פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפוסי שינה
    ליאת ק
    27/04/2009

שלום,

ביתי כמעט בת 5 חודשים.
    לאחר כמעט כל הירדמות היא מתעוררת לאחר חצי שעה.

במשך היום כל ניסיון שלי להרדים אותה קשה מאוד מלווה בצרחות בכי השתוללויות ומביא להתעוררת שלה אך לאחר כרבע שעה היא עייפה שנית והסיפור מתחיל מחדש..
    היא נרדמת במיטה בשכיבה על הצד כשאני מחזיקה את ידייה שלא "תתפרענה", אך כאמור ל אמתיד זה מצליח.

בלילה אין כמעט בעיה להרדים אותה שנית והיא מצליחה להכנס לשינה עמוקה יותר ומתעוררת סביר- כל 2.5-3 שעות.
    גם פה אשמח לעזרה איך להאריך את שעות השינה כי בברור זה הרגל ולא צורך שנובע מרעב...
    ניסיתי מוצץ אך היא צורחת אז לאחר הנקה קצרה היא מוכנה לקבל מוצץ.

ואחרון- איך להרדים ולהתמודד עם פעמים שהיא מתעוררת באמצע הלילה עירנית לחלוטין- כמובן שאני לא מדברת איתה, שקט מוחלט ושם גירוי אך היא ערנית.

תודה, ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפוסי שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    30/04/2009

הי ליאת,
    לפי מה שאת מתארת הקושי בהרדמות נובע מקושי שלה להרפות ולהכנס למצב של רגיעה ומשם לעבור לשינה. תנסי להשכיבה לידך על מזרון, ללטף אותה ולשיר לה בקול עדין על מנת לעזור לה לעבור למצב של לפני הרדמות. כמו כן את יכולה על המזרון או במיטה שלה לתת לה עיסוי בזמן שהיא שוכבת ובכך להביא להרפויית השרירים אשר תעזור לה שוב לעבור למצב של הרגעות ושינה. תהליכים אלו טובים גם במהלך היום וגם לפני שנת הלילה. ככל שהיא תלמד יותר לעבור למצב של רגיעה כך יהיה לה גם קל יותר בלילה לחזור לשינה בכוחות עצמה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובת התעוררויות בגיל 5 חודשים
    אפרת
    27/04/2009

הי,
    בתי בת כמעט 5 חודשים, וניזונה מהנקה בלבד. עד גיל 3 חודשים הנקתי אותה בעזרת פטמת סיליקון, והיא ישנה לילות מלאים (כמעט מגיל חודש). עם המעבר להנקה רגילה התחילו התעוררויות בלילה, כשהשיא בשבועות האחרונים, שמשעה 4 עד 7 היא מתעוררת קרוב ל-10 פעמים. בשבוע האחרון חלה החמרה נוספת - כאשר אני מניחה אותה במיטתה אחרי שהיא כבר ישנה - היא מתעוררת בצווחות. עלי לציין שזו אותה המיטה בה ישנה מגיל 0. אני סובלת ממחסור מטורף בשעות שינה, ואובדת עצות. מישהו יכול להושיע?

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    30/04/2009

הי אפרת,
    ליקיצות המרובות יכולות להיות סיבות שונות. אחת מהן בהחלט יכולה להיות קשורה לאופן בו היא אוכלת. ייתכן והיא אוכלת כמויות קטנות שאינן משביעות אותה מספיק. תחום זה איני קשור להתמחותי, אך את יכולה לנסות ולשאוב לה בקבוק על מנת לתת לה בשעות הללו שהיא מתעוררת רבות ולבחון כמה היא אוכלת והאם זה קשור. סיבה נוספת יכולה להיות איזשהוא מתח וחוסר שקט במערכת. במהל היום כל תינוק צובר מתחים בגופו כתוצאה מפעילות פיזית ומאמץ שהוא משקיע בלימוד והתפתחות המוטוריקה. ניתן לעזור לה להפטר ממתחים אלו על ידי עיסוי במגע עמוק לפני השינה וכן על ידי תנועה (לרקוד איתה בידייך, לערסל ולנענע אותה בידייך וכדומה) במהלך היום או לפני השינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    יעלי
    27/04/2009

שלום ותודה לכם על הפורום המצוין שבו אני נעזרת רבות.

