מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםאריאלה01/08/2007
שלום. יש לי דימום קל בצואה כבר כשבוע (והיום ראיתי שהדימום מתחזק).
הייתי אצל רופא שכל מה שהוא אמר זה שיכול להיות שיש לי סיבוכים של דלקת בדרכי השתן שאני סוחבת כבר הרבה זמן. הייתי רוצה לדעת האם אתה חושב שזו האופציה היחיד או שיש גם אופציות אחרות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצואה
ד''ר אבישלום שרון01/08/2007שלום, דימום בצואה קשור לרופא כירורג כללי. נא להפנות את השאלה לכירורג. בברכה, ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בצואה כשאני בהריון
נטע22/11/2007שלום
אני בת 25 ויש לי כבר ילדה אני בשבוע השמיני להריון השני ויש לי דימום בצואה ובקושי יוצא לי קקי. יש לי גם התקפי כאבים והבטן נפוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בצואה
ד''ר אבישלום שרון24/11/2007שלום, נא פני לרופא המשפחה. ד"ר שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בכדורמולי01/08/2007
אני צריכה לעשות הפלה להריון לא רוצי בשלב מוקדם. חברה שלי הייתה פעןם באותו המצב ולקחה כדורים שגרמו להפלה (בפיקוח רופאים, בזמן שהיא שוהה במרכז רפואי). היא סבלה כאבי תופת ויש לה סף סיבולת מאוד גבוה. אני פוחדת מצד אחד מגרידה כי אני יודעת שזה יכול לפגוע ברחם, מצד שני גם הכדור לא נשמע לי הכי בטוח. מה עדיף לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד''ר אבישלום שרון01/08/2007שלום,
שתי השיטות טובות. בביצוע הפעולה כראוי, הסיכוי לסיבוכים קטן ביותר. אין פעולה שאין בה סיכון כלשהו.
ממליץ לך לקבל יעוץ מפורט על כל שיטה, ולאחר שתילמדי טוב את זה, יהיו לך כלים כדי לשהחליט באיזו שיטה לבצע את ההפלה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה לאחר לידהקצת מודאגת31/07/2007
שלום רב,
אני חצי שנה לאחר לידה.
לאחרונה הרגשתי המון גבשושיות קטנות לאורך הבטן ובצדדיה.
זה מעט מדאיג אותי.
האם מדובר בתופעה שהיא לאחר לידה? משהו שקשור לשרירים? לכלי הדם?
האם יש מקום לדאגה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שנה לאחר לידה
ד''ר אבישלום שרון31/07/2007שלום,
התופעה שאת מתארת מוכרת אחרי לידה. מדובר בגבשושיות של העור שהיה מתוח במהלך ההריון. פעילות ספורטיבית וחיזוק שרירי הבטן+ המרחק מהלידה משפרים את המצב.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
קצת מודאגת01/08/2007הרגעת אותי מאד.
שיהיה יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "צניחת" נרתיקדדדדדדדד29/07/2007
לפני שבוע ילדתי בלידה טבעית וקצרה ולא נזקקתי לחתך או תפרים. זאת לידה שנייה שלי (הלידה הראשונה היתה בשכיבה על הגב, עם אפידורל, קרעים ותפרים).
אני חייבת לציין שאני סובלת כבר כמה שנים מטחורים שהחמירו בהריונות, ובסוף ההריון הנוכחי, בעקבות תלונות שלי על תחושה של גוש בפתח הנרתיק אובחן חשד לאורטרוצלה קלה, והומלץ מעקב אחרי הלידה.
השאלה שלי היא בקשר למצב הנרתיק כעת אחרי הלידה: פתח הנרתיק נראה לי וגם מורגש גדול ורחב בצורה קיצונית, וכשאני פעילה אני מרגישה אחרי כמה זמן כאילו משהו שם בפנים "צונח".
מכיוון שאני רק שבוע אחרי הלידה ועוד יש לי דימום רציתי לדעת מתי הכי מוקדם אפשר להתחיל לאבחן ולטפל, והאם יש סיכוי שהנרתיק יחזור לגודל סביר בעזרת תרגול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "צניחת" נרתיק אחרי לידה
ד''ר אבישלום שרון29/07/2007שלום,
הרשי לי קודם לאחל לך מזל טוב.
לגבי אורטרוצלה, מדובר בצניחה נקודתית של הפתח של צינור השתן, ולא של הנרתיק. לא מרגישים את זה אלא רואים זאת בבדיקה.
לגבי הגוש בין שפתי הפות שאת מרגישה, יכול להתאים לצניחת דופנות הנרתיק. חשוב אבל לקבוע אם מדובר בדופן קדמית (שמושך את השלפוחית) או בדופן האחורית (שמושך את הרקטום). כדאי לחכות לפחות חודשיים עד שלושה מהלידה, כי אכן בחלק מהמקרים זה מסתדר לבד או לפחות מידת החומרה קטינה.
בחלק מהמקרים ניתן לבצע תירגול. בחלק אחר ניתן להיעזר בפרוצדורה ניתוחית.
לגבי מיפתח גדול של הפות- זה נושא אחר, והתיקון כאן הוא ניתוחי בלבד, פלסטי.
אז כפי שאת רואה, חשובה בדיקה קפדנית, ולפי זה להתאים לך את הטיפול.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחםהילה24/07/2007
אמא שלי צריכה לעבור כריתה של הרחם שלה ואני דואגת מה יקרה לה בתוך הגוף אחרי שהרחם יוצא, איך שאר האיברים מסתדרים מחדש כדי למלא את החלל? לא יכול לקרות שבסוף יהיו לה עוד בעיות פנימיות בגלל שמוציאים איבר כל כך גדול מבפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
ד''ר אבישלום שרון26/07/2007שלום,
ממש אין מה לדאוג מזה. הוצאת הרחם מחזירה את המצב בבטן למה שהיה קודם, כאשר הרחם הי קטן. זה לא שנוצר "חלל". המעיים "מסתדרים" שם.
הוצאת הרחם לכשלעצמה לא מהווה בעיה. רק הוצאת השחלות יכולה לגרום לתופעות של גיל המעבר.
האם אימך עוברת את הניתוח בלפרוסקופיה?
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת רחם
שרה הגואל08/08/2007עברתי כריתת רחם בהיותי בת 34 בסך הכל, הנשיות לא נפגעת, הכל נשאר אותו דבר, כי הכל בראש, איך שאמך תסתכל על המצב, כך הוא יהיה, כך שאין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ..אתי22/07/2007
עשיתי לא ממזמן אולטרסאונד ובתוצאות הוא הדגיש שברחם הקידמי יש מחיצה . והכוונה לכך שזה כנראה לא טוב במיוחד... מה זה אומר ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה ברחם
מאד חשוב גודל המחיצה. אם קטנה, זה חסר משמעות. אם גדולה, הסיכון העיקרי בה הוא גרימת הפלה.
החדשות הטובות: אפשר לכרות את המחיצה בהיסטרוסקופיה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותלאה21/07/2007
ביום שלישי הקרוב אני מבצעת ניתוח קיסרי .הרופא המנתח הציע לי לבצע קשירת חצוצצרות מכיון שאין בכוונתי עוד ללדת . ברצוני לדעת האם יש סכנות בריאותיות לגוף לאחר הקשירה ,האם הפעולה מבטיחה מניעת הריון מוחלט . אשמח לקבלת תשובה בברכה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות בניתוח קיסרי
אין שום סיכון בריאותי בביצוע קשירת חצוצרות. את רק צריכה להיות בטוחה בכך, כי אין דרך חזרה. הקשירה מונעת הריון בסיכוי גבוה מאד, יותר מגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת בדיקהאיילת19/07/2007
הבנתי שכדי להכניס סיב אופטי לצוואר הרחם לשם בדיקה, יש איזו פעולה שהרופא מבצע בזערת צבט ושגוררת דימום. האם לא ניתן לוותר על הפעולה?
תודה רבה וסוף שבוע נעים, איילת ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעת בדיקה
אכן בחלק מהמקרים אפשר לוותר על כך. בהחלט.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבדענת17/07/2007
שלום
בזמן המחזור יש לי דימום כבד מאוד (צריכה לפעמים להחליף טמפון סופר כל פחות משעתים) שגורם לי לסחרחורת ואפילו התעלפתי כמה פעמים. ניסתי כבר טיפול הורמונלי ורפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עזר. יש פיתרון ניתוחי לבעיה שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כבד במחזור
תלוי מה גילך. אם את עדיין לפני הריונות, הטיפול הוא הורמונלי בלבד. אחד הפתרונות המוצלחים הוא התקן בחלל הרחם בשם "מירנה". מעולה. אם סיימת הריונות, אפשר לבצע הרס של רירית הרחם וע"י כך להקטין באופן משמעותי את כמות הדימום. יש היום שיטות מאד אלגנטיות לכך.
אם בבדיקה שלך יש פוליפ או מיומה בחלל הרחם והם הסיבה לדימומים, פשוט, מוציאים אותם בהיסטרוסקופיה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןעופר15/07/2007
לחברה שלי יש שרירן ברחם. רציתי לדעת ממה זה נגרם ואם זה מסוכן לה לבריאות האישית ולהולדת ילדים בעתיד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
השרירן די שכיח, כמעט לכל אשה שניה. ברוב המקרים אינו בעייתי. אין חובה להוציאו.
ככלל, ההתייחסות אליו תלויה במאפיינים שונים שלו. למשל: גודל, מיקום ברחם, מיקום ביחס לחלל הרחם, הריונות בעבר וכו'.
במידת הצורך, מוציאים את השרירן.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןשרה11/07/2007
שלום לך מה שלומך? ברצוני לדעת יש לי שרירן גודל 10.2 האם מותר לקיים יחסי מין או שהם עלולים לגרום לדימומים בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד''ר דוד סוריאנו11/07/2007גבר מטופל עי אורולוג ונשים עי גנקולוג מומחה לצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך שאלה חשובהשרית08/07/2007
השרירן שלי גדול וראית את האולטרסאונד שלי ששלחתי בפקס גודלו 10.2 אך בגלל בעיות משפחתיות לא אוכל לעבור ניתוח אלא רק בעוד כחודש וחצי האם אפשרי למשוך כך כי הדימומים פסקו או שהמצב מסוכן מאד בתודה שרית מערד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
ד''ר דוד סוריאנו08/07/2007לא אוכל להתייחס ללא בדיקתך וללא בדיקות דם עדכניות בכל מקרה אין מדובר במצב מסוכן מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרית09/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שלוםשרית06/07/2007
ברצוני לדעת האם אפשרי להביר שרירן גודל 10.2 בגישה לפרוסקופית אגב אני שלחתי לך צילום שעשו לי בסורוקה בתודה מראש שרית מערד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שרירן בלפרוסקופיה
ד''ר דוד סוריאנו07/07/2007לא ניתן להעריך זאת ללא בדיקתך אך ללא ספק מדובר בשרירן גדול ולא ניתן להבטיח זאת
ישנם פרטים נוספים שהינם חשובים ולכן אין מנוס מלפנות ולהבדק בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומות- דחוףעדנית04/07/2007
אני בת 50, לפי כ-3 שנים הרופאה אבחנה אצלי מיומנות, לאחר שהתלוננתי על איבוד דם רב בווסת. היא שלחה אותי לכריתת רחם אך אני מסרבת בכל תוקף. כיום אני עדיין מקבלת ווסת באופן סדיר כל חודש, ובאשר לזרימת הדם- אני כבר לא סובלת מאיבוד דם רב כל כך כמו פעם.
האם עליי בכל מקרה לבצע כריתת רחם? בהנחה שכיום אני כבר לא סובלת משום תסמין.
האם כשיפסיק לי הווסת אני עדיין אהיה בסיכון מסויים?
האם אני לא מזניחה את עצמי לאור העובדה שאני לא מטפלת במיומנות (אני לומדת לחיות עם זה)- אני מפחדת להתעורר יום אחד ולהצטער על כך שהזנחתי את עצמי.
והאם יש כיום דרכים אחרות כדי להסיר את המיומנות ללא צרך בכריתה של הרחם? אם כן איפה אוכל לקבל טיפול כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומות- דלוף
עדנית04/07/2007המשך- אלו הםפ הממצאים שהגיעו בבדיקות שלי:
באשר למתן שתן וצואה- אין לי הפרעות.באשר לרחם התוצאות הם: רחם קידמי, מוגדל, שרירני, גבוה מגיע עד לטבור. בדפנות הרחם ממצאים סולידיים שונים במרקמם. בדופן השמאלי ממצא סמיסולידי מורכב: 83/93/90 "מ בתוכו אזור עם מרקם אקולוגי לא סדיר ומוקדים היפראקוגניים קטנים רבים נראה גם אזור נוזלי: 36/29 מ,מ מלבד הממצא נראים גם מס' שרירנים: בדופן קדמי בקוטר 52 מ"מ ובדופן שמאלי בקוטר 52 מ"מ.. עובי רירית הרחם- 13 מ"מ. (אקוגנית, גבולות לא סדירים).
בדיקות דם- ca-125 11.9,
ca-19-9 3.1,
cea 1.50
במשפחה המורחבת יש הרבה שנפטרו מסוגי סרטן שונים. ואי לא סובלת שלחץ דם, שומנים בדם או השמנת יתר.
סליחה על הטירחה ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת רחם
ד''ר דוד סוריאנו07/07/2007ישנן דרכים שונות לטפל בדימום מוגבר ללא כריתת רחם אך לא ניתן לייעץ לך ללא בדיקתך
לעיתים ניתן לכרות את השרירן בלבד ולעיתים בגישה היסטרוסקופית אשר הינה פעולה קצרה יחסית באשפוז יום לעיתים ניתן לטפל בגישות אחרות. ישנן אלטרנטיבות ולכן אם למהר
גם באם אין מנוס מכריתת רחם יש לבדוק האם ניתן לבצעה ללא פתיחת בטן
אשמח באם תפני לקבלת ייעוץ נוסף לפני החלטה על כריתת רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםהדס03/07/2007
שלום. רציתי לדעת מה הטיפולים הקיימים במחיצה ברחם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה
ד''ר דוד סוריאנו07/07/2007לעיתים אין כל צורך בהתערבות, אך הטיפול היחידי הינו פתיחת המחיצה בהיסטרוסקופיה ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)