מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- כמה שאלות ..ניסים28/02/2013
בוקר טוב לכולם ,
כבר חודש ושלושה שבועות משורוול ,מרגיש טוב ,אוכל הכל (בכמויות קטנות כמובן :-) )
משחק כדורגל ,הרגשה כללית מצויינת , כמעט 14 ק"ג ירידה ..
מידי פעם ,או אפילו כמה פעמים ביום אני מרגיש מין סחרור קל כזה .. מישהו אמר לי נפילת סוכר ? דיברתי עם המנתחת היא ביקשה שאעשה בדיקות דם ,קבעתי לשבוע הבא ..
זה תקין ? זה שכיח ?
עוד שאלה קטנה ..
אני משוחח עם עוד משורוול או שניים בעבודה ..והם אומרים לי איך אתה אוכל הכל ?
האם הכל אצלי בסדר ? וגם לגבי הכמות .. אני יכול לשתות כוס מים שלמה בלגימה אחת ? זה תקין מבחינה כמותית ?
אני יכול לאכול גביע קוטג' שלם ללא כל תחושה או כאב , .האם אני מותח את הקיבה ,לא אמורים להרגיש משהו ?
אני לא מרגיש כלום ..
אשמח לקבל קצת עזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
ניסים02/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות .. - תגובה
שולה זק03/03/2013אתה זמן קצר לאחר ניתוח והגוף מתרגל למצבו החדש. יש פה ושם תחושות חולשה, סחרור, כאבים. תופעות לגמרי נורמליות.
רצוי גם להישמע לגוף ולא להעמיס הרבה בהתחלה...אולי לחכות קצת עם כדורגל....ולעשות בפעילות פחות נמרצת.
האם אתה במעקב דיאטנית ונוטל ויטמינים.
כמו כן מזכירה לך להרבות בשתיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההמתנה המתישה בעולםאני25/02/2013
לא מצליחה לצאת מהיאוש, יש לי תור בקפלן לעוד שלושה וחצי חודשים ואין דרך לקצר אותו. אני מדברת איתם ללא סוף, מנסה לבקש להיות בראש רשימת ההמתנה וכל זה לא עוזר.
יש למישהו פתרון? קשר עם מישהו בקפלן שיכול להועיל. אני בתהליך מאוגוסט 2012 ועייפה מההמתנה.
מבינה שכולם רוצים להיות מקודמים אבל אין קץ להרגשה המייאשת של ההמתנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמתנה המתישה בעולם - תגובה
שולה זק25/02/2013אין מה לעששות. התורים בבתי חולים ציבוריים ארוכים. ניתוחי קיצור קיבה הם לא הניתוחים היחידים המבוצעים . אפשר לפנות למרכז רפואי פרטי ולקצר את התור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח לכל החברים!!!אני25/02/2013
שלום חברים יקרים!!!חג פורים הכי שמח שיש!!! :-) הייתי במסיבת פורים והנה מה שרשתי לעצמי לאכול שם כסעודת חג(אני שנה לאחר מעקף): 40 גרם סלמון אפוי בתנור+1 כפית גבינה לבנה 30% (החשבתי כמו שמן)+1 כפית סלט ביצים עם מיונז(גם החשבתי כמו שמן)+1 מלפפון+כוס קפה+סוכרזית+חלב 3% רק לצבע. אני ממש לא אוכל ככה רגיל.כשאין חג אני אוכלת רק קוטז' חצי אחוז או קופסאת סקי חצי אחוז+ ירקות+2 קליליות. אבל מה שאני הכי רוצה לומר,זה ששאר האנשים - כמה שהם אכלו...והם רזים כמו מקל!!! כמובן שאני מבינה שזו סעודת פורים ושבפורים אוכלים ושותים הרבה...אבל עדיין אם אני הייתי מרשה לעצמי לאכול 200 גרם סלמון אפוי+כף סלט טונה+כף גבינה לבנה 30%+ כף סלט ביצים+שטרודל+אזני המן+ קפה...הייתי קודם כל מקיאה הכל ושנית הייתי עולה איזה קילו על בטוח - אפילו מארוחה אחת שכזאת!!!איך אפשר לאכול הרבה ולהישאר רזה ובריא!??? כולם חושבים שהרזים לא אוכלים כלום ושהשמנים טורפים אוכל..זה לא תמיד ולא בהכרח ככה...אוף.. אצלי השמנה זה ממש אבל ממש גנטי!!! כן , לפני הניתוח הייתה לי סכרת ואכלתי הרבה אבל יש גם רזים ובריאים שאוכלים המבורגרים במקדונלדס וציפס... אצלי אמי שמנה מאוד, סבתא וסבא זכרונם לברכה היו שמנים מאוד, דודה שלי קרוב ל200 קילו וגם אח שלה..אני רק מודה להשם שעברתי מעקף קיבה ושאני יורדת לאט לאט ...הייתה לח עצירה של חצי שנה וגם משבר ..ועכשיו אני שוב בדיאטה+עושה הליכות והתעמלות בבית ואני מורידה משקל לאט לאט... :-)))))) אם יש לי גנים של אנשים שמנים,אז אני חייבת להחזיק את עצמי בידיים,לאכול מעט ומאוזן, ולעשות כמה שיותר ספורט!!!! עם ה141 קילו שיש לי(170 לפני ניתוח), אני עושה שעתיים הליכות בפארק כל יום+ 20 דקות התעמלות בבית על הבוקר...תתמכו בי חברים,בבקשה...אני מרגישה קצת אומללה שאני עדיין כזאת שמנה!!!כל כך בא לי להיות רזה ויפה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתעודדי
לילוש02/03/2013אני מה זה מבינה אותך. תמיד מאשימים אותנו, השמנים, שאוכלים יותר מדי. אולי זה נכון, אבל גם לרזים קורה שהם מגזימים - כנראה אחר כך מפצים באי אכילה. לא יודעת. מה שאני מבינה מכל הספור זה שצריך להתמקד במטרה, שהיא להיות בריאה וזה יאפשר הרבה שימחה. אז תתעודדי, את לא לבד - כולנו באותה מלחמה - תחזיקי מעמד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונת "רק" שמנה - השבוע שמעתי
ליאת02/03/2013משפט נחמד -
"על שומן אפשר להשתלט על טיפשות לא!!!!"
אז אני שמחה שבחרו בשבילי שם למעלה "שמנה" האופציה השניה גרועה יותר, כך גם לגבי כיעור.....
תהני ממה שיש לך ואל תסתכלי על אחרים...
לי יש שני הורים רזים ושתי אחיות (כמוני עם שלושה ילדים) מידה 36-38 ועובדתית קיבלתי את הירושה ה"נהדרת" הזו מסבתא....אבל אני לא מקנאה באף אחד /ת כי כל אחד מתמודד עם שלו...
כל בוקר אני מודה לאל על מה שיש לי וגם על מה שאין לי (את הסיומת למדתי מחולת סרטן...לא עלינו).
שיהיה לכולם יום נפלא ותהיו מאושרים המשקל הוא רק חלק אחד ממה שיש לאדם...
ןד"א - אחותי אוכלת יותר ממני (אפילו אמא שלי מודה - אצלה חילוף החומרים משודרג ולעולם לא תתפסי אותה מנשנשת...).
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אני05/03/2013גם לי יש חברה טובה שאני מאוד אוהבת והיא לצערי חולת סרטן גם כן. אני מודה להשם על כל דבר קטן שיש לי. "מיהו העשיר השמח בחלקו!" ...קצת התלוננתי כיוון שבאמת לא נעים לראות איך הרזים טורפים אוכל(ברור שלא כולם..),ואנחנו השמנות שומרות על דיאטה(מדברת בשם הבנות שעברו ניתוח או שלא אבל שומרות - שומרי משקל,דיאטות למיניהן,קיצורי קיבה...) אני בתור משהי שלמדה רפואה יודעת שהכל תלוי בשלושה גורמים,מטבוליזם,כמות המזון וסוג המזון וספורט.וכן יש מישהו שיאכל הרבה וישאר רזה,כיוון שיש לו מטבולזים טוב.וכן יש מישהו שיאכל מעט ויעשה ספורט ויישאר מלא או אפילו שמן...יש גנים...וגנטיקה אחראית כמעט לכל דבר שקורא לגוף שלנו.חיים עם משקל - זו מלחמה! מלחמה על כל קילו וקילו... חייבים לשמור על בריאות! אמרו הרמבם, שבריאות זה -בולם רוגז,ימעיט אוכל ויגביר תנועתו! שנהיה כולנו בריאים - אמן! הפילוסוף גיוטה אמר "היופי היחיד הוא הבריאות!" ..יום ענים לך,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לילוש!
אני05/03/2013תודה לך לילוש מתוקה,חזקת אותי!!! :-)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להקדים בדיקות לפגישה הראשונהצפונית שמנה24/02/2013
היי,
יש לי הפניה מרופא משפחה לניתוח שרוול דרך הכללית. ה BMI של 45.
ידוע לי שפרוצדורות הבדיקות נפרסות ל3-4 חודשים, ואז התור לרופא לקביעת תאריך לניתוח.
עכשיו לשאלות:
1. האם אני יכולה לדעת מראש אלו בדיקות אני אמורה לעשות?
2. האם אני יכולה כבר להיבדק לפני פגישת הרופא, ואז להיות מוכנה עם התוצאות?
כידוע לי אחרי הבדיקות אני עלולה לחכות חצי שנה עד התאריך, ויש בדיקות שלא תקפות וצריך לחזור עליהם.
אודה לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקדים בדיקות לפגישה הראשונה - תגובה
שולה זק24/02/2013הבדיקות לוקחות בדרך כלל חודש עד חודש וחצי עם ההמתנה לצילום וק"ת (ושט-קיבה-תריסריון).
תרבעי תור למנתח והוא יתן לך את סדרת הבדיקות. יש בדיקות שגרתיות ויש בדיקות נוספות שלעיתים המנתח מבקש על פי ההסטוריה הרפואית של המנותחץ
חברת איזה קופה את ואיזה סוג ביטוח יש לך?
לגבי הצלילה תצטרכי לשאול את המנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
צפונית שמנה25/02/2013אני חברת קופ"ח כללית, יש לי ביטוח בריאות מגדל (כרגע אני בודקת כמה הם מכסים),
וגם עשיתי לפני חודש ביטוח פלטיניום (שיהיה...:) ), במידה ומגדל יכסו לי סכום ניכר, אשקול
לעשות את הניתוח באסותא עין המפרץ או ת"א.
שאלה : מה ההבדל בין בי"ח ציבורי לפרטי מלבד תנאי האישפוז? האם הציוד הרפואי יותר מתקדם?
ראיתי ביו טיוב ניתוח שרוול בארצות הברית, שם הם משתמשים במספרי חיתוך שבו זמנית
מהדקת את הסיכות. לא ראיתי שיש מכשיר כזה בניתוחים בארץ...זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדלים - תגובה
שולה זק25/02/2013בבית חולים ציבורי ופרטי מנתחים אותם מנתחים.
ההבדל העיקרי המשמעותי - זמן ההמתנה.
תבררי עם ביטוח הפרט ל מגדל האם יש לך כיסוי ניתוחי ואין לך החרגות. כמו למשל שעשית את הביטוחהיית בהשמנה חולנת ולא ציינת זאת.
במידה ואת מכוסה מבחינתם את יכולה לעשות ניתוח בכל מרכז שהם עובדים איתו ולקבלל מהם רשימת רופאים לפני שאת מתחילה את התהליך.
זה שעשית פלטינום זה מעוה - וישרת אותך היטב בעתיד.
כמדומני שלניתוח עליך לחכות 6 חודשים לקבל זכאות. תבדקי.
השתתפות עצמית עם פלטינום נע בין 3-5 אלף שקלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח עד שמתנתחים?אורטלי24/02/2013
נגיד אני עברתי ועדה כמה זמן לוקח עד שמקבלים תאריך לניתוח שרוול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה - תגובה
שולה זק24/02/2013בבית חולים ציבורי חודשים
בבית חולים פרטי חודש בערך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה חד משמעיתמורי23/02/2013
אמרו לי שאחרי ניתוח שרוול אסורים הדברים הבאים: מסטיק, שתיה באמצעות קש ושתיה מבקבוק "טיק טק".
אני 3 חודשים אחרי ועד כה נמנעתי מזה. החלפתי את המסטיקים בסוכריות ללא סוכר, נמנעת משתיה באמצעות הדברים שציינתי.
האם יש אמת בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד משמעי - תגובה
שולה זק23/02/2013התשובה שלילית
מותר מסטיק
מותר לשתות עם קש.
דברים שרצוי לדעת ולא רק למנותחי קיבה:
שתיה עם קש גורמת להרבה הכנסת אויר בעת שתיה, עדיף ללגום מבקבוק או מכוס
לעיסת מסטיק מעורר את מיצי הקיבה.
לגבי ה"טיק טק" האם הכוונה לסוכריות הקטנות או?
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחד משמעי - תגובה - תגובה
הילה כהן23/02/2013באמת אחרי הניתוח בשבוע - שבועיים ראשונים לא מומלץ לשתות מבקבוק או קש כי אין שליטה על הכמות ועל כניסת האויר עם השתיה. אח"כ אפשר ואפילו נח להחזיק בקבוק טיקטק כדי לשתות מספיק ובקצב איטי
בשלב זה אפשר ללעוס מסטיק . הוא בעייתי יותר בהתחלה כי לעיסת מסטיק מעלה חומציות בקיבה ונתקלתי (לתדהמתי )במספר מנותחים שבלעו את המסטיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותעדינה22/02/2013
האם מישהו יכול לענות לי אחרי כמה זמן מהניתוח אפשא לאכול ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות - תגובה
הילה כהן23/02/2013איזה ניתוח?
בעיקרון שבועיים אחרי שרוול ומעקף - אפשר לאכול ירקות מקולפים מבושלים (גזר , קישוא, חציל (החלק בלי הגרעינים) גמבה קלויה מקולפת , תפ"א, דלעת ,דלורית וסלק )
4-5 שבועות מהניתוח ניתן להוסיף בהדרגה ירקות טריים מקולפים אח"כ עם קליפה ובסוף את כל הירקות הסיביים כמו עלים , פרי הדר (אחד ביום) ברוקולי וכרובית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הילה
עדינה23/02/2013אני 3 שבועות אחרי ניתוח שרוול אני אוכל ירקות מבושלים מעט מאד בתוך מר,
אמתין אחרי השבוע החמישי אנסה עגבניה וכו', כמו שהבנתי אני יכולה לבשל סלק ולאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולפסוןשי21/02/2013
שלום חברים רציתי לדעת אם יש פה מישהו שנותח בביה"ח וולפסון אפשר לקבל חוות דעת על איכות הניקיון החדרים היחס הכל כמה שאפשר לדעת יותר הומלץ לי עי רופא המשפחה שלי ורציתי לקרוא עוד תגובות תודה מראש לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולפסון - תגובה
שולה זק22/02/2013הצוות בבית חולים וולפסון מעולהומיומן ובמיוחד שיש מרפאה רב תחומית למעקב אחרי הניתוח.
הניקיון וכל השאר ....תשאל במשרד הבריאות.
מאמינה שבית החולים עומד בסטנדרטים הנדרשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותשלמה מסאסא21/02/2013
לחברי היקרים שלום,
מאז ניתוח מעקף קיבה. עברו שנתיים. שוקל נכון להיום 65ו ק"ג. בחודשיים אחרונים מרגיש שלא מצליח לאכול מספיק כל שלוש שעות.פשוט האוכל לא עוובר. נפגשתי עם המנתחת שלי.והמסקנה שהיא היגיע אליה שהאוכל לא מענין אותי, איבדתי כל עניין באוכל.
אני נמצא בקו אדום תחתון לכיוון האנורקסיה וזקוק לפסיכולות עם התמחות בהפרעות אכילה. קיימות נפילות סוכר רגייות. הדיאטנית עוזרת בתפריתים, נצמדתי מחדש לבקבוק כדי שקיבה לא תיצתמק ואיכשהוא לעצור את הירידה.
האם מישהו מהותיקים עבר מצב דומה ואיך התמודד איתו. שולה, הרופאים והילה אם יש ניסיון או עצות מה לעשות?
מודאג שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלמה - תגובה
שולה זק21/02/2013שמחה לשמוע ממך, למרות הבעה שהתעוררה, אני משוכנעת שתמצא את הדרך נכונה להתגבר ולחזור לאכול כמויות מתאימות.
הייתי ממליצה להתיעץ עם הדיאטנית שתמליץ לך על תפריט עתיר ועשיר יותר עם מרכיבים שאתה אוהב....לפחות לתקופה קצרה , כך שתחזור לסדר יום קבוע ולטכול כל כמה שעות.אתה יכו ל גם להקש הפניה למרפאה להםרעות אכילה ולראות מה הטיפול המומלץ.
בינתיים חג שמחח וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדהים כבר עברו חודשיים!!!!האילתית21/02/2013
לכל חברי הפורום המקסימים שלום!רציתי לעדכן קצת ולעודד חדשים ומתלבטים...
לפני חודשיים עברתי ניתוח שרוול , אני בת 18 ולפני הניתוח שקלתי 136 היום 116 ...20 קילו בכמעט חודשיים!!!
ומצאתי עבודה,משלא הצלחתי למצוא לפניי...
אני מרגישה טוב מקבלת כבר מחמאות , אומנם המשקל לא זז כבר שבועיים אבל זה כי אני לא עושה ספורט ,אל דאגה כבר כמה ימים אני מחפשת מכון כושר!
אני אוכלת כבר הכל, אבל מעט,ואפילו פינקתי את עצמי בכמה שלוקים מקולה לפני כמה ימים ... ורק לחשוב על זה שפתית מסכן משביע אותי לכמה שעות, מרגיש כמו חולם...
בקיצור חברים אל תפחדו להציל את עצמכם ... אני זוכרת לפני הניתוח כול כך פחדתי ויום אחריו היה קשה קצת וזהו , שבוע אחרי הניתוח הרגשתי מעולה!
במבט לאחור הדבר שאני הכי מצטערת עליו זה שלא אישרו לי את ניתוח לפני שנתיים בגלל הגיל...
אני מאוד מקווה בעוד כבר כמה חודשים לעלות תמונות של לפני ואחרי =]
שבוע טוב לכולם!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אסתי21/02/2013היי ילדה איזה כייף לשמוע ממך בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עליך והתענינתי מה בנוגע אליך כל הכבוד ירדת נהדר עכשיו שהכל מאחוריךואת יורדת יפה אז שיהיה בהצלחה בהמשך תעדכני מידי פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד !!!
אני23/02/2013בהצלחה לך בהמשך דרכך!!!הישמעי לכל הוראות הדיאטנית! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
עדי25/02/2013גם אני לפני שרוול אך מלא בחששות ופחדים. אשמח מאד לשמוע מה הקטעים הקשים והכואבים וכן מתי אפשר לחזור לשגרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפורמציה - תגובה
שולה זק25/02/2013תיכנס לשאלות נפ]וצות, מאגר מידע בלתי נדלה. תמצא שם את כל השאלות והתשובות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי ....
ניסים28/02/2013קודם כל שיהיה בהצלחה !
אין מה לחשוש ,החשש הגדול יותר הוא "מה יקרה לי אם אשאר בעודף משקל ," ?
הכל יהיה בסדר ,תקפידעל הכללים והחוקים ותזכה באיכות חיים
אני נותחתי בחמישי בבוקר ,כמה דקירות של זריקות .. קצת סחרחורות ואי נעימות
אחרי הכל חיים על אינפוזיה יומיים שלושה ..ראשון בבוקר שוחררתי ..
הייתי בחופש מהעבודה כשבוע וחצי ,וזהו .. חזרתי לשיגרה מאז אני שמח ומאושר :-)
אבל !!! כל גוף מגיב אחרת ,יכול להיות יותר קל או יותר קשה ..
..
זה עדיין ניתוח .. אבל תדמיין מאזניים ותעמיד לעצמך פשוט סיכון מול רווח ,
מה יהיה איתך אם תמשיך לחיות בעודף משקל ? הסיכון הוא פי 100% גדול יותר !
חיים לא שמחים,מלא מחלות ,פרקים,גב ..ועוד ..
ביטחון עצמי ? זוגיות תקינה ?
אני אישית אם הייתי חוזר בזמן אם היידע שלי היום ומה שחוויתי בניתוח ,הייתי עושה את הניתוח לפני 5 שנים !
תגיע לניתוח בפחות חששות ויותר גאווה שקיבלת החלטה אמיצה שהולכת לשנות את חייך ! והכל יהיה בסדר :-)
מקווה שעודדתי אותך קצת
יום טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים סכרת לאחר הניתוחהדס20/02/2013
שלום,
אני כשנה וחצי לאחר ניתוח שרוול.
הורדתי 34 קילו ועדיין בעלת עודף משקל קל. לפני הניתוח לא סבלתי מתחלואה נלווית (כולסטרול/סכרת/יתר לחץ דם), אלא פשוט מעודף משקל גדול.
הבוקר הייתי אצל רופאת המשפחה שלי (לאחר ביצוע בדיקות דם) והיא אמרה שיש לי התחלה/פוטנציאל של סכרת.
בבדיקה הספציפית של הסוכר הוא היה תקין, היא ראתה את זה במדד שקשור להמוגלובין, אמרה שהסוכר נדבק לכדוריות האדומות.
זה תפס אותי בהפתעה גדולה היות ואפילו לפני הניתוח לא היה לי!!! ולפני הניתוח אכלתי הרבה יותר פחמימות וסוכר..
מהפן הגנטי לא ניתן לדעת היות ומהצד של אבא שלי כולם נפטרו ומצד אמי אין לאיש..
הרופאה אמרה שזה כנראה בגלל הניתוח, ידוע שיש לו איזו קורלציה עם הסכרת, ולכן אולי הרגישות לזה עלתה בעקבות הניתוח. היא הרגיעה אותי שזה לא אומר שיש לי כרגע סכרת אלא שאני בסיכון ושאני צריכה לשמור ולהפחית בזה.
האם זה משהו שעלה מהמחקרים שנעשו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים סכרת לאחר הניתוח - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה06/03/2013יש קשר בין ניתוחים בריאטריים לסוכרת. הקשר הוא במובן החיובי - ידוע בעבודות מחקר שיש שיפור ואף העלמת הסוכרת ב 80% לאחר ניתוח בריאטרי. לא ידוע לי קשר הפוך. ברור שעדיין סוכרת יכולה להתפתח גם במנותחים וזה לא קשור לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים אחרי ניתוחשירה ניב18/02/2013
כמועמדת לניתוח בריאטרי אני קוראת הרבה באתר.
ואני רוצה לשאול:
1. האם צריך להפסיק לקחת כדורי מיקרופירין לפני הניתוח?
2. אני נוהגת לקחת מספר מספר כדורים במשך היום, נגד יתר לחץ דם, סכרת,
כולסטרול, וכדומה. הבנתי שאחרי הניתוח בקושי ניתן לבלוע מספר כפיות מים.
כיצד אוכל בתקופה זו להמשיך לבלוע את הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכדורים
אורית18/02/2013מיקרופירין יש להפסיק לפני הניתוח - בעת הפגישה עם המנתח ו/או המרדים הוא יגיד לך בדיוק מתי (בד"כ שבוע לפני הניתוח).
לגבי לקיחת טיפול לאחר הניתוח - אם הכדור קטן אין כל בעייה לקחת גם ביום הראשון אירי הניתוח (אני חזרתי לקחת את אחד הכדורים כחמש שעות לאחר הניתוח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים אחרי ניתוח - תגובה
שולה זק18/02/2013שלום שירה
את כדורי האספירין עליך להפסיק לקחת 10 ימים לפני הניתוח.
אל דאגה...אחר הניתוח תוכלי לקחת את הכדורים ההכרחיים ללחץ דם, גולסטרול וסוכרת, בתקווה שבמהרה ירד המינון או שלא תצטרכי אותם בכלל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה ניב19/02/2013תודה על התשובה.
תודה על ההרגעה.
תודה על התקווה לעתיד.
הלוואי ויתגשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משיגים את פרופ מחאג'נהירדנה -כרמיאל18/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משיגים את פרופ מחאג'נה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה18/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב לעשות ניתוח קיצור קיבה שרוולפואד17/02/2013
שלום לכם
אני שוקל היום 142 קילו והגובהה שלי 1.80 אני סובל ממחלת CRPS בכף רגל ימין ולא דורך על הרגל בכלל מחלה כרונית החיים שלי קשים ובכלל עם העודף משקל ואני בקושי הולך עם הקביים על רגל 1 אני נוטל תרופות חזקות לשיכוח כאב
אני מאוד רוצה לעשות את הניתוח הזה אבל מה יקרה אחר כך האם אני יכול להמשיך לקחת את הכדורים החזקים לשיכוח כאב או שיש דרך אחרת
מאוד אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתיעץ עם רופא - תגובה
שולה זק17/02/2013שלום סאמר,
אני ממליצה לקבוע תור לרופא מנתח ולהגיע אליו עם מכתב מרופא המשפחה הכולל את כל ההסטוריה הרפואית שלך ועל פי נתונים אלה להתיעץ איתו ולקבל חוות דעת לגבי ניתוח ואיזה ניתוח מתאים לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק לסאמר
אני18/02/2013שלום סאמר יקר!קודם כל ברוכה הבאה לפורום בראשה של שולה זק המקסימה שלנו - כאן תמצא פינה חמה של עידוד ותמיכה!!! תשמע,כולנו עברנו את אותו הדבר,כולנו שמנים או שהיינו שמנים. אני עברתי מעקף לפני שנה וירדתי עד כה 30 קילו. עד לפני הניתוחמ שקלתי 170ק"ג ולא יכולתי כמעט ללכת.הלכתי 3 דקות לייד האוטו וכבר הרגשתי שנשבר לי הגב. כיום אני 142 קילו.אחרי הניתוח התחלתי ללכת - כולם אחרי הניתוח מתחילים ללכת כי בשבועיים הראשונים מורידים המון,אני הורדתי 10 קילו בשבוע הראשון. גם אתה תתחיל ללכת הרבה יותר טוב אחרי הניתוח!!!אני מבינה שהחיים שלך נורא קשים עכשיו, אני מבינה אותך טוב מאוד,כיוון שעם ה170 שהיה לי היה לי דום נשימתי בלילה,דופק של 150 שניות בדקה בשכיבה,לחץ דם גבוה סכרת קשה. אחרי הניתוח מציל החיים הזה הכל עבר!!!! ברוך השם!!!תתעודד!!!מתי אתה הולך לניתוח? אל תתלבט !!!אומרים שאפשר לרדת גם בלי,דיאטנית אמרה לי אבל זה יקח שנים ואתה תמשיך לסבול!!! לך לניתוח הזה - למה אתה מחכה??? תתייעץ עם הכרורג מה מתאים לך יותר שרוול או מעקף?אם יש סכרת מעקף יותר מתאים. ממש שבוע אחרי הניתוח הסוכר שלי ירד מ500 ל94!!! היית מאמין? אני לא האמנתי לשיפור עצום שכזה - אבל זה מה שזה עושה - הניתוח הזה מחזיר אנשים לחיים!!! אני מבינה את הסבל שאתה חי איתו,גם אני סבלתי נורא. אחרי הניתוח "קום ולך" כמו שאומרים ברפואה - התחלתי עם 10 דקות הליכה אחר כך ישבתי 3 דקות על ספסל ואז שוב קמתי ל10 דקות.כיום אני הולכת שעתיים בפארק - מטיילת בכיף עם הכלב שלי. עדיין אני מתנשפת ונעצרת - אבל אין מה להשוות למה שהיה אז!!!אני חזרתי לדיאטה (חצי שנה לא עשיתי אותה כי חזר כושר האכילה) עכשיו אני אוכלת על פי הוראות הדיאטנית הבראטרית. ינחו אותך אחרי הניתוח צעד צעד...אני ממש מקווה לרזות עוד ואני בעזרת תמיכתה של שולה זק היקרה מאמינה שאוריד עוד ועוד!!! תהיה חזק,תעבור את הניתוח ואתה תוריד מלא מלא משקל, חייך ישתנו אך ורק לטובה!!!! יהיו לך הרגלי אכילה חדשים ובכלל תוולד מחדש!!! המון בהצלחה!!!!!!! חיבוק חזק,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי:)17/02/2013
אני בת 18, ורוצה לבצע ניתוח של קיצור קיבה.
קיבלתי כבר הפנייה מרופאת משפחה ודיאטנית וגם מכירוג (שלא הכי תומך אבל עדיין).
אפילו התחלתי לעבור את הבדיקות וקבעתי תאריך לוועדה.
אבל בדיעבד, הBMI שלי הוא בערך 37. ולא, אין לי מחלות מסויימת עקב ההשמנה (חוץ מכאבי גב וברכיים לא לעיתים קרובות מדי).
זה נכון שרוב הסיכויים שלא יאשרו לי את הניתוח?
ולאלה שכן עברו את זה, את הוועדה מאשרים/לא מאשרים על המקום? או שזה לוקח זמן?
כמה זמן לקח מרגע הועדה ועד שביצעתם ניתוח?
אוף. לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים- תגובה
שולה זק17/02/2013אין סיכוי שיאשרו לך ניתוח עם BMI 37 בגילך הצעיר.
ניתוח זה לא הוקוס פוקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. בשביל לרזות צריך לעבוד!!!! להיות במעקב דיאטנית, לאכול תפריט דיאטטי, לשלב פעילות גופנית ואף להירשם לקבוצת תמיכה. לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים.אני משוכנעת שאם תקבלי החלטה "תוצאות ולא תירוצים" - תלכי לדיאטנית, ספורט וקבוצת תמיכה - את תצליחי במשימה ותהיי גאה בעצמך.
מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)