ברשותכם - כמה שאלות:
    1. האם תינוק שמתפתח מהר מבחינה מוטורית 'יתעכב' מבחינת התפתחות יכולות הדיבור, ולהיפך, או שמדובר בשני מסלולים שאינם תלויים זה בזה?
    2. מתי אפשר לומר שתינוק יודע להתהפך? בתי בת 6.5 חודשים (6 מתוקן), התחילה להתהפך בגיל 5 חודשים אבל היא בפירוש לא מתהפכת כל יום. לפעמים היא יכולה להתהפך מספר פעמים ברציפות (למשל 3 ברבע שעה), אבל אז לא להתהפך כלל במשך נניח 3 ימים. אציין שהיא מצליחה להסתובב סביב עצמה ואם שמים לה צעצוע מרוחק היא בד"כ תעדיף לדחוף את עצמה כדי להגיע אליו ולא להסתובב. האם זה נחשב שהיא מתהפכת? (אני פשוט רואה כאן בפורום שעליה לשלוט כבר בהתהפכויות ואני לא יודעת אם זה נחשב שהיא שולטת בהן, או שהמצב מעיד על בעיה כלשהיא)
    3. האם מוכרת לכם תנוחה שבה התינוק על הבטן ובמקום להניח את ידיו על המשטח הוא משאיר אותן באויר, מיושרות לאחור? במידה וכן - האם התנוחה הנ"ל מעידה על קושי מסוים, אם התינוק בוחר להיות בה במשך הרבה זמן?
    4. האם יש בעיה כלשהיא עם מציצת אצבעות הרגלים, או ליתר דיוק עם היכולת של התינוק להגיע עם כפות רגליו עד לפה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תגובה ליעלי

דבי גרוס דולב
    28/04/2009

הי יעלי
    1. אין קשר בין התפתחות מוטורית לבין התפתחות בתחומים אחרים
    2.פחות חשוב לדעת לומר אם תינוק מתהפך באופן קבוע ויותר חשוב לראות שהוא עושה זאת ללא קושי ובאינטנסיביות יומיומית. בד"כ תינוקות שכבר למדו להתהפך אבל לא מרבים לעשות זאת, ישנו סיכוי שלא קל להם שם ואולי יש משהו שלא מאפשר להם לעשות זאת באופן קבוע. לתינוקות יש מוטיבציה גבוהה ולכן כשהם לומדים פעולה חדשה ומתבססים בה, הם מרבים לעשות אותה.
    3. מוכרת לי תנוחה זו אבל אין באפשרותי לדעת ממה היא נובעת המקרה של ביתך. פעמים רבות תופעה זו מצביעה על טונוס שרירים מעט נמוך. שוב, זה סוג הדברים שקשה לדעת בלי היכרות קרובה.
    4. הבאת רגליים לפה בעייתית רק אם היא נעשית בקלות יתר ללא הרמת האגן בכלל. אם תינוק מצליח להביא את רגליו לפה בלי להרים את האגן ומראה גמישות רבה הרי שיש סיכוי שהוא בעל גמישות יתר במפרקי האגן, דבר העלול להפריע מעט בהתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו-גמישות יתר

יעלי
    29/04/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה

בתי אכן אינה מרימה את האגן כלל כשהיא מביאה רגלים לפה. בדקתי ומסתבר שגם גם אני יכולה להגיע עם הרגל לפה ללא הרמת אגן ואכן יש לי גמישות יתר (לא רק באגן). אגב, אם זה משנה - אני יכולה להביא רק רגל אחת בכל פעם ואילו בתי מגיעה עם שתי רגליה בו"ז. אני מניחה שלא ניתן לאבחן דרך תיאור של פעולה אחת אבל בהנחה שבאמת יש לה גמישות יתר - איך זה משפיע על ההתפתחות והאם יש צורך בעזרה מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יעלי

דבי גרוס דולב
    29/04/2009

הי יעלי
    גמישות יתר "הולכת" פעמים רבות עם טונוס שרירים נומוך, אז תחילה יש לאבחן את זה. מעבר לזה, גמישות יתר יכול להפריע בזחילה, בעמידה ובהליכה. חשוב לטפל בזה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה לפני ישיבה
    שלי
    27/04/2009

בני בן 10 חודשים זוחל מגיל חצי שנה ועומד מגיל 8 חודשים וכבר עושה צעדים סביב השולחן אך עדיין אינו מתיישב. הוא "כמעט" מתיישב מגיל 7 חודשים כלומר הטוסיק הצידה ויד אחת באוויר אך אינו מרים את היד השנייה לכדי ישיבה. אולי חשוב לציין שמגיל 5 חודשים בערך הוא מתרומם לישיבה בעגלה בעזרת שרירי הבטן. האם זה בסדר והאם יש מה לעשות בנידון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה לפני ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    30/04/2009

