מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 8 וחצי חודשיםאורית22/04/2009
שלום, ביתי הכמעט תשעה חודשים עוד יונקת ומאחר שאני התחלתי ללמוד כשהייתה בת 3 חודשים פעמיים וחצי בשבוע אז שאבתי , נתתי גם מטרנה וגם חזרתי הביתה באמצע היום להניקה.
היא מאוד אוהבת לינוק היו התנגדויות לבקבוק לא מעט אבל לא ויתרתי ותמיד שילבתי...
ועכשיו.. חופש פסח שבועיים הייתי בבית והופ... כמה ימים לפני שחזרתי ללימודים שוב נתתי בקבוק (אני ולא מישהו אחר) ובמשך שבוע כבר היא מסרבת בתוקף בוכה מעיפה את הבקבוק מהמטפלת או חמותי לא אוכלת שעות(ראוי לציין גם שהיא אוכלת מוצקים אבל מעט מאוד ) כך שהמזון הגדול הוא חלב ובעיקר חלב אם. ניסיתי להיות עקשנית אבל היא צרחה בלי הרף ונכנעתי והנקתי אותה. גם בעלי ניסה מספר פעמים אך לשווא....מה עושים?????. אני מרגישה כאילו חזרנו המון צעדים אחורה , חזרתי ללימודים אך היא איננה אוכלת .. אשמח ביותר אם תוכלי לייעץ לי מה עושים במצב כזה, האם מתעקשים? בעבר היה מצב דומה והתעקשתי במשך כמעט 8 שעות היא לא אכלה ואח"כ היא נכנעה ואכלה.. (אבל זה היה כשהייתה קטנה יותר ). מחכה לתשובה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
שירי קאשי23/04/2009הי אורית,
ראשית אציין שאינני מומחית לתזונה כך שאוכל לייעץ רק מנסיוני האישי. כאשר יש הצורך להשתמש בבקבוק כפי שקורה אצלכם, הרי שאין לך את האפשרות לותר בנושא זה. את כבר למודת נסיון ואת יודעת שבסוף ץינוק רעב יאכל. זה שלב קשה ופרט להתעקשות ולנסיון לתת לגורמים שונים לעשות את ההאכלה, אין הרבה מה לעשות. אני ממליצה לא לתת בכוח את הבקבוק אם היא מסרבת להכניסו לפה אך כן להמשיך ולהציע לה אותו (בלי להשבר ולהניק) לאורך זמן אפילו אם היא לא אוכלת שעות רבות. בגיל זה כבר לתינוק יש כבר מאגרים ולא יקרה שום נזק אם לא תאכל מספר שעות. בסופו של דבר הרעב יגבר על ההתעקשות שלה לא לאכול מבקבוק. במקביל ניתן גם להגביר את מספר הפעמים שמציעים לה מוצקים, כך שאולי תשבע יותר ממזונות אחרים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחים בארוחותמירי22/04/2009
שלום, אני רוצה קודם כל להודות על הפורום המדהים והמענה המהיר.
בני בן 4 חודשים, אוכל רק מטרנה. לקראת 11 בלילה מקבל מטרנה לילה טוב אורז.
בכל מהלך היום, רוצה אוכל כל 3 שעות, 150 מ"ל.
זה נראה לי ממש מוגזם, כי הוא לא תינוק בן יומו.
אולי בכלל סתם צמא למים? יול להיות?
הרופאים ממש חלוקים בדעתם. חצי אומרים לא לתת מים לתינוק, וחצי אומרים כן לתת כי אני לא מניקה.
מה לעשות?
עכשיו נורא חם ואולי הילד זקוק למים ולא לפורמולה.
הפחד שלי, שאם אתן לו מים והוא בכלל זקוק אותו רגע לאוכל, איך אדע?
האם אחרי מים הוא יבה לי שאדע שהוא רעב ולא צמא?
מבולבלת.
אשמח להדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב22/04/2009הי מירי
כשתינוק ניזון מתמ"ל חשוב מאוד לעכוב אחרי ההוראות על גבי האריזה ולא לתת יותר מכיוון שמזון זה משביע וממלא, שם תמצאי הוראות לגבי כמות וזמנים. אינני יודעת מה ההמלצה לגבי הסוגים שאת נותנת אבל כדאי לעיין בזה.
לגבי מים -כמו בכל דבר, אין תשובה חד משמעית שמוסכמת על הכל בעניין זה, נסי להקשיב לאינטואיציות של ולפעמים, בימים חמים מאוד, לתת מעט מעט מים אם את חושבת שזה נחוץ. כמות המים היא קטנה ולכן איננה מהווה תחליף לתמ"ל ואין חשש שהתינוק ישאר רעב.
לסיכום- להאכיל לפי כמויות וזמנים מומלצים ולתת מים רק אם מאוד מאוד חם ובכמות קטנה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניית ראש לכיוון אחדנעה22/04/2009
הבן שלי בן 9 שבועות, נולד בשבוע 37+2. בבדיקת רופא טונוס כתפיים טוב אולם מטה את ראשו יותר לכיוון אחד ועדיין לא עוקב במבטו (אולם לדעתי אצלי עקב אחרי חפצים מרשרשים לפני מספר שבועות). התינוק מאוד אוהב את המובייל שלו שהאופן בו שמתי אותו ביחס למיטתו גרם לו להטות את הראש יותר לכיוון אחד. לכן הזזתי את המובייל והוא מייד בכה וסרב להסתכל עליו ולכן החזרתי אותו כמעט לאותו מקום ואנסה בהדרגתיות לשנות המיקום. מה לעשות עם הטיית הראש ואיזה תרגילים לעשות לו?איך לבדוק נכון את מעקב המבט ואיך אדע אם יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב22/04/2009הי נועה
מעקב אחר המבט אפשר לראות ולבדוק ע"י גירוי של צליל וצבע מול עיניו של התינוק וכך לבדוק אם יש בעיה. אם אינך בטוחה אבל גם לא לגמרי סומכת על הרופא כדאי לנסות לבדוק את הדבר אצל רופא אחר.
לגבי הטיית הראש- מדובר בקושי שחשוב מאוד לטפל בו. תינוקך לא מסרב להפנות את מבטו למיקום החדש של המובייל אלא מתקשה בכך. ישנו טווח של קושי בין העדפה של צד אחד לבין נטייה חד משמעית לצד אחד ובשני המקרים חשוב לאבחן ולטפל בקושי.
1. תחילה חשוב לשנות את הכיוון של כל החפצים אליהם הוא רגיל
2. להקפיד להחזיק את התינוק בסימטריה לשני הצדדים.
3. אחד התרגילים שמאוד משפרים את הקושי הוא השכבה על הצד, להשכיב את התינוק לצד אליו הוא מתקשה להביט. השכיבה על הצד מתבצעת כשיד ורגל עליונות פונות לכיוון הרצפה ואז, כדי להשאירו שם, מוסיפים טפיחות ומגע עמוק על הכתף ועל כל הצד העליון.
4. להשכיב על הצד המתקשה בתוך פוף רך שיכיל את גוף התינוק עם התנגדויותיו.
נסי את התרגילים וחזרי לספר לי אם יש שינוי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולים - בן שנתיים וחמישה חשרון21/04/2009
שלום,
בני המקסים בן שנתיים וחמישה חודשים. תחילת חופשת הפסח החלתי לגמול אותו לאחר שאמר שהוא גדול ורוצה תחתונים. תחילה בסיר ואח"כ עברנו לשירותים. די מהר הוא נגמל מהפיפי. מבקש והולך לשירותים. הבעיה היא עם הקיבה. בגן (עושה קיבה רק בגן) מפספס ועושה במכנסיו. חשוב לציין שפיפי עושה בגן בשירותים. ששאלתי אותו, הוא אמר שהוא מפחד ליפול לאסלה.
הגננת אמרה שאולי עדיין לא מוכן לגמילה בגן. אולי כדאי, לדעתה, להמשיך רגיל בבית ובגן בינתיים להביאו עם טיטול. בני לא מוכן לשים טיטול/טיטול גמילה ואני כמובן מכבדת את בקשתו.
פשוט, לא כ"כ נעים לי מהצוות בגן שצריכים לנקות את הקיבה במכנסיו.
האם הדבר פוגע/יכול לפגוע בדימויו העצמי? מה לעשות? יש לציין שפיפי לא מפספס במכנסיו בד"כ.
האם זה נכון לעשות הפרדה בין הבית לגן?
אודה לתגובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב22/04/2009הי לי
לדעתי חשוב מאוד לא לעשות את ההפרדה בין הגן לבית. הדבר מבלבל את הילד וגורם לחוסר קביעות. ישנם ילדים רבים שמתקשים עם הגמילה מקקי. כדאי להתגבר ממצב של "לא נעים" מהצוות ולעמוד על עקרונותייך ( הנכונים), לא להפעיל לחץ, לא לתת חיתול בגן ואולי להציע לו לעשות רק את הקקי בסיר ולא בשירותים. בד"כ, בגיל כה צעיר, דברים כאלה לא משפיעים על הדימוי העצמי של הילד ואפילו נשכחים.
בהצלחה ובסבלנות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים, עייף כל הזמןtalushika21/04/2009
שלום,
בני בן 8 חודשים,ישן בלילה ב20 עד 07 עם הפסקה אחת ב05 להנקה. במשך היום הוא ערני וחמוד אבל כבר אחרי שעה וחצי של ערות הוא נראה עייף.בד"כ שעתיים אחרי שהתעורר הוא שוב נרדם (רוצה לישון אחרי שעתיים ערות).המצב בוא כזה כבר כמה חודשים.
האם זה תקין?
האם יש צורך לפתוח מרווחים בין התנומות ביום?
ואם כן,אז איך עושים זאת?
בעיה נוספת-הוא לא משתף פעולה עם מוצקים.אני מניקה אותו ולפני כחודש וחצי התחלנו עם ירקות-לא כ"כ אוהב.
בננה הוא די אוהב (אוכל רבע-שליש) ומדי פעם ביסקוויט לפעוטות.
מה עליי לעשות ע"מ לגרום לו לאכול יותר מוצקים...? הוא די רזה
אשמח לשמוע עצות...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי21/04/2009הי,
מה שאת מתארת לגבי שעות הערות של בנך הוא נורמלי. ניתן למשוך אותו יותר על ידי יצירת עניין. לשחק איתו, לרקוד איתו, עיסוי וכדומה. לגבי התזונה, זה לא מתחום התמחותי, אך מנסיוני פשוט צריך להמשיך ולהציע ובסופו של דבר הילד יאכל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלהשרית21/04/2009
לא ציינתי שאת הדחיפה שהוא עושה אחורה הוא עושה כבר חודש וחצי כך שלא נראה שזה מתקדם לכיוןן זחילה.
עובדה נוספת ילד חייכן, פעיל מרבה לשכב על הבטן. כמו כן ילד גבוה ששוקל 10 קג
אולי זוהי הסיבה לאיחור?
בתודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי21/04/2009הי שרית,
ראי את תשובתי בשאלתך הקודמת. במידה ואין שיפור את מוזמנת לשאול שוב או לפנות לקבלת שיעור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן בן תשעה חודשיםשרית21/04/2009
היי יש לי בן בן תשעה חודשים. התהפך גב בטן מהר אך גב בטן בגיל חצי שנה.
הוא עושה סיבוב סביב ציר כבר חודשים מגיל שבעה חודשים. הוא מרים את עצמו וכאילו מזיז את עצמו אחורה.
הוא עדיין לא זוחל ולא יושב באופן עצמאי.
הוא רגיל לשכב על הבטן ואף נשען יפה על הידים אך לא עושה את שאר הדברים כגון זחילה וישיבה
האם זה מהווה בעיה או שעלי לתת לו את הזמן?
מה עלי לעשות כיצד לתרגל איתו ישיבה וזחילה.
בתודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי21/04/2009הי שרית,
נתחיל מכך שאת שלב ההתהפכויות בנך עשה בזמן המקובל, אך לאחר מכן החל עיכוב מסויים. בגילו היינו מצפים כי כבר יזחל גחון ולפחות יהיה בדרך לזחילת שש וכן שיתחיל להתנסות בהתישבות עצמאית. אני ממליצה לקבל שיעור בנושא במידה ואין התקדמות בקרוב. בינתיים את יכולה לתרגל:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים ולא מסכימה לשכב על הבטןנועה21/04/2009
ביתי הבכורה בת חודשיים ואינה מסכימה כלל לשכב על הבטן. כאשר היא באוניברסיטה ועל הגב היא שמחה ופעילה וכשאני מסובבת אותה לבטן היא מתחילה לבכות, כאשר לפעמים היא מזיזה את הראש מצד לצד אך לעיתים מרוב כעס היא פשוט לא מזיזה את הראש אלא שתוך כדי הבכי היא עושה תנועות זחילה עם הידיים והרגליים (כאילו היא מנסה להתקדם....).
היא נולדה בשבוע 40+1 במשקל 3150, ומאז שמרה על אחוזון 50 במשקל, ואני חושבת שהיא דווקא מחזיקה את הראש לא רע כי היא שכבה עלי הרבה מגילה לידה (בטן לבטן) ואני משתמשת במנשא של שרון דרור בתנוחת ערסול.
האם ניתן לעודד אותה לשכב על הבטן או הצדדים באמצעות תרגילים מסוימים? אשמח להצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
שירי קאשי21/04/2009הי נועה,
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשיםאפרת21/04/2009
בוקר טוב ,
בני בן חמישה חודשים , עדיין לא מתהפך , אך כאשר אני שמה אותו על הצד הוא מצליח להחזיר את גופו לתנוחה הנוחה לו ,
שאלתי היא - האם תקין שעדיין לא מתהפך ? , כיצד ניתן לעודד אותו לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי21/04/2009הי אפרת,
הטווח המקובל להתהפכויות הוא בין 4-6 חודשים. כך שבנך עדיין בטווח. את יכולה בינתיים לתרגל לפי התרגילים הבאים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 וחצי ח'דנה20/04/2009
בני בן 7 וחצי חודשים זוחל גחון שבועיים,אבל עדיין לא עומד על 6,מתי אמור לקרות.?ואם ההתישבות אמורה להיות ממש בתחילת מצב עמידת 6 או כבר בזמן מבוסס של זחילה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה
שירי קאשי21/04/2009הי דנה,
שלב העלייה על שש קרוב, סביר להניח שיקרה בחודש הקרוב. הישיבה יכולה להתחיל מעמידת שש, כאשר התינוק לוקח את ישבנו אחורה והצידה ועובר לישיבה או משכיבה על הצד, מתרומם על ידי דחיפה עם הידיים. סביר להניח כי עם התחלת הנסיונות לעמידת שש יתחילו גם נסיונות להתישבות. הישיבה יכולה לבוא במקביל לזחילה או לאחריה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםאורית20/04/2009
שלום
ביתי בת 9 חודשים , ועדיין לא זוחלת , היא התחילה להיתהפך מאוחר בגיל 7 חודשים
והיום היא נימצאת חופשי על הבטן מיתהפכת לכל הכיוונים בקלות מיסתובבת כמו ציר ומידי פעם גם זוחלת קצת אחורה , האם זה שהיא התחילה להיתהפך מאוחר יגרום לזה שהיא תתחיל לזחול מאוחר?
האם לגשת איתה לאיבחון ? אם לא אז עד איזה גיל לחכות אם זה לא קורה ?
מה כדי לי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב20/04/2009הי אורית
ביתך אכן נמצאת בעיכוב קטן אבל קשה לדעת האם זה נובע מקושי או רק בשל העובדה שהיא התחילה הכל מעט מאוחר. דחיפה לאחור מהווה בד"כ סימן לתחילת זחילה, לכן כדאי אולי לחכות עוד שבועות בודדים, לראות אם יש התקדמות ואז להחליט אם לקחת לאבחון. אשמח לשמוע מימך בהמשך ולדעת האם יש התקדמות ואיך כדאי להמשיך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 חודשים
אורית27/04/2009היי
עכשיו היא גם דוחפת אחורה וביומיים האחרונים היא התחילה לנסות לעלות לעמידת שש אבל היא מנסה מעט מאוד כאילו פעם פעמיים שלוש ביום לא יותר מיזה
שהיא הייתה בת 7 חודשים לקחתי אותה לאיבחון דרך קופת חולים כי היא לא היתהפכה
יצא שהכל בסדר אצלה , הבעיה הייתה אני שהושבתי אותה מגיל 6 חודשים ולא שמתי אותה על הבטן
מספיק ואז היא התחילה הכל מאוחר
בכל אופן השאלה שלי אם את בעצם יכולה לתת לי תרגילים בפגישה ולהראות לי איך לגרות אותה איך לדחוף אותה כי אני לא רוצה לחכות לרגע האחרון עם זה (כמובן שבתשלום, הכוונה שלי אם זה משהו שאת עושה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אורית
דבי גרוס דולב27/04/2009הי אורית
כמובן שאני יכולה לאבחן וללמד תרגילים, זהו עיסוקי.. את מוזמנת ליצור איתי קשר דרך הפרטים שלי המופיעים מטה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונה חודשים לא מתיישבת או זוחלתאורטל20/04/2009
שירי שלום,
בתי נעה בת שמונה חודשים ושבוע זוחלת אחורנית ומסתובבת סביב עצמה כציר , היא מתהפכת מהבטן לגב מספר פעמים מועטות, כשאני מושיבה אותה היא מחזיקה את עצמה כמה דקות אך מתעיייפת, רציתי לדעת האם זה בסדר לשלב שלה, או צריכה טיפול מקצועי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלתי
אורטל21/04/2009הי שירי, אשמח לקבל תגובה לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי21/04/2009הי אורטל,
בגיל של בתך היינו מצפים כי כבר תתהפך בחופשיות והקשי שלה בכך מרמז על קושי תנועתי מסויים שאולי ממשיך גם לשלבים הבאים. לגבי הזחילה והישיבה היא מתקרבת לשלב בו זה יחשב איחור. בגלל הקושי בהתהפכויות אני כן מודאגת מכך שהזחילה והישיבה יתעכבו עוד והעיכוב עלול להיות משמעותי. מהסיבה הזו אני כן ממליצה לפנות לשיעור פרטי. בינתיים אני ממליצה לא להושיב אותה. תני לה קודם ללמוד לזחול וכן ללמוד להתישב בכוחות עצמה כיוון שהושבתה עלולה להביא לעיכוב נוסף בנושא הזחילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיית הראש בשינהטל20/04/2009
שלום, בני בן 3 חודשים ושמתי לב לאחרונה שכאשר הוא ישן על הגב הראש פונה כמעט תמיד לצד שמאל וכשהוא ישן על הבטן (ביום) אז הראש פונה לצד ימין. האם זה מראה על חוסר סימטריה?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב20/04/2009הי טל
מה שחשוב הוא תנועת הראש בזמן עירות. אם בזמן עירות מצליח בנך להטות בחופשיות את ראשו לשני הצדדים הרי שאין בעיה, יתכן ורק בשינה יש לו העדפה. אם אכן מדובר רק בשינה את יכולה, בעדינות רבה, לנסות להטות את ראשו גם לצד השני לאחר שהוא נכנס לשינה עמוקה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםמירי20/04/2009
שלום רב,
הבן שלי, גיל 4 חודשים, מקשקש המון, ממלמל, ואוהב שישחקו איתו וכמה שיותר...
יש לי 2 בעיות איתו.
1. הוא ער 2-3 שעות, ונרדם לחצי שעה, ושוב, 2-3 שעות ושוב שינה של חצי שעה, אני פשוט משתגעת, אפילו לשים מכונת כביסה בקושי יש זמן, כי צריך לשטוף לו בקבוקים בזמן שהוא ישן, ובקיצור אפילו זמן לאכול אין לי, ירדתי 17 ק"ג וכבר אומרים לי שאני אנורקסית.
מה עושים לגביו?
2. הוא שונא לשכב על הבטן, גג מחזיק 5 דקות, לפעמים 3 דקות, ובזמן הזה מתבכיין לו...
הוא תינוק שאוכל מטרנה אחת ל-3 או 4 שעות, ומטרנה לילה טוב בלילה , בנוסף ל-2 האכלות לילה של מטרנה רגילה, אם זה קשור לתזונה בכלל לגבי כל מה שציינתי.
להתהפך עדיין לא התחיל כי הוא שונא להרים ראש. גם אמבטיות שונא, מים גורמים לו ישר לבכי.
הוא לוקח מוצץ להירדמות אבל זורק אותו במהלך שינה בלילה וביום.
מחכך כל היום את החניכיים, יש הוצאת שיניים בגיל הזה?
אני מצטערת על כל אורך הבעיות אבל ממש אשמח להדרכה.
תודה מראש.
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב20/04/2009הי מירי
1. לכל תינוק יש הרגלי שינה משלו ויש כאלה שכמו בנך, אינם זקוקים לשינה רצופה וארוכה במשך היום. כדאי אולי לנסות, מייד אחרי שהוא מתעורר, לנסות ולהרדימו שוב, להשכיב אותו במיטה שלך, להשכב לידו ולנסות בכל דרך להאריך את השינה. אם הדבר לא מצליח הרי שאני מקווה שעם הזמן תהיה שינתו מאוזנת יותר.
2. בפורום זה תמצאי דיונים ותרגילים אינספור לעבודה על שכיבה על הבטן, כדאי לתרגל אותם באינטנסיביות ולזכור ששכיבה על הבטן היא הבסיס להתפתחות המוטורית וחשוב להתעקש עליה.
אין לי שום דבר להגיד על התזונה שלו, רק בתאבון..
לגבי התהפכות, אין מה לדאוג, חשוב קודם לעבוד על השכיבה על הבטן ועל הרמת הראש, גם בנושא זה תמצאי פה תרגילים רבים.
אל המים הוא יתרגל לאט לאט וזה בסדר גמור שהוא זורק את המוצץ כשהוא לא מעוניין בו.
הוצאת שיניים יכולה להתחיל בגיל זה ויכולה להתחיל הרבה יותר מאוחר.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעודד עלייה על 6אמא של יולי20/04/2009
יולי בת 9 חודשים ושבוע ,זוחלת גחון כבר למעלה מחודש אך לא מראה שום סימן שהיא מתכוונת לעבור לזחילה על 6 ,היא זוחלת גחון מהר ,דוחפת ישבן אחורה אך לא יותר מזה .
האם יש סיבה לדאגה וכיצד אפשר לעודד אותה לזחול על 6 .
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה על שש
שירי קאשי23/04/2009הי,
בהחלט כדאי בשלב זה לעודד את העלייה על שש. במידה ואין שיפור כדאי לפנות למדריכה.
1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים (עשוי לתרום גם לזחילת הגחון).
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד זחילה על שש
לין30/05/2009שלום בתי בת עשרה חודשים היא זוחלת גחון כבר מזה חודש היא מתיישבת בעצמה ואף נעמדת סכוחות עצמה היא עולה על הברכים ועומדת עמידת שש אך כשרוצה לזחול היא חוזרת לצורת גחון אינני רוצה שהיא תוותר על השלב הזה מה אפשר לעשות ניסיתי לשים אותה על מזרן מגולגל אך היא התקדמה ונפלה על הפנים מה עוד אפשר לעשות כדי לעודד אותה לזחול על שש
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה על שש
שירי קאשי31/05/2009הי לין,
בתשובתי הקודמת בשרשור זה ישנו מגוון של תרגילים שאת מוזמנת לנסות. בכל מקרה אם יש קושי להגיע לתוצאות כדאי לערוך לפחות שיעור אחד עם מדריכה על מנת שהיא תוכל לכוון אותן כיצד לעבוד וליישם נכון את התרגילים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)