובהמשך לפרוסקופיה. ניתן קודם לעקוב אחר המרקר ולעשות לפרוסקומיה רק אם המרקר עולה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ציינתי שהם הטרוגנים ולא הומוגני
דד17/07/2009ומצד שני, הסונר העלה שהבדיקה תקינה.
מה דעתך כעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דד17/07/2009כיצד ייתכן שוני כזה בין הCT והסונר?
על איזו בדיקה להסתמך? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בלי לקחת לראותאמיר16/07/2009
שלום!!
הייתי שמח לדעת האם כשמעשנים ולא לוקחים לריאות אז זה יכול לגרום לסרטן בפה/בלשון/ או בלוטות הרוק??
אני אוהב לעשן ככה לפעמים עם חברים (אפילו סגריה ביום) מבלי לקחת לריאות והייתי שמח לדעת האם אני מסתכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר יוסף ברנר17/07/2009עישון בלי לקחת לריאות עדין נכנס לריאות ויכול בהמשך לגרום לסרטן ריאות. כמו כן יכול לגרום לסרטן בפה ובדרכי הנשימה העליונים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול אצל ילד אופטי גליומהציפי15/07/2009
שלום יש לי ילד בן שנה ו10 חודשים לפי כ 11 חודש גילו לו את הגידול בגודל של כ 8 סמ' לאחר יום ניתחו אותו להסיר חלק לאחר מיכן עשו לו 2 ניתוחים להכנסת פורט למחוץ המוח ובטוח החדרים כל אחד בניפרד באם אר אי האחרון שוב יש לו נוזלים במוח מה אני עושה כבר אין לי כוח לתשובות שבבית החולים מספקים לי שכחתי לציין שהוא מקבל פעם בשבוע כימו משהו בשם ולבאן משהוא כזה בבקשה תעזרו או תפנו אותי למשהו שמבין או יודע מה אלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Optic glioma
ד''ר יוסף ברנר16/07/2009אני מניח שהכתבה הבאה תעניין אותך:
On Wednesday May 6, 2009,The Burzynski Research Institute
(BRI) announced today positive safety and efficacy results in its Phase II clinical
trial of Antineoplaston A10 and Antineoplaston AS2-1 therapy (ANP therapy) in children with optic pathway glioma (OPG).
The results were presented to the FDA in the Request for End of Phase II Meeting Briefing Package (ANP in OPG), to be discussed at a meeting with the FDA on May 7, 2009.
Based on preliminary responses and additional comments from the FDA, a protocol for a Phase III randomized trial with ANP in OPG will be prepared and submitted for FDA Special
OPG, with 150 new cases, per year is an uncommon brain tumor currently affecting approximately 2000 children in the U.S. The natural history of OPG is highly variable and indicates that more than 50% of patients diagnosed with OPG do not require treatment. Unfortunately, over 40% of OPG patients will have progressive or recurrent disease leading to disability and death. At present, curative treatment for this subpopulation of patients is not available. There is no successful surgery or radiation therapy, and chemotherapy provides only temporary relief. This type of brain tumor affects mostly children whose mean age at diagnosis is approximately eight years.
Results from the BRI Phase II study of ANP therapy (protocol BC-BT-23) suggests that this form of treatment is a very good alternative to chemotherapy. Based on the treatment of 16 patients, complete and partial responses were documented in five patients, stabilization of disease in six patients, and progressive disease in only one patient. ANP therapy was associated only with grade 1 and grade 2 toxicities in some patients. There were no grade 3 or 4 or chronic adverse events. A subpopulation of responding OPG patients maintain objective responses in excess of 10 years despite the fact that some of them had multicentric tumors.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגום מקצועי למאמר מ- 15/07/09
עודד20/07/2009אפשר לקבל תרגום מקצועי למאמר תשובה של ד"ר ברנר לציפי בעניין הגליומה אופטית.
תודה רבה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגום למאמר...ופנייה לד"ר יוסף ברנר
ורדה21/07/2009זה התרגום ...ואם ד"ר ברנר ירצה להוסיף משהו שיכול לעזור לציפי החברה שלנו מהפורום
ציפי רוצה להבין הכל על הבן שלה כי כאמור היא מבולבלת מכל התופעות ולא מצליחה להבין מהרופאים מה עליה לעשות - ד"ר ברנר - בבקשה תוסיף עוד חוות דעתך בנוסף למאמר שניסינו כאן לתרגם .... תודה מראש
במאמר כתוב שבדרך כלל 50% לא צריכים טיפול
וכימותרפיה זה טיפול זמני
לצערו יש גם 40% מהמטופלים
שלא מוצאים להם פתרון אשר מונע נכות
ולכן ממליץ על
טיפול חדשני במקום כימותרפיה והטיפול הזה נקרא
ANP therapy (protocol BC-BT-23)
טיפול מהסוג הזה מראה סימנים ראשונים חיוביים במקום כימותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אצל גבריםליג15/07/2009
לד"ר ברנר שלום.
מהו המעקב האופטימלי אצל גברים?אימי נפטרה מסרטן שחלות בגיל 43.
אני נושא את BRCA1 ו-BRCA2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אצל גבר
ד''ר יוסף ברנר17/07/2009המעקב העיקרי צריך להיות כנגד גידולים במעי הגס (דם סמוי בצואה וקולונוסקופיה) וגידולים של בלוטת הערמונית (PSA)
המעקב העיקרי צריך להיות אצל הבנות שלך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש בריאותרוית14/07/2009
שלום רב, לדודי שמאושפז כעת בבית החולים התגלה לפני כיומיים קריש מאסיבי ביותר בריאה ימין ועוד קריש בצידה של ריאה שמאל, הוא כמובן מתקשה לנשום ומטופל להמסת הקריש. בנוסף הוא חש לחצים עזים בראשו, וכן נמצא לו גוש במפשעה , ממנו לחקו 6 דגימות ביופסיה. ראשית, ממה יכולה לנבוע קרישיות היתר בריאות והאם הדבר יכול להיות קשור לגוש במפשעה? שנית נמצאו טרומבוזות ברגליים ובמפשעה, האם זה יכול להסביר את הגוש שנמצא במפשעה? או שיכול להות שמדובר בסרטן כלשהו (לימופמה/סרטן הדם) שאחראי לכל הנ"ל? תודהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישים
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009זהו אינו הפורום המתאים לשאלה זו, אנה הפנה אותה לפורום המטולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אר אי או סי טימירי14/07/2009
שלום,
ברצוני להבין מה ההבדל בין בדיקת סי .טי לאם .אר .אי ומדוע מעדיפים הרופאים לשלוח לבדיקת סי טי ולא לאם אר אי שהיא פחות מזיקה(מבחינת הקרינה)? האם זה רק בגלל שאם אר אי יקרה יותר או שישנן סיבות נוספות?
שאלה נוספת: עד כמה מזיקה בדיקת סי טי פט? האם היא מסוכנת?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009בדיקת ה CT יותר זולה ואורכת דקות ספורות. בדיקת ה MRI היא ארוכה מאד ויקרה עקב כך. מלבד בגידולים של המוח ובבעיות מסוימות באגן, ובבדיקות שד, אין ל MRI יתרון על ה CT. לו היו שולחים את כל החולים ל MRI, עקב איטיות הבדיקה, התור לבדיקות היה אורך חודשים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחזקה ללמפומהקאטי14/07/2009
לכבוד פרופ קוטן שלום,
ברצוני לברר:
1) האם לאחר סיום טיפול ב R-CHOP21 ששה קורסים ללמפומה של תאי B גדולים יש טיפול אחזקה?
2) תדירות מתן הטיפול?
3) חומר לקריאה על חולים שעברו טיפול אחזקה לעומת מעקב בלבד.
אודה לך מאד על היענותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחזקה
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009נא להפנות את השאלה לפורום של המטו-אונקולוגיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהיפרתרמיהריקי13/07/2009
לדר' ברנר,
תודה על התייחסותך המהירה לשאלות.
וכעת, לאחר שבקרתי באתר שלך על טיפול בהיפרתרמיה, אוסיף לשאול:
האם ניתן לשלב טיפול כימותרפי בבי"ח, עם טיפול בהיפרתרמיה אצלך במרכז?
מה תדירות הטיפולים וכמה זמן הם נמשכים בכל פעם?
מה אחוז הסיכוי שהטיפול המשולב יביא לריפוי? ואם לנסיגה לכמה זמן?
להזכירך, אבי אובחן כחולה בסרטן הקיבה עם גרורות בכבד.
ועוד שאלה קטנה, האם תוכל להתייחס לעלות הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009ניתן לשלב את ההיפרתרמיה עם הטיפול בבית החולים
מחקרים רפואיים מראים כי השילוב של היפרתרמיה עם כימותרפיה הוא יעיל מאד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הרחםאשר13/07/2009
שלום.
אימי חולה בסרטן הרחם עם התוויה לסרטן השחלות.
חולה מזה ארבע וחצי שנים .
טופלה לאחורנה בטקסול עד להופעת נורופתייה חריפה ,הסמן עמד על 750 .
הוחלט להתחיל בטיפול אחת ל3 שבועות בקרבופלאטין וב ציטופוספן.
האם תופעות הלואי קשות בטיפול מעין זה ?
האם תהיה נשירת שיער (מלאה או חלקית ).?
האם ישנו טיפול טחא מומלץ ?
תודה ,אשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבו ציטוקסן
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009זהו הרכב בעל רעילות בינונית
עיקר הבעיות הן בספירות הדם.
נשירת השיער היא חלקיתבעיקר עקב הציטוקסן
יש הרבה טיפולים במחלה זו, הרופא המטפל קובע את הטיפול המומלץ לפי המידע שבידיו ואני בטוח שהבחירה בקרבו ציטוקסן נעשתה לפי המידע שבידי הרופא
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אשר15/07/2009ד"ר ברנר שלום.
תודה על התשובה המהירה .
השילוב הינו קרבופלטין + cyclophosphamide
בתשובתך התיחסת ל חומר בשם אחר נוסף ??
מצטער באם אני מטריח אותך?
האם טיפול בהיפרתרמיה יעזור ?
האם תופעות הלואי בטיפול חריפות?
תודות...
אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הרחם
ד''ר יוסף ברנר16/07/2009ציקלופוסמיד=ציטוקסן
לטיפול תופעות לוואי ברמה בינונית
היפרתרמיה עשויה לעזור במקרים רבים אך צריך לדון בכל מקרה לגופו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אשר16/07/2009תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיחות הנסיעה
יובל12/10/2010זוגתי אמורה לקבל טיפול של 150 מיליקירי
אני אמור להסיע אותה הביתה לאחר קבלת הגלולה
הנסיעה משך בין חצי שעה ל45 דקות
מה אם יהיה פקק ארוך ונחרוג לשעה?
כמה זה מסוכן לי
האם לשקול אמבולנס
מה המחיר לגוף שלי
האם ניתן לשכור מגון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כל גופימירי12/07/2009
עברתי כריתה של בלוטת התריס לפני מספר שנים בגלל גידול סרטני.
קבלתי הבוקר זריקת thyrogen ראשונה לקראת קבלת יוד ביום שלישי ומיפוי ביום חמישי.
שתי שאלות: האם הבדיקה מאפשרת לזהות גרורות רק הקשורות לסרטן בלוטת התריס או לסוגים אחרים של סרטן? האם היוד הרדיואקטיבי אינו משפיע לרעה/ מסוכן לנבדק (קרינה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009הבדיקה מאבחנת רק גידולים הקשורים לגידול בבלוטת התריס
הבדיקה איננה מסוכנת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד רדיואקטיבי
מירי15/07/2009בהמשך לתשובתך, השאלה היא האם קבלת יוד רדיואקטיבי אינה מסוכנת למקבל. וזאת כיוון שנתבקשתי להתרחק מילדים, נשים הרות ובכלל לא להתקרב יתר על המידה לאנשים, בימים הראשונים שלאחר קבלת היוד. אם זה מסוכן לאחרים, ההגיון אומר שזה יותר מסוכן למקבל היוד. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה רדיואקטיבית
ד''ר יוסף ברנר16/07/2009כמות הקרינה אינה מסוכנת גם למקבל הטיפול וגם לסובבים אותו. אולם, אנו תמיד נעדיף שאפילו אם מדובר בקרינה בכמות לא רבה, מי שלא צריך לקבל אותה יש להימנע ממנה. לכן, לחולה אין ברירה והוא מקבל את הקרינה אך לסובבים אותו אין כל סיבה לקבל קרינה גם אם אינה ברמה מסכנת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור בעליל
א22/12/2009שלום רב,
גם אני עברתי ניתוח לכריתת התירואיד עקב גידול פפילרי לפני כחודש ועומד לקבל טיפול ביוד. נראה לי תמוה עד מאוד שאני אמור להיות בבידוד מוחלט במשך מספר ימים, לאכול בסכום חד-פעמי, לנגב כל טיפת שתן ו/או רוק שנופלת על הרצפה(הכל בהתאם לעלון ההסברה של הדסה עין כרם) ומאידך אתה טוען שלי זה לא מסוכן. איך בדיוק אותו רוק שיוצא לי מהפה מסוכן לסובבים אותי אבל כשהוא בתוך הפה שלי הוא לא מסוכן. אני שוקל ברצינות לסרב לטיפול ולקחת את האלטרוקסין בלי זה. נשמע לי לא הגיוני שאסור לאדם להימצא במרחק של פחות מ3 מטר ממני למשך יותר משעה(שוב, לפי עלון ההדרכה של הדסה עין כרם) ואני אמור להיות עם החומר בתוכי מספר ימים 24 שעות ביממה. נראה לי שהחומר הזה הרבה יותר מסוכן ויכול לגרום לעוד גידולים סרטניים. אני מאוד אשמח לשמוע הסבר הגיוני למרות שלא נראה לי שקיים בנמצא, הרבה יותר נשמע לי שאתם פשוט נותנים את זה בלי לחשוב על ההשלכות או שפשוט בדיקה אחרת לגילוי שאריות של התירואיד פשוט יקרה יותר. אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד רדיואקטיבי
פרופ` אברהם קוטן23/12/2009תפקיד הטיפול באמצעות יוד ר"א הוא להכחיד את בלוטת התריס לחלוטין, בין היתר גם על מנת שבמידה ותתפתחנה בעתיד חו"ח גרורות - היוד הרדיואקטיבי שינתן כטיפול ייקלט בהן ויכחיד אותן. כאשר קיימת שארית קליטת יוד בצוואר, במיטת הבלוטה שנכרתה - לא תהיה קליטת יוד בגרורו ולא ניתן יהיה לטפל.
הסיכון למטופל עקב החשיפה לקרינת היוד הר"א הינו אפסי, והסיכון של חזרת מחלה הרבה יותר גדול, על כל משמועיותיו. עם זאת, אין הצדקה לחשוף אוכלוסיה בריאה לקרינה ר"א, במיוחד אם מדובר בילדים או בנשים הרות.
ולבסוף: ברמב"ם, למשל, רוב רובם של הטיפולים ביוד ר"א הם אמבולטוריים, קרי, אם התנאים בבית מאפשרים זאת, החולה מקבל את כמוסת היוד הר"א בביבה"ח ונשלח לביתו עם הוראות כיצד לנהוג מבחינת בטיחות קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להבהרה בענין מידע סותררק לשאלה12/07/2009
שלום,
בן זוגי אמור לעבור מחר הזרקת דיו רדיואקטיבי לאחר שהתגלה אצלו סרטן בבלוטת התריס בצוואר וזו הוצאה בניתוח (משני הצדדים).
הרופא שלו דורש שבוע בבידוד בבית עם שמירת מרחק של 3 מטר מינימום במהלך שלושה הימים הראשוני ועוד שלושה ימים עם שמירת מרחק של כמטר. לאחר מכן הוא יוכל להיות שוב במגע עם ילדיו (בני 14 ו-17).
חברה שעברה את אותו הניתוח ואותו התהליך אמרה כי הרופא שלה דרש כי המגע עם ילדיה, באותו הגיל פחות או יותר, לא יתחדש עד לשבוע אחרי סיום הבידוד - כלומר - שבועיים לאחר הטיפול ביוד. כמו כן אמר לה לשים ניילון מתחת לסדין במיטה הזוגית בה היא ישנה עם בעלה (שהיה כמובן בהגליה במהלך השבוע מהמיטה הזוגית), בעוד שהרופא של בן זוגי אמר שאין צורך בכך.
ושאלתי היא - בימים קיציים וחמים אלו, בבית שאין בו מזגן, האם הספיגה בסדין ובמזרן לא מחייבת ניילון? תוך כמה זמן אוכל לחזור למיטתינו המשותפת? תוך כמה זמן יוכלו הילדים לחזור הביתה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009ממליץ לשמוע להוראות הרופא המטפל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קיבהריקי12/07/2009
תחילה אודה על התשובה המהירה והברורה לשאלה קודמת.
וכעת לאחר שהגיעו תוצאות הסיטי אבקש לשאול עוד.
בבדיקת הסיטי הודגמו, בשתי האונות, מס' תהליכים היפודנסיים בקוטר עד 4 ס"מ היכולים להתאים לפיזור משני. שאר האיברים נקיים וגם בלוטות הלימפה אינן מוגדלות (למעט בלוטת לימפה אחת בגודל של 1.7 ס"מ בבית השחי מימין).
ב-US התוצאות ציינו ממצא ציסטי באונה שמאלית בגודל כ-0.8 ס"מ ו-2 גושים היפואקוגניים עם מרכז היפראקוגני בגודל עד כ-1.7 ס"מ חשודים לתהליך משני.
סמוך לבדיקות ה-CT וה-US נעשתה לאבי בדיקת סמנים ואלו התוצאות:
CEA - 2.23
CA - 19-9 - 2.6
PSA- 0.69
כלומר בתוך הנורמה. מה זה אומר?
האם נוכל להתעודד מכך?
או שחלילה מדובר בביטחון בגרורות?
ואם כן, האם טיפול כימותרפי או אחר, ישירות לכבד יכול להעלים את הגרורות ואז יהיה ניתן לנתח את הגידול בקיבה?
מהם אחוזי הסיכוי להצלחה?
והאם הישארות הגידול בקיבה, בזמן זה לא עלולה לגרום להיווצרות גרורות חדשות במקומות אחרים?
סליחה על השאלות הרבות, שמקווה שיתקבלו בהבנה.
בתודה ובברכה,
הבת הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד
ד''ר יוסף ברנר13/07/2009בדיקת ה CT מצביעה על נוכחות של גרורות בכבד .בדיקת ה CT מדויקת יותר מבדיקת האולטרהסאונד.
כאשר יש גרורות בכבד הטיפול הוא בכימותרפיה ואין מקום לנתח את הגידול הראשוני בקיבה.
הטיפול אינו יכול לרפא מהמחלה אך יכול לגרום לנסיגות ולהפוגות בהתקדמות המחלה כמו גם שיפור קליני במצבו של החולה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פלואורליגליה10/07/2009
שלום רב,
אובחנתי לפני כשלושה חודשים עם סרטן שד בדרגה 4
בזמן האיבחון נמצא נוזל פלאורלי בכמות קטנה שנוקז ואובחן כתגובתי.
מטופלת בטמוקסיפן ובונופוס. (בדיקת המרקרים שנעשתה לפני כמה ימים
מראה על ירידה.)
מאז לא היו שם תלונות הקשורות לדרכי הנשימה.
לפני כשלושה שבועות טסתי לחו"ל וסבלתי מהתקררות קשה.
מאז יש שיעול ושרידי ליחה שקשה להתפטר מהם.
נעשה צילום ריאות שהדגים נוזל פלואורלי בכמות קטנה.
שאלותי:
א. ניקורים חוזרים יכולים לגרום להתגברות היווצרות הנוזל?
ב. האם ניתן להמשיך להסתדר ללא ניקור, אם אין קשיי נשימה ?
ג. האם במצב כזה קיימת בעיה לגבי טיסות?
ד. האם קיימת סכנה במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי
ד''ר יוסף ברנר11/07/2009אין מקום להוציא נוזל פלאורלי כאשר מדובר בכמויות קטנות של נוזל. הוצאת הנוזל היא רק כאשר יש הפרעה קלינית כמו קוצר נשימה. לא הייתי ממליץ על נסיעה לחו"ל עד שהמצב יתייצב.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל09/07/2009
שלום אני בן 43 סובל מי נאופיברומטוזיס סוג nf1 הברטי תיפול של רדיוכירוגיה ברוש בגלל גידול ] מניגיומה] ולאחר אופנתתי לבדיקת של בלוטת מגן קלל ניקור ומ ונימצה [תאים פוליקולארים] מה זה אומר דק ולאחר אופנתי ליחדת מרפהת של נאופיברומטוזיס במרפהת נרו אונקולוגית השאל היה 1למה מרפאת אונקולוגית ומה הים התשובה של בלוטת מגן שאומר תאים פולקולארים הים צריך מאקב לזה אין צורך במאקב תודה ר דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורופיברומטוזיס
ד''ר יוסף ברנר11/07/2009נאורופיברומטוזיס הוא מצב בו יכולים להופיע גידולים מסוג שואנומה. מנינגיומה אינו גידול ממאיר. גם תאים פוליקוליים בבלוטת התריס אינם מצביעים על גידול. יש גידולים של תאים פוליקולריים בבלוטת התריס אך ביופסיה צריכה להצביע על גידול. לא ברור לי מדוע הופנת למחלקה אונקולוגית
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)