פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת חודשיים
    ענבל
    05/05/2009

שלום, יש לי שאלה לגבי ביתי , היא בת 8 שבועות:
    היא לא כל כך יוצרת קשר עין כשפונים עליה לרוב היא מסתכלת לצדדים. אבל היא כן מסתכלת על מובייל. לעיתים קרובות האישונים שלה מורחבים, ואני לא מבינה מה זה אומר. כשזה קורה היא עושה מבט של בהייה. לפעמים היא עושה תנועות מוזרות עם הגוף והפרצוף, כמו עוויתויות כאלה, אני גם לא מבינה אם זה מקובל או לא. היא מחייכת כשפונים אליה (אבל לא תמיד עם קשר עין)

בנוסף היא גם לא מוכנה לקחת מוצץ, למרות שניסיתי כבר מלא סוגים. היא פשוט לא יודעת מה לעשות איתו בפה שלה ומיד יורקת אותו החוצה.. לכן קשה להרגיעה כשהיא בוכה. היא נרדמת אך ורק על הידיים בנידנודים ובעמידה בלבד!! וזה בכל שעות היום.

ו... אינה מוכנה בשום אופן לשכב על הבטן ולכן חגורת הכתפיים שלה עדיין מאוד רפויה והיא אינה מחזיקה באופן יציב את הצוואר (כשמחזיקים אתה בעמידה, למשל)

עלי לציין שיש לי שני בנים גדולים ולא זכור לי שהייתי מוטרדת מהדברים האלו.

אנא עזרי לי ואמרי לי האם כל הדברים הללו "נורמלים" בהתפתחות. אני לא יודעת למה אבל אני קצת מוטרדת. אני ממש מקווה שאלה הם תופעות רגילות אצל תינוקות ואין לי מה לדאוג.

תודה
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לענבל

דבי גרוס דולב
    06/05/2009

הי ענבל
    בגיל 8 שבועות עדיין לגיטימי לא ליצור קשר עין. לגבי האישונים, אינני מכירה תופעה זו ולכן לא אוכל להשיב עליה. תנועות גוף ופנים חסרי שליטה גם הן לגיטימיות לגיל זה למרות שאין לי אפשרות לדעת האם אצל ביתך מדובר במשהו חריג או יוצא דופן, אם את עדיין לא רגועה בנושא זה אולי כדאי שמישהו יראה אותה .
    מוצץ איננו הכרח התפתחותי וקשור גם לטעמו האישי של התינוק ולכן ביתך לא חייבת לקחת מוצץ. רוב התינוק שאני הכרתי וסירבו למוצץ לא לקחו בסוף מוצץ על אף הנסיונות של הוריהם. אני מבינה את הקושי להרגיעה אותה אבל צריך לכבד את רצונותיה גם כן. את יכולה להשתמש בכדור פזיו על מנת לעבור את השבועות הראשונים של חוסר רוגע.

שכיבה על הבטן חשובה מאוד להתפתחות התינוק, בפורום זה תמצאי תרגילים רבים מאוד לשיפור השכיבה על הבטן, כדאי לתרגל אותם כל יום ואף מספר פעמים ביום ולראות אם יש שיפור.
    בעמידה כדאי שלתינוק יהיה מקום להשען עליו, כמו כתף של ההורה כי בגיל זה עדיין קשה להחזיק כך את הראש ובכל מקרה לעקוב אחר נושא זה ולראות שאין קושי של טונוס שרירים.

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבעה
    ליהי
    05/05/2009

שלום
    בני בן שנה וחודשיים, זוחל על 6 מגיל 8 חודשים\ נעמד מגיל 9 חודשים ולפני חודש התחיל ללכת עצמאית. הוא מבין הכל- איפה איברים בפנים\ קולות של חיות/ עושה שלום, כפיים מפריח נשיקה עם היד ומבין כשמבקשים ממנו להביא משהו. הבעיה היא שכשהוא מצביע על ציור בספר או כל פעם כשצריך לגעת במשהו בלי לאחוז בו הוא עושה זאת עם האמה ולא עם האצבע. כל כף היד שלו קפוצה לאגרוף ורק האמה ישרה ואיתה הוא נוגע בדמות בספר. כשהוא רוצה חפץ מסוים וצריך להצביע עליו הוא מושיט את כל היד פתוחה לכיוון. הוא תמיד היה משתמש באצבע זו יותר. מבחינת מוטוריקה עדינה הוא הסדר גמור, תופס גרגירי חול עם האגודל והאצבע הנכונים הוא מדביק מדבקות ותופס את המדבקה עם האצבעות הנכונות. רק כשהוא נוגע במשטח מסוים ובמשהו שלא צריך לאחוז עם האגודל. האם זו בעיה ואיך ניתן לטפל בה?
    ועוד שאלה לגבי ההתפתחות הכללית-אילו עוד דברים ניתן ללמד את הילד או שמוגדרים שמשהו שהוא כבר אמור לעשות בגיל הזה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הצבעה

הוספת תגובה

• תגובה לליהי

דבי גרוס דולב
    06/05/2009

הי ליהי
    אני לא רואה שום בעיה במה שסיפרת במיוחד לאור העובדה שההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית שלו טובה, הוא מבין דברים, הולך ומתקשר טוב, רק מצביע עם האמה.. לא נורא.
    אין משהו שהוא אמור לעשות בגילו אבל לא עושה לכן אני ממליצה להמשיך ולזרום איתו, לשחק, ללמד ולקדם בדרך בה עשיתם זאת עד היום.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקות
    שלומי
    05/05/2009

שלום ,
    אני מעוניין להגיע עם בתי (בת שנה ו-4) למכון להתפתחות תינוקות כדי שיבדקו קושי קל שיש לה בהליכה ויראו אם יש איזו שהי בעיה.

שאלתי היא מה הפרוצדורה לכך?
    האם חייבים לעבור דרך רופא ילדים ולקבל ממנו הפניה קודם?
    האם אפשר באופן פרטי ואם כן האם יש איזהשהו אתר שאני יכול לשאוב ממנו מידע ?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוקות

הוספת תגובה

• תגובה לשלומי

דבי גרוס דולב
    05/05/2009

הי שלומי
    צריך לעשות הפרדה בין המכון להתפתחות הילד ששייך לקופות החולים ואת הפרטים צריך לברר דרכן. אנחנו לעומת זאת, מטפלות באופן פרטי ובדרך מעט שונה מזו של התפתחות הילד, אתה מוזמן לאתר "ינוקט" בו תוכל למצוא מאמרים ואינפורמציה ואתה גם מוזמן ליצור קשר בטלפון שלמטה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכן על תשוובה של רופאה?
    מאיה
    05/05/2009

ישיבה וזחילה שירלי

27.04.09 14:51

שלום,

בני בן 8.5 חודשים עדיין אינו מתהפך ולא זוחל אך כשהוא שוכב על הבטן יש לו נטייה להתהפך אך לא מעז לעשות זאת אבל...כשהוא שוכב על בטן הוא מסתובב בעזרת הידיים מין סיבוב כמו מחוג (מקווה שאני מסבירה נכון)ורוצה רק לשבת לא רוצה לשכב על הגב בשום פנים ואופן
    האם זה טוב?
    והאם הישיבה מזיקה לעמוד השידרה ?

תודה

הדפסה שלח לחבר סגור

המשך שירלי
    27.04.09 14:52

שמתי את בני על הרצפה והוא התחיל מעט להיגרר אחורה ,הרי שהרצפה מחליקה האם בסדר?

או שזה רק פסיכולוגי?

