פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לזחול
    קרנית
    07/06/2009

בתי בת כמעט 5 חודשים, נראה כאילו היא רוצא להתחיל לזחול גחון.
    אני שמה אותה הרבה על הבטן, או על מזרן הפעילות או על האוניברסיטה ( כשהקשתות לא מורכבות).
    המזרן פעילות רך וזז איתה כשהיא מנסה לזחול, וכך גם המשטח של האוניברסיטה. נראה לי כי הכי אפקטיבי יהיה לשים אותה על הרצפה וכך הבד לא יפריע לה לזוז, אך אני חוששת שהיא תקבל מכות בראש. היא מורידה לפעמים את הראש בחוזקה, אז כשיש מזרן שום דבר לא קורה אבל אם אשים אותה על הרצפה.....
    מה את אומרת? הסבתות אומרות לשים אותה על הרצפה, ופעם אחת אם היא תקבל מכה היא תלמד..

בנוסף, רציתי לשאול בנוגע התהפכות:בתי מתהפכת מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן. האם לפי גילה זה תקין וכיצד אוכל לעודדה לעשות זאת?

תודה על העזרה והפורום המעולה!!

קרנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לזחול

הוספת תגובה

• תגובה לקרנית

דבי גרוס דולב
    07/06/2009

הי קרנית

אני לא הייתי ממליצה על עידוד הזחילה עד שלא יבוצעו השלבים הקודנים לזה. התפתחות לפי שלבים ומיצוי כל שלב חשובים מאוד לתינוק. לכן חכי להתהפכות מגב לבטן (והיא ממש לא בעיכוב בנתיים) ולאחר מכן בטח גם תהיה שליטה חזקה יותר בראש שתאפשר שהייה של הרצפה ללא סכנה לש קבלת מכות. ככל שהיא תתחזק בשלב שבו היא אמורה להיות כך תהיה מוכנה לשלב הבא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    נועה
    07/06/2009

בוקר טוב.

בני בן 10 חודשים ואיטי בבהתפתחות שלו.
    היינו היום בטיפת חלב שם נאמר לי שאין שום סיבה לעיכוב בהתפתחות אבל היא גם ראתה שהוא נורא דבוק אלי וזו היא אמרה הסיבה לעיכוב ההתפתחותי גם בבית אני כול היום יושבת איתו על המיזרון אני לא יכולה לקום מלידו. בשנייה שאני קמה אפילו אם זה לענות לטלפון הוא מתחיל לצרוח ככה זה גם בלילה הוא נרדם אך ורק איתי במיטה.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    האם יש סיכוי שזו חרדת נטישה? למרות שאני לא עובדת ואני כול היום בבית.
    ניסיתי פשוט לתת לו לבכות אבל הוא לא מתייאש הוא יכול לבכות בלי הפסקה עד שאני באה ומרימה אותו.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    07/06/2009

הי נועה
    אינני מכירה את משפחתכם אבל בד"כ הסימביוזה שבין תינוק לאימו היא הדדית, צורך והרגלים דו צדדיים שנוצרו וקשה קצת לשנות. אני לא בטוחה שהעיכוב בהתפתחות קשור לזה ואם הוא רציני הייתי ממליצה לבדוק אותו לעומק אבל כן יש מקום להקנייה איטית של הרגלים חדשים בצורך של בנך. בעניין זה כדאי אולי להתעיץ עם מישהו מומחה בתחום זה שכן זה איננו תחום התמחותי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי אני לא מוצאת את התגובה שלך
    שימרית
    07/06/2009

שירי שלום,

חיפשתי את התגובה שלך לשאלתי רציתי תרגילים לעבודה עם כדור פיזיו לתינוק בן חודשים שעומד על שש וזוחל בלי הצלבות,

אודה לך אם תוכלי לחזור על התשובה ולתת לי תרגילים שילמדו אותו לבצע הצלבות ולעודד זחילה עם הכדור.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• חזרה על התרגילים

שירי קאשי
    07/06/2009

הי רוחמה,
    אני חוזרת על התרגילים:

1.בנוסף לתרגילים שכבר נתתי, את יכולה על כדור הפיזיו להעלות אותו על שש (להשכיב על הבטן, יד אחת מחזיקה את השוקיים והשניה מתחת לחזה,. בתנוחה זו להטות את הכדור אחורה וכוח הכובד יעזור לו לעבור לשש. ) כשהוא על שש על הכדור ניתן להניע בעדינות רבה ובאיטיות את הכדור לכל הכיוונים על מנת לתרגל העברות משקל. כמו כן בעזרה של מישהוא את יכולה גם בתנוחה זו להגיש צעצוע כל פעם ליד אחרת. לפי מה שתארת אכן יש לו עדיין קושי בכך( יד אחת יותר ואחת פחות) וזה בהחלט דבר שצריך להתפתח על מנת שיוכל לנתק יד לצורך התקדמות בהצלבות על שש.
    2.את יכולה גם להשכיב על הבטן על הכדור ולהטות לצדדים. בכל צד להתעכב מעט ולהמתין לתגובת שיווי משקל שלו. התגובה הצפויה היא כפיפה לצד הנגדי לכיוון התנועה של הכדור.
    3. בישיבה על הכדור (אם יושב לבד אז הוא על הכדור ואם לא אז את על הכדור והוא על רגלך) להטות את הכדור אחורה ולהגיש לו (מבוגר נוסף) בועת סבון מקדימה ולמטה על מנת להגביר את יכולת הכפיפה. באותו האופן להטות את הכדור קדימה ולהגיש בועת סבון מקדימה למעלה על מנת להגביר את הזקיפה. כנ"ל לצדדים, להגיש את הבועה בצד הנגדי לכיוון תנועת הכדור על מנת לשפר כפיפה צידית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים - עודף משקל והתפתחות
    אורלי
    06/06/2009

שלום,
    בני בן 5 חודשים בעוד שבוע, שוקל קרוב ל - 10 קילו (שובר שיאים...) הוא עדיין לא מתהפך
    אך מרים את הראש יפה. בינתיים לא כ"כ מראה סימנים להתהפכות ואני מנסה כמה שיותר לתרגל איתו את התרגילים שרשמתם פה באתר.
    האם למשקל הגבוה תהיה השפעה על ההתפתחות שלו או שהוא יוכל
    לבצע התהפכות לדוגמא למרות המשקל. יחסית הוא לא זז הרבה בשכיבה על הגב,
    לא זז לצדדים לדוג' עם הגוף או מרים רגליים.

הוספת תגובה

• עודף משקל

שירי קאשי
    07/06/2009

הי אורלי,
    תינוק עם עודף משקל יכול להתפתח מוטורית מעט יותר לאט אך לרוב יבצע הכל עדיין בתוך הטווח המקובל פשוט יותר קרוב לגבול העליון של הטווח. במקרה שלכם מדובר בעודף משקל יחסית גבוה ולכן ייתכן שזה גם יוביל לעיכוב מסויים. חשוב לתרגל איתו בהתאם לגילו על מנת לעזור לו להיות תנועתי למרות משקלו וכן על מנת למזער את העיכוב שעלול להתפתח.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    חלי
    06/06/2009

זוחלת גחון מזה כחודש וגם באותו זמן עלתה על 6 ומתנדנדת זה כל מה שהיא עושה על 6 (אינה מתקדמת ) אינה יודעת להתיישב מה שהיא כן עושה זה לשכב על צידה ולשחק (2 צדדים.) היא סימטרית בתנועותיה אוהבת לשחק על הבטן

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• זחילת שש

שירי קאשי
    08/06/2009

הי איה,
    בגיל בתך לרוב כבר זוחלים על שש ומתיישבים. אני מציעה לך לערוך אבחון ולתרגל בהתאם למקור הקושי של בתך.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    כרמית
    06/06/2009

שלום בתי זוחלת על שש, מתישבת והתחילה גם להיעמד על רהיטים מסוימים (יש סלקציה).. משום מה לא נעמדת בכל מקום. אם נראה לה מאמץ מדי היא לא מנסה. אבל כאמור יש לה את היכולת להיעמד ונעמדת במקומות מסוימים כל הזמן. איך לעודד אותה להיעמד גם במקומות אחרים, אני מנסה להניח לה גירויים וזה לא עוזר.

שאלה נוספת - איך לעודד אותה להתהלך סביב השולחן, להזיז את החפצים?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• 10 חודשים

שירי קאשי
    08/06/2009

הי כרמית,
    ניתן לשים משחק מעניין על השולחן (או בכל מקום אחר בו את רוצה שהיא תעמד) וכמובן להזיזו על מנת לגרותה להתקדם אליו. לא ברור לי כיצד עומדת, מה יציבותה, כיצד נשענת על כפות הרגליים וכו'. אם היא בתחילת השלב הרי שהיא תתחזק, תתיצב ואז תתחיל גם לעמוד במקומות אחרים וגם להתקדם.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

כרמית
    08/06/2009

אז ככה קודם כל בינתיים היא התחילה להיעמד בעוד מקומות. מצליחה לדרוך על 2 הכפות רגליים במרחק סביר זה מזו.
    היא מצליחה להחזיקה את עצמה די יפה נראה לי, כמה דקות בערך עד שמאבדת עניין / שאני מגרה אותה עם חפץ. אם היא מתרוממת ורחוקה מהשולחן היא מתקרבת עם הרגליים רגל אחרי רגל קדימה. לעתים היא נעמדת ומניחה רק יד אחת על השולחן ועדיין נשארת יציבה. אבל, היא לא מצליחה לנתק את הרגליים לצדדים, כלומר שאני מניחה לה חפץ בצד כדי שתלמד לזחול מסביב לשולחן / רהיט אחר היא מנסה להרחיק את הידיים כמה שניתן כדי להגיע לחפץ, אבל לא מצליחה להזיז את הרגליים לצד. איך לעזור לה? להראות לה? להזיז לה רגל אחרי רגל לצד?
    מבחינת יציאה ממצד עמידה, לעתים היא יורדת לישיבה מאוד יפה ולעתים נופלת לאחור על הישבן או שנופלת ומקבלת מכה (אם לא הספקתי לתפוס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    09/06/2009

הי כרמית,
    קשה מאוד לערוך אבחון מבלי לראות אותה אבל סביר להניח שיש צורך בחיזוק מערכת שיווי המשקל שלה. בכדי לעשות זאת את צריכה להניע אותה במרחב (נדנדה, להניף באויר, גלגולים, להושיבה על הכתפיים שלך ולהניע לכל הכיוונים וכל דבר שמביא לתנועת הראש במרחב). מעבר לכך כשאת שמה לה משהוא במרחק על השולחן תתחילי ממרחק שהיא מגיעה אליו ובהדרגה תרחיקי. תגיעי למרחק בו היא צריכה מאוד להתאמץ עם הושטת היד ותתני לה חוויה חיובית שהיא מצליחה בטרם תרחיקי למרחק שבו היא חייבת לנתק רגל. החויה החיובית חשובה על מנת לתת לה את ההרגשה שהיא יכולה להגיע ושווה להתאמץ ולא ליצור מצב של תסכול שבו היא תוותר על הנסיון מראש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר..בן 9 חודשים
    ורד
    06/06/2009

בני בן 9 ח' זוחל חודשיים גחון עובר בקלות מכשולים{רגליים,כריות שמיכות}וכשנמצא עליי כלומרעם הגחון שלו על בטני או על רגליי והברכיים על משטח פעילות הוא מתנדנד בנמרצות קדימה ואחרוה האם אפשר לומר שזוהי תחליתה של עמידת 6?ארציין שנמצא לבד מרים בנפרד אם זה את הגחון ואם זה את ברכיו אבל לא בו זמנית....אודה למענה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר..בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

ורד
    06/06/2009

שמתישב באופן עצמאי ויושב יציב יחסית -משחק בישיבה,{הישיבה מתבצעת דרך שכיבה ועליה מהצד}וגם מנסה להתרומם בעזרת רהיטים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

ורד
    07/06/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים

שירי קאשי
    08/06/2009

הי יעל,
    התנועה שבנך עושה היא העברת משקל. העברת המשקל נחוצה לזחילה על שש אך הוא אמור לעשות זאת גם על שש לפני שיתחיל לזחול. ייתכן שהוא מאוד קרוב לכך אך קשה לי לדעת בדיוק דרך התכתבות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים
    מזל
    05/06/2009

שלום,
    בני בן 10 חודשים, הוא הולך ע"י אחיזה ברהיטים, ממלמל כמה מילים וחייכן.וברצוני לשאול כמה שאלות:
    1. בני תופס כבר תפיסת פינצטה, אבל הוא לא מנסה לאכול לבד למרות שהוא יושב בכסא בשולחן האוכל ואני מגישה לו בצלחת את האוכל. בדר"כ הוא הופך או זורק את הצלחת האם נורמלי שהוא לא מנסה לאכול לבד?
    2.האם ניתן כבר לתת לו לשתות מכוס?
    3. אילו משחקים מומלץ לתת לו לקידום ההתפתחות שלו?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למזל

דבי גרוס דולב
    06/06/2009

הי מזל
    1. זה שבנך אינו אוכל לבד והופך את הצלחת לא קשור ליכולות המוטוריות שלו אלא למשהו התנהגותי. יש מקום, כבר בגיל זה, לנסות וללמד ולחנך את התינוק לגבי מה אסור ומה מותר, לכן כשהוא הופך את צלחתו תני לו, בדרכך, להבין שזה לא מקובל עלייך.
    2.אפשר לנסות..
    3. כל המשחקים המוצעים בחנויות לגיל זה מתאימים, עלייך רק לבחור מה מתאים לגישתך, לטעמך ולתפיסת עולמך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לבטן
    אמא חדשה
    05/06/2009

בני בן חצי שנה, אילו תרגילים אני יכולה לעשות איתו כדי לעזור לו ללמוד להתהפך מהבטן לגב (יש לציין שמהגב לבטן הוא התהפך כבר כמה פעמים ואני מתרגלת איתו את זה) תודה ויום טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לבטן

הוספת תגובה

• תגובה לאמא חדשה

דבי גרוס דולב
    06/06/2009

הי אמא חדשה
    לתרגול התהפכות מבטן לגב:
    1. להכניס לו יד אחת מתחת לבית החזה, לאחוז אותה שם, בידך השנייה לקפל ברך של רגל נגדית כשהיא קרובה לרצפה ודרך הרגל להפוך אותו, הלוך ושוב.
    2. לרכון מאחוריו, להחזיק לו את המרפקים ברוחב הכתפיים ולהתחיל לעשות העברות משקל ממרפק למרפק בתנועות הולכות וגדלות עד להיפוך מלא.
    3. להשכיב אותו על הצד, להניח לו את הרגל מקופלת כנגד הרצפה, כשכף רגלו כנגד הרצפה, להחזיק שם ולחכות שידחוף עד להתהפכות.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    מירי
    05/06/2009

שלום רב
    בני בן 5 וחצי חודשים, עדיין לא מתהפך, ונראה לי שזה נובע מכך שהוא שונא לשכב על הבטן, למרות שבשבוע האחרון לא ישן טוב בלילה כי מנסה להתהפך, הוא כבר יודע להגיע לצד ולשכב על הצד שלו עם שתי הידיים לכיוון הנגדי, אך התהפכות מלאה עדיין לא הגיע, ומן הסתם גם הזחילה תהיה מאוחרת.
    אני לא דואגת מאוד על זה, אבל השאלה הראשונה שלי היא האם לתת לו בקצב שלו למרות שאני לא שמה אותו כל יום על הבטן, או שזה פשוט חובה לשים על הבטן כל יום כדי שהוא יתהפך, אני חשבתי לתומי, שתינוקות מתהפכים למרות שהם לא שוכבים על בטנם , האם נכון או יש דרכים לעזור לו? יש לו בעייה בהתהפכות שמתי לב, שהוא ממש מתהפך כמעט אבל היד שם בתוך המקום שאמור להסתובב תקועה לו והוא לא מצליח לשחרר את היד התקועה, שהרי היד השנייה בסדר והולכת לאויר ומשוחררת, איך אני אעזור לו לשחרר את היד התקועה שהיא בעצם מעכבת לו את ההיפוך?

שאלה שנייה: דיברתי עם טיפת חלב שלי שהם ממשרד הבריאות ואמרה לי האחות שיש הנחיות חדשות לגבי הטעימות לתינוקות, ובגיל 5 חודשים לתת טעימות כל יום, 2 כפיות מכל דבר שאני אוכלת, מה זה אומר? אילו הנחיות חדשות יצאו מטיפת חלב לגבי האכלה וטעימות לגיל הזה?
    התחלתי לתת לו כמה כפיות של בננה מרוסקת ואכן הוא מתלהב אבל מתפוח לא ומאגס לא, ורוב הפירות ממש לא, אז מה לעשות? האחות גם שוללת לי גרבר ופרינוק, מה עושים?

אודה מאוד לשתי התשובות.

שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    06/06/2009

הי מירי
    את מציינת מספר קשיים- אי התהפכות, התקעות של היד והכי חשוב קושי בשכיבה על הבטן, לכן יהיה זה לא נכון לתת תרגילים להתהפכות או לשחרור היד כשבעצם חסר הבסיס המאוד חשוב של שכיבה על הבטן, משם מתחיל הכל. תחילה אמליץ לך לתרגל איתו שכיבה על הבטן, ישנם בפורום זה תרגילים ודיונים רבים בנושא זה, תתחילו לתרגל כל יום ואם עדיין לא יהיה שיפור, שווה לקבל אבחון.

חשוב מאוד להקשיב גם לעצמך, המלצות, שינויים והוראות חדשות יהיו כל הזמן, אין זה אומר שאת או התינוק חייבים לעמוד בכל קריטריון והוראה חדשים שיש.
    כדי להכיר את ההמלצות החדשות כנסי לאתר של משרד הבריאות ושם תמצאי הכל.
    דברים שאיננו אוהב לאכול תדחי לנסיונות מאוחרים יותר והמשיכי לנסות פירות וירקות אחרים,
    בנך עדיין צעיר וזאת לו רק ההתחלה, אין צורך להלחץ מזה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    גלית
    04/06/2009

שלום, בתי בת 9 וחצי חודשים כרונולוגית ו-7 וחצי מתוקן. לפני מספר ימים התחילה לזחול קדימה על הגחון (היום כבר ממש עשתה את זה מהר ולמרחקים :-)) ובמקביל התחילה לעלות על 6 ולהתנדנד קדימה ואחורה (אחרי הנדנודים בסוף היא כאילו נופלת קדימה וככה קצת מתקדמת). שאלתי היא לגבי זחילת הגחון- שמתי לב שהיא דוחפת רק עם רגל שמאל. איך אני יכולה לעודד אותה לזחול באופן סימטרי? וגם- נראה לי שהיא ממש בקרוב תתחיל כבר לזחול על 6 אז האם בכלל יש טעם לעבוד על אופן זחילת הגחון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    06/06/2009

הי גלית
    אני לא רואה צורך מיוחד לעבוד על זחילת הגחון אם בקרוב מאוד תתחיל זחילת 6 רבל כן מוצאת מקום לעבוד על הרגל הפאסיבית:
    1. תני הרבה מגע עמוק לרגל זו- עיסויים טפיחות, שפשופים וכו.
    2. בכשיבה על הגב העמידי את כפות הרגליים כנגד הרצפה , החזיקי אותם שם חזק וחכי לדחיפה לאחור.
    3. תני לה לדחוף עם שתי הרגליים משטחים קטנים שונים כגון ספר, קלטת, כפות הידיים שלך וכו.
    4. כש היא מנסה להתקדם בזחילת גחון תני לה "קונטרה" בכף הרגל הפאסיבית.

בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדת נטישה בגיל שנה ו-8 ?
    רבקה
    04/06/2009

ביתי בת שנה + 8 חודשים, לא בגן עדיין, נשארת בבית עם סבתא, משיקולים כלכליים.
    לאחרונה השתנתה לחלוטין ומתינוקת עצמאית הפכה לתלותית, בוכה המון, מייבבת,
    כל בוקר כשאני יוצאת לעבודה בוכה שעה ארוכה למרות שהיא רגילה להישאר עם סבתא ומעולם לפני כן לא היו בעיות ,
    לא מוכנה ללכת לישון בלילה אלא אם כן אני נשארת איתה שעה-שעתיים עד שהיא נרדמת (ישנה בחדר עם אחיה) , היא לא מצליחה להירדם שעה ארוכה ויותר, אם היא מתעוררת ואני לא שם בוכה בהיסטריה.
    ניסינו שבעלי ירדים אותה אבל היא בוכה כ"כ עד שהיא מקיאה, וזה מלחיץ אותי, אז אני נכנעת.
    לא היו שינויים במשפחה , אין אחים חדשים, לא עברנו דירה וכו'
    האם מדובר במשהו התפתחותי או שהדבר מצריך בדיקה ?
    אודה על תגובתכם המהירה
    רבקה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

שירי קאשי
    07/06/2009

הי רבקה,
    יכולה להיות חרדת נטישה גם בגיל זה. אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים למי לפנות לעזרה נוספת כיוון שייתכן שיש פה משהו מעבר וזה כבר לא שייך לתחום התמחותי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגרופים
    מירי
    02/06/2009

שלום,

בני בן שלושה חודשים, רוב הזמן עם אגרופים.

האם זה תקין לגיל זה ?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    אגרופים

הוספת תגובה

• אגרופים

שירי קאשי
    03/06/2009

הי,
    אגרופים בגיל זה זה עדיין תקין. בהדרגה הידיים צריכות להפתח. אפשר להתחיל עם פתיחת כף היד על ידי עיסוי כף היד והאצבעות. זה יעזור להרפיית השרירים וללימוד של פתיחת כף היד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים
    אורית
    02/06/2009

שלום
    יש לי תינוקת בת 10 חודשים מיתהפכת לשניי הצדדים מגיל 7 חודשים ומגיל שמונה חודשים מיסתובבת ציר יושבת מהצד עולה על שש מידיי פעם ומיתנדנדת וזוחלת אחורה לפני חודש הייתי איתה אצל מאבחנת היתפתחות שבדקה אותה ואמרה שהכל תקין אצלה ולימדה אותי תרגילים לעשות לה ,עבר כבר חודש ואני עושה לה את התרגילים אבל היא עדיין לא זוחלת את רואה נניח שהיא יושבת ורוצה להגיע למשהו אז היא עוברת לשש מיתנדנדת קדימה אחורה ובסוף חוזרת לישיבה ושוב מנסה ושוב חוזרת לישיבה גם בשכיבה על הבטן היא עולה לשש ומיתנדנדת
    אני מגרה אותה מעודדת אותה עושה לה תרגילים אבל הילדה פשוט לא זוחלת אני רואה שהיא רוצה לזוז אבל כאילו משהו עוצר אותה , עכשיו היא התחילה לעמוד בלול על ספות כל מקום שהיא יכולה לטפס היא מטפסת .
    מה לעשות ? אני לא רוצה שהיא תדלג על הזחילה וניסיתי גם לקחת אותה לפיזוטרפיה דרך קופת חולים ושם הם עובדים תוך כדיי שהיא צורחת וזה לא ניראה לי אני קרובה פשוט ללהרים ידיים אומרים שיש תינוקות שלא זוחלים פשוט

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    02/06/2009

הי אורית
    אני לא מאמינה שתינוקות מדלגים על זחילה סתם כך ללא סיבה. תמיד יש קושי מסוים שגורם לזה.
    אינני יודעת באיזה אבחון היית ואיזה תרגילים קיבלת אבל זה סוג הקשיים שמצריכים אבחון שבלעדיו אי אפשר לתת תרגילים, יש למצוא את מקור הקושי ואז לתרגל. אני לא היית מרימה ידיים...
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 וחצי חודשים
    רונית צמח
    02/06/2009

שלום,
    התינוקת עדיין לא יושבת, גם כאשר מושיבים היא לא יציבה.
    זוחלת רק גחון ובעיקר לאחור.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

דבי גרוס דולב
    02/06/2009

הי רונית
    תינוק איננו יכול להתישב בעצמו לפני שעלה על 6, רק לאחר עלייה עך 6 לומד התינוק להטות את הטוסיק ולהתישב. הושבת התינוק לפני שיודע לעשות זאת בעצמו איננה בריאה ועלולה אף לגרום לדילוג על שלבים בהתפתחות. העובדה שביתך לא יושבת יציב כשמושיבים אותה היא הוכחה לכך וגם לזה שגופה אינו מוכן לזה מפני שלא למד זאת בעצמו.
    קשה לדעת ללא אבחון מדוע ביתך מתעכבת מעט, כדאי אולי לתת לה עוד מעט זמן ואם לא יהיו נסיונות עלייה וזחילה על 6, לשקול אבחון ספציפי יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה