מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד איזה גיל התינוק צריך לשכב?צורית17/05/2009
שלום רב,
רציתי לדעת עד איזה גיל התינוק צריך לשכב?
ומתי כבר אפשר להושיב אותו?
הסיבה שאני שואלת זאת:
אנחנו בהתלבטות לגבי סוג העגלה שנקנה-
שמעתי המלצות על עגלה שכוללת אמבטיה, בה התינוק שוכב בזווית 180%- לתקופה הראשונה
של חייו. השאלה האם ניתן במקום אמבטיה להשתמש בטיולון שמגיע לזווית 175%? 178? גם בחצי השנה הראשונה לחיי התינוק?
אודה מאוד על תשובה
יום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה בעגלה
שירי קאשי17/05/2009הי צורית,
רצוי לא להושיב את התינוק עד שהוא יושב בעצמו. וכן השכיבה ב-180 מעלות היא המומלצת כיוון שאז גם ניתן להשכיב על הבטן. יחד עם זאת חשוב לזכור שלמרות שהעגלות עם האמבטיה יוצרות את המשטח הטוב ביותר לתקופת חייו של התינוק, לרוב התינוק נהיה גדול מידי בשבילן טרם הגיע לגיל של ישיבה. במקרה כזה עוברים בכל מקרה לטיולון ורצוי שניתן יהיה להשכיבו כמה שיותר. וכאן כבר נכנס השיקול הכלכלי וההעדפות שלכם לגבי איזו עגלה לקנות. כאמור האמבטיה היא הטובה ביותר להתחלה אך לא נותנת פתרון מלא לכל התקופה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה בעגלה- המשך
צורית17/05/2009הבנתי,
ובאיזה גיל פחות או יותר התינוק מתיישב?
(כי נאמר לי שהאמבטיה תוכל לשמש אותי עד גיל חצי שנה)
אם כך- את ממליצה שהאמבטיה שנרכוש תהיה כמה שיותר ארוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת אמבטיה
שירי קאשי19/05/2009הי צורית,
האמבטיה מספיקה עד גיל חצי שנה אצל תינוקות קטנים. לרוב התינוקות היא כבר תהיה קטנה עוד לפני. אם אתם רוכשים עגלה כזו אז כדאי שהאמבטיה תהיה כמה שיותר גדולה (גם אורך וגם רוחב). התינוקות המקדימים מאוד ישבו בגיל חצי שנה אבל הרוב באזור ה-8 חודשים. בכל מקרה משתדלים למשוך באמבטיה הכי קרוב לחצי שנה שאפשר ואז עוברים לטיולון. בשלב הראשון משכיבים אותו עד כמה שניתן וכשהתינוק מתחיל להתישב אז גם אפשר להרים את המשענת. עדיין מרוויחים זמן באמבטיה שעדיין מהווה את המשטח הטוב ביותר וכן נותנת אפשרות טובה של שכיבה נוחה גם על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה נכונהאהוד16/05/2009
שלום
ביתי בת שנה וחצי והולכת כבר יותר מחודש.
קנינו לה נעלי צעד ראשון וסך הכל נראה שהיא ממש הולכת יפה ועם בטחון.
השאלה היא שנראה לנו שכך הרגל בהליכה יחפה פונה פנימה.
האם זה בסדר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי17/05/2009הי אהוד,
בהליכה נכונה כפות הרגליים אינן צריכות לפנות פנימה. לרוב מצב כזה קורה בשל קיצור של השרירים האחוריים אשר מביאים לכך שעל ידי הפניית הרגל פנימה הרגל שומרת על המצב המקוצר של השרירי וכן באופן זה היא מגדילה את בסיס העמידה ומשפרת את יכולת היציבה. כדאי לטפל בכך כבר מעכשיו. התחילו את הברור אצל אורטופד על מנת לשלול בעיה מבנית ואם אכן זה רק בעית יציבה שנובעת מדפוס של השרירים (מה שלרוב נכון) אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות של "צעד ראשון" על מנת לטפל בנושא ולשפר את היציבה וההליכה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיליםמירי16/05/2009
שלום רב
אני מחפשת באתר כפי שכתבתם שיש המון עצות ותרגילים ללמוד לגיל של הבן שלי 4 וחצי חודשים.
אני נכנסת ליד הוסף הודעה שם יש מקום לחיפוש ורושמת תרגילים ולשווא כלום לא יוצא.
הלכתי אחורה לחפש דף דף וזה ממש קשה ולא יוצא לי שום דבר.
איך עלי לחפש כאן תרגילים להתפתחות, לעזרה לתינוק להתהפך או להרים ראש או בכלל ספורט שכזה שעושים לתינוקות , אני ממש רוצה לעשות לו תרגילים ולא מוצאת שום תרגיל באתר.
אנא כווני אותי למצוא את התרגילים לגיל הזה.
מודה לך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי17/05/2009הי שירי,
להלן מקבץ תרגילים
הרמת הראש על הבטן:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגוגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור.
2. על הבטן ללחוץ את אזור האגן מעט לתוך הרצפה. הקונטרה בפלג גוף תחתון תעורר הרמת פלג גוף עליון.
3. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן ולהניע את הכדור קדימה. ירידת המשטח עליו נשען התינוק גורמת לו להגיב בהרמת פלג גוף עליון לצורך איזון.
התהפכויות מתרחשות לרוב באזור גיל 4-6 חודשים. לעיתים ההתהפכויות הראשונות הן מקריות ומלוות במעין נפילה והחוויה השלילית עוצרת את התהליך. ניתן להכין את התינוק לקראת ההתהפכויות על ידי שנכיר לו את צורת התנועה תוך כדי חוויה חיובית וכך כשהוא יוכל לבצע בעצמו הוא לא יופתע וייבהל. להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותיוליה14/05/2009
שלום! תינוק בן 8 חודשים מגיל 5.5 זוחל זחילה אינדיאנית במהירות כזאת שאי אפשר אפילו לסובב ראש ממנו!!! עומד אל 6 ואפילו זוחל אל 6 (עושה 3-4 צצעדים קדימה או אחורה) וחוזר לזחילה גחון. תוך כדי עומד גם אל 4 . השאלה שלי היא - כשהוא עומד אל 6 אז הוא עובר למצב של ישיבה כאשר הוא נשען אל אחד מהידיים ( מין תמיכה צדדית כזאת) כלומר הוא יושב את נשען על היד. האם הוא בדרך לישיבה? אחות בטיפת חלב אמרה שאפשר להושיב אותו בעגלה לחצי שעה כשעושים טיול.. מותר להושיב אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שירי קאשי15/05/2009הי יוליה,
ההתפתחות של בנך נשמעת מצויינת. הוא בדרך לישיבה עצמאית ומאוד קרוב לכך. אפשר להושיבו בעגלה לטיול או בכסא האוכל לארוחה, אך לא להתפתות להושיבו גם בעת המשחק בבית ולתת לו להמשיך להתפתח יפה כפי שהוא כבר עושה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...גלית14/05/2009
שלום, בתי בת 9 חודשים עוד מספר ימים (7 מתוקן). לפני חודשיים התחילה להתהפך מהגב לבטן, בהתחלה רק לצד ימין ובהמשך גם לשמאל. היום עושה זאת יפה ובקלילות לשני הצדדים. מהבטן לגב התחילה להתהפך לפני חודש בערך, אולי קצת פחות. אבל עושה זאת תמיד לכיוון צד שמאל. היא התחילה לעשות גם סיבוב ציר, אבל שוב, רק לצד אחד- שמאל (למרות שהיום הסתובבה טיפה גם לימין כשרצתה לעקוב בעיניים אחרי חתול שעבר שם :-)). שמתי לב שכששוכבת על הבטן היא נשענת על מרפק שמאל ויד ימין שולחת לצעצועים (משחקת גם עם שמאל, אבל נשענת עליה). כשאני מנסה להושיט לה צעצוע ליד שמאל בגובה היא מושיטה בלי בעיה אך מיד חוזרת להישען עליה... איך אני אגרום לה להעביר משקל גם לצד השני... אני חוששת מכך שיתפתח אצלה דפוס לא סימטרי.
שאלה נוספת- בעבר היתה זוחלת קצת אחורה ומאז שהחלה להתהפך זנחה את זה... זה נורמלי? איך לעודד אותה לזחול? עשיתי את התרגיל שרשמתם שהיא שוכבת על הגב ואני מחזיקה לה את הרגליים ליד הישבן והיא ממש דוחפת יפה ומזיזה את עצמה אחורה (לפעמים עושה זאת גם לבד).
סליחה על האורך... ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי15/05/2009הי,
בכל הנוגע להתפתחות המוטורית חשוב לזכור לתת לבתך הנחה של חודשיים על פי גילה המתוקן. לגבי התפתחות התנועה תארת יפה כיצד היא כן מצליחה לנוע לצד הפחות מועדף כשיש גירוי מתאים (כמו חתולה). את יכולה ליצור את הגירויים הללו בעצמך. בועות סבון למשל הן לרוב גירוי טוב שעובד אצל רוב הילדים. תיפסי בועה על המקל והגישי לה בכדי לפוצץ אותה. כל את יכולה להביאה להעביר משקל כל פעם ליד אחרת. גרי אותה על ידי משיכת צעצוע לסיבוב סביב ציר. השכיבי אותה על כדור פיזיו והטי את הכדור לאט לכל צד. המתיני לתגובה שלה שהיא מאזנת עצמה על ידי כפיפת הגוף לכיוון הנגדי לכיוון תנועת הכדור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת לגבי טורטיקוליסמיה14/05/2009
שלום רב. בני בן כמעט חודשיים, ורואים בבירור כי לו העדפה לצד ימין.
בדיקת שמיעה שבוצעה בביה"ח עם הלידה לא העלתה חריגים. לפני כשבועיים היינו אצל אורתופד, שלא התרגש מהעדפת הצד אולם בשבוע שעבר רופאת הילדים המליצה להמשיך לעקוב אחר הנושא ובמידת הצורך לבצע פיזיוטרפיה.
אנחנו רוצים לעשות הכל כדי לסייע לבננו, עוד בטרם נגיע לפיזיוטרפיה.
אנו קוראים רבות על כך באינטרנט, מקפידים להאכיל בשני הצדדים, להחזיק בשני הצדדים, לגרות אתהילד להתסכל גם לצד השני (זה לא כלכך עובד...)
מה עוד ניתן לעשות?- קראנו כאן שמומלץ להשכיב על הצד 'כשהיד והרגל העליונות מופנות כלפי הרצפה'- חייבת להודות שלא הבנתי...אפשר פירוט נרחב יותר?
ובכלל, מה עוד מומלץ לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
שירי קאשי15/05/2009הי מיה,
באופן כללי הטורטיקוליס מהווה מגבלה תנועתית של צד אחד. ללא תרגול הקושי הזה ישפיע על כל שלבי ההתפתחות, למשל קושי בהתהפכות לצד אחד, זחילה לא סימטרית, יציבה לא טובה וכו'. ללא טיפול המצב יכול להחמיר כיוון שככל שיש קושי בצד אחד אזי משתמשים בו פחות והפערים בין הצדדים הולכים וגדלים. מסיבה זו אני מעדיפה לטפל בבעיה כשהיא עדיין קטנה ולא להמתין לראות האם יתפתחות קשיים נוספים. אני ממליצה לפנות למדריכת "צעד ראשון" אשר תוכל לערוך אבחון ולתת לך תרגילים לביצוע בבית. בינתיים השכיבי על הצדדים (שניהם בצורה שווה). בעת השכיבה על הצד, סביר להניח כי לבתך תהיה נטיה למשוך אחורה את היד העליונה. במצב זה יש להביא את היד למרכז (לכיוון הרצפה) כך ששתי הידיים יהיו קרוב לקו האמצע של הגוף. בכדי להביא תא היד את יכולה לשפשף ולטפוח על השכמה עד שהיד מגיעה למקום הנכון. בעת השכיבה על הצד את יכולה להניח יד על האגן ויד שניה על הצלעות ולבצע מעין תנועת אקורדיון (לקרב ולהרחיק את הידיים שלך כך שאת מגבירה ומקטינה את הכפיפה הצידית). ולסיום להרבות בשכיבה על הבטן. להקפיד שהראש יהיה מופנה כל פעם לצד אחר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשיעל14/05/2009
שלום,
הבת שלי בת 3 חודשים, ועדיין לא מרימה את הראש. היא ישנה קבוע על הבטן. גם בזמן ערות היא מוכנה להיות על הבטן (לפרקי זמן קצרים). היא מרימה מעט את הראש אך לא נשענת על הידיים ולא מספיק גבוה. האם עלי לפנות לפיזיותרפיה? האם היא מאחרת מבחינת התפתחות?
אלו תרגילים ניתן לבצע איתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי15/05/2009הי יעל,
בגיל 3 חודשים אנו מצפים כבר לשכיבה ממושכת יותר על הבטן וכן להרמת הראש. ללא שכיבה על הבטן, בתך לא תוכל לתרגל את התנועה ולחזק את השרירים על מנת שתוכל להגיע להרמת ראש גבוהה. אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקקות על מנת ללמדך כיצד להביאה לשכיבה על הבטן שהיא ממושכת יותר. בגיל שלה יהיה לך מאוד קשה להגיע לתוצאות לבד ולכן אני ממליצה על עזרה בנושא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמה בלילה ..מאיה14/05/2009
שלום..
ביתי בת 8 חודשים, הולכת לישון בין 20:30-21:00, קמה ב12 לאכול ושוב בארבע וחצי, מה שממש מתסכל, ניסיתי לגמול אותה מהארבע וחצי, כבר שבוע וחצי, מים ומוצץ אך היא עדיין קמה, מה את מציעה לי לעשות להתחיל עם 12 בלילה או עם 04:30 בבוקר, כי זה ממש קשה לנו, למרות שבעבר קיבלתי תשובה שזה טבעי שזה קורה ולהשאיר את זה ככה, אבל עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב14/05/2009הי אתי
זה תלוי מתי היא אוכלת את ארוחתה האחרונה, אם היא אוכלת ממש לפני השינה אז הארוחה של 12 בלילה אולי היא המיותרת ועליה צריך לנסות לאט לאט לדלג. מצד שני אין לזה כללים ברורים ואכן ישנם תינוקות שבגיל זה עדיין זקוקים לארוחות הלילה שלהם. נסו את שתי האפשרויות ובדקו האם ויתור על ארוחה הוא בכלל אופציונלי עבורה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות גיל 6 חודשיםיאירה14/05/2009
בני בן שישה חודשים ורציתי לודא אם התפתחותו תקינה
בטן גב התהפך רק כ- 3 פעמים (פעם בשבוע) ולא חזר על זה
גב בטן טרם התהפך
אבל מנגד הוא עושה סיבוב ציר כשהוא על הבטן לכל כיוון ומצליח כך לנוע מעט, הוא הרבה על הבטן גם עם ידים ישרות
מאוד פעיל ברגלים מרים וכו... אבל לא עד הפה
האם חוסר התהפכות מעידה על בעיה ? או שהתפתחות סיבוב הציר מעידה שיש כיוון טוב? הסיבוב ציר לכל כיוון וגם במהירות
ילדי הקודמים התפתחו לפי שלבים של קודם התהפכות ואח"כ סיבוב ציר
תודה אמא של..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליאירה
דבי גרוס דולב14/05/2009הי יאירה
טווח הגילאים של ההתהפכות נע בין 4-6 חודשים, כך שלפי הרף המוכר, בנך נמצא בהתחלה של עיכוב. קשה לי להגיד האם מדובר בבעיה או בהתהפתחות מעט מאוחרת. הסיבוב סביב ציר לא מנחם לצערי מפני שהוא מהווה קפיצה על שלב אשר בד"כ יש לה סיבה או קושי. יש באפשרותך לחכות עוד מעט ולראות האם הדברים יקרו מעצמם או לשקול אבחון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה בגיל 4.5 חודשים?יעל13/05/2009
שלום, בתי בת 4 חודשים ו-3 שבועות. ילדה חייכנית מתוקה ורגועה מאוד בדכ.
לפני כשבוע הייתי צריכה לצאת בערב והשארתי אותה עם בעלי. ממש לפני זמן השינה שלה היא התחילה לצרוח ולא הפסיקה עד שחזרתי הביתה, לא משנה עד כמה ניסה בעלי להרגיעה.
באותו יום היא עברה חיסון ולכן הנחנו שזה קשור לזה, אך מאז, כמעט בכל פעם שבעלי חוזר הביתה מהעבודה ומרים אותה היא מתחילה לצרוח. אני לוקחת אותה והיא נרגעת וכשאני מעבירה אותה לבעלי היא שוב צורחת. היום זה ממש הגיע לרמה מוגזמת.. היא פשוט צרחה צרחות אימים..
אני נמצאת איתה בבית מאז הלידה ובאופן טבעי היא מאוד קשורה אליי ובעלי חוזר כל ערב ב6 כך שהיא רואה אותו פחות.
אבל האם זה מצב הגיוני?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב14/05/2009הי עינת
זה אומנם נשמע לא הגיוני אבל זה שכיח ונורמלי. הקשר של התינוק לאמא, הזכרון שנשאר בלעדיה ערב אחד, ההזדקקות לאמא ולפעמים הרתיעה מכל השאר, כל אלה אופיניים לתינוקות. המשיכו לנסות ולתת לה להיות בידיו של אביה אבל היו גם רגישים לקושי שלה. דברים כאלה קורים אבל גם משתנים במהירות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 וחצי חודשיםמירי13/05/2009
שלום
בני בן ה-4.5 חודשים, והשאלה שלי, האם הוא כבר מודע לאימו?
השאלה שלי נובעת מכך שאימי באה כל יום לבקר אותו, ושתינו מאוד דומות, גם אותו צבע שיער,
ואז הוא מסתכל עלי ושוב עליה, מנסה להבחין מי היא מי...
האם בגיל הזה הוא יודע מי אימו?
השאלה השנייה: האם בגיל הזה יש להם פינוק?
זאת מכיוון שכאשר אני יושבת והוא עלי הוא בוכה, וכאשר אני עומדת הוא נרגע, אם כך הוא מפונק?
או שמא פשוט יותר נוח לו?
אשמח לשתי התשובות, ותודה על הפורום המקסים הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב14/05/2009הי שירי
קשה לי לענות על שאלתך הראשונה באופן מוחלט אבל אני חושבת שבגיל זה הם כבר מכירים ומבחינים באימם ויחד עם זאת יכול להיות שלבנך מוזר לראות עוד מישהי שדומה לאימו והדבר מעט מבלבל אותו ( לא באופן שלילי חלילה).
אני לא מאמינה בפינוק יתר בגיל הזה, לבנך ולרוב התינוקות יש העדפה להיות מוחזקים תוך עמידה מפני שהדבר נותן להם תנועתיות אליה התינוק כה זקוק.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 6 חודשים שלא מתהפךאביבה13/05/2009
שלום,
בני בן 6 חודשים (ו-10 ימים). מבלה את רוב היום (וגם ישן) על הבטן. מתרומם גבוה, נמצא בתנוחת "אוירון", ולאחרונה גם עולה קצת על ברכיו ודוחף את עצמו אחורה (אם לא נעצור אותו יכול "לזחול" ככה מטרים לאחור). מצד שני, הוא עדיין לא מתהפך. מהבטן לגב הוא התהפך פעם אחת בשבוע שעבר, אבל יתכן שזו היתה פשוט "תאונה". לגבי התהפכות מהגב לבטן - אם אני משכיבה אותו על הצד (מה שהוא מאד לא אוהב, וישר מנסה לחזור לגב או להמשיך לבטן) אז הוא יכול "מהשוונג" להמשיך לבטן, אבל לבד זה לא קורה. אני אציין שגם אחיו ואחותו הגדולים התהפכו יחסית מאוחר, אבל לא עד כדי כך.
אציין גם שלדעתי הוא ילד חזק. גם מבחינת חגורת הכתפיים וגם מבחינת שרירי הרגליים - כשמחזיקים אותו מאונך הוא קופץ בחוזקה, ובכלל בועט חזק עם הרגליים, אבל הוא למשל לא מנסה להביא את הרגליים לכיוון הפנים.
מה דעתכם? יש צורך בהתערבות או שאפשר עוד לחכות? האם תוכלו להמליץ לי על תרגילים מתאימים?
תודה רבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי ):
אביבה14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאביבה
דבי גרוס דולב14/05/2009הי אביבה
בסוף הודעתך היה רמז למה שיכולה להיות הבעיה של בנך- חוזק ומתח יתר של השרירים. פעולות ההתהפכות דורשות תנועתיות, רכות והתעגלות אשר קשות עבור תינוקות בעלי מתח שרירים גבוה. לעומת זאת, דחיפת הרצפה, אווירון ועלייה על הברכיים דורשים כוח, אותו יש לבנך. אי הבאת הרגליים לפה מהווה גם אינדיקציה לאותו קושי, חוסר גמישות ותנועתיות. זוהי כמובן רק הערכה מרחוק, בלי להכיר אבל נשמע מאוד מאוד אופייני לסוג הקושי שציינתי. אין טעם לתת תרגילים להתהפכות לפני שמאבחנים את התינוק ורואים האם באמת מדובר במתח שרירים או קושי אחר. כדאי אולי לשקול מפגש של אבחון ולמידת תרגילים ספציפים ומדויקים עבור בנך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשים לא ישן ביום ולא בלילהסיון13/05/2009
התחלתי השבוע לתת לבייבי שלי אוכל מוצק כמו מחית , בלי עין רעה אוכל יפה מאוד וחוץ מזה אוכל כל 3 -4 שעות בין 100 ל 180 אם הוא ממש רעב. השינוי שהוא לא נרדם לא ביום ואם הוא נרדם זה לחצי שעה, ובלילה הוא מתעורר כמעט כול שעה וחצי, שעתיים, זורק את הרגלים על המיטה מזיז את השמיכה זורק את המוצץ. אני מתעוררת בגלל רעש הרגלים , מחסה אותו נותנת לו את המוצץ וזה חוזר כמה פעמים בלילה . מה שכן הוא אוכל פעם אחת בלילה בין 2 בלילה ל 4 בלילה.
אבל מה עושים עם השינה ?.. בעקבות חוסר שינה שלו גם אני לא ישנה!!
חשוב לציין שהוא ילד ערני, צוחק , ממלמל, הוא לא בוכה בכלל אפילו לא לאוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי???
סיון14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 חודשים לא ישן ביום ולא בלילה
שירי קאשי15/05/2009הי סיון,
קשה לדעת מה הביא לשינוי אצל בנך. לא ציינת גם מה היו הרגליו בעבר ומתי חל השינוי. בכל מקרה זה עדיין אופייני לגיל זה לא לישון לילה שלם. ייתכן שהשינוי בתזונה הביא גם לשינוי (זמני) בהרגלי השינה. לוקח למערכת העיכול זמן מה להתרגל למזונות חדשים וייתכן שזה משפיע עליו בצות גזים או כאבי בטן אשר מכבידים על השינה ולכן הוא מתעורר גם כשאינו רעב. אותו הסבר גם יכול להיות נכון לגבי שנתו במהלך היום. את יכולה לפני השינה לעשות לו קצת עיסוי וגם מעט לשחרר את הלחץ המבטן על ידי כיפוף הרגליים לכיוון החזה. אפשר לשלב זאת עם משחק "קו קו" על מנת שזה יהיה מהנה עבורו. אני מקווה שזה יעזור ושתקופה זו תחלוף מהר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה זחילה אינדיאנית?רינת13/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה לענבר
דבי גרוס דולב13/05/2009הי ענבר
זחילה אינדיאנית או זחילת גחון בשמה המוכר יותר היא זחילה שדומה לזחילת פצוע, מתבצעת על הגחון כשיד ורגל נגדית עובדות במקביל. זוהי זחילה טובה ואיכותית ותינוק שזוחל בה זוכה לשיפור הקואורדינציה ומערכת ההצלבה שלו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת על הידייםיפית12/05/2009
בתי בת חודשיים וחצי רוצה כל הזמן על הידיים , למדתי לזהות את הבכי ..מתי גזים מתי עייפות מתי פינוק . זה מגיע למצב שגם טיול בעגלה לא מצליח..מה לעשות ? להפסיק להרים? לתת לבכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפית
דבי גרוס דולב13/05/2009הי יפית
נורמלי וטבעי שתינוק בגיל זה ירגיש צורך מיוחד להיות על הידיים. אני לא מאמינה במושג פינוק בגיל כה צעיר אלא בצורך שחשוב לענות עליו. חשוב גם להמשיך ולנסות להניח אותה במיטה, מזרון ועגלה אבל גם ידיים כשצריך. אני לא חושבת שצריך לתת לבכות ולהפסיק להרים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)