תודה

הדפסה שלח לחבר סגור

תשובה לשירלי ד''ר הדר ירדני
    28.04.09 19:17

שלום שירלי,
    הכול נשמע כשלבי התפתחות תקינים.
    ישיבה - באם נוח לו והא אינו מקטר. התנוחה תקינה והגב נתמך, אין בעיה.
    בברכה, הדר

ד''ר הדר ירדני
    רופאת ילדים ורופאה מחוזית מחוז צפון לאומית

הדפסה שלח לחבר סגור

ד"ר הדר, בהמשך לתשובתך שירלי
    02.05.09 19:39

תודה על המענה המהיר

בני אינו מקטר שהוא יושב הוא דווקא נהנה מזה
    אבל אני שוב מזכירה שהוא אוטוטו בן 9 חודשים ובגיל כזה פעוטות כבר מתהפכים וגם בשלבי זחילה מתקדמים ועדיין הוא אינו מתהפך ולא וזוחל אך כשהוא על הבטן הוא מסתובב כמו מחוג
    האם זה תקין?

והאם ישיבה בשלב זה לא מזיקה ותקינה ?

מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט אני רוצה להיות רגועה.
    ושוב תודה רבה.

הדפסה שלח לחבר סגור

ד"ר הדר אנא עני לי שירלי
    03.05.09 08:34

הדפסה שלח לחבר סגור

תשובה לשירלי ד''ר הדר ירדני
    03.05.09 12:37

שלום שירלי,
    כל ילד יש לו את קצב ההתפתחות שלו. ישנם גבולות וקווים אדומים אותם אסור לחצות.
    בנוגע לזחילה: הזחילה עצמה מתרחשת בסביבות גיל 7-8 חודשים. ואף 9 חודשים. עד שלב זה אמור התינוק לסגל לעצמו שלבים ראשוניים יותר בהתפתחות ובניהם: שכיבה בנוחות על הבטן, הגב והצדדים, זקיפת הראש בשכיבה על הבטן, התהפכות מהבטן לגב ולהיפך, סיבובי ציר ועליה לעמידת 6. לעיתים התינוק יזחל על הגחון בטרם יעלה לעמידת 6. היכולת להגיע להתיישבות באופן עצמאי נרכשת בד"כ עם ביסוס עמידת/זחילת 6.
    בברכה, הדר

ד''ר הדר ירדני
    רופאת ילדים ורופאה מחוזית מחוז צפון לאומית

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    05/05/2009

הי דורית,
    יש גישות רבות בנוגע להתפתחות. הרפואה הקובנציונלית נוטה להתיחס רק לבעיות חמורות כבעיות, לעומת זאת הגישה של "צעד ראשון" היא שגם בבעיות קלות יותר כדאי לטפל על מנת למנוע מראש התפתחות של בעיות יותר קשות ומשמעותיות וכן על מנת שהתינוק יתפתח נכון מההתחלה ויפתח הרגלי תנועה ויציבה נכונים במקום בגיל מבוגר יותר לנסות להפטר מהרגלים לקויים (שזה הרבה יותר מסובך). אני כן חושבת שבמקרה המתואר של חוסר יכולת להתהפך בגיל כה מבוגר יש קושי שמצריך טיפול. נכון שאם ימתינו מספיק אז התינוק בסוף ילך אבל סביר להניח שהדפוס התנועתי שלו לא יהיה מיטבי.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי אני גם מסכימה עם הגישה שלך

מאיה
    05/05/2009

ושל "צעד ראשון".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגן
    שימרית
    05/05/2009

שלום לכן,
    הילד שלי בן 6 חודשים והכנסתי אותו לפני חודש לגן שיש שם תינוקיה עם 11 תינוקות ו3 מטפלות,המון משחקים,שעת סיפור תיאטרון בובות נראה מושקע והמחיר גם בהתאם:)

השאלה שלי האם הוא יתפתח שם כראוי הם נותנים להם לשחק הרבה על המזרונים אבל לא יודעת אם הם עושים מתיחות או תרגילים(סביר להניח שלא) וכשהוא היה איתי בבית הייתי עושה לו תרגילים להתהפכויות וכו'
    יש לציין שמתהפך לכל הכיוונים ,עושה סיבוב ציר ועומד על 4 ודוחף את עצמו קדימה ואחורה,

אני מפחדת שההתפתחות שלו לא תיפגע...מה את חושבת?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגן

הוספת תגובה

• גן

שירי קאשי
    05/05/2009

הי שירלי,
    ילדים רבים גדלים בגן ומתפתחים בצורה טובה. באמת חשוב לבחור גן שבו נראה כי הגננות יתנו את המיטב שהן יכולות. אין ספק ששום גננת לא תתיתן מה שאמא יכולה לתת בבית אך יחד עם החסר של דברים מסויימים, הילד מרוויח דברים אחרים. בנוסף אני מכירה גנים שנותנים חוג התפתחות לתינוקות, ואז יש מדריכה שבאה כל שבוע ונותנת מעט מגע ותרגילים שהגננות לא יכולות להספיק לתת לכל תינוק. את יכולה להציע לגננת להכניס חוג כזה בגן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי יש שם חוג כזה..

שימרית
    05/05/2009

שכחתי לציין מגיעה פעם בשבוע בחורה בשם אריאלה שגם בוגרת מכללת צעד ראשון כמוך ובודקת התפתחות ונותנת תרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חושבת שזה מספק לגילו?

שימרית
    05/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מספיק

שירי קאשי
    10/05/2009

הי מירית,
    כאמור בכל סיטואציה יש כאמור יתרונות וחסרונות. בגן שיש מודעות לנושא ההתפתחות זה יתרון גדול. תמיד אפשר להוסיף עבודה בבית אחה"צ.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על שש
    תמי
    05/05/2009

שלום שירי,
    בני המתוק בן שנה, זוחל גחון מגיל 9 חודשים אולם לא זוחל על 6. הוא כן עושה 2-3 צעדי זחילה על 6, כן עולה על 6 כדי להתיישב וכדי לתפוס משחקים, אבל זוחל גחון (מהר) כדי להגיע ממקום למקום. בימיטם האחרונים החל לזחול בישיבה, ז"א לגרור את עצמו בעודו יושב.
    הוא נעמד ליד רהיטים וגם עושה כמה צעדי הליכה לאורכם.
    קניתי לו גליל מתנפח מעודד זחילה - אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מה את מציעה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על שש

הוספת תגובה

• זחילה על שש

שירי קאשי
    05/05/2009

הי תמי,
    העיכוב של בנך הוא כבר משמעותי ובנוסף מתחיל להתפתח שיבוש בצורת הזחילה על הטוסיק ולכן אני ממליצה לפנות למדריכה לאבחון והתאמה של תרגילים. בינתיים את יכולה לנסות ולשים אותו על דשא או משטח אחר שפחות נעים לזחול עליו וזה יכול לעודד אותו להרים את גחונו ולעבור לזחילה על שש.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה, ישיבה ומה שבינהם
    שירלי
    04/05/2009

שלום,
    הבן שלי בן 8 ח' ושבוע, זוחל גחון כמעט חודשיים (לא זחל אחורה). אינו יושב/מתיישב משכיבה. בשבוע האחרון החל להעמד בתמיכה של חפצים. לפעמים מצליח על כפות על הרגליים, אך לרוב עדיין על הברכיים. מס' שאלות בעקבות זאת:
    1. זה בסדר שעומד על הברכיים? (יכול לעמוד כך זמן מה ונהנה... )זה לא הורס ברכיים או משהו?
    2. זה לא נורא שעומד לפני שיושב בעצם?
    3. תוך כדי שעומד על הברכיים לפעמים מוריד את האגן כך שיוצא שבעצם יושב בלי להתכוון לכך. הבעיה היא שלפעמים יושב כך שהאגן יורד על הברכיים ולפעמים הרגליים זזות הצידה והאגן מגיע לרצפה. זה מה שנקרא ישיבת W ? הבנתי שאינה מומלצת.. מה לעשות?
    4. האם עלי להתחיל לתרגלו זחילת 6 או לתת לזמן לעשות את שלו?

סליחה על כמות השאלות
    ותודה על הפורום הנפלא הזה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה, ישיבה ומה שבינהם

הוספת תגובה

• עמידה, ישיבה ומה שבינהם

שירי קאשי
    05/05/2009

הי שירלי,
    נתחיל מכך שעמידת ברכיים היא חצי הדרך לעמידה רגילה. תינוקות רבים מתחילים כך. בצורה זו הם מתרגלים עמידה על שתיים (בניגוד לשש) ומתרגלים יציבה ושיווי משקל לקראת עמידה מלאה. אין בכך כל נזק זהו תהליך טבעי. לגבי הישיבה, הוא אמור ללמוד להתיישב לא רק מעמידה אלא גם מעמידת שש או משכיבה על הגחון. נראה כי יש לו קושי במעברים בין המצבים. ישיבת ה-W היא אכן ישיבה פחות טובה. ישיבה זו מפעילה לחץ על הברכיים וכן כאשר תינוק יושב רק בישיבה זו זה לרוב מעיד על קושי מסויים בשיווי המשקל (דבר שגם יכול להיות מגבלה בדרך לזחילה על שש). כמו כן כדאי להתחיל ולתרגל את הזחילה על שש. קשה לי רק מהכתוב לדעת בדיוק מה הקושי שלו וממה הוא נובע ולכן אני ממליצה בחום לערוך אבחון ולהתאים תרגילים. בינתיים כדאי לשפר את נושא שיווי המשקל על ידי תנועה במרחב (הנפות, גילגולים, נדנדה וכו').
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים-שונא אמבטיות
    טלי
    04/05/2009

שלום, בני בן השנה וחודשיים לא מסכים להכנס לאמבטיה הוא נהיה גוש שריר ולא מסכים לכלום רק צורח בהיסטריה כשמכניסים אותו לאמבטיה
    ניסינו להכניס אותו עם בעלי שמחזיק אותו-או בתוך הטבעת לתינוקות...והוא לא איפשר לנו למקם אותו בזה.... הכנסנו אותו עם משחקים והוא לא נרגע
    רק כשהוא מחוץ לאמבטיה במגבת הוא מיד נרגע
    אנו אובדי עצות..... נשמח לקבל יעוץ מה ניתן לעשות בכזה מצב...??
    תודה מראש
    טלי

הוספת תגובה

• אמבטיה

שירי קאשי
    05/05/2009

הי טלי,
    תופעה זו אינה קשורה בתחום התמחותי אך אנסה לת לך רעיון. תנסו להציע לו להכנס לאמבטיה כשהוא עטוף במגבת ואז כשהוא כבר במים לפתוח אותה בהדרגה. אפשר לתת לו לשחק עם בועות סבון בתוך האמבטיה. לעשות אמבטית קצף (יש כיום אפילו קצף צבעוני שצובע את המים בשלל צבעים). מקוה שאחד הדברים יעזור לכם ואני מזמינה אמהות מנוסות נוספות להציע רעיונות יצירתיים נוספים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה

נטלי
    16/05/2009

היי

בני בן שנה,עד לפני שבועיים-שלושה האמבטיה הייתה שעת שמחה וחגיגה, ופתאום,צעקות צרחות הוא פשוט לא היה מוכן להכנס (ודבר לא עזר- צעצועים,קצף..), במשך שבועים קילחתי אותו זריז לפעמים אפילו בעמידה בכיור. הוא התחיל להתעניין מאוד במים שזרמו מהברז, היום אני מכניסה אותי לאמבטיה חצי ריקה ונותנת למים לזרום מהברז, הוא מרותק ורק מנסה "לתפוס את המים"...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    מיכל
    04/05/2009

שלום, בתי בת שנה וחודשיים . בשבועים האחרונים החלה לפסוע מספר צעדים לבדה או ע"י אחיזת יד שלי (בגובה הכתפיים כמו שקראתי בפורום זה) אך לא נראה לי שהיא מתקדמת. היא די באותו שלב כבר שבועים ולא מראה סימנים של רצון ללכת יותר ממספר צעדים. בבית היא ממש לא רוצה ללכת ואם עושה צעד אז מתיישבת מייד, בגינה היא מנסה קצת יותר . האם זה פשוט יבוא לה לבד ? יש דרך נוספת לדרבן אותה ? כמו כן האם הכי נכון שתיהיה יחפה או אם נעלים רכות ?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    04/05/2009

הי מיכל
    ביתך נמצאת רק שבועיים בנסיונות הליכה עצמאיים ויקח קצת זמן עד שהדבר יתבסס, חשוב לתת לא את הזמן הזה ולא להאיץ זה, הליכה היא מעבר קשה וייחודי של שיווי משקל. אני מתארת לעצמי שזה יבוא לבד ואין צורך לדרבן אותה לזה.
    הכי נכון להיות יחפים כמה שרק ניתן כדי שתנועתיות כף הרגל והקרסול תתבסס, אם יוצאים מחוץ לבית ורוצים להגן על כפות הרגליים מפציעה אפשר להשתמש בנעליים בעלי סוליית בד או עור רכות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    05/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה
    ענבר
    04/05/2009

בני בן שנה (10 חודשים מתוקן). הוא איננו מוחא כפיים/ עושה שלום / מצביע על אור.
    אם אני שואלת אותו איפה אור הוא מסתכל לכיוון המנורה, כנ"ל לגבי חפצים נוספים שיש לו בחדר כמו כלב, כדור , סוס...הוא יודע לזהות אותם ומסתכל לכיוונם אך לא מצביע עליהם.כמו כן לא מחקה קולות של בעלי חיים למרות שאנו עובדים איתו רבות על כך..
    האם זה תקין? האם יש דרך ללמד אותו להצביע על חפצים?
    מתי הוא אמור למחוא כפיים ולעשות שלום?לחקות קולות של בעלי חיים?
    לציין שהוא תקשורתי מאוד, חברותי, צוחק בלי סוף...
    האם יש קשר בין העובדה שהוא היפוטוני בחגורת הכתפיים ובגוו לבין אי ביצוע הפעולות שציינתי?

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• בן שנה

שירי קאשי
    04/05/2009

הי ענבר,
    לרוב מחוות הידיים מתבצעות לפני גיל שנה, אך עד גיל שנה זה זמן מקובל. כמובן שצריך להתחשב בגילו המתוקן. היפוטוניה וחולשה בחגורת הכתפיים היא גורם מרכזי שיכול להביא לעיכוב בשלב זה. צפוי שאצלו התהליך יקח יותר זמן מרוב התינוקות וככל שיתחזק כך יוכל גם לבצע יותר בקלות. מה שחשוב הוא לראות שאכן הוא מבין את מה שאומרים לו ומהבחינה הזו אני לא רואה בעיה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    יפעת
    03/05/2009

היי
    שמי יפעת ובני יואב בן 3 חודשים
    אשמח להתייעץ לגבי 2 נושאים:
    1.עד לפני 10 ימים יואב ישן בחדר שלנו(ההורים) בעריסה,לפני 10 ימים העברתי את יואב לישון בחדרו לבד במיטה הגדולה שלו .
    הרגשתי שזה נכון לו ובעיקר שאני והוא מוכנים לזה
    מה גם שהעריסה כבר היתה לו קטנה ולא נוחה,
    ובאמת אני מרגישה שיותר נוח לו והוא ישן יותר טוב ובפרוש הוא ישן יותר שעות בלילה
    האם מבחינה פסיכולוגית עשיתי צעד נכון? האם זה לא יכול לגרום לילד חרדת נטישה?
    האם זה נכון גם בשעות היום שישן בחדר שלו ובמיטה שלו או רק בלילה?

2.במהלך היום יואב מתעייף כל שעה וחצי ורוצה לישון
    הוא נרדם למשך חצי שעה,האם זה נורמלי?
    חשוב לציין שבזמן שהוא ער הוא מאוד מאוד עירני צוחק ומשחק
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    04/05/2009

הי יפעת,
    כפי שציינת, הרגשת שזה נכון עבורכם לעשות את השינוי והמעבר לחדר משלו וזה אמור להיות הגורם החשוב בהחלטה. מסיבה זו ההחלטה שעשית היא נכונה עבורכם. חרדת נטישה מתחילה לרוב בגיל 6-8 חודשים כך שכרגע זה לא משהו שהוא חווה ואכן ציינת שהוא ישן טוב ואין בעיות עם המעבר (אולי אפילו יהיה לו קל יותר כשיגדל וכן יתחיל לפתח חרדת נטישה). כמובן שיש גישות שונות לגבי מה הכי נכון לעשות ויש כאלו הגוקסים שהילדים צריכים להיות עם ההורים לטווח ארוך יותר ואילו אחרים דוגלים בהפרדה ופרטיות, אך אני מאמינה שכל שיטה היא טובה כל עוד היא מתאימה לכם עם יתרונותיה ועם חסרונותיה.
    לגבי שינה בשעות היום - מנסיוני כאשר תינוק מורגל שהמיטה היא לשינה, אז קל לו יותר גם במהלך היום לעבור לשינה כשהו במיטתו. יחד עם זאת אם אין קושי מיוחד בהרדמות ושינה במקום אחר בבית ויותר נוח לך לדוגמא שיישן בסלון אז אין כל מניעה לעשות זאת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של תינוק
    רינת
    03/05/2009

היי,
    התינוק שלי בן שנה ושלושה חודשים
    אני לא יודעת מה הוא אמור לדעת עד עכשיו כדי לבחון האם הוא מתפתח כראוי
    בנוסף אני לא יודעת איזה משחקים אפשר לשחק איתו,
    אין לו שום סבלנות לשבת ולשחק (אם אביא לו פאזל הוא רק יזרוק אותו) ויעדיף לשחק כל הזמן בכדור
    מה ניתן לעשות עם החוסר סבלנות שלו? באיזה משחקים כדאי לשחק איתו?
    *** אני רוצה להוסיף שכשמדברים איתו הוא מבין הכל,יודע את קולות כל החיות , איברים וכו...

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות של תינוק

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    04/05/2009

הי רינת,
    לילד בגיל זה לרוב עדיין אין סבלנות לשחק זמן רב בישיבה או אפילו לשמוע סיפור עד סופו. הרבה יותר מעניין מבחינתו לרוץ אחר הכדור ולשחק במשחקים פיזיים. בכדי לעבוד על משחק בישיבה וריכוז את יכולה לתת לו משחקי השחלה (שאולי יותר יעניינו אותו מפאזל). לרוב קופסא עם חור שמכינים בבית עם השחלה של פונפונים או מקלות ארטיק שקונים בחנויות יצירה, יותר מושכת אותם מהמשחקים הקנויים. את יכולה לשחק איתו בהחבאה של חפצים או מטפחות מתחת לבגדים. משחק כזה שהוא חושי מאוד עוזר לפתח את יכולת הריכוז העצמי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חד'
    ענת
    03/05/2009

שלום רב

התינוקת שלי בת 11 חודשים,
    היא עדיין לא זוחלת על 6 למרות שכשאני צופה בה מרחוק היא נעמדת על 6 אך מיד נופלת וממשיכה לזחול גחון האם זה בסדר שהיא עדיים לא זוחלת על 6?
    כמו כן היא כל הזמן רוצה ללכת סביב רהיטים או לעמוד בשום פנים ואופן לא ללשבת
    אני לא מצליחה להגיע איתה למצב שאנחנו יושבים על השטיח ומלמדת אותה משחקי התפתחות חדשים או להקריא לה סיפור, למרות שכשאני שואלת למשל איפה שעון או חתול בסיפור היא יודעת להצביע על הדף ואפילו לחקות איך עושה חתול או שעון וכו', היא מאוד מרוכזת וקולטת דברים מהר מאוד אך היא כל הזמן רוצה להיות בתנועה , וחסרת שקט.
    האם זה בסדר ?

תודה מראש
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 חד'

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    03/05/2009

הי ענת
    אי זחילה על 6 בגיל 11 חודשים מהווה כבר סוג של עיכוב שיש לתת עליו את הדעת ולגלות או מקורו. כמו כן, חשוב מאוד שתינוק ידע לזחול לפני שהוא עומד ויושב אחרת חסר שלב חשוב ובונה בהתפתחות. הושבת תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו איננה מומלצת מסיבות רבות וחלק מהן זה אי מוכנות של עמוד השדרה וסיכוי שזה יגרום לדילוג על שלב בהתפתחות המוטורית.
    חוסר השקט יכול לנבוע מטפרמנט או ממתח שרירים. בכל מקרה את כל הנ"ל מומלץ לאבחן בצורה עמוקה ואישית יותר על מנת ללמוד איך לסייע לביתך ולתמוך בהתפתחותה המוטורית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי מסגרת מתאימה
    טלי
    03/05/2009

שלום
    בתי תהיה בת שנה וחמישה חודשים בספטמבר. היא נולדה חודש וחצי לפני הזמן ודי קטנה בגודל.
    מבחינת התפתחות היא מתפתחת יפה, היא זוחלת כבר 3 חודשים ועומדת כבר חודש.
    עד ספטמבר אני איתה בבית ומאוד נהנת. אציין שהיא ילדה שניה, אח שלה בן 8.
    חיפשתי לה גן ולא מצאתי שום מקום שהיה נראה לי מספיק מתאים. כל הגנים עמוסים בילדים וגם אם בקבוצת הקטנים יש 12 ילדים, אז החצר משותפת וכולם יוצאים אליה יחד.
    בבנין שלי יש משפחתון של אישה מקסימה, חמה ואוהבת, והחלטתי שעדיף שהיא תהיה שנה במסגרת קטנה יותר גם אם זה על חשבון דברים אחרים. אך אני תוהה אם צדקתי.
    במשפחתון אמורים להיות עוד 3 ילדים עדיין לא נרשמו אך טווח הגילאים יכול להיות של תינוקות קטנים יותר ממנה. המשפחתון הוא בבית משותף, היא לא יוצאת איתם לחצר אלא מדי פעם לטיול בעגלול מבלי להוציא אותם לשחק בחוץ .
    היא לא נותנת להם לאכול לבד אלא מאכילה וברקע משמיעה הרבה קלטות של ילדים (בוידאו)
    אלו החסרונות.
    היתרונות הם שאני סומכת עליה מבחינת הטיפול, היא נשמה טובה. יש לה לב גדול והיא נותנת המון חום. ואהבה. היא אישה שמחה ועליזה ובנוסף הנוחות של המיקום גדולה.
    מה דעתך, האם היתרונות עולים על החסרונות?

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    03/05/2009

הי טלי
    מדובר כמובן בדיעה אישית והחלטה משפחתית אבל לדעתי מסגרת של גן נכונה הרבה יותר מאשר משפחתון קטן לגיל כזה. בגן ישנם הגירויים הנכונים, ישנה חברת ילדים בני גילה , ישנה התמודדות עם לא להיות מרכז העניינים וישנה חצר. במסגרת שציינת לא ידועים גילאי הילדים וביתך כבר צריכה בקרוב ילדים בני גילה וגירויים מתאימים. בנוסף, לי באופן אישי, חשובה החצר וחשובה ההמנעות מקלטות וטלוויזיה. עד ספטמבר תתחיל בוודאי ביתך גם ללכת ואז אין ספק שגן רגיל הוא המתאים ביותר לגיל ולשלב זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות לבן 8 ח'
    דנה
    03/05/2009

התינוק שלי בן 8 חודשים וכבר חודש זוחל גחון,האם זה לא יותר מידיי זמן?כאמור אינו יושב תקין אלא מתרומם ונמצא במאין חצי ישיבה כזו,ידוע לי שישיבה תקינה מגיע אחריי עמידת 6,האם יש צורך לעזור לו אכשהו בתרגילים שיקדמו אותו הלאה.?
    דרך אגב אוסיף שהתחיל להתהפל לשני הצדדים בגיל 4 ח',פעיל,צוחק,מוחא כפיים מגיל חצי שנה,עושה שלום,מגחך,ממש מתפתח כראוי...אשמח למענה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות לבן 8 ח'

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    03/05/2009

הי דנה
    זחילת גחון במשך חודש עדיין לא מהווה עיכוב אבל אחרי חודשיים כבר כן. לא כ"כ הבנתי את דרך ההתישבות של בנך ,אשמח לשמוע פירוט ולהתיחס שוב בהמשך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה