פורום טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• המשקל לא זז...
    מורי
    20/03/2013

היי לכולם.
    אני 4 חודשים ושבוע אחרי ניתוח שרוול. ירדתי עד כה 28 קילו. משקל התחלתי 110.
    בשלושה שבועות האחרונים תקועה על אותו משקל. האם יש סיבה לדאגה? יש לי תור לדיאטנית אחרי פסח... האמת שקצת ירדה אצלי תדירות הספורט היות והלו"ז שלי לא מאפשר מעבר לפעמיים בשבוע.
    התפריט שלי מאוזן. לא אוכלת דברים משמינים, משתדלת מאוד להגיע למספר הארוחות הקטנות הנדרש. משתדלת לשתות הרבה מים.
    הכל בסדר איתי? למה זה קורה? אשמח לשמוע ממנותחים על תופעות דומות.

תודה :)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשקל לא זז...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוכרת- תגובה

שולה זק
    20/03/2013

שלום מורי,
    סחטיין על ירידה היפה (ממוצע של 7 קילו בחודש).
    התופעה של עצירה בירידה מוכרת. הגוף מאזן ומווסת את מגנוניו וכן מעצב עצמו. גם אם אין תזוזה במחוגי המשקל בטוחני שבהיקפים יש שינוים.
    המשיכי לאכול לפי תפריט של הדיאטנית, להרבות בשתיה והקילוגרמים ינשרו יפה.
    המשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ממוצע לירידה בחודש?

לילוש
    20/03/2013

אני היום "חוגגת" 4 שבועות מהניתוח וההרגשה נפלאה - ההחלמה היתה טובה וכאמור, אין את המעגל ההרסני של אכילת יתר ורגשי אשמה. אני בירידה של 9-10 ק"ג ורציתי לדעת אם יש צפי או ממוצע חודשי, כמובן תלוי בכל גוף ומשתנים של גיל ומאפיינים אישיים. מה הן הציפיות הראליות מהירידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ממוצע לירידה בחודש? - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

אין ממוצע אחיד. מאחר וכל גוף מגיב אחרת.
    בדרך כלל יורדים במהלך השנתיים הראשונות כ 80 אחוז מהמשקל העודף, בהנחה שאוכלים נכון ולא שטויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מורי יקרה!

אני
    22/03/2013

שלום לך מורי יקרה!קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי.והירידה שלך יפה מאוד הייתי מציינת! :-)כן,זו תופעה מוכרת.כולם ככה.יש והיו לך עוד עצירויות במשקל.חשוב להתמיד בדיאטה+ספורט ולהיות במעקב צמוד של דיאטנית.להישקל כל שבוע.התוצאות ידברו בשם עצמם!את תראי את זה.רק להתמיד להתמיד ולהתמיד! ואת תמשיכי לרדת,על בטוח!!! הורדת 28 קילו - תהיא גאה בעצמך! :-) לי הייתה עצירה חצי שנה ואפילו עליה של 2 קילו,כיוון שחזר כושר האכילה והתחלתי לאכול לחם. מאז פברואר אני לא נוגעת בלחם ופחמימות אחרות.מה שכן.אוכלת 6 קליליות או פתית ליום.השאר חלבונים וירקות. והמשקל,ברוך השם,יורד. גם לך זה יקרה,בעזרת השם.עכשיו לגבי זמן.תראי,את נולדת מחדש.עכשיו את חייבת להשקיע זמן קודם כל בעצמך!זה החיים שלך ורק את לוקחת עליהם אחריות! את הפרוייקט של עצמך.אני מאוד רציתי להמשיך לימודים אקדמיים אבל עצרתי בזמן. אמרתי לעצמי,לא! עכשיו העבודה שלי זה הספורט+דיאטה. וזו עבודה הכי קשה שיש עלי האדמות! אנחנו נלחמים עם מחלה - הנקראת השמנה חולנית! אני במקביל גם עובדת,כיון שעשיה,עבודה,מחוייבות,חברה - הם הכרחיים לתהליך הירידה במשקל. כשיש חברה,את גם מחוייבת כלפיה,אז זה מצוין שאת לא כל הזמן בבית.הייתי בבית שנה לפני הניתוח עם מכשיר חמצן ושנה לאחריו כיוון שלא הייתה לי עבודה.ברוך השם - מצאתי אותה! :-) תתחילי לצאת להליכות+עם הזמן אארוביקה+הרמת משקולות+עבודה עם גומיה. עם הזמן הכל יבוא אלייך.אל תדאגי.המון מוטיבציה - ויש לך אותה! את עשית את הצעד הגדול ביותר בחיים שרק יכול להיות - היה לך את האומץ לעשות ניתוח קיבה.היית מודעת לכך שכבר לא תוכלי לאכול כמו פעם. ועשית! סימן שיש בך הרבה יכולות וכוחות פנימיים! :-)את יכולה הרבה יותר ממה שאת חושבת.זה משפט שמישהי אמרה לי בהדסה הר הצופים ואני לא אשכח אותו בחיים.זה מאוד עזר לי,לכן אני אומרת את זה גם לך! תאכלי לאט - אחרת תחזרי לאכול הרבה!לאט לאט..ולשתות כוס תה+סוכרלוז+חלב 1% . או תה+לימון. או קפה. הכל לפני הארוחה+לאחר 15 דקות לאכול.ככה תשבעי פסיכולוגית ופיזית עוד לפני שתגעי באוכל.המון בהצלחה! מחזקת,תומכת,מעודדת ואוהבת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני - תגובה

שולה זק
    23/03/2013

העברתי את תשובתך המפורטת והלבבית לשאלות נפוצות להמשך עידוד החדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!אני שמחה!לכבוד הוא לי!

אני
    23/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסימה.. תודה רבה!!

מורי
    26/03/2013

איזו תשובה מפורטת, כמה אופטימיות וכמה מילים טובות...
    תודה רבה לך, בהחלט עודדת אותי.
    ומאז כתיבת ההודעה אני שמחה לבשר שאני שוקלת כבר 80 עגול.. שזה אומר - ירידה של 30 ק"ג מאז תחילת התהליך :)
    איזה כיף. כמה אושר.
    האמת ששמתי לב למשהו שחוזר על עצמו - שוב, אשמח לשמוע משולה וממנותחות אחרות... שמתי לב שלפני המחזור החודשי ובמהלכו ישנה עצירה מוחלטת במשקל, לעיתים אפילו כמה גרמים יותר מתווספים...
    מוכר לכן?
    חג שמח, מועדים לשמחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוכרת- תגובה

שולה זק
    27/03/2013

מברוק על ה"עגול".
    אין קשר בין הניתוח למחזור. זו תופעה ידועה ומוכרת שלפני המחזור ובמהלכו ההורמונים "משתוללים".
    לפני המחזור ובמהלכו יש לעיתים אגירת נוזלים ולא יורדים במשקל ואף לעיתים יש עליה קלה.
    דבר העובר ומסתדר אחרי המחזור. אל דאגה, אם תקפידי על כלכלה נכונה, אחרי המחזור התוצאות לא יאחרו להגיע.
    המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למאמר למה דיאטה לא עובדת
    לילוש
    19/03/2013

שולה, קארתי את המאמר - מאוד מדכא, זאת שורה התחתונה. הבנתי שמסיבות שונות, המשקל של האדם הוא די קבוע ודיאטות יותר מזיקות מאשר עוזרות. איך זה משתלב עם ניתוחי השרוול? בסופו של דבר, גם מנותחים למעשה נכנסים למשטר של דיאטה וחייבים לאמץ סיגנון מאופק בחיים.

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למאמר למה דיאטה לא עובדת - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/03/2013

בניתוחים בריאטריים כולל שרוול בנוסף להקטנת קיבולת הקיבה לאוכל, יש שנויים הורמונליים אשר משפיעים מרכזית(על איזורים במוח) וגורמים לשנוי באורח החיים שמביא לירידה במשקל ולשמירה לטווח הארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר למצוא חומר קריאה

לילוש
    20/03/2013

תודה, פרופ. על התשובה המעודדת. אני מנסה להבין יותר על איך הגוף פועל כדי שהפעם - אחרי ניתוח שרוול - אני אצליח גם לרדת והכי חשבוב, גם לשמור על הירידה במשקל. האם אתה יכול להפנות אותי לספרות בנושא? אם יש ספרות מקצועית באנגלית, מאוד אשמח. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר למצוא חומר קריאה - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

אם תחפשי תחת
    Sleeve Gastrectomy .

אני מאמינה שתמצאי חומר שיעזור לך להבין את התהליך. תיכנסי לתת סעיפים שם תמצאי גם נתונים על תהליך השינוי במערכות הגוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת הליך הניתוח עזרההה
    שמנמן
    19/03/2013

לכולם שלום.
    ביום חמישי הקרוב יש לי תור ראשון אצל רופא מנתח לקראת בע"ה אישור ניתוח.
    אני מפחד שמא לא יאשרו לי ניתוח ו\או שהתהליך ייקח הרבה זמן.
    הBMI שלי הוא 42 ויש לי לחץ דם גבוה ואני רק בן 30!!!!
    המנתח העתידי הוא פרטי... כמה זמן בערך עד שייקבע לי תור?
    והאם הפרוצדורה ארוכה?
    למען האמת אני קצת בלחץ מכל תהליך ההחלמה לא בגלל הכאבים אני מפחד שיהיו לי סיבוכים. בקיצור עזרההה והרגעה זה מאוד יעזור לי...

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת הליך הניתוח עזרההה

הוספת תגובה

• לקראת הליך הניתוח עזרההה - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/03/2013

עם הניתונים שהזכרת, אתה מתאים לניתוח ולא תהיה בעיה לאשר את הניתוח.
    לגבי הפחדים זה דבר טבעי לפני כל ניתוח. בסופו של עניין כל העבודות בספרות המדעית הראו שהתועלת לטווח הארוך וההישרדות לאחר ניתוחים אלו עולים על הסיבוכים.
    שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועים אחרי

משה
    19/03/2013

שלום לך, אני כבר מעל שנתיים קורא את הפורום הזה,
    אני חייב להגיד לך שגם אני מאוד פ ח ד תי ממה שיקרה אחרי
    אני כמעט שבועים אחרי ניתוח שרבול קיבה
    ואני מרגיש מעולה ,
    חזרתי כבר לעבודה ומרגיש ממש טוב,
    אני ממש נידהם מהחלמה לא האמנתי שזה כזה פשוט,
    אין לך ממה לפחד חוץ מהיום הראשון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

שמחתי לקרוא את דבריך.
    תמשיך כך ותהנה מהחיים החדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל אנושי - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

שלום שמנמן,
    תיכנס לשאלות נפוצות - אחרי שתעיין שם בכל השאלות והתשובות שהם מאגר מידע בלתי נדלה - תרגיש הקלה ורגיעה.
    וכמו שפרופסור מג'נה כתב לך - אתה בקריטריונים והפתרון עבורך הוא ניתוח. תהנה בהמשך מהתוצאות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה.

שמנמן
    20/03/2013

תודה.
    אני הבנתי שהליך הניתוח לוקח הרבה זמן.
    האם יש דרך לקצר את התהליך לחודש בערך יש להבין אין לי בעיה פיננסית.

שנית:
    האם אפשר לקבל חוות דעת על דוקטור הדר ספיבק?
    כניראה שזה יהיה המנתח המיועד...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות. - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

דר' ספיבק הוא מנתח בכיר בתחום עובד בתל השומר וגם במרכז פרטי איני זוכרת אם באסותא או מדיקל סנטר. אתה בידיים טובות.
    בבתי חולים ציבוריים ההמתנה לתור לניתוח ארוכה (חודשים רבים לעיתים עד שנה).
    במרכזים הפרטיים כמו אסותא, מדיקל סנטר, אלישע - ניתן לעבור את הניתוח תוך חודש עם סיום כל ההליך המנהלתי וקבלת כל האישורים.
    בבתי חולים ציבוריים הניתוח הוא ללא עלות כספית - התחייבות הקופה (נמצא בסל הבריאות)
    במרזים הפרטיים בנוסף להתחייבות הקופה יש השתתפות עצמית. תלוי בסוג הביטוח.
    ההשתתפות נעה בין 3000 ש"ח ל- 15000 ש"ח - כאמור תלוי בסוג הביטוח ובאיזה קופה אתה חבר.
    אם אתה מפעיל ביטוח פרטי אין לך בכלל השתתפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הדר ספיבק

שנשונה
    20/03/2013

היי, לשאלתך בנוגע לד"ר הדר ספיבק, אני נותחתי אצלו בדיוק לפני 3 חודשים. הוא המליץ על מעקף קיבה מאחר וזה הניתוח שהוא הכי מאמין בו,שקלתי כמעט 130 ק"ג בגובה 1.72. היום אני 29 ק"ג פחות ומאושרת עד הגג.אני מברכת אותו בכל יום על הניתוח, הוא רופא מאוד מקצועי, גם לאחר הניתוח כשפניתי אליו מס' פעמים טלפונית הוא ידע לאבחן את הבעיה מבלי לראות אותי ולתת פתרונות מהירים לבעיה.
    אני ממליצה עליו בחום, אתה בידיים טובות!!
    הניתוח בוצע במדיקל סנטר, - 4 ימים לא קלים, אבל גם בהחלט נסבלים.
    בהצלחה וחג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

שמנמן
    20/03/2013

ראשית אומר לך תודה שנשונה על התמיכה ובאמת מקווה שה4 ימים יעברו כהרף עין.

בהמשך ארצה לדעת מה הוא ההליך המנהלתי ואיך אני יכול לזרז או להתחיל אותו מכיוון שאני להוט על הנושא.
    ממי אני צריך לקבל אישור? הרופא שלי כבר הביא לי הפנייה לקפלן לאיבחון.
    מה הצעדים הבאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליך לקראת ניתוח- תגובה

שולה זק
    20/03/2013

אם החלטת שאתה רוצה ללכת דרך הפעלת ביטוח - ולא בבית חולים ציבורי.
    עליך לבחור רופא מנתח - שבהסדר עם הקופה שלך. לקבוע תור ליעוץ. לקבל ממנו רשימת בדיקות והמלצה לניתוח ועל סוג הניתוח.
    עם זה יש לגשת לרופא המטפל שיתן לך לבצע את הבדיקות והגשת הניירת במשרד הקופה לקבלת אישור לניתוח - התחייבות.
    אתה צריך להחליט אם אתה פונה לבית חולים ציבורי - או למרכז רפואי פרטי, דבר הכרוך בהשתתפות כספית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה..

אני
    23/03/2013

שלום לך! אני מבינה את כל הדאגה.גם אני הייתי ככה לפני הניתוח.גם לי היה לחץ דם נורא גבוה,דופק 150 בשכיבה,הזרקתי 2 מזרקים של אינסולין ביום,ישבתי בבית עם מכונת חמצן ולא הלכתי.זה חרוט בזכרון עד היום.לאחר הניתוח ישר ירדה לי הסרכת!ברוך השם!!!! אני לא מקבלת יותר כדורים נגד לחץ דם ולהורדת הדופק.קיבלתי חיים חדשים מתנה מהשם וד"ר ביגלייפטר וד"ר גרינבויים,שיהיו לי בריאים! אני מקווה מאוד שיסכימו לנתח אותך.לאחר הניתוח תוולד מחדש.אני מבינה את הפחד מסיבוכים. זה ניתוח וצריך להבין את זה.בניתוח יכולים להיות הן דימום והן זיהום.אבל למרות הכל,לא תמיד זה קורה!!!תחשוב רק חיובית! אם הניתוח עובר בשלום,יכול מואד להיות שלא יהיה לל לא זיהום ולא דימום.לי לא היה,ברוך הקדוש ברוך הוא!!! אתה אמור להיות בבית החולים כ4-5 ימים.לאחר הניתוח יהיה הכי קשה לא לשתות.תעמוד ליד הכיור ותשתוף את הפה והפנים עם מלא מים קרים.זה עוזר מאוד!:--) לאחר הניתוח תבוא אלייך דיאטנית בראטרית שתיתן לך הנחיות איך להתחיל שוב לאכול.אתה הולך להפוך לתינוק ועבור בית ספר לאכילה.בהתחלה יתנו לך מיץ תפוחים+מרק צח+ז'לי. זה יהיה טעם גן עדן.אחר כך תהיה על חלבי+ירקות מבושלים.חשוב ללמוד לשתות שוב.יותר חשוב יהיה לשתות מאשר לאכול. מים הרוב מקיאים בהתחלה.אז תוסיף קצת פטל או מיץ לימון.ליפתן על בסיס פרות יבשים עשה לי טוב(לא לגעת בפרות עצמם כמובן..רק את המים לשתות ולבשל ללא סוכר).ארוחה טובה ועשירה יכולה להיות כוס חלב 3% - נחשב כארוחה.אחר כך תוכל לבשל 2 ביצים.לבשל רק 2 דקות,כיוון שהחלבון עובר דנטורציה,הרס במבנה המרחבי,והופך לקשה לעיכול, אתה עלול להקיא ביצים קשות! תחשוב על זה שמבן אדם חולה - אתה הולך להפוך עם הזמן לבן אדם חדש ובריא!!! הכל בעזרת השם ובלי העין הרע!!! תחשוב רק חיובת!!! תגיד עם המרדים "נעשה ונצליח".המון בהצלחה בדרך החדשה בחיים!!!מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחרי..... איזה כייף......
    שירה ניב
    19/03/2013

עברתי את הניתוח במקום מקסים
    "מדיקל סנטר" יחס של 10 כוכבים.
    ההתאוששות הייתה קשה.
    קצת טיפול נמרץ, שבוע אישפוז....
    אבל אני עכשיו בבית מרגישה מצויין
    אבל עדין לא ירדתי כלום - חוץ ממה שהורדתי
    בדיאטה טרום הניתוח.
    אבל אני אופטימית.
    לא קשה לי עם-בלי האוכל..... אני משתדלת לשתות המון.
    לא תמיד מצליחה.
    מוכנה לטרוף את העולם...... בלי לבלוע :-)

חשוב לדעת.......
    בכללית - פלטינום הניתוח כולל הכול 1500 ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה
    אני אחרי..... איזה כייף......

הוספת תגובה

• בשעה טובה - תגובה

שולה זק
    21/03/2013

שמחה לשמוע שאת כבר בבית ומתאוששת. את עדיין נפוחה ובצקתית, תוך ימים ספורים תראי כבר ירידה במשקל. חשוב מאוד לקבל תפריט מדיאטנית ולהיות במעקב צמוד. לא לשכוח בבקשה ויטמינים.
    סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשעה טובה

סנדי
    22/03/2013

שירה איזה יופי שאת אחרי , אפשר לדעת אצל מי נותחת ולמה טיפול נמרץ ? גם אני בעוד חודש עוברת את הניתוח במדיקל סנטר הייתי רוצה לשמוע עוד פרטים עם אפשר,
    תודה והחלמה מהירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה ניב יקרה!

אני
    22/03/2013

שלום לך שירה! קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי! התאוששות לא קשה גם לי הייתה..נחנקתי מהמורפיום..לא ידעתי שאני אלרגית למורפיום. אני מאחלת לך המון הצלחה בדרך החדשה בחיים! תזכרי,הסוד להצלחה הוא לאכול לאט לאט.את עכשיו הפכת לתינוק,ואת הולכת לעבור את בית הספר לאכילה.מעכשיו הדיאטנית הבראטרית שלך תוסיף לך כל פעם אוכל נוסף לתפריט.אני מבינה שאת עכשיו על מרקים צלולים+ז'לי+קצת חלבי..קוטז' ..יוגורטים..גבינה לבנה. אני מציעה לך להנות משתיה שונה..ועוד מאט גם תצליחי.מים תקופה ארוכה מהניתוח הרבה מנותחים לא מצליחים לשתות.תוסיפי קצת פטל או לימון.תה+סכררלוז+מעט חלב רק לצבע 1%. או קפה. תבשלי לעצמך ליפתן מפרות יבשים,בלי סוכר. עוד מאט תוכלי להוסיף 2 ביצים לתפריט.אל תבשלי יותר מדי,כיוון שהחלבון עובר דנטורציה - הרס במבנה המרחבי. והופך ולקשה לעיכול.תבשלי 2 דקות מהרתיחה...שהביצים יהיו ממש נוזליות.ביצים קשות את עלולה להקיא.מעכשיו את צריכה לשנות הרגלי אכילה,משום שהראש וזוכר איך אכל קודם.את הולכת להוריד משקל מהר,בעזרת השם.עצירויות יכולות להופיע,חשוב להיות במעקב דיאטנית ולהמשיך למרות הכל.תצאי להליכות +תתחילי להרים משקולות עם הזמן. שהיה המון בהצלחה!מחבקת,אנה. 2612

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מחאג'נה עובד בכללית?
    פרופ` אחמד מחג`נה
    18/03/2013

שלום לכולם... אשמח לקבל את המספר של ד"ר מחאג'נה מהפורום, והאם הוא עובד עם הכללית? (הכוונה מנתח מוכר למטרת ניתוח פרטי בהשתתפות).
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר מחאג'נה עובד בכללית?

הוספת תגובה

• עם פלטינום התוספת היא 1500 ש"ח

שירה ניב
    19/03/2013

מ 1 במרץ כללית - פלטינום גובה
    1500 ש"ח כולל הכול.
    לשמחתי נותחתי ב 12/3/2013
    וכבר זכיתי להנחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות השתתפות עצמית במכבי מגן זהב

ריקוש
    10/12/2013

שלום רב,
    מתכננת לעשות ניתוח שרוול.
    א. מה גובה ההשתתפות העצמית באסותא ומה זה כולל?
    ב. האם יש אפשרות בבי"ח ציבורי בפחות עלויות וכמה זמן בערך מחכים לתור ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות השתתפות עצמית במכבי מגן זהב - תגובה

שולה זק
    10/12/2013

לגבי העלוית באסותא תצטרכי לברר איתם מול הקופה והביטוח שלך.
    בבית חולים ציבורי הניתוח הוא ללא עלות כספית.
    זמן ההמתנה לתור לניתוח ארוך יותר בבית חולים ציבורי מאשר בבית חולים פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנשק ידיו למי שיוכל לעזור לי

זהרה
    06/02/2014

כבר 10 שנים אין דייטה שלא עשיתי ולא נשיתי..10 שנים אני קונה כדורי הרזיה אין לי הווה לא היה לי עבר ורוצה שיהיה לי עתיד ... כבר אין לי חברים מצבי הנפשי קשה מאוד אני לא רוצה אף אחד אפילו התנתקתי מהמשפחה האחיות שלי אני חיה בחדר שלי..
    רוצה לעשות את הניתוח כבר ..
    איך אפשר מה לעשות נמאס לי מהדיכאונות כבר .
    בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מאירה
    13/02/2014

כואב לי לשמוע על מה שאת מספרת מה גם שהרגשתי ככה בגיל ההתבגרות. דעי לך שקודם לנתוח את צריכה לאהוב את עצמך בכל מצב גם נתוח זה לא נס זה קשה יותר ממה שאת חווה עכשיו. קודם שקמי את יחסייך עם משפחתך בכל מצב ותנאי.... את תצטרכי אותם אחרי הנתוח . קומי וחזרי למשפחה רק שם תמצאי את התשובה לא בנתוח עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלית אל כרמל

דיאנה
    05/04/2014

אני בת 35 עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני שבועיים אצל ד'ר מחאגנה .אני מרגישה מצוין מצבי הבריאותי מעולה וכבר יש תוצאות של ירידה במשקל 9 ק'ג
    רב תודות ל ד'ר מחאגנה ולצות אסותא..
    על הטיפול המסור ...דיאנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנשק ידיו למי שיוכל לעזור לי - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    14/04/2014

שלום זהרה
    מה המשקל שלך והגובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ בחום!!!!

מאירה
    06/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה שבועות לאחר הניתוח
    רחל
    18/03/2013

שלום, אני שלושה שבועות לאחר ניתוח שרוול קיבה ואני דיי מבואסת, ירדתי עד עכשיו כ-8 קילו, ואני כבר כמה ימים תקועה על אותו משקל, אני שקלתי 130 ועכשיו אני שוקלת 122, אני עושה הליכה כל יום, אני דיי מיואשת, מה עושים שקצב הירידה איטי כל כך? אני בת 18 ודווקא נראה לי הגיוני לרדת מהר בגיל כזה לא?

לקביעת תור
    סגירה
    שלושה שבועות לאחר הניתוח

הוספת תגובה

• כל גוף מגיב אחרת

לילוש
    18/03/2013

8 ק"ג זה יפה מאוד. תני לגוף לרדת בקצב שלו, אחרת את עלולה לפגוע בו. הגוף שלך יודע מה הכי טוב בשבילו - תתמקדי בירידה, ולא בכמות. צריך ה-ר-ב-ה סבלנות לתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה שבועות לאחר הניתוח - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

שלום רחל,
    אכן נכון שכל גוף וקצב הירידה שלו.
    האם את במעקב דיאטנית עם תפריט מותאם ומאוזן? האם את שותה מספיק?
    הירידה במשקל תלויה גם בטיב האוכל וסוגו וכן בתדירות האכילה.
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול
    שיר
    17/03/2013

שלום,

עברתי ניתוח שרוול לפני כחודש ורציתי לשאול האם אחרי חודש יש תחושה גרועה של חומציות ומרירות בפה. מאוד קשה לי לאכול מבלי שהיו לי טעמים עזים של חומציות ומרירות בפה.
    האם זו תופעה מוכרת וידועה?
    האם מישהוא ניתקל באותן תחושות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שרוול

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

בוקר טוב שיר,
    האם את לוקחת לוסק או תואמיו.
    יש לקחת בחודשים הראשונים אחרי הניתוח כדור נוגד חוציות פעמיים ביום וכן תוספי מזון.
    כמו כן אני ממליצה להיות במעקב דיאטנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול

שיר
    18/03/2013

שולה שלום,

כן אני לוקחת פעמיים ביום לוסק ותוספים לא ממש עוזר לתופעה של הטעם בפה.
    יש לי תור לדיאטנית השבוע ואתיעץ איתה בנושא.

תודה על תשובתך.

יום נעים
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

תתיעצי עם הדיאטנית.
    מתי יש לך תור למנתח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/03/2013

יכולה להיות תחושה מוזרה וטעם של "ברזל" לאחר ניתוח שרוול. כמובן באחוזים נמוכים. לא ברור מה הסיבה ולרוב העניין מסתדר עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול

שיר
    19/03/2013

פרופסור מחג'נה שלום,

תודה רבה על תגובתך. אכן זוהי בדיוק ההרגשה אבל יש שיפור
    מועט בטעם ביומיים האחרונים. הבעיה שסבלתי לפני הניתוח
    מבעיות של כאבים שונים ומשונים בקיבה ואתמול לאחר
    שאכלתי מעט פירה סבלתי כל הלילה מכאבים עזים בקיבה
    ובוושט ואני פוחדת מהכאבחם האלה כי עשיתי הרבה בדיקות
    ולא גילו כלום.
    יש לך אולי רעיון לסיבנ לכאבים כאלה בוושט ובקיבה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שהרופא יענה - תגובה

שולה זק
    20/03/2013

האם את לוקחת אומפרדקס ?
    רצוי לפנות לרופא המטפל להתיעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מותר ללכת יותר?
    ענת54
    17/03/2013

היי לכולם אני כבר 16 יום לאחר הניתוח ירדתי 8 קילו ואני כבר אוכלת ושותה יפה..
    התחלתי ללכת מעט כרבע שעה לאט לאט.. מתי אפשר ללכת יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מותר ללכת יותר?

הוספת תגובה

• הליכה.

אני
    17/03/2013

שלום ענת54! :-)קודם כל מזל טוב שאת כבר אחרי.ללכת את צריכה בהתחלה על פי היכולת שלך.תעלי כל שבוע ב 5 דקות.את צריכה תוך טווח זמן מסויים להגיע להליכה של שעה-שעתיים כל יום.אני לפני הניתוח שקלתי 170 קילו,נשמתי עם מכונת חמצן ולא הלכתי..לאחר הניתוח הורדתי ישר 10 קילו בשבוע והתחלתי ללכת,ברוך השם! התחלתי מ10 דקות,ישבתי על ספסל,ואז עוד 10 דקות.היום אני הולכת שעתיים..מצליחה ללכת כמעט שעה הליכה מהירה.ירדתי 34.5 קילו בזכות הדיאטה+הליכות. תתחילי ללכת יותר,לא לוותר...הרגשתי שהגב שלי נשבר כשהלכתי בהתחלה...אבל אין ברירה!!!את חייבת את זה לעצמך! תהיא חזקה ואמיצה! החיים לאחר הניתוח הם הליכה,הליכה,הליכה.תתחילי לאט לאט..ואז תוכלי ללכת עם הזמן והירידה במשקל יותר ויותר.כל כך כיף ללכת.תצאי לפארק,לעמק,לטבע..קחי בקבוק מים קטן,אם את לא יכולה עכשיו לשתות מים,תוסיפי קצת פטל. בהצלחה! חיבוק חם,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מותר ללכת יותר? - תגובה

שולה זק
    17/03/2013

ברוכה הבאה
    שמחה שאת מרגישה טוב והתחלת בפעילות גופנית.
    רצוי לתת לגוף להתאושש ולחזור לפעילות רגילה בהדרגה.
    את ועל נכון שהתחלת במתינות.
    את יכולה ללכת חצי שעה אבל לא בריצה . הליכה מתונה ואחרי חודש להעלות מהירות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות אחרי ניתוח שרוול
    נתי
    17/03/2013

בוקר טוב, עברתי ניתוח לפני חודש. הניתוח עבר בשלום והיה נראה שאני מצליחה בדרך... אבל מאז שאני מנסה להכניס תוספות לאוכל (כגון: קציצה או אורז) שהוא מעבר למרק ירקות אני מרגישה כאילו האוכל תקוע לי בושט ומהר מאוד ההקאות מגיעות (אני אוכל לאט ומחכה בין ביס לביס). האם זה תקין? האם יש משהו שאני יכולה לעשות להרגיע את ההקאות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות אחרי ניתוח שרוול

הוספת תגובה

• שאלות אחרי ניתוח שרוול - תגובה

שולה זק
    17/03/2013

ממליצה לגשת לרופא המנתח.
    אני מקווה שאתה אוכל לאט וביסים קטנים.
    בכל מקרה, לא להזניח ולפנות לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש אחרי

לילוש
    18/03/2013

גם אני חודש אחרי נתי. יכול להיות שאתה צריך עוד זמן עד קציצות ואוכל יותר קשה לעיכול. תנסה להיצמד לחלבי, זה אמור לעבור חלק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דיאטה לא עוזרת
    שולה זק
    16/03/2013

חפשו את הכתבה הבאה דרך מנוע חיפוש
    מומחה למטבוליזם: למה דיאטה לא עובדת ומה כן
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע דיאטה לא עוזרת

הוספת תגובה

• מדוע דיאטה לא עוזרת - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה!
    אני
    16/03/2013

שבוע טוב חברים יקרים! :-) בשבוע האחרון אני אוכלת ממש קצת..לא מגיע ל1000 קלוריות..ואם לא אוכלים גם לא יורדים.אני יודעת שיש ימים רעבים ויש ימים לא רעבים.אבל אני כבר שבוע לא מגיעה אפילו ל1000...אולי זה קורה כיוון שאני ממש רוצה לרדת במשקל...ירדתי 6.5 קילו בחודש ו 14 ימים האחרונים. אני רוצה לרדת עוד! אני עושה ספורט כל יום.אני יודעת שאני חייבת לאכול חלבון כדי לבנות מסת שריר.ועד לפני שבוע ככה זה גם היה. עכשיו אני אבל לא מרגישה רעב בכלל...כמו ממש אחרי הניתוח...אני שנה לאחר מעקף.אתמול הכרחתי את עצמי לאכול א.ערב..לא יודעת מה קורה...הראש לא רוצה לאכול.. אני נרשמתי לדיאטנית ל31 במרץ. מה לעשות עד אז?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!

הוספת תגובה

• להפעיל את הראש - תגובה

שולה זק
    16/03/2013

את מודעת שיש עליות וירידות. את חייבת להפעיל את הראש ולאכול קצת כל 3 שעות. ממליצה שתתמקדי במה שאת אוהבת ומעורר את התאבון.
    מקווה שב 31.3 הדיאטנית תיתן לך כלים להתמודד עם הרגלי האכילה.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקף תריסריון מעי רגיז
    נועה
    16/03/2013

שלום רב.
    אני מנותחת טבעת ואני מתלבטת בין ניתוח שרוול לבין מעקף תריסריון.

רציתי לשאול:

אני מאד חוששת מעניין השלשולים בעקבות הניתוח. אני ידועה כבעלת "קיבה רגישה". היציאות שלי לרוב רכות ותכופות. אוכל מעט מקולקל, שלא משפיע על אחרים גורם לי לשלשול. גם, לעתים אוכל מתובל מדי עושה את אותו אפקט. האם מצבי זה מגדיל את הסיכויים שניתוח שיגרום לתת ספיגה יהיה אצלי מאד בעייתי? אני, למעשה, מתחילה מנקודת פתיחה "בעייתית" ושונה בשל הרגישות הזו והקיבה הרכה שלי או שאין בין זה לבין תוצאות הניתוח כל קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקף תריסריון מעי רגיז

הוספת תגובה

• לא מעקף תרסריון למעי רגיש

ענת54
    17/03/2013

אני אחריי 16 יום מעקף קיבה... חששתי מאוד מה יהיה כי אני רגישה גם לירקות..
    הכל עבר סביר... עם מעט תקלות בכיוון המעי... מעקף תרסריון גורם לשילשולים קשים למי שיש לו מעי רגיש ממש אסור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקף תריסריון מעי רגיז - תגובה

שולה זק
    17/03/2013

עליך להתייעץ עם הרופא המנתח על סוג הניתוח שמתאם לך אחרי ניתוח טבעת. זאת ניתן לקבוע לפי ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה ולמה נכשל ניתוח הטבעת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקף תריסריון מעי רגיז - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    19/03/2013

החששות שלך במקומם. לאחר ניתוח מעקף תריסריון יש רבוי יציאות רכות. צריך לבדוק אולי אופציות אחרות כמו מעקף קיבה. את העניין הזה צריכה לדון יחד עם המנתח שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה ניתוח בחרת?

אורלי
    20/11/2013

היי, קראתי כי יש לך יציאות תכופות מדי יום .ייתכן כי בזמן שאני מבקשת לשוחח איתך,את כבר אחרי הניתוח. אשמח לדעת באיזה ניתוח את בחרת או תבחרי. גם לי יש,יחסית, יציאות תכופות ביום. ואני גם כן מתלבטת באיזה ניתוח לבחור מעקף קיבה או תריסריון.אשמח לשוחח איתך.תודה אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת ניתוח- תגובה

שולה זק
    22/11/2013

ממליצה להתיעץ עם המנתח על סוג הניתוח המתאים לך והכי אפקטיבי עבורך על פי ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח לכל החברים !!!
    אני
    15/03/2013

חברים!!!אביב הגיע,פסח בא!!!איזה כיף שסוף סוף חם! :-))) אחר כך יהיה חם מדי וצריך יהיה להתעורר ב6:00 בבוקר להליכה או מאוחר בלילה..חחח...אז בקיצר תהנו מבית מצוחצח(אגב זה גם ספורט מצוין!) ..תזהרו ממצות!!!מצה שמורה - אסור,עושה סתימות!!! לא עלינו!!! מצה רגילה אפשר,קצת..אבל עדיף להימנע כי זה עושה עצירות..אז רק בסדר עצמו קצת קצת.. תהנו מהאביב,הכל פורח...עונה מדהימה האביב!!צאו להליכות!!!! חג שמח יקרים שלי!!! אוהבת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה
    חג שמח לכל החברים !!!

הוספת תגובה

• כל הכבוד - תגובה

שולה זק
    15/03/2013

מורידה את הכובע בפנייך.
    את הווה בהחלט רקבוצת תמיכה לכל המנותחים החדשים ולאלה שבדרך.
    יישר כח.

שבת שלום וסופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסח

לילוש
    15/03/2013

הי אני. תודה על כל העצות. היות ועברת כבר פסח - מה עדיף לאכול? מצה out יש עוד מאכלים שכדי להימנע מהם? אני אוהבת את כל המאכלים של פסח - ממה כדאי להתרחק? חג אביב שמח ומאושר, לילוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילוש!

אני
    15/03/2013

שלום לך יקירתי לילוש! חוץ מהמצה אפשר לטעום מהכל בצלחת.מצה גם מותר אבל קצת קצת..שנה שעברה לא נגעתי בזרוע כיוון שהקאתי עוף.עכשיו אני כבר אוכלת עוף,ברוך השם.ביצה אני אוכל,גם פסח שעבר ביצה כבר אכלתי.בתפוח האדמה אני לא אגע,אולי רק טעימה סימבולית. חרוסת טעימה לי,אני אוכל כפית. מרור וחזרת אני רק אגע לכבוד החג.לחם בפסח אני לא אוכלת.אבל לחם אני גם ככה לא אוכלת..יישאר לי לוותר על הפתית והקלילית.אוכל בעיקר חלבי. אבל את במילא רק על חלבי +ירקות מבושלים עכשיו,לא? :-)ואם זה הפסח הראשון שלך לאחר הניתוח,אני מציעה לך רק נגיסה סימבולית מהמצה!היא עושה עצירות ואם תאכלי הרבה אז עלולה להיות לך גם סתימה! לא עלינו!!! בריאות קודמת לכל!!! חג אביב שמח ונפלא!מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני

לילוש
    16/03/2013

תמיד כיף לשמוע עיצות - במיוחד ממשהו אכפתי כמוך. אני באמת בעיקר על חלבי (למרות שנמאס) וקצת מנסה לגוון - גבינה לבנה עם זיתים, או בצל (תנובה - טעים מאוד) והיום ניסיתי כמה כפיות של סלט טונה מעוך וזה עבר בסדר. לא כל הניסיונות עברו בסדר, קציצה מאוד רכה גרמה להמון הקאות ולא בא לי להחזור על החוויה! מנסה בעיקר לעבוד על הראש - כמו שאמרת, להתמקד בחסרונות של עודף המשקל ולשנות את הדחף הבלתי נשלט "יאללה, אוכל". עדיין לא מצליחה לשתות מספיק, אבל עובדת על זה. היום הלכתי לשחות שעה, וההרגשה היתה נהדרת. שבוע הבאה נעשה ניסיון נוסף עם איזה קציצה, מקווה לטוב. שבוע טוב ונפלא, מחבקת, לילוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד בכיף לילוש!

אני
    16/03/2013

שבוע טוב לילוש! :-)אני מאוד שמחה שהלכת לשחות..אני מתביישת ללכת לשחות...ירדתי 34.5 קילו (מ170 שהיה לי..)והבטן שלי עכשיו ממש "שוכבת" לי על הברכיים..אני אראה נורא בבגד ים...גם בשעת נשים מתביישת לשחות..כי יסתכלו עלי כמו על עוף מוזר..לא נעים..כמה את שוקלת עכשיו אם זה לא סוד?אני 135.5 .. קציצה את בטו תקיאי..מה פתאום קציצה? היא בטח גם הייתה מטוגנת,נכון? אל תתגני כלום.תבשלי רגל של עוף,היא רכה יותר מהחזה ויש בא יותר ברזל.לאחר מכן תעבירי אותה בבלנדר, ותנסי כפית כפית או חצי כפית לקחת לפה ולבלוע. תנסי...הדיאטנית הבראטרית שלי המליצה לי לנסות עוף כל פעם..אבל אל תגרמי להקאות!חלבי זה טוב דווקא.אני מאוד אוהבת חלבי. אבל כשאוכלים חלבי כמה חודשים טובים,אז כבר לא יכולים להסתכל על זה..זה נכון.. תנסי ירקות מבושלים,גזר,קישוא,ברוקולי,כרובית...תעבירי בבלנדר. תעודדי אותי בבקשה שאני אלך לשחיה..חשוב לאחר ספורט לשחרר את השרירים במים..נתפסים לי השרירים בלילה...כואב מאוד..מורחת משחה בשם בנזה...התחלתי תרגילים לחיזוק שרירי הבטן..עכשיו גם הבטן נתפסת קצת..אבל זה לא כואב,ברוך השם..אבל כשנתפסים השרירים ברגליים,זה כאבים חזקים מאוד..אבל אני לא מוותר,עושה ספורט כל יום.. מצד אחד אני גאה בעצמי שאני יורדת יפה, מצד שני בהשוואה לבנות האחרות בעבודה אני פרה שמנה.. ככה אני מרגישה לפעמים..אני כבר מתה להוריד את הבטן עד הסוף........ולעבור ניתוח פלסטי להסרת עודפי העור...גם היישבן צריך לרדת..אבל אנחנו במלחמה!!!!בסוף ננצח ונהיה חתיכות!!!אמן! חיבוק חם,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה - תגובה

שולה זק
    16/03/2013

שחיה - ספורט מאוד טוב ומומלץ.
    יש פתרונות לכל "פגעי הגוף" חחחחח
    לקנות בגד ים בהתאם.
    * אפשר בגד ים עם חצאית ארוכה
    * בגד ים רגיל ולקשור מטפחת ים סביב
    * לקנות טייץ קצר עד הברכיים וללבוש מתחת לבגד ים.
    אני שוחה כל יום ופתרתי את הבעיה על ידי בגד ים שני חלקים: מכנס + עליונית כמו חולת כתפיות. קונה של "גליק" וככה נהנית גם מהפיגורה וגם מהשחיה.
    השחיה עוזרת לעיצוב הגוף וחיזוק השרירים.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה שולה יקירתי!

אני
    17/03/2013

שולה יקרה שלום לך! :-)תודה על כל הפתרונות..:-)בטוח אבל יתנו לי להיכנס למים עם טיץ? ככה לא תהייה לי בעיה..אם אני אשים בגד ים ומתחתיו מכנס קצר.. פתרון מעולה!לא חשבתי עליו..:-) שבוע טוב ומקסים! :-) אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור שיתנו לך- תגובה

שולה זק
    17/03/2013

ככה אני שוחה. בגילי ואחרי 72 קילו ירידה - הירכיים שלי זוועדתיים ורק כך אני יכולה לחשוף את גופי בבגד ים.
    תכנסי לחנות בגדי ים או למגה ספורט ושם תמצאי מכנס שהוא בגד ים ותהני מהשחיה.שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שולה יקירתי!

אני
    17/03/2013

תודה רבה על העיצות!!!מהממת שלי!!! הבטן שלי זוועתית ...היא שוכבת לי על הרגליים...כבר כל כך מבקשת מהשם שאני אוריד את כל השומן משבה ואעשה ניתוח פלסטי!!!אומרים שהוא נורא נורא כואב...יותר כואב מניתוח הקיבה..כיוון שחותכים את העור.....אבל אין מה לעשות! אני אלך על זה...רק שאני אוריד את כל המשקל הנדרש ואגיע למשקל הייעד..משקל היעד הסופי שלי הוא 65. עכשיו 135.5 ההמטרה עוד כל כך רחוקה..אבל אני הולכת לקראתה צעד צעד,שלב שלב... לבריכה אני אלך בקיץ עם בגד ים מתאים...תודה שוב על העיצה הטובה!!! רק עוד בעיה קטנה,במים נורא נתפסים לי השרירים ברגליים,מאוד כואב!!!מה לעשות???נתפסים לי גם בלילה או לפני שאני מתעוררת...כואב!!!! :-((( מה אם יתפס לי שריר ברגליים כשאני אשחה..מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנזיום - תגובה

שולה זק
    17/03/2013

תגשי לבית מרקחת בקופת החולים ותקני כדורי מגנזיום למציצה
    MAGNESIUM DIASPORAL
    תקחי בהתחלה כשבועיים אחד בבוקר ואחד בערב
    לא יהיו לך יותר התכווצויות בשרירי הרגליים.
    לגבי ניתוח הסרת עודפי עור בבטן - עברתי את הניתוח לפני 11 שנים. תאמיני לי שזה לא נורא בכלל. במיוחד שרואים את התוצאה במיידית.
    אט אט אבל בטוח תגיעי ליעד שלהם.
    המשך שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שולה יקירתי!

אני
    21/03/2013

שלום שולה יקרה שלי!!!שוב תודה על העיצות! אני אקנה את המגנזיום.מקווה שאספיק עד תחילת החג.מאוד מקווה שההתכווצויות בשרירי הרגליים יעברו - כי מאוד כואב כשהם נתפסים בלילה או לקראת בוקר.לא ידעתי שעברת ניתוח להסרת עודפי עור בבטן! ותגידי בבקשה,בהשוואה לכאבים שלאחר ניתוח קיבה,איך הכאבים לאחר הניתוח הפלסטי הזה? האם לא מרגישים שכל העור שורף?אני כנראה אצטרך גם להסיר עודפי עור גם מרגליים,גב,ידיים.כי הייתי 170 קילו..הייתי נפוחה כמו בלון. עכשיו אני 135.5 וכבר רואים שיש עודפי עור. האם כדאי לי לעשות הכל בניתוח אחד או לעשות כמה ניתוחים?מצד אחד כואב להסיר הכל יחד,מצד שני כל ניתוח,זה ניתוח,זו הרדמה...אז מה את מציעה לי לעשות? מאוד מקווה להגיע למשקל היעד,שהוא 65 קילו! ובעזרת התמיכה שיש לי בפורום המפרגן הזה ובעזרת השם גם אגיע.צריך להאמין ולקוות רק לטוב.תודה רבה לך על כל העיצות ועל התמיכה!!! מחבקת ואוהבת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיה צרה בשעתה - תגובה

שולה זק
    21/03/2013

אז ככה...כאב זה מאוד אינדיבידואלי - אבל תאמיני לי שגם אם כואב קצת - זה עובר והתוצאה מצדיקה כל כאב.
    לגבי הסרת כל העודפים - כשתגיעי לגשר תעברי אותו כמו גדולה.
    יש לי חברה שאכיר לך אותה ששקלה 150 קילו היום אחרי שנתיים וחצי היא שוקלת 68 קילו והיא 5 חודשים אחרי ניתוח בטן היקפית וזרועות. נראית פצצה. בספטמבר היא הולכת לירכיים והרמת חזה. שמה לימור זעפרני והיא תשמח לעודד אותך. אגב - חברת איזה קופה את ואיזה ביטוח יש לך?
    מקווה שקניתמגנזיום והתחלת לקחת. את תרגישי הקלה תוך ימים ספורים
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה שולה יקירתי!

אני
    22/03/2013

שלום שולה יקרה שלי וחג שמח! :-) אני חברת קופת החולים מאוחדת ויש לי ביטוח שיא.תודה על זה שאת מרגיעה אותי ומעודדת אותי,כי אני מאוד מפחדת מכאבים. יש לי סף כאב נמוך..אני גם מפחדת מרופאי שיניים. אבל את צודקת כל כאב מצדיק את התוצאות...ואי ...איך בא לי להכיר את לימור זעפרני שעברה ניתוחים להסרת עודפי עור ...והיא שקלה 150 כמט כמוני..אני ב 20 קילו יותר.. אני גם מאוד רוצה לעשות הסרת עודפי עור מהבטן,זרועות,ירכיים לעשות הרמת חזה.היה לי חזה גדול,ועכשיו כשירדתי 35 קילו נהיה לי חזה קטן. אני מידה C 85 אבל מבינה שהולכת להיות הרבה יותר קטנה מזה.נגיע לגשר ,נעבור אותו.את צודקת. בעזרת השם הכל יהיה טוב. תודה לך על זה שאת רוצה להכיר לי אותה! דרך הפורום את מתכוונת? שולה,דרך אגב,מאיפה את בארץ? אני מירושלים.מגנזיום עוד לא קניתי..מאחלת לך אביב של פריחה,בריאות ואהבה! אוהבת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מגיעים למשקל גבוה בקלות - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

לילוש יקרה
    רק לקחת אחריות על גורלך ועל עתידך יביאו אותך להבנה שיש לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים.
    לשים שלט גדול "תוצאות ולא תירוצים"!!!
    כי לאכול ללא אבחנה בגלל בעיות בעבודה, במשפחה, בחברה - לצערי לא פותרות אתבעיות הסביבתיות - אלא מוסיפה לך בעיה נוספת זה המשקל שפוגע גם בבריאות ובנפש.
    תתחילי לחשוב חיובי ולא רק על האוכל וולהכנס למסגרת מתאימה שתוביל אותך לדרך המלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנמה והבנה

לילוש
    18/03/2013

אוי, כמה שאת צודקת שולה. זאת הסיבה שעברתי ניתוח שרוול ועכשיו אני לומדת לאכול מחדש - יותר נכון, מחריכה את עצמי ללמוד לשתות מחדש. נתקדם כל פעם צעד - אני כ"כ שמחה למצוא קהילה תומכת - זה כ-ל כ-ך עוזר!. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנמה והבנה - תגובה

שולה זק
    18/03/2013

לילוש יקרה
    את הצעד הגדול עשית כבר בחייך - קיבלת החלטה אמיצה לקחת את גורלך בידיים ולשנות ולהשתנות - השאר כבר קטן עליך!!!
    אני בטוחה שתצליחי בדרכך החדשה, תצליחי לשתות ולאכול ולרדת יפה במשקל ולהיות גאה בעצמך.
    בהצלחה אנחנו כאן איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילוש יקירתי!

אני
    21/03/2013

הי לילוש יקריתי!אני שמחה שכתבת לי! רק עכשיו נכנסתי לBEOK וקראתי אותך. קודם כל,תהיא גאה בעצמך שהיה לך את האומץ לעשות ניתוח.כי לא לכל אחד יש.זה א. שנית,אל תאשימי את עצמך,את לא אשמה,מכאן רק נגיע חלילה למקומות שבהם אנחנו לא רוצים להיות.את צמוד לאחר הניתוח,בטח שאת רעבה,כיוון שהראש זוכר את מה שאכל כל השנים. את עכשיו על חלבי,בטח שאת רעבה.אני יודעת שקשה.קצת סבלנות,עוד מעט הדיאטנית הבראטרית שלך תוסיף לך לתפריט ירקות מבושלים ( כרובית+ברוקולי+קישואים+זגר)תעבירי הכל בבלנדר ותאכלי. תבוא תקופה כשתוכלי לאכול בעזרת השם גם עוף - וזה מאוד יעזר לתחושת השובע. עד אז תבשלי 2 ביצים אבל לא קשות! ותאכלי עם קצת מלח.זה עזר לי לגוון את היוגורטים והקוטז'.תאכלי ז'לי.יש בו רק סוכר ומים,לכן זה לא נחשב לאכול בריא.אבל לתקופה צמוד אחרי הניתוח,זה אוכל שאת יכולה לאכול. תהני מהשתיה.תנסי "לרמות"את הגוף..במקום לאכול כשאת רעבה,תשתי.כוס תה+2 סוכרלוז+חלב 1% או קפה.תזהרי מהקופאין כי מתמכרים אליו בגדול. אני בתקופה קשה בחיים שתיתי 5-6 כוסות קפה ביום עם 2 כפיות קופאין כל כוס.זה מסוכן! ברוך השם,נגמלתי מזה. היום אני שותה רק כוס קפה 1 בבוקר עם קופאין,השאר נטול. לגבי בגדים.גם לי בארון עד אתמול היו מידות שונות "בגדי שק"שסוף סוף הוצאתי מהארון..בגדים שלבשתי ב170...140...גם לך זה יקרה,בעזרת השם.אני בטוחה בזה.נחזור לאוכל.אני לא זוכרת אם אמרתי את זה לך או למשהו אחר,אבל צריך לקנות מכשיר למדידת סוכר.אם הסוכר נמוך מדי,מתחת ל70,את צריכה לאכול משהו קטן,פחמימה כלשהי.אם 70-125 ואת עדיין רעבה - תשתי.לגוף יש אינסטינקטים מולדים ונרכשים.אוכל ושתיה זה אינסטינקט מולד.תינוק בוכה ורוצה לאכול כל הזמן.אבל אם תרגילי את הגוף לשתות כל פעם כשאת רעבה,במקום לאכול,זה יהפוך להרגל.יותר קל להגיד מאשר לעשות.אני יודעת.אבל זה עניין של זמן.את תתרגלי לזה. את צריכה לשנות הרגלי אכילה.זה יבוא.דבר נוסף, בגוף שלנו מופרש ההורמון סרטונין לאחר: אוכל,ספורט ומין. לכן אפשר להחליף את התלות באוכל לתלות בריאה - תלות בספורט! זו ההתמכרות הבריאה היחידה שיש בעולם.תתחילי לעשות הליכות. כאשר תעשי ספורט על בסיס יומי,תקופה מסויימת,את לא תוכלי לחיות בלי,כי נכנסים לדכאון אם מפסיקים. הכל עובד בגוף על הורמונים.רק תתני לעצמך להתרגל לסרטונין שמופרש בעת פעילות גופנית,ואת לא תוכלי לחיות בלי.כשאת עצובה,כועסת,מעוצבנת,מצווורחת,תשימי נעלי ספורט,תקחי בקבוק מים קטן - ותצאי החוצה לטייל. בבית,תשתי מים עם לימון או פטל,תה,קפה נטול,תפתחי חלון,תצחצחי שיניים - הכל עוזר לאכול פחות ולהרגיש טוב עם עצמך. מישהי אמרה לי פעם,את חזקה הרבה יותר ממה שאת חושבת.ואני אומרת את זה גם לך.הכל זה כוח רצון."נאה דורש,נאה מקיים".גם אני נלחמת,לא קל לי,לפעמים אפילו מאוד קשה. אבל זו מלחמה!!! תהיא חזקה,הכל יבוא,צריך זמן וסבלנות. מחזקת,מעודדת,תומכת ואוהבת.בהצלחה יקירתי!!!אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    לילוש
    15/03/2013

אני כשלושה שבועות אחרי שרוול, יורדת יפה, לומדת להסתגל. כרגע יש לי את העזרה של הניתוח. חברים בפורום שמו תפריטים לדוגמא וזה מאוד עוזר. אך מה עושים ברגעים של אוכל לא מבוקר? שבוע הבאה יש לי חתונה, בעוד שבועיים מפגש חברים במסעדה. איך מתמודדים עם זה? אשמח לעצות.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? עושים - תגובה

שולה זק
    15/03/2013

שלום לילוש
    התשובה נמצאת בגוף השאלה חחחחח.
    יש לך את הכלי - הניתוח שעכשיו מלמד אותך לאכול בהגבלה, לאט ובמרווחי זמן.
    זה בדיוק מה שמדברים עליו - ש י נ ו י ה ר ג ל י א כ י ל ה.
    הולכים לארוע - לא רעבים. ואוכלים ממה שאוהבים מעט. ביס במסגרת הטעימות.
    אל תמנעי ואל תגרעי מההנאה. תלמדי את עצמך שהאוכל זה לא הכל בארוע, שאפשר להנות גם מהחברה ומהריקודים.
    חשוב מאוד לילוש להתמיד במעקב דיאטנית ,שתקנה לך את הכלים, בנוסף לניתוח, להתמודדות בעתיד ולטווח הרחוק עם שינויי והפנמה של הרגלי אכילה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו שהתביישתי לשאול...
    אולגה
    14/03/2013

היי כיידוע לכם עברתי מעקף תריסריון לפני 4 חודשים ואני 26 ק"ג פחות..בזמן האחרון אני מרגישה מאוד רעבה..ואוכלת שטויות...כמובן המשקל עצר....אני חושבת..דיי בטוחה שהרעב נובע כי יד לי הרבה יציאות ביום כתוצאה מהניתוח והאי ספיגה בגוף...קצת קשה לי...אני מאוד רוצה וצריכה לרדת עוד 12 ק"ג והגוף פשוט מזה חודש לא זז....אשמח לייעוץ..אני אחרי ביקורת אצל דר' מחג'נה..והכל נראה טוב על פניו רק שהמשקל עומד...

לקביעת תור
    סגירה
    משהו שהתביישתי לשאול...

הוספת תגובה

• לאולגה היקרה!

אני
    15/03/2013

שלום אולגה! המשקל נעצר וזה בסדר!כולנו חובים עצירות.אנחנו בני אדם, יש ימים רעבים פחות ורעבים יותר. את ירדת 26 קילו זה המון!!!נותרו לך סהכ 12 עד ליעד? זה כלום...את תורידי אותם ...אצלך הזמן מדבר,תחשבי ככה...אוכל ורעב זה רק בראש וקצת כמובן פיזית. הקיבה "מנותרלת" והורמון הגרלין לא מיוצר כלל אצל המעוקפים ומיוצר פחות אצל המשורוולים. אין סיגנל