מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CA ו.....לילוש14/11/2007
אם ה- CA יוצאת תקין, כלומר בנורמה, יש לשלול על ידי כך אנדמטריוזיס. אני יודעת שאם היא לא יוצאת בנורמה אז לא ניתן להסיק כי מדבור באינדמטריוזיס! כי זה יכול להיות דברים נוספים.
לפני שנתיים עברתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה, האם ההיסטרוסקופיה עצמה יכולה ליצור הדבקות? האם בצילום רחם לא יראו הדבקיות?
תודה
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ca?
ד''ר אבישלום שרון16/11/2007שלום,
באנדומטריוזיס אפשר למצוא עליה ב- CA125 ומצד שני CA125 גבוה לא מצביע בהכרח על אנדומטריוזיס. ההידבקויות באנדומטריוזיס הן בחל הבטן והאגן ולא בתוך חלל הרחם. לכן בהיסטרוסקופיה, לא בהכרח נמצא הידבקויות.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדו ו-CA125מלי13/11/2007
שלום רב, בת 24, מאובחנת עם אנדומטריוזיס.
עשיתי אתמול בדיקת מרקר CA-125 והתוצאה יצאה 63 (כאשר הנורמה היא 0-35). לפני הניתוח הערך היה 713 (הרופאים היו בהלם!!!).
1 - האם הערך של 63 מצביע על כך שהמוקדים מאוד פעילים?
בא לי לבכות, לא ציפיתי שיתקבל ערך כל כך גבוה, אני רק 3 חודשים אחרי הלפרו'.
2- האם זה מצביע על דרגה גבוהה של אנדו?
3 - האם זה מצביע על כך שגלולות ברצף לא עוזרות? (שבוע שעבר עשיתי הפסקה לשבוע מחזור אחרי 3 חודשי דיכוי ע"י יסמין)
תודה מראש על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר אבישלום שרון15/11/2007שלום,
אנסה לסדר קצת את המידע אם כי חסר לי לא מעט. הערך של CA125 ירד מאד ועלייך להיות מרוצה מכך. לא תמיד זה חוזר לנורמה באנדומריוזיס, ובחלק מהמקרים זה בגלל שנישארים מוקדים לאחר הניתוח. זה גם לא מצביע על דרגה גבוהה של אנדומטריוזיס. את הגלולות כדאי בהחלט להמשיך ליטול כדי להרגיע את הפעילות הפרוליפרטיבית בנגעי האנדומטריוזיס. את צריכה זאת לאורך זמן.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להעלמת צלקות פפילומהמאיה08/11/2007
שלום רב. נותרו לי מעין צלקות בעקבות פפילומה. האם יש ניתוח שיעלים אותן? לאחרונה התחסנתי נגד סרטן צוואר הרחם (חיסון שגם מונע פפילומה) האם יש סיכוי להטבה במצב הצלקות הקיימות בעקבות החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח למניעת צלקות
ד''ר אבישלום שרון09/11/2007שלום,
החיסון לא ימנע פפילומה אצלך אם כבר חלית בה. הוא גם לא מטפל בצלקות.
לגבי "תיקון" הצלקות- צריך לראות ולהחליט אח"כ. כל מקרה לגופו.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותמאי07/11/2007
שלום,
אני בת 34, הריון רביעי,שבוע 27+.
מאחר שגלולות לא מתאימות לי וכך גם התקן תוך רחמי ברצוני לברר מס' פרטים:
אני שוקלת את האפשרות לבצע את הלידה בניתוח קיסרי ותוך כדי לקשור את החצוצרות. שאלתי היא: האם ישנה האפשרות לבחור את הניתוח קיסרי והקשירה והאם הניתוח יכול להתבצע בהרדמה של חצי גוף ולא בהרדמה מלאה? במה תלוי נושא ההרדמה?
אני גם לא ישנה בלילות מהמחשבה על הלידה (מהפחד..) וגם מעוניינת לסיים 2 ציפורים במכה..
אשמח אם תדריך אותי למי עליי לפנות כדי לעשות את כל הפרוצדורה ולשמוע את דעתך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות
אגב, להבנתי, לא ניסית את המירנה. קשירת החצוצרות היא פרמננטית. מירנה- הינה עם רמת בטיחות דומה, אך הפיכה.
יש קודם להפריד בין שני הדברים. קשירת חצוצרות מבוצעת כיום בלפרוסקופיה שאורכת כ- 6 דקות. שעתיים אח"כ את משוחררת לביתך. אין שום הצדקה לסכן אותך בניתוח גדול, רק על מנת לקשור את החצוצרות...
היה ותזדקקי לניתוח קיסרי, או אז אפשר כבר לקשור את החצוצרות.
את סוג ההרדמה את בוחרת.
שיהיה לך במזל טוב, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
מאי09/11/2007קודם כל תודה על תשובתך.
את המירנה ניסיתי גם ולצערי זה לא הסתדר.
שאלתי היא האם יש באפשרותי לבחור את הניתוח הקיסרי והאם לדעתך יאשרו לי קשירה?
העניין של הלפרסקופיה הוא לא זמן הביצוע אלא ההרדמה עצמה. למיטב ידיעתי הלפרוסקופיה נעשית בהרדמה מלאה (?) ומכיוון שאני אסמטית קשה אני מתעוררת נורא קשה מההרדמה המלאה ולכן חשבתי שבהרדמה חלקית (בניתוח קיסרי) יהיה עדיף..(?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי וקשירת חצוצרות
ד''ר אבישלום שרון10/11/2007שלום,
את יכולה לבחור את הניתוח- אבל, מדיניות הטיפול בנושא זה שונה בין המחלקות השונות בארץ. לאור זאת, מציע לך לפנות באופן עצמאי לחדר הלידה ולברר זאת ישירות מול אחראי חדר לידה.
בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וסרטןאורי07/11/2007
האם ציסטה בת 12 שנה, שאינה מפריעה, בגודל 3.5 ס"מ, לא מכאיבה יכולה בשלב מסויים להפוך לסרטנית? לאחר בדיקות דם שעשיתי החודש, נכון לעכשיו, מזה כל השנים היא אינה סרטנית. גם אם יש בספרות המדעית מקרים מועטים, אשמח אם תספר לי. תודה רבה. מן הסתם אינה רוצה לעבור ניתוח אם אני חיה עימה כל כך הרבה שנים בשלום... שוב תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בת 12
מסכים בהחלט. לפי התיאור שמסרת, אינני רואה כל צורך להיכנס לבטן.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת מחזורמומו04/11/2007
כיצד ניתן למנוע קבלת מחזור בילדה עם צרכים מיוחדים שאינה מסוגלת להבין מהוא מחזור וכיצד להחליף תחבושת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת מחזור
ד''ר אבישלום שרון04/11/2007שלום, אפשר ע"י טיפול תרופתי. לשם כך ממליץ לפנות ל"מרפאת ילדות" במקום מגורייך על מנת שהכל יהיה בפיקוח רפואי מתאים. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
שי12/08/2011אחותי כבר קיבלה מחזור היום אפשר לעשות משהו כדי שלא תקבל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור - תגובה
ד``ר יובל קאופמן14/08/2011שלום שי,
אני ממליץ לפנות לרופא הנשים שלה עם השאלה הזאת. עקרונית אפשר לדחות מחזור שכבר התחיל אבל תלוי בנסיבות - את זה צריך לדיין עם רופא הנשים ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לאחר צניחת רחםמירה04/11/2007
עברתי ניתוח להוצאת הרחם מאחר והיתה לי צניחה קשה רציתי לישאול אם יש באפשרותי לערוך תביעה מאחר ואני עובדת בעבודה קשה בעבודה של מעמסות אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם
ד''ר אבישלום שרון04/11/2007עלייך לפנות לרופא תעסוקתי במקום מגורייך. הפניה דרך רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וציסטותמלי30/10/2007
1 - האם ייתכן שתצמח ציסטה בזמן שימוש בגלולות?
2- האם ייתכן שתצמח ציסטה בזמן שימוש בגלולות אם שותים גלולות ברצף (ללא הפסקה למחזור)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וציסטות
ד''ר אבישלום שרון03/11/2007שלום,
בהחלט כן. נטילת גלולות (גם ברצף) לא בהכרח מונעת התפתחות של ציסטה בשחלה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות-המשךמלי26/10/2007
בוקר טוב,
כבר שאלתי כאן בפורום לגבי הפרשות חומות כהות בסוף כל חפיסת גלולות (אני נוטלת גלולות ברצף בגלל אנדומטריוזיס). ונאמר לי שאלה תופעות לוואי של הגלולות. אבל בחפיסה הרביעית שלי ההפרשות הופיעו במשך כל החפיסה (הפרשות בצבע חום כהה). יש לי תור לרופא רק בנובמבר, ועד אז אני נורא דואגת. יש לי כמה שאלות:
1- האם ההפרשות מצביעות על חוסר יעילות של הגלולות?
2- האם מה שמופרש החוצה, זה גם מה שמופרש לתוך הבטן? (בגלל האנדומטריוזיס?)
3- איך ניתן לעצור את ההפרשות?
אני בת 24, ויש לי עוד 6 גלולות לסוף החפיסה ואז אקבל את המחזור הראשון שלי מאז הלפרוסקופיה.
תודה מראש על התייחסותך, שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה
ד''ר אבישלום שרון26/10/2007שלום,
תשובתי כעת זהה לקודמת- ההפרשה החומה היא מאותה סיבה. אם, למשל, תפסיקי את נטילת הגלולות ותקבלי מחזור, הרי שבחפיסה הבאה לא צפויות הפרשות יותר. דימום כזה לא מופרש גם לחלל הבטן. ממש לא. את בהחלט יכולה להיות רגועה, כי את בסדר.
ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-רבה לך על סבלנותך!!
מלי26/10/2007אני מהמטופלות ההיסטריות והלחוצות מכל עניין! כך שתודה רבה לך על התשובות המהירות שלך ועל הסבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם בלפרסקופיהאסנת25/10/2007
תודה על האינפורמציה לגבי כריתה ומתיחה גם יחד. כתבת לי שכבר מספר שנים מבצעים כריתת רחם בלפרסקופיה, האם ניתן לבצע זאת גם במקרה של מיומה מוגדלת במיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
ד''ר אבישלום שרון26/10/2007בהחלט כן, אני באופן אישי מבצע ניתוחים אלו בחיפה מספר שנים, וכמובן, לא כהחלטה גורפת. חשובה בדיקה של המנתח לקבלת החלטה. אבל ככלל, זה בר ביצוע שבשיגרה.
בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת רחם ומתיחת בטןאסנת25/10/2007
אני מיועדת לעבור ניתוח כריתת רחם ללא כריתת שחלות וצואר הרחם בניתוח עם פתיחת בטן,
ברצוני לשאול האם יש אפשרות בהזדמנות זו של פתיחת בטן לבצע גם מתיחת בטן ולחסוך ניתוח נוסף והרדמה נוספת בעתיד? או שזה עלול לסבך את כל הענין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם ומתיחת בטן
ד''ר אבישלום שרון25/10/2007שלום,
זה לא מקובל לבצע את שני הניתוחים יחדיו, בגלל סיבוכים שונים. אגב, הניתוח לכריתת רחם ניתן לביצוע כבר מספר שנים בלפרוסקופיה, ואין צורך בפתיחת הבטן.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת רחםצביה24/10/2007
אני עומדת לפני ניתוח לכריתת רחם. יש כל מיני אופציות או רק שיטה אחת? איך אני יכולה להתכונן לניתוח? כמה זמן יקח לי להבריא ממנו?
צריכה להיות לי פגישה עם הרופא לפני הניתוח, אבל אני מאוד מודאגת וחוששת ואודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מענה לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לכריתת רחם
ד''ר אבישלום שרון24/10/2007שלום,
התשובה המלאה מאד ארוכה. לא אפשרי בפורום. בכל זאת: בוודאי שינן מספר שיטות. תלוי מה האינדיקציה לניתוח, הגיל שלך, רקע משפחתי ועוד. ניתן לבצע כריתת רחם שלמה, כריתת רחם תת שלמה, כריתת השחלות או לא. אפשר לביצוע בפתיחת בטן רגילה, אם כי כיום אנחנו מבצעים את הניתוח בלפרוסקופיה, ללא פתיחת הבטן. יש סידרה של יתרונות. יש להכיר גם את הסיכונים והסיבוכים האפשריים בכל שיטה. החלמה מלפרוסקופיה היא שבוע ומניתוח רגיל כחודש.
אני נוהג לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה (גם רחמים גדולים), כאשר משתדל להימנע מכריתת צוואר הרחם (אם PAP תקין) ומהשחלות במידה שאין הנחייה לכך. ביום הניתוח האשה כבר יורדת מהמיטה ולמחרת משתחררת לביתה.
שיהיה בהצלחה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר היסטרוסקופיה ניתוחיתלי22/10/2007
אני בת 55
מזה כ 5 שנים אין לי מחזור
לפני שלושה שבועות עברתי היסטרוסקופיה טיפולית לכריתה ובדיקת פוליפים שנמצאו ברחם ובצואר הרחם ללא תלונה מסוימת. הבדיקה ההיסטולוגית יצאה תקינה.
מאז הניתוח אני מדממת באופן משתנה. לעיתים כמו בסוף מחזור , ומדי פעם דימום יותר מסיבי.
פניתי לרופא המנתח והוא אמר לי שאין מה לדאוג
שאלתי: כמה זמן נחשב סביר להמשך הדימום. ומתי כדאי להתחיל לדאוג ולחפש דעה נוספת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר היסטרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון22/10/2007שלום, בד"כ עד כחודש. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA-125מלי21/10/2007
שלום רב,
בת 24, מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס. לפני הניתוח ערך הCA125 היה 712 (נאמר לי שבנוסף לאנדו יש לי גם דלקת באחת הציסטות (לפי בדיקת הCT) וטופלתי באנטיביוטיקה לפני הניתוח). ב-19/11 יש לי תור לרופא והומלץ לי לעשות בדיקת CA125 שנית לפני הייעוץ של הרופא. השאלה שלי היא מתי כדאי לבצע את הבדיקה בהתחשב בזה שב-תחילת נובמבר (1-4/11) אני אמורה לקבל מחזור, והתור כפי שציינתי הוא ב-19/11, וגם צריך לקחת בחשבון את זמן ההמתנה לתוצאת.
תודה רבה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125
ד''ר אבישלום שרון22/10/2007שלום, הבדיקה מבוצעת ביום ה- 12 למחזור. בברכה, ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
מלי22/10/2007והאם מותר/לא יהיה נזק אם לא אקח את 21 הגלולות, אלא אוותר על 3 למשל על מנת להקדים את המחזור כדי שיהיה באפשרותי זמן לבצע את בדיקת CA-125 לפני התייעצות עם הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCA125
ד''ר אבישלום שרון24/10/2007שלום, את יכולה לוותר על אחת ולבצע את הבדיקה ביום ה- 11. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רחם פתאומיתסימה20/10/2007
אני בת 41, בריאה בדר"כ. חודש וחצי אחרונים עברתי תקופה לא קלה, מבחינה בריאותית ונפשית. ולפני כ3 שבועות, באופן מפתיע צנחה לי הרחם. בבדיקה גניקולוגית, אושר הדבר. הסיבה אינה ברורה למעט הגנטיקה (גם לאימי הייתה צניחת רחם מוקדמת).
התחלתי בטיפולים אלטרנטיבים כמו שיטת פאולה, שכרגע לא נראה שעוזר.
המצב די חמור מבחינתי, רוב הזמן לוחץ לי באזור שלפוחית השתן ואברי המין, לא נוח ללכת (כאילו יש לי משהו בין הרגליים), לא יכולה לעשות פעילות גופנית מבלי לחשוש שאחמיר את מצבי, הפרשות נרתיקיות מרובות מאד..
האם יש אלטרנטיבה למעט הוצאת הרחם כדי לשפר את המצב? האם ניתן לעשות פעילות גופנית, כגון, עיצוב, כפיפות בטן, אירובי או שאני עושה נזק לעצמי?
האם הריון יכול להרע את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם
ד''ר אבישלום שרון20/10/2007שלום,
פעילות לחיזוק שרירי ריצפת האגן, התקן נרתיקי מיוחד להכנסת הרחם פנימה, או ניתוח, כאשר לא בכל מקרה מוציאים את הרחם.
הסיכוי להצלחה בכל שיטה תלוי במידת הצניחה, ובצניחה של איברים נילווים (שלפוחית השתן והרקטום). את זה אוכל לקבוע, מן הסתם, רק בבדיקה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)