מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריומהרעות דחוף31/12/2007
שלום
רציתי הסבר על הממצא הזה, ממצא עגול 35 מ"מ הומוגני .CL ?
אנדומטריומה ?
שחלה ימנית מעט מוגדלת ?
מהו הטיפול לבעיה זו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר אבישלום שרון31/12/2007שלום,
הנתונים שמסרת מאד לא ברורים. גילך חשוב. בד"כ- מעקב בלבד.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאתי: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסליאת30/12/2007
שלום,
אני בעלת עבר של אנדומטריוזיס ברמה 2-3 והידבקויות שחלות/רחם.
לפני כשלוש שנים עברתי לפרוסקופיה, הריון ולידה.
כעת אני מנסה שוב להיכנס להריון וזה לא כל כך מצליח.
תחילה נבדקה אפשרות שהאנדו חזר, נראה שהשחלה הימנית עדיין לא במקומה,
אולטרסאונד וגינלי הראה שיש מיומה קטנה ברחם - נבדקה בהיסטרוסקופיה ונראה שאינה מפריעה לפיריון. עשיתי בדיקת CA125 ויצאה תקינה.
כיסיתי החודש את ימי הביוץ כמו שצריך
בימים אחרונים, שבעצם לפני קבלת הוסת, אני מרגישה כאבים חזקים בצד שמאל שמזכירים לי את הימים הנוראים .
ייתכן שהארכתי מדי, ולכן שאלותיי:
1. איך/האם ניתן לבדוק אם האנדו חזר ללא לפרוסקופיה?
2. אני קצת מקדימה את המאוחר, אבל... אם האנדו' חזר, האם לפרוסקופיה היא האפשרות היחידה העומדת בפני?
3. אני בת 36, האם יש טעם בטיפול כה ארוך או שיש מקרים בהם פונים מייד ל IVF.
4. אני כ"כ מבולבלת ולחוצה (אני בד"כ לא אדם לחוץ), מה אמור להיות הצעד הבא שלי?
תודה וסליחה על האריכות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס והריון
ד''ר אבישלום שרון30/12/2007שלום,
1- ניתן להעריך לפי בדיקה גינקולוגית מכוונת.
2- אין הכרח לבצע לפרוסקופיה לשם הכניסה להריון, אך יש לשקול זאת במקרים מסויימים.
3- שתי האפשרויות קיימות. יש לדון בכל מקרה ביסודיות ורק לאחר מכן להגיע להחלטות.
4- הצעד הבא: שיחה, בדיקה והערכה אצל רופא גינקולוג מנתח העוסק באנדומטריוזיס.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאתי: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
ליאת31/12/2007הייתי שמחה להגיע למרפאתך אך אזור חיוג 04 רחוק לי מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוךלי30/12/2007
לפני עשרה חודשים בערך ילדתי . אבל מאז הלידה יש לי דימומים ארוכים מחזור של שבועים שלוש הוא רגיל אצלי. הפסקה של שבוע שבועים וחוזר חלילה.
עכשיו אני כבר בשבוע הרביעי למחזור האחרון.
כל מחזור מתחיל אצלי בשטפון כבד. עם גושים שנראים כמו קרישים של דם. ולאט לאט הוא נחלש ונשאר רק דימום חלש מאוד רובו רק בצבע חום.
שאלתי היא מה יכול להיות מקור הבעיה?
חברה אמרה לי שיכול להיות שלא ניקו את הרחם שלי טוב משאריות ההריון והפלסנטה וכו. ואולי זו הבעיה .
בהתחלה לקחתי את הזריקה נגד ההריון והיא עצרה את הדימום לחודשיים בערך. אבל אז הוא התחדש בעוצמה למשך יותר מחודש. סה"כ לקחתי את הזריקה פעמיים .והפסקתי עכשיו אני כבר יותר מחודשים ללא אמצעי מניעת הריון אבל הדימום לא מפסיק
האם אני צריכה לעבור ניתוח לפתירת הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך לאחר הלידה
ד''ר אבישלום שרון30/12/2007שלום,
אני נוטה להסכים עם דברי חברתך. עלייך להיבדק בהקדם, ובכל ספק לבצע היסטרוסקופיה לבירור וטיפול.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאתי: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
לי31/12/2007קודם כל תודה על תשובתך.
כמו שסיפרתי אני מנסה לנקות את גופי מחומרי הזריקה. וללא אמצעי מניעה.
אתמול נקרע לבעלי הקונדום ..ואני מפחדת להכנס להריון. במיוחד לא במצב הזה של הדימום שלא נפסק. אני צריכה קודם לראות מה קורה איתי וכו
האם מותר לי לקחת את PLAN B? (כדור שלוקחים בבוקר שאחרי למניעת הריון)
דחוף תענה לי בבקשה יש לי רק שלושה ימים.
אבל לא יודעת אם מותר לי לקחת את הכדור. כשיש לי דימום כזה ועדיין אני לא יודעת את מקורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגלולה שאחרי
ד''ר אבישלום שרון31/12/2007שלום,
את בהחלט יכולה ליטול את הגלולה שאחרי. בכל מקרה הדימום הזה דורש בירור.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאתי: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי01/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם כפולרות28/12/2007
אימי בת 76 עשתה בדיקת אולטרסאונד וראו שיש לה רחם כפול.היא עברה 4 לידות בחייה ורק עכשיו רואים זאת. מה זה אומר? האם זה מצריך טיפול כלשהו? הסיבה לבדיקה שיש לה כאבים חולפים בצד שמאל של הבטן התחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם כפול
ד''ר אבישלום שרון28/12/2007שלום,
בתקופה בה אמא ילדה, אמצעי האיבחון לא היו מהמפותחים, לכן, בהחלט אפשרי שלא אובחן בעבר. יחד עם זאת, די קשה לראות רחם כפול באישה בת 76, אולי זה המקור לכאבים? אולי זה בכל זאת, ממצא שחלתי? אם הכאבים משיכים, ממליץ לחזור עלהבדיקה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב26/12/2007
אני בת 30. בזמן האחרון יש לי דליפת שתן במאמץ. רציתי לדעת האם יש ניתוח שניתן לעשות בטיפול בבעיה. אם כן, אשמח לקבל מידע בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן במאמץ
בהחלט כן, לשימחתינו. הניתוח שקיים היום הוא מקבוצת הניתוחים ה"זעיר פולשניים". מדובר בתמיכה לצינור השתן ע"י סרט מיוחד, המוחדר דרך חתך של 1 ס"מ בנרתיק. הניתוח מאפשר לשחרר הביתה בו ביום.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם כפול
בתקופה בה אמא ילדה, אמצעי האיבחון לא היו מהמפותחים, לכן, בהחלט אפשרי שלא אובחן בעבר. יחד עם זאת, די קשה לראות רחם כפול באישה בת 76, אולי זה המקור לכאבים? אולי זה בכל זאת, ממצא שחלתי? אם הכאבים משיכים, ממליץ לחזור עלהבדיקה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי היסטורקטמימרב24/12/2007
עברתי היסטורקטמי בניתוח עם חתך בבטן. קיבלתי 8 מנות דם בעקבות איבוד דם רב. עברו כשבועיים מאז. יש לי עדיין חולשה בגוף וכולי מתגרדת. בתחילה לקחתי פרוקסט לכאבים אך עברתי לטיינלנול עם קודאין. כל גופי מגרד ואין מנוחה. האם הסמפטומים נורמליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי היסטרקטומיה
ד''ר אבישלום שרון25/12/2007שלום,
הסימפטומים לא נורמליים, נא פני לבדיקה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתאירית23/12/2007
דוקטור שלום ב 11/12 עברתי ניתוח היסטרוסקו]פיה ניתוחית להוצאת מחיצה עקב 2 הפלות קיבלתי 2 חפיסות פרוליגסטון היום אני ביום ה 12 לניתוח והתחיל לי דימום כמו מחזור האם יכול להיות שהמחזור הקדים כי הייתי אמורה לקבל מחזור רק בסיום הכדורים?האם זה דימום?ממה יכול להיות נובע הדימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון23/12/2007שלום,
יתכן שזה מחזור, יתכן דימום שאינו מחזור. לכן, ממליץ לפנות לבדיקה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחסוי22/12/2007
שלום מחזור כל 29 יום
המחזור שלי נמשך שבוע
רציתי לדעת אם קיימתי יחסים 11 יום לפני המחזור יש מצב להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר אבישלום שרון23/12/2007שלום, כן, זה אפשרי. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתעופר19/12/2007
האם כל אורולוג יכול לבצע בדיקת סונר דרכי השתן?
יש לי תור בעוד מספר ימים, ועלי לבצע את הבדיקה ורציתי לדעת אם אני צריכה לפני לברר אם אותו רופא שאליו אני הולכת מבצע בדיקה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סונר דרכי השתן
ד''ר אבישלום שרון19/12/2007שלום, את בדיקת האולטראסאונד של דרכי השתן מבצע רופא רנטגנולוג ולא אורולוג.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה018/12/2007
האם לאחר הסרה של הרחם והשחלות ייתכן מצב של שיעור יתר בפנים ?ושינויים בקול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות
ד''ר אבישלום שרון18/12/2007שלום,
כן, לא בהכרח, אבל יש אפשרות כזו, אך במידה קלה. זה בגלל כריתת השחלות ולא הרחם.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסמלי16/12/2007
שלום רב,
אובחנתי עם אנדומטריוזיס בלפרוסקופיה לפני 4 חודשים. הייתי רוצה לדעת מהם הסימפטומים של מוקד/נודול באזור הרקטום או מעי גס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון17/12/2007שלום,
נודיול באזור הרקטום קשור עם כאבים ביציאה, בקיום יחסי מין, בזמן המחזור. לפעמים כלל ללא כאבים.
נודיול במעי הגס, בד"כ קשור עם כאבים בבטן באזור הנגוע של המעי.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי18/12/2007תודה רבה על תשובתך המהירה!
האם ניתן לקשר כאב עמום ולא חזק - רק בתנוחה מסוימת (בצורת ישיבה מסוימת) באזור עצם הזנב למוקדי אנדו'? לא ידוע לי על מוקדים באזור הנ"ל - אבל אולי הם לא ניצפו בניתוח. או שאפשר שהכאב נובע מעבודה בישיבה ממושכת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון18/12/2007שלום,
כן..., כל האפשרויות נכונות. ניתן להתמקד לפי בדיקה בד"כ.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
מרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו בדיקה?
מלי18/12/2007איזו בדיקה מזהה מוקד/סיבה לכאב עמום באזור הרקטום/עצם הזנב?
תודה רבה וסליחה שאני מציקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר אבישלום שרון19/12/2007בדיקה גינקולוגית ובדיקה רקטלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתחסן או שמאוחר מידי?אסתי12/12/2007
שלום!
שמי אסתי, אני בת 25.7
עשיתי בדיקת פאפ... השבוע קיבלתי מכתב שבו נאמר שזכיתי בפאפ!
נכתב לי שהתאים החלו לעבור מטמורפוזה (טרום סרטני) - PAP II W ... הזמינו אותי לבדיקת מעקב בעוד שלושה חודשים.
(באופן מדהים אמא שלי ביקשה ממני להתחסן באותו היום שקיבלתי את ההודעה.)
מה עליי לעשות? (מלבד מעקב)
האם להתחסן? או שמא מאוחר מדי (כי הפאפילומה שלי שינתה דרכיה או תאיה...)? האם יש קשר למערכת החיסונית (אני נמצאת בתקופה מעט לחוצה)?
בברכת עולם יפה ללא פאפילומה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדוקס
אסתי13/12/2007אני מבינה שהנושא נטחן עד דק אך איני נמצאת בארץ... ולא מכירים כאן את הנושא.. אני לא שולטת בשפה המקומית ואיני יכולה להפעיל את משפחתי בארץ בנושא (היסטריה לא תעזור לא לי ולא להם...)
סליחה והמון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
ד''ר אבישלום שרון13/12/2007שלום,
תשובת ה-PAP שכתבת לא ברורה לי. יש לזכור שמטרת החיסון היא "מניעה" ולא "טיפול".
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מידע חסר?
אסתי13/12/2007זוהי כל האינפורמציה שקיבלתי במכתב..
יש לי תור למחר.. אני אפילו לא יודעת מה אני צריכה לדעת....
?
תודה, אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מידע.
ד''ר אבישלום שרון14/12/2007שלום, הרישום של התשובה לא כתוב בצורה שלפחות אני מכיר כמקובלת. בפגישה שלך עם הרופא, תבקשי הסבר מדוייק. אין ספק שתקבלי הסבר.
בברכה, ד"ר אבישלום שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה דרמואידשירן12/12/2007
שלום.בשחלה שמאל יש לי ציסטה דרמואידית, סגלגל בגודל 6.8X4.6X6.5 ס"מ. גבולות חלקים, רקמה שומנית עם מחיצות וכמות קטנה של נוזל בדוגלס. (תוצאות בדיקת סי.טי)
לפני הבדיקה הומלץ לי על ניתוח לכריתה.
1. מה ההגדרות הנ"ל מעידות? האם הציסטה שפירה?
2. מהו משך ההחלמה מניתוח כזה ומתי ניתן להגיע להחלמה מוחלטת, הכוללת מאמץ גופני?
3. בשל גודל הציסטה, ייתכן ובמהלך ניתוח הלפרוסקופיה תידרש פתיחה של הבטן? או שתידרש כריתה של השחלה.
תודה לתשובתך!
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה דרמואידית
בגודל כזה יש צורך להוציאה, מקלפים אותה, רצוי בשלמות, ושומרים על רקמת השחלה. הציסטה נישלחת לפתולוגיה לקבלת תשובה סופית על המהות שלה.
הניתוח מבוצע בלפרוסקופיה, אין צורך לפתוח את הבטן ולא להוציא את כל השחלה. ההחלמה- כשבוע.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהמישהי12/12/2007
שלום רב!! אני עברתי ברור פריון. נמצאה ציסטה מסוג דרמויד. הרופא רוצה לנתח. שאלתי- האם הניתוח הזה חשוב ללא קשר לפוריות, כלומר האם יש צורך בכל מקרה לכרות? או שבעיקר לפוריות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמואיד
ציסטה כזו יש להוציא בלפרוסקופיה, תוך שמירה על רקמת השחלה. ההוצאה לא קשורה לפוריות.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה009/12/2007
בת 47 סרטן השד,סיפור משפחתי,לל נשאות.מעוניינת בהוצאת רחם ושחלות מה דעתך כגניקולוג?בנוסף לפני כ-10 שנים עברתי קשירת חצוצרות בלפרוסקופיה,האם אפשר שוב לעבור לפרוסקופיה לניתוח זה .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד
ד''ר אבישלום שרון09/12/2007שלום,
במצבים מסויימים אפשר להוציא רק את השחלות ובאחרים גם את הרחם. יש לדון בכל מקרה לגופו. ניתן כמובן ואף עדיף לבצע זאת בלפרוסקופיה.
בברכה, ד"ר שרון
למרפאה: 048216999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)