הי שלי,
    מה שאת מתארת היא תופעה אופיינית לתינוקות שמושיבים אותם (או מתיישבים דרך שרירי הבטן) לפני שלמדו לעשות זאת בעצמם. הם חמעשה מפתחים הרגלי התישבות לא נכונים ובפועל מדלגים על שלב המעבר לישיבה שהוא שלב בדיוק כמו הישיבה עצמה. בשלב זה את יכולה בזמן שהוא יושב ונשען על היד להגיש לו בועת סבון מקדימה למעלה על מנת לגרות את המשך ההזדקפות והשלמת הישיבה. כמו כן ניתן להושיבו על מזרון וכשהוא יושב למשוך מעט את המזרון על מנת לערער מעט את שיווי המשקל ובכך לתרגל את שליחת הידיים לבלימה ולאחר מכן הזדקפות מחדש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוכים
    אמא
    27/04/2009

שלום,
    בני בן 7 חודשים. לפני 3 שבועות החל להתהפך מהבטן לגב, הוא עושה זאת בחופשיות אבל לפעמים מתעצל ובוכה שאני אהפוך אותו.
    החל לאחרונה להחזיק את הרגליים בידיים אבל לא מכניס לפה. מסתובב יפה מהגב לצדדים אבל אף פעם לא מממשיך היפוך לבטן. האם להערכתכן זה יקרה בקרוב או שיש מקום לעזרה מקצועית? אני מבינה שבגילו הוא כבר צריך להסתובב בחופשיות לכל הכיוונים...

לקביעת תור
    סגירה
    היפוכים

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    27/04/2009

הי,
    קשה מאוד לדעת דרך התכתבות כמה הוא רחוק או קרוב לסיום השלב. הדברים שאת מתארת הם בהחלט חלק מהתהליך. בגלל גילו אני כן ממליצה לערוך אבחון ולהתאים תרגילים על מנת לודא שאכן הוא עמוק בתוך התהליך ושלא ידלג על השלב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה וסיבוב כמחוג
    שירלי
    27/04/2009

שלום,

בני בן 8.5 חודשים עדיין אינו מתהפך ולא זוחל אך כשהוא שוכב על הבטן יש לו נטייה להתהפך אך לא מעז לעשות זאת אבל...כשהוא שוכב על בטן הוא מסתובב בעזרת הידיים מין סיבוב כמו מחוג (מקווה שאני מסבירה נכון)ורוצה רק לשבת לא רוצה לשכב על הגב בשום פנים ואופן
    האם זה טוב?
    והאם הישיבה מזיקה לעמוד השידרה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה וסיבוב כמחוג

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    27/04/2009

הי שירלי
    צר לי להיות כה חד משמעית אבל בנך בהחלט נמצא בעיכוב התפתחותי שראוי לתת עליו את הדעת. בגיל 8 חודשים אנו רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, על הגב, התהפכויות מיומנות וזחילה או סימני זחילה. בנוסף, הרצון לשבת גם הוא מקשה מעט על ההתפתחות ורצוי מאוד למנוע זאת ממנו גם כי גופו אינו מוכן לכך וגם מפני שהוא לא עבר את השלבים המקדימים שיובילו אותו להתישבות עצמאית. הושבה טרם זמן עלולה גם לגרום לדילוג על שלבים בהתפתחות.
    אני ממליצה בחום רב לקבל אבחון מקצועי מעמיק יותר מאשר על גבי הפורום, לפגוש אולי מדריכה להתפתחות תינוקות וללמוד תרגילים לתרגול ביתי על מנת לתמוך בהתפתחותו של בנך ולעזור לו להתגבר על קשייו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירלי
    27/04/2009

היי

הבנתי את העניין שהישיבה יכולה לדלג על ההתפתחות של בני

אבל אמש שמתי את בני על הבטן והוא התחיל מעט לזחול אחורה והגיע לרצפה עקב כך שמתי לב שעל משטחים הוא פשוט נעצר כי זה מחוספס

אז הרי הרצפה מחליקה אז הוא התחיל לגרור את ידיו ולזחו אחורנית

זה מעיד על התפתחות תקינה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירלי

דבי גרוס דולב
    27/04/2009

הי שירלי
    כמו שציינתי, השלבים המוקדמים חשובים מאוד בהתפתחות התינוק ואם תינוקך עדיין לא מתהפך אבל דוחף לאחור, עדיין יש קושי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקות בת 9 חודשים
    רותה
    26/04/2009

היי , אשמח לקבל לעצות לגבי תזונה לתינוקת בת 9 חודשים ,
    בטיפת חלב המליצו לי לתת קטניות
    (האם יש קטניות שעדיף לא לתת בגיל זה?)
    המליצו לי להתחיל עם גבינות / שמנת וכד'
    אני מאוד מבולבלת מכל מיני המלצות שונות שאני מקבלת ולא בטוחה מה הכי טוב לילדה שלי .
    אנא עזרתך:-)

הוספת תגובה

• תגובה לרותה

דבי גרוס דולב
    26/04/2009

הי רותה
    לצערי אינני עוסקת בתחום התזונה ואת שאני יודעת, אני יודעת מנסיון אישי בלבד. לכן אני ממליצה לרכוש את אחד הספרים שקיימים היום בשוק בנושא תזונת תינוקות ולהיעזר בו. חשוב לבחור ספר שאת מתחברת לתפיסה שלו. (אני למשל לא מתחברת למתן שמנת בגיל זה...)
    בברכה,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים?
    מירי
    25/04/2009

שלום
    בני בן 4 חודשים, מחכך את פיו על הכתפיים בזמן שהוא מורם , עושה תנועות מימין לשמאל תוך כדי חיכוך חניכיים, ובוכה במהלך כל זה.
    זה התחיל לפני כשבוע, גם חום היה .
    האם נורמלי לפתח שיניים בגיל כה קטן? 4 חודשים?
    אם כן, כמה זמן זה לוקח להם להוציא שן מרגע שזה מתחיל?
    הוא ממש סובל ואני סובלת לראות אותו ככה, ממש כואב לי עליו.
    מה ניתן לעשות עם התהליך הארוך והמייגע של השיניים?
    יש היום חידושים בנושא, או שלא התקדמו ברפואה ועדיין טי ג'ל הוא הפתרון...?
    אשמח להדרכה, י זה ממש לא טוב לתת לו ל הזמן רק אקמול, זה כימיקלים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים?

הוספת תגובה

• תני לו נשכן קר

שני
    26/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    26/04/2009

הי מירי
    מה שאת מתארת בהחלט יכול להשמע כמו טרום שיניים אבל לא ניתן להגיד כמה זמן זה יכול להמשך.
    סימנים אלה יכולים להופיע כמה ימים לפני יציאת השן ויכולים להופיע גם כמה שבועות לפני יציאת השן. ישנם בשוק מוצרים שונים להרגעת הכאב וישנם גם הרבה מוצרים טבעיים. לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. ניתן גם להשתמש בנשכנים למיניהם ובמקרים קשים במשככי כאבים.
    בנוסף, כדאי אולי להתיעץ עם איש מקצוע אלטרנטיבי לתינוקות שלדרכו את מתחברת ולשאול לעצתו.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזות תוך כדי שינה
    נעה
    25/04/2009

בני בן חודשיים ו- 9 ימים. ביומיים האחרונים מתקשה לישון ביום למרות שכן עייף ושעד עכשיו כן ישן גם ביום. כל שעות השינה מתרכזות בלילה (בערך 13 שעות).האם זה שינוי הגיוני? כמו כן יש לילות- כולל השניים האחרונים שהתינוק ישן רגוע ובשקט ובחלק מהשינה מתחיל תזוזות,מתיחות,קולות והכל מתוך שינה. הוא לא מתעורר כך שלא ידוע לי אם מדובר בחלום או משהו אחר. באמצע הלילה שעבר התינוק זז פעמיים מהשעה 12:00 לשעה 3:00, שם ראשו נעצר כי הגיע למגן הראש.במה מדובר ומה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזות תוך כדי שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    27/04/2009

הי נעה,
    כל תינוק ודפוסי השינה שלו. אמהות רבות היו מתחלפות איתך בכל הקשור לשנת הלילה. זה בהחלט בגדר הנורמלי אך רצוי כי עדיין יישן גם במשך היום בעיקר אם הוא מראה סימני עייפות וקשה לו לתפקד. התזוזות בשינה גם הן טבעיות לחלוטין. תינוקות יכולים באופן זה להתקדם מרחקים ארוכים מתוך שינה כבר מגיל אפס. כל עוד הוא לא מתעורר ושנתו טובה לא הייתי מוטרדת מכך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    מרינה
    25/04/2009

שלום
    בתי בת 8.5 חודשים כיום נולדה במשקל 2180 כיום היא שוקלת 6.5 קילו העם זה תקין ?
    היא מתהפחת מדי פעם מבטן לגב אך לא מגב לבטן היא גם לא יושבת לפעמים כשהיא נמצאת אל הבטן אז היא מסתובבת סביבה וגם דוחפת את עצמה אחורה יש לציין שהיא ילדה מאוד ערנית מעבירה חפצים מיד ליד די לא אוהבת לשכב אל הבטן וכשהיא שוכבת אל הגב היא מנסה כל הזמן להתרומם כאילו היא עושה כפיפות בטן אני קצת מודאגת כי היא נראת לי חלשה קצת ושאין לה מספיק כוח העם זה נורמלי ועם יש סיבה לדאגה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה למרינה

דבי גרוס דולב
    25/04/2009

הי מרינה
    לגבי המשקל לא אוכל לעזור לך מכיוון שזהו לא תחום התמחותי, בטיפות החלב ישנן טבלאות מדידה מדויקות.
    לגבי ההתפתחות המוטורית, את מציינת מספר גורמים שמהווים יחד ולחוד אינדיקציות לעיכוב התפתחותי מסוים: הקושי לשכב על הבטן בגיל זה, העיכוב בהתהפכויות ונסיונות ההתרוממות דרך שרירי הבטן- כולם מצביעים על קושי מסוים. לא אוכל לדעת מהו הקושי בלי היכרות עם התינוקת אבל אני בהחלט ממליצה על אבחון מדויק ואישי יותר על מנת לתמוך בהתפתחותה של ביתך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    אמא +1 מיוחד
    24/04/2009

שלום,

התינוקת של בת חצי שנה עולה על שש כבק שבוע וחצי מתנדנדת קדימה אחורה מתקדמת קדימה כל פעם ברך אחרת אבל שתי הידיים ביחד ולא יד רודפת יד איך אפשר לעזור לה להגיע למצב של יד רודפת יד,יש לציין שמתהפכת לכל הכיוונים זחלה גחון אחורה ולפעמים עוד זוחלת גחון אחורה.

אשמח לקבל תרגילים לעזור לה שהידיים יהיו יותר במרכז ולא בקו המותניים ע"מ שתוכל לבצע זחילה תקינה של יד רודפת יד?

תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לרוזה

דבי גרוס דולב
    25/04/2009

הי רוזה
    זה לגיטימי וטבעי שתינוק בתחילתו של שלב חדש בהתפתחות, יחפש את הדרך הנכונה ולא יעשה זאת בצורה מושלמת. בד"כ ההרמוניה בתנועה מגיעה בהמשך באופן עצמאי וטבעי אבל אם ברצונך לעזור לה את יכולה לתרגל איתה העברות משקל- כשהיא על 6 לגרות אותה לעזיבת יד עם צעצעוע אהוב שיהיה בגובה ורוחב הכתף, להחליף ידיים. לתת לה לעבור מכשולים- להניח אותה על כרית הנקה באזור הבטן ולעודד אותה לעבור לרצפה שמנגד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה
    קארין
    23/04/2009

שלום יש לי תינוק בן 4 חודשים.
    בכמה ימים האחרונים אני שמה לב שהוא מכניס את היד שלו לפה ומוצץ, לא רק את האצבע את כל האצבעות....
    מה זה אומר ?
    הוא עושה את זה גם אחרי האוכל ככה שלא נראה לי שזה מרעב..... (ואני לא מניקה אם זה משנה )
    תודה.....

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• תגובה לקארין

דבי גרוס דולב
    25/04/2009

הי קארין
    הכנסת ידיים לפה בכל דרך היא שלב בהתפתחות התינוק, השלב האוראלי. התינוק חש ובודק את העולם דרך פיו ולכן מרבה להכניס ידיים לפה. כל התינוקות עוברים זאת בדרך זו או אחרת וחשוב לאפשר להם את זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליווי התפתחותי
    רינת
    23/04/2009

הייתי רוצה בבקשה אם תוכלו להפנות אותי למטפלות התפתחותיות באזור הצפון הרחוק .
    ראש םינה - קרית שמונה ומהסביבה , שמגיעות הביתה ללקוח.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליווי התפתחותי

הוספת תגובה

• ליווי התפתחותי

שירי קאשי
    27/04/2009

הי ענבר,
    את מוזמנת לפנות למכללת "צעד ראשון", שם יוכלו לקשר אותך עם מדריכה שהכי קרובה אליך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    מלי
    23/04/2009

שלום רב,

גילי בת 4 וחצי חודשים. בגיל חודשיים וחצי היא התהפכה מהבטן לגב, עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן על אף שמתחילים לראות סימנים בנושא, היא מנסה להגיע לחפץ שנמצא בצידה ואז נוצר מצב שהיא מזיזה את הגוף הצידה אך עדיין לא התהפכות מלאה. היא מרימה היטב את הראש בעת שכיבה על הבטן. היא גם משתוללת עם הרגליים שאני מרחיקה ממנה כדור למשל, בעת שכיבה על הבטן, כאילו רוצה לזחול. הבעיה היא שהיא שולחת ידיים לצדדים כמו אווירון, מה שגורם לה לתיסכול ועצבים ובמביא בסופו של דבר לבכי ולחוסר התקדמות בנושא. חשוב לציין , גילי ישנה על הבטן במהלך היום בהשגחתי. מה עושים בכדי לעזור לה?

כמו כן, היא כל הזמן מנסה להתרומם, גם מהטרמפולינה וגם ממשטח ישר כמו האוניברסיטה, מהמיטה ומהעגלה. האם מותר לעזור לה? היא ממש מתאמצת עד שהיא נעשית אדומה ואז נחה.

תודה והמשך יום נפלא,

מלי

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה למלי

דבי גרוס דולב
    25/04/2009

הי מלי
    כל מה שאת מתארת נשמע לי תקין ונורמלי. המקום היחיד שבו ביתך זקוקה בו לעזרה הוא הבאת ידיים לקו האמצע בעת שכיבה על הבטן. להלן מספר תרגילים:
    1. להשכיב את התינוקת על הצד כך שידיים ורגליים יפנו לכיוון הרצפה ולנסות להשאירה שם זמן מה. כדי להקל עליה להוסיף מגע עמוק, טפיחות וכל דבר שיסיח את דעתה על הכתף ובכלל על כל הצד העליון של הגוף. תרגיל זה מלמד את הכתפיים להתעגל ובעקבות זה להביא את הידיים לקו האמצע.
    2. בשכיבה על הבטן, לרכון מאחוריה, להחזחק לה את המרפקים ברוחב הכתפיים ובעזרת הפה שלך לתת לה מגע עמוק בין השכמות.
    3. לתרגל הרבה פתיחה וסגירה של הזרועות.
    4. בשכיבה על הגב לשלב לה ידיים כך שהכתפיים יתעגלו ויתכנסו ולהוסיף הנעות קטנות להסחת הדעת.

בהצלחה רבה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה(-:

מלי
    25/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 וחצי חודשים
    הלית
    23/04/2009

ביתי בת 6 וחצי חודשים
    כבר מגיל 4 חודשים דוחפת עם המרפקים ונאחזת בכל מי שנמצא סביבה ע"מ לשבת
    ואכן יושבת כבר יציב מגיל 5 חודשים
    אך איננה מתהפכת לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן
    התנגדה בתחילה לשכב על הבטן אך כיום שוכבת ומרימה עצמה ללא כל בעיה לאורך זמן רב
    ( יכול להיות גם שעה +)
    היא מרימה עצמה ועומדת על 6 , זוחלת אחורה בדחיפות ידיים , עושה סיבוב ציר
    מאוד סקרנית ופעילה תופסת הכל מעבירה מיד ליד וכו'
    אך כנראה דילגה על שלב ההתהפכויות
    האם זה קריטי ? אם כן אילו תרגילים עלי לבצע איתה ע"מ לפתח אצלה את שלב ההתהפכויות ?

תודה
    הלית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    23/04/2009

הי הלית,
    כל שלב הוא חשוב כיוון שכל שלב טומן בחובו מרכיבים מוטורים חשובים שונים וכן כל שלב בנוי על קודמיו, כך שקושי שהיה בשלב מוקדם לרוב ימשיך הלאה עם התינוק. בהחלט ניתן לחזור אחורה ולהרבות בתרגול של התהפכויות. כמו כן בשלב זה כדאי להמנע מלהושיב אותה וכן מלתת לה לטפס על דברים בכדי להגיע לישיבה. שהיה מרובה בישיבה עלולה גם להביא לעיכוב או דילוג על הזחילה או להתפתחות של זחילה משובשת למשל על הטוסיק. עדיף לתת לה להתאמן בזחילה, במעבר לשש ומשם מעבר עצמאי לישיבה ללא טיפוס על חפצים.
    בנוסף מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה