מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרוסקופיה ניתוחיתטניה12/03/2008
שלום רב
לפני כשבוע עברתי תהליך של היסטרוסקטופיה ניתוחית להסרת פוליפ בחלל הרחם.
ביממה הראשון דיממתי ולאחר יום הופסק הדימום לחלוטין, היתץי נקיה ויבשה לגמרי ופתאום לאחר שלושה ימים התחלתי לדמם דימום קל ביותר כמו בסוף מחזור ויש לי כאבי פתאומיים כמו דקירות בבטן התחתונה.
האם זה כך צריך להיות או האם אני צריכה לדאוג?
עד כמה זמן לאחר הניתוח אמור להעלם הדימום הקל הזה?
אודה לך מאוד על תשובתך.
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית
ד''ר אבישלום שרון14/03/2008שלום,
הדימומים לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית יכוליםלהימשך כשבוע אך לא חזקים, ואופייני שזה לסירוגין.
אם יש לך כאב בטן תחתונה, אז זה מעלה שאלה של דלקת, ובמקרה זה עלייך להיבדק.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רחםטל11/03/2008
שלום, אמי סובלת מצניחת רחם, האם פרט לכריתה יש טיפול כלשהו למניעה או לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם
ד''ר אבישלום שרון11/03/2008שלום,
מניעה- כבר לא רלבנטי כי הצניחה כבר קיימת. לגבי טיפול- תלוי מה מידת הצניחה. אפשר להשתמש ב- Pessary שזה אביזר מיוחד המוכנס לנרתיק ומקבע את הרחם פנימה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסענת08/03/2008
שלום ד"ר,
אני עם אנדומטריוזיס דרגה 4.
התחלתי גלולות ברצף (לאחר 9 חודשים של דיכוי בדקפפטיל), אני כעת באמצע החבילה השנייה בלבד (אני מקפידה לקחת את הגלולה כל יום באותה שעה בדיוק) ולפני יומיים החלו הפרשות חומות.
כעת ההפרשות כבר נהפכו לדימום (לא חזק אבל בכל זאת דימום). מה לעשות?? אני בלחץ מהנזק שהמחזור יגרום לגוף שלי. אם אני אקח שתי גלולות ביום האם אצליח לעצור את המחזור (אני לוקחת גלולות מינס- לוקחת רק את הגלולות הפעילות)??
האם יכול להיות שסוג אחר של גלולות (במינון יותר גבוה) ימנע את המחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון11/03/2008שלום,
הדימום לא מצביע על בעיה, ולא פוגע בטיפול לאנדומטריוזיס. אל חשש. לגבי הגלולות, כדאי באמת ליטול גלולות במינון מעט יותר גבוה.
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי תקוע - Hysteroscopyטל06/03/2008
אני בת 34 אחרי שתי לידות רגילות. יש ברחמי התקן מזה שנתיים ללא בעיות. אני רוצה להכנס שוב להריון והרופא ניסה להוציאו במאמצים רבים (כחצי שעה) ולא הצליח למרות שהאולטראסאונד הראה שההתקן מונח במרכז הרחם. הוא הפנה אותי למחלקת נשים להוצאה בהרדמה מלאה. האם כדאי לנסות שוב להוציאו בזמן שהמחזור בשיאו? (הרופא ניסה להומיאו ביום החמישי והאחרון של המחזור)
האם לתהליך זה עלולות להיות השלכות על יכולתי להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תקוע
ד''ר אבישלום שרון07/03/2008שלום,
צריך מאד להיזהר בהוצאת התקן תקוע כדי שלא לגרום נזק לרחם עצמו. במקרה של קושי, עדיף לבצע היסטרוסקופיה בהרדמה כללית קצרה, לראות את ההתקן ולהוציאו תחת הסתכלות.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lichen sclerosisשלהב05/03/2008
מהו הטיפול במחלת ה LICHEN SCLEROSOS? מי מטפל בה - רופאי עור או גינקולוגים? האם ידוע לכם על רופא ספציפי המומלץ לטיפול במחלה זו?
תודה, שלהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lichen sclerosis
ד''ר אבישלום שרון05/03/2008שלום, ההמלצה היא לפנות למרפאת צוואר הרחם. בברכה, ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מפחדת...
שימי01/02/2009אובחנתי לאחרונה במחלה הנ"ל. אולם לדעתי היא בתחילתה וכרגע פעילה רק באזורים החיצוניים יותר ולא בתוך צואר הרחם. האם עדיין יש לפנות למרפאת צואר הרחם? האם אין למחלה טיפול והיא כרונית כפי שהרופאה שלי קבעה? האם המחלה תתפתח ותגרום לעיוות אסטטי? אני רק בת 30 ובאמת לא יודעת מה עשיתי שמגיע לי כזו "ברכה" אשמח לכל סוג של עזרה, ואולי גם המלצות לטיפולים אלטרנטיביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מפחדת...
ד''ר אבישלום שרון01/02/2009שלום,
כפי שכתבתי לך, ממליץ לפנות למרפאת צוואר הרחם. למעשה זו מרפאת "העריה, הנרתיק וצוואר הרחם" , ובקיצור אנו מזכירים רק את "צואר הרחם". במרפאה זו, תקבלי מענה לכל שאלותייך כולל אופן המעקב.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה דרמואידית ופריוןשרונה02/03/2008
שלום, לפני שנה הוציאו לי ציסטה דרמואידית בגודל של 12 ס', בשנה הקרובה ארצה להכנס להיריון, רציתי לדעת האם ציסאה מסוג זה או ניתוח לפרסקופי עלול לפגוע בפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה דרמואידית ופריון
ד''ר אבישלום שרון04/03/2008שלום,
הוצאת ציסטה דרמואידית מהשחלה לא פוגעת בפריון. שיהיה בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה דרמואידית
בר03/09/2008שלום אובחנתי לפני חודש ע"י CT אגן בחשד לציסטה דרמואידית בשחלה ימנית. היום עשו לי דופלר זרימה ואכן חושדים בציסטה דרמאוידית שבערך 3*3 ס"מ ובציסטה נוספת שנאמר לי שהיא ממצא פשוט. כמו כן נאמר לי בבדיקה שלא הודגמה זרימה חריגה בממצאים. אני אחרי לידה שניה (ילדתי לפני 9 שבועות בניתוח קיסרי, עקב ירידת מים בשבוע 34 ומנח עכוז) אולם לאחר מכן סבלתי מPE (תסחיף של קריש דם לריאה) אני כרגע מטופלת בקומדין ומאוזנת על INR של 2.5 , אינני מקבלת זריקות קלקסאן. מה ההמלצה במצבי? האם אפשר לעבור את הניתוח בהרדמה ספינאלית כמו הניתוח הקיסרי? אני מאוד חוששת מהרדמה מלאה. האם בכלל ניתן לנתח אותי על ידי הפסקת הקומדין? האם ניתן לעשות ביופסיה ללא הרדמה מלאה? ברצוני לבחור באופציה הבטוחה ביותר בריאותית אבל בהחלט הייתי רוצה לשמור על שתי השחלות. תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה דרמואידית
ד''ר אבישלום שרון04/09/2008שלום,
בציסטה בגודל זה, ניתן לבצע מעקב ללא צורך בניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרתת שחלות בניתוח כריתת רחם?מיכל01/03/2008
אני בת 53 ועומדת לפני ניתוח כריתת רחם עקב צניחה משמעותית.שאלתי:האם כדאי בגילי לכרות גם שחלות או שעדיין מופרשים מהן הורמונים חיוניים? הפסקת המחזור לפני כשלוש שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות בניתוח כריתת רחם?
ד''ר אבישלום שרון01/03/2008שלום,
את נוגעת כאן בדיון גדול מאד ברפואה המודרנית בעולם. יש דיעות לכאן ויש לכאן. אני סובר שאם השחלות תקינות אז אפשר להשאירן.
מבחינה טכנית ניתוחית: בניתוח דרך הנרתיק, בחלק מהמקרים, קיים קושי מסויים להוציאן בגלל הגישה אליהן (בעומק), ולכן בדרך כלל נוהגים להשאירן. אפשר בכל זאת להתעקש על כך, ואפשר אולי לשלב הוצאתן בלפרוסקופיה.
קיימת גם אפשרות להשאיר גם את הרחם ולתקן את הצניחה ללא הוצאת הרחם.
יש לדון בכל מקרה לגופו עם הרופא המנתח, בגישה שלו ובנסיון שלו.
בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםסיגל28/02/2008
שלום, על מה מעיד גירוד פנימי ממש בתוך הנרתיק, וגם מעט דקירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק
יכול להיות תוצאה של דלקת בנרתיק (פטרייתית או חיידקית) או אלרגיה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אישפוז וניתוח גניקולוגירעות דחוף25/02/2008
שלום רב
אבקש הסבר על האבחנות האילו והן :
OVARIAN DIAGNOST PROCS?
OVARIAN CYST NEC \NOS?
LAPAROSCOPIC OVARIAN HEMOSTASIS?
APPENDECTOOMY?
לפני הניתוח בוצע US ואילו הממצאים ?בבדיקתה רגישות עזה מימין שחלה ימנית רגישה ומוגדלת 48*63 מ"מ בתוכה 3 מדורים מדור ראשון 33 מ"מ עם אקוגניות הומוגנית המתאים לאנדומטריומה בנוסף 2 מדורים עם הדיות משתנה בקוטר 34 -ו 29 מ"מ הגבולות בין המדורים מטושטשים והשחלה ניראת בצקתית נצפו זרימות דם עורקיות וורידיות המראה ה IS מחשיד לשיזור בשל הקליניקה המרשימה התקבלה ללפרוסקופיה דחופה
בניתוח נכתב ממצאים שחלה ימנית מוגדלת ל כ - 5 ס"מ עם ממצא ציסטי עם קילופו פרץ נוזל דמי טרי רושם ל - CORPUS LUTEUM בוצעה המוסטזיס קפדנית של השחלה הושאר צרגיצ'ל לציין נגעים המתאימים לאנדומטריוזיס ע"ג הפריטוניאום
תוספתן ניראה היפראמי כריתת תוספתן טרוקר 10 מ"מ תחת טבור ושני 5 מ"ממ בבטן ימנית תחתונה ושמאלית תחתונה נתוק המזו אפנדיקס והעורק האפנדיצאלי עם הרמוניק קשירת הבסיס עם שני אנדולופ וכריתת התוספתן עם הרמוניק דיסטלית לקשרים ודוא המוסטזה הוצאת התוספתן בשקית דרך טרוקר 10 מ"מ ודוא המוסטזה
אני בבקשה רוצה הסבר על הכול סליחה על עומס בשאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר אישפוז וניתוח גינקולוגי
ד''ר אבישלום שרון26/02/2008שלום,
נמצאה ציסטה מדממת בשחלה ימנית, שניפקעה ובוצעה עצירה של הדימום. ניראו נגעים של אנדומטריוזיס באגן. בשלב שני בוצעה כריתה של התוספתן.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
רעות דחוף מאו27/02/2008איך קרוראים לסוג של הציסטה הזו ?:
והאם הייתי במצב מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אפשרי אחד מהשניים (כי זה לא רשום בדוח שכתבת):
Heamorrhagic Corpus Luteum or Endometrioma cyst
המצב היה בר סיכון ולכן בוצע לך ניתוח דחוף.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רעות דחוף מאו01/03/2008אני כתבתי לך מה שהיה כתוב במכתב שיחרור האם הסוגים של הציסטה שהיתה זה מה שכתבת לי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה לשאלה
רעות דחוף מאו01/03/2008מה זה NEC ?
ומה זה NOS ?
זה רשום באחד מהאבחנות של הציסטה בדוח לעיל תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה לשאלה
ד''ר אבישלום שרון01/03/2008שלום שוב,
תשובתי מתייחסת רק למה שכתבת. NOS/NEC אלה מילים נילוות היוצאות בקידוד של האבחנות במחשב. אין צורך להתייחס אליהן.
אם הדברים לא ברורים לך עדיין, אני ממליץ לפנות לשיחה וקבלת הסבר באופן פרונטלי במרפאה.
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומרחן24/02/2008
אם רופאת הנשים אמרה לי שיש לי ציסטות בשחלות אבל אמרה שלכולן יש ציסטות בשחלות, האם זה נכון? האם מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר
ד''ר אבישלום שרון26/02/2008שלום,
צר לי אך הדברים מאד לא ברורים. מציע לפנות שוב לרופאה לקבלת הסבר.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתסלבה21/02/2008
אני בת 30.5 אחרי לידה קיסרית ב2004 שבעקבותה זוהה בעיה במבנה האנטומי של הרחם בזמן טיפולי פוריות . הרחם שלי נימצאת ב 180 מעלות ביחס לצוואר ובהחזרה מאוד קשה להגיעה לרחם
אני אחרי החזרה של מוקפאים מ31/1/08
ב 12/2 בדיקת בטא 32
ב 14/2 בדיקת בטא 91
ב 17/2 בדיקת בטא 794
ב 18/2 התחיל דימום חזק למרות שב 19/2 הבטא היה 1200 והדימום נחלש
והיום ערכי בטאה התחילו לרדת
הרופאה שלי שוקל היסטרוסקופיה ניתוחית במטרה לנסות ולשנות את המבנה הרחם
על מנת שההחזרות יהיו קלות יותר
הוא אומר שהעוברים טובים והבעיה היא בהחזרתם
האם אם מבנה רחם כזה ניתן להשיג הריון תקין
ואם ההריון אכן התחיל הבטא עלתה יפה בהתחלה מה הסיבה להפלות ואיך זה קשור למבנה של הרחם
סליחה על האורך
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית
ד''ר אבישלום שרון23/02/2008שלום,
משהו בניסוח לא ברור לי:
1- אם הרחם ב- 180 מעלות ביחס לצוואר- אז סימן שהוא מיושר איתו, ואז אין שום בעיה להחזיר עוברים (?).
2- העוברים הרי הוחזרו לרחם- זו עובדה (?).
היכן הבעיה?
אי קליטה של עוברים יכולה להיות קשורה ברירית הרחם, באיכות העוברים, בפקטורים שונים סביבתיים, הורמונלית, או בהידבקויות בחלל הרחם, או מחיצה.
אם יש הצדקה להיסטרוסקופיה היא קודם כל אבחנתית כדי לראות את האנטומיה של תעלת צוואר הרחם ושל חלל הרחם, ולטפל לפי הממצאים.
בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו קרני?אירית19/02/2008
בת 39 לאחר 2 הפלות שבוע 14 ושבוע 6 התגלתה עי היסטרוסקופיה אבחנתית מחיצה 30 אחוז
הסרתי אותה עי ניתוחית אחרי 2 חפיסות פרוגליטון ביצעתי אולטראסאונד רגיל שבו הטכנאית
כותבת דו קרני?{סימן שאלה}
האם ישנה סבירות שנשארו שאריות מהמחיצה?
האם בהיסטרוסקופיה האבחנתית יכול להיות שהרופא לא ראה רחם דו קרני?
{הרופא שבצע את האבחנתית בקופ"ח ביצע את הניתוחית בבית החולים}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו קרני?
ד''ר אבישלום שרון23/02/2008שלום,
יתכן שהמחיצה אכן לא ניכרתה בשלמותה. יתכן גם שקיים היה שילוב של רחם דו קרני וגם מחיצה במידה זו או אחרת. קביעת רחם "דו קרני" היא בשילוב עם לפרוסקופיה, וזה לא בוצע.
יש לברר בקליניקה אם יש צורך בהתערבות נוספת.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסענת18/02/2008
שלום ד"ר שרון,
אני מאובחנת בלפרוסקופיה עם אנדומטריוזיס קשה, דרגה 4,5.
לאחר 9 חודשי דיכוי של דקאפפטיל התחלתי החודש לקחת גלולות מינס (כמובן ללא הפסקה למחזור). היום 21 יום מאז שהתחלתי את הגלולות ביצעתי בדיקת US ונאמר לי שהרירית מאוד עבה 10 מ"מ, האם זה אומר שאקבל מחזור למרות שאמשיך לקחת את הגלולות ללא הפסקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ורד19/02/2008ביצעתי היום בדיקות דם הורמונליות, להלן התוצאות:
E2- פחות מ- 200 pmol/L
LH- פחות מ- 0.2 IU/L
FSH- 2.6 IU/L
PROGESTERON - 2.2 nmol/L
יש לציין שב- US שבוצע לפני חודש הרירית הייתה דקה מאוד.
איך תוך 20 יום עם ערכי הורמונים נמוכים כל כך הרירית התעבתה כל כך?? האם יש קשר בין עיבוי הרירית לאנדומטריוזיס??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון19/02/2008שלום,
2 תשובות:
1- יתכן מאד שתקבלי ווסת, כי נטילת גלולות מינס לא נועדה לטיפול רציף באנדומטריוזיס. איתן מקבלים ווסת תוך כדי נטילה רציפה. גם אם תווסתי, לא צפויים לך כאבים. ממליץ לעבור לגלולות אחרות.
2- לגבי בדיקה הורמונלית: לא רלוונטית אם מבוצעת תוך כדי נטילה של גלולות.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת19/02/2008תודה על התשובה.
גם אם אני זורקת את הגלולות הלבנות (הלא פעילות) ולוקחת רק את הגלולות הפעילות אקבל ווסת?
האם בגלל סוג הגלולה רירית הרחם התעבתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישלום שרון23/02/2008שלום, אם את לא משתמשת בגלולות הלבנות אז אין בעיה. לגבי עובי הרירית- אין צורך להתעכב על פרט זה, הוא חסר משמעות. הוא נוצר בגלל האסטרוגן שבגלולה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאירית17/02/2008
שלום, האם לכל אשה יש ציסטות ברחם, הן פשוט בגודל רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אבישלום שרון19/02/2008שלום,
ממש לא.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקהגל12/02/2008
לפני IVF שאבו לי ציסטה, שהתגוררה אצלי בשחלה מעל 10 שנים. מה הסיכוי שהיא תתמלא שוב? מיותר לציין ששאיבה, אפילו ללא הרדמה זה באמת לא נורא והוצאה זה כבר ניתוח עם כל המשמעויות.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה
ד''ר אבישלום שרון12/02/2008שלום, קשה לנקוב באחוזים בגלל שזה תלוי בגודלה ובמאפיינים שלה. בכל אופן, אם זו ציסטה פשוטה, שלפי שיקול הדעת של הרופאים ניתנת לשאיבה, סביר שסיכוי החזרה שלה קטן מאד.
בברכה ובהצלחה בהמשך, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)