מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםמירית19/09/2008
שלום , אני בת 31 , וקורה לי לעיתים שכשבוע לאחר שמסתיים לי המחזור יש לי ררית צמיגית כזאת בצבע חום כהה המלוווה בדימום חום עדין ...אני מודעת שזה יכול להיות ביוץ (זה גם בדיוק הזמן ) אבל בשלושה ימים האחרונים זה קרה 3 פעמים...כמו כן זה מלווה בכאבי גב תחתון ותחושה בבטן התחתונה של כאילו מחזור ... בדרך כלל אני סובלת מכאבי מחזור חזקים ביומיים הראשונים .. האם זה ביוץ? האם על לגשת לרופא ? אשמח לתשובתך מירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אבישלום שרון20/09/2008שלום מירית, הדימום הקל שתיארת יכול להתאים אכן לדימום בתקופת הביוץ, וזה בסדר. יחד עם זאת, את מתארת כאבים בגב תחתון ובבטן, מה שמעלה אפשרות לציסטה בשחלה. אני הייתי בודק כולל אולטראסאונד ורואה מה קורה. ברוב המקרים אין בעיה. בנוסף, לגבי כאבי המחזור שלך, שהם חזקים לדברייך, אני בד"כ מוצא לנכון להפנות את תשומת ליבך, שזה יכול להצביע על בעיה באגן, שהכאבים הם התוצאה שלהם. זה יכול להיות מדלקות חוזרות בעבר, הידבקויות או אנדומטריוזיס במידה זו או אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשךיוליה18/09/2008
בהמשך לשאלת ורד, האם הדיכוי של לוקרין 11.25 פוגע בסיכויים להיכנס להריון טבעי אחרי שהשפעתו פגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להתעלם משאלת ההמשך
יוליה18/09/2008אני פשוט לחוצה מאוד וחוזרת על אותה שאלה. כבר ציינת שהלוקרין הוא טוב ושאין מניעה לכנס להריון אחר כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ד''ר אבישלום שרון18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסורד17/09/2008
שלום ד"ר, אודה לך אם תוכל לחוות דעתך על שאלתי הבאה. אני מאובחנת עם אנדומטריויזס חמור המלווה בהידבקויות קשות המערבות רחם, שחלות, מעי גס ומעיים. האיבחון בוצע בניתוח לפרוסקופיה שבוצע לפני כשנה וחצי, הניתוח לא היה מוצלח ולא ניקו את מרבית ההידבקויות והמוקדים. מאז הניתוח קיבלתי 9 זריקות דקאפפטיל 3.75 ולאחריהם התחלתי לקחת גלולות מינס + פרימולוט נור. בגלל כאבים ורצון לנסות להיכנס להריון ובתאום עם הרופא הוחלט לבצע ניתוח נוסף ולנקות עד כמה שיתאפשר. בבדיקה וגינלית מהיום נאמר לי כי כל האיברים מקובעים חזק ולא ניתן להזיזם כלל אפילו לא מעט. הרופא התעקש שאקבל כעת זריקת לוקרין 11.25 ורק לאחר חודשיים מקבלת הזריקה יתבצע הניתוח. שאלתי היא: האם הדיכוי הרצוף שקיבלתי מאז הניתוח אינו נראה מספיק? האם הגלולות הם דיכוי כל כך חלש עד שרצוי להעביר אותי לדיכוי יותר חזק כדוגמת לוקרין? האם זריקת הלוקרין עשוייה לשפר את מצב ההידבקויות והמוקדים ולהקל על הניתוח? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון18/09/2008שלום,
זוהי גישה של רופאך ויש עוד הנוהגים כך.
אני לא נוהג כך, ואינני נותן את התרופה הזו מעבר לחצי שנה בסך הכל. כמו כן, אינני נוהג לתת הכנה תרופתית לפני ניתוח, כי אני לא רואה בכך יתרון, ויש לי נסיון רב מאד בניתוחים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקרין 11.25יוליה17/09/2008
תודה רבה דוקטור. התייחסותך עוזרת לי המון. הרופא ראה נגעים של אנדרומטריוזיס באגן בבדיקה ידנית ולא US. הוא אמר שהוא מתכוון "לנקות" את האגן אך אמר שזו מחלה שמייצרת ציסטות כל עוד יש לי ווסת ולכן הוא ממליץ שלא יהיה לי ווסת בכלל כי אחרת הציסטות יחזרו. כמה זמן לוקח לציסטה כזו להיווצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקרין
ד''ר אבישלום שרון18/09/2008שלום,
הציסטה לא חייבת להיווצר, ולא בהכרח יש צורך ליטול גלולות אם בוצע ניתוח מספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקרין 11.25יוליה15/09/2008
שלום רב, אני בת 26 יש לי שתי ציסטות גדולות של אנדרומטריוזיס ואמורה לעבור ניתוח עוד חודש. הרופא המליץ לי על לוקרין מהן תופעות הלוואי הכי שכיחות? האם זה יפגע בסיכויי להיכנס להריון בעתיד? הרופא אמר שבמצב שלי אני צריכה לא לקבל ווסת ולכן אם ברצוני להיכנס להריון זה צריך להיות רק דרך הפרייה חוץ גופית. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים
יוליה15/09/2008הציסטות הגדולות נמצאות בשחלות . הימנית בגודל 47*54 מ"מ והשמאלית 55*82 הרופא בבדיקתו אמר שיש לי עוד ציסטות קטנות בתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
ד''ר אבישלום שרון16/09/2008שלום,
יש צורך בוודאי בביצוע לפרוסקופיה כפי שציינתי בתשובתי הראשונה. לדייק: אין ציסטות ברחם אלא בשחלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקרין 11.25מירה15/09/2008
שלום רב, אני בת 26 יש לי שתי ציסטות גדולות של אנדרומטריוזיס ואמורה לעבור ניתוח עוד חודש. השופט המליץ לי על לוקרין מהן תופעות הלוואי הכי שכיחות? האם זה יפגע בסיכויי להיכנס להריון בעתיד? הרופא אמר שבמצב שלי אני צריכה לא לקבל ווסת ולכן אם ברצוני להיכנס להריון זה צריך להיות רק דרך הפרייה חוץ גופית. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקרין
ד''ר אבישלום שרון16/09/2008שלום,
הלוקרין הוא טוב ותופעות הלוואי שלו לא שכיחות, ואף קלות. אין מה לחשוש. באותה מידה את יכולה ליטול גלולות רגילות.
לגבי הריון, אם מדובר בציסטות של אנדומטריוזיס, ואת זה(האנדומטריוזיס) ניתן להוכיח רק בלפרוסקופיה, יש לבדוק היטב אם לא מדובר גם במחלה מפושטת יותר באגן, ואם כן, אז לבצע פינוי של כל הנגעים של המחלה מהאגן. בדרך זו, אפשר גם לפתוח חצוצרות אם חסומות כדי לאפשר כניסה טבעית להריון. זכרי כי בבדיקת האולטראסאונד ניתן לראות רק ציסטה בשחלה אבל לא ניתן לראות נגעים של אנדומטריוזיס.
לפי הנתונים בשאלתך, אינני רואה אף סיבה לכך שהכניסה להריון אצלך חייבת להיות בהפריית מבחנה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל14/09/2008
שלום, יש לי וסטיבוליטיס וקרום בתולין עבה וחזק במיוחד שלא נקרע. שניהם ביחד מהוים קושי בקיום יחסי מין. רק אחרי 15 שנה שאני מתלוננת אובחן הוסטיביליטוס (השנה). מעולם לא הוצע לי טיפול או בקיעה כירוגית של הקרום. האם בנוסף לטיפול שאני מקבלת היום להרחבה מומלץ לבקש קריעה כירוגית של הקרום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אבישלום שרון14/09/2008שלום,
כן בהחלט, וכך אני גם נוהג. מדובר בפעולה קצרה, שבביצוע נכון נותנת פתרון מיידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבעיה
טל14/09/2008שלום, תודה על תשובתך. 5 גניקולוגים ראו אותי אף אחד לא הציע ניתוח ואף אחד לא הזכיר וסטיבוליטיס. אני מטופלת היום במרפאה לטיפול מיני לוסטיבוליטיס אבל אני לא יודעת אם יש להם מענה לקרום. האם אני יכולה לקרוע אותו לבד או רק בניתוח? אתה כותב "בביצוע נכון" איך אני יכולה לדעת איזה רופא נשים בקופ"ח עושה זאת נכון... ובפרט שאני צריכה לבחור רופא שיקבל את בקשתי לעשות זאת? אני מבינה שזה ניתוח קצרצר, בהרדמה מלאה ללא סיכונים או בעיות. צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבעיה
ד''ר אבישלום שרון15/09/2008שלום,
את מוזמנת להתקשר אלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה עכורהחסויה10/09/2008
שלום רב ד"ר אבישלום, ידוע על ציסטה עכורה מזה כשנה בקוטר של כ- 3 ס"מ החשודה כאנדומטריומה. בנוסף, דיסמנוראה מאז קבלת הווסת המחמירה בשנים האחרונות. לא עברתי לפרוסקופיה למטרת אבחון. האם הציסטה עלולה להשפיע על סיכויי קליטת הריון? האם עלולה להשפיע על איכות הביציות הנוצרות בשחלה? זאת למרות העובדה כי השחלה מייצרת זקיקים. האם מומלץ להסיר את הציסטה או להמשיך במעקב בלבד? לציין כי נקלט הריון לאחר הזרעה חמישית במחזור טבעי (הביצית היתה בשחלה הבריאה) שלצערי הסתיים בהפלה נדחית. קראתי כי שיעור ההפלות בנוכחות אנדומטריוזיס גבוה יותר, האם יש לכך תימוכין? האם טיפולי פריון בנוכחות הורמונים עלולים להשפיע על הציסטה וכן על האנדומטריוזיס במידה וקיים? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה10/09/2008שכחתי לציין כי CA-125 תקין. שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון10/09/2008שלום,
לא ניתן להגדיר אותך עם אנדומטריוזיס כי האבחנה מבוצעת רק בלפרוסקופיה שלא בוצעה. העובדה שרואים ציסטה בשחלה וקטנה- היא לא הבעיה וגם לא מוצדק לבצע לפרוסקופיה בגלל זה. היא לא משפיעה לרעה על הריון. אבל, בהסתכלות כללית עליך, יתכן שהיא רק סימן אחד ממחלה כוללת באגן, כלומר, אולי מדובר באנדומטריוזיס מפושטת, שהציסטה היא רק חלק ממנה. את זה צריך לקבוע, ואז לטפל בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וכולסטרולליאל10/09/2008
שלום רב, בת 25, סובלת מאנדומטריוזיס. אני נוטלת גלולות ברצף מסוג אורטו-סיקלן. אתמול ביצעתי בדיקת דם וערכי הכולסטרול היו ברמה כפולה מהנורמה (נורמה 108-200) והערך שלי הינו 318. LdL הינו 198, ו-HdL הינו 68. האם זה קשור לשימוש בגלולות, האם גלולות באמת מעלות את רמות הכולסטרול? תודה רבה מראש על ההתייחסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכולסטרול
ד''ר אבישלום שרון10/09/2008שלום,
בהחלט יתכן שהעליה בכולסטרול קשורה לנטילת הגלולות, ולכן עליך להפסיק את נטילתם עד להשלמת הבירור בנושא. לגבי הטיפול באנדומטריוזיס, יש לבדוק אפשרויות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאל10/09/2008אשמח לדעת איזה טיפול אחר יכול להחליף את הגלולות במקרה של אנדומטריוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד''ר אבישלום שרון10/09/2008שלום שוב,
תרופות: קיימות תרופות אחרות בשמוש כטיפול באנדומטריוזיס.
ניתוח: לפרוסקופיה אשר בה מבצעים ניקוי מלא של הנגעים, ואז אין צורך יותר בתרופות. כמובן, שזה עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהגלית07/09/2008
האם היא גדלה או קטנה בהריון? או שנשארת בותו גודל בדרך כלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה בהריון
ד''ר אבישלום שרון07/09/2008שלום,
מיומה בד"כ גדילה בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הדרך המומצלת להוצאת שרירןנעמה03/09/2008
אני בת 41 יש לי שרירן בגודל 55*70 מ"מ במיקום תוך דופני ,קיר קידמי,דוחק את החלל ואני מעוניינת -ללא הסרת הרחם . אשמח לשמוע דרכים להסרת השרירן -ללא ניתוח בטני,האם ניתן לבצע זאת בלפרסקופיה? בתודה מראש נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי הדרך המומצלת להוצאת שרירן
ד''ר אבישלום שרון04/09/2008שלום נעמה,
אני מבצע ניתוחים אלו, ומדובר בכריתת המיומה בגישה לפרוסקופית. בהחלט ניתן לביצוע וזה אף מקובל כך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום בתולין עבהקרן31/08/2008
בת 35 . מקיימת יחסים רק כמספר חודשים ולא נבדקתי בעבר ע"י רופא נשים. בעקבות כאבי בטן עברתי אולטראסאונד וגינלי. הבדיקה כאבה עד כדי שלא יכולתי להתאפק מלצרוח. הכל נמצא תקין מלבד שהרופא הסביר לי כי כנראה קרום הבתולין שלי עדיין לא קרוע לגמרי ולכן הכנסת המכשיר מכאיבה נורא באיזשהיא נקודה ואז ככל שהוא מוחדר עמוק יותר הכאב עוזב. אנו מקיימים יחסים רק בתנוחה צידית פנים מול פנים כי שמתי לב שתנוחות אחרות מכאיבות עד מאוד למרות שאני משוחררת. הרופא המליץ על ניתוח להרחקת הקרום. שאלתי : האם יתכן כי עם ריבוי היחסים וניסיון לחדירה עמוקה יותר למרות הכאב תפתר או תשתפר הבעיה מעצמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולין עבה
ד''ר אבישלום שרון01/09/2008שלום,
חדירה עמוקה יותר אינה קשורה לקרום הבתולין מכיון שהוא נמצא בכניסה לנרתיק ולא בעומק. לעתים מדובר בבעיה אחרת ולאו דווקא בקרום הבתולין.
אינני רואה שאת מציינת בוודאות שזו האבחנה. מציע לבדוק שוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדומטריומהרוני31/08/2008
שלום, בבדיקת אולטרסאונד למעקב זקיקים נמצא בשחלה ימין בגודל 38*30 מוקד ציסטי סמיך בגודל 20 מ"מ, היכול להתאים לאנדומטריוזיס. רופא הנשים שלי בדק אותי שוב ואישר שזה אכן נראה כאדומטריומה, אך לא ניתן לדעת בודאות. 1. אם זה לא אנדומטריומה - מה זה יכול להיות? 2. האם יתכן שיש לכך קשר להפלה הטבעית שעברתי לפני חודשיים בשבוע 6 +5? 3. מה ההבדל בין אנדומטריוזיס ואנדומטריומה? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה
ד''ר אבישלום שרון01/09/2008שלום,
אנדומטריומה זו ציסטה בשחלה הקשורה במחלה הכללית שניקראית אנדומטריוזיס. כלומר, העובדה שיש לך אנדומטריומה מרמזת אולי שיש בעיה כללית אחרת באגן שלך ואת זה כדאי מאד לבדוק. כשאת כותבת שאת במעקב זקיקים, אני מבין שאת במסגרת בירור או טיפולי פוריות, ולאנדומטריוזיס לפעמים יש קשר לכך.
אם לא מדובר באנדומטריומה, אז מדובר בציסטה שחלתית אחרת אך איני יכול לקבוע מהי.
לגבי ההפלה הטבעית- לא חושב שיש קשר לאנדומטריומה עצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גניקולוגיותאור25/08/2008
שלום, אני סטודנטית למדעי ההתנהגות ואני עושה עבודה בסוציולוגיה על סטודנטים לרפואה גניקולוגית. רציתי לדעת אם תסכים שאשאל אותך כמה שאלות על לימודייך. אשמח לתגובה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גינקולוגית
ד''ר אבישלום שרון26/08/2008שלום,
ברצון רב. שלחי לי קודם פרטים לאימייל שלי, ונדבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן24/08/2008
היכרתי משהי לפני כחודש. במהלך הסקס היא מתלוננת שיש לי איבר מין ארוך מדי והוא מגיע לה "עד הסוף" לדבריה. האם היא צודקת? כמו כן, האם היא יכולה לעבור ניתוח שיפתור את הבעיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אבישלום שרון24/08/2008שלום,
לעתים זה נכון אך זה לא מהווה בעיה, רק צריך לנהוג בהתאם. אין ניתוח לתיקון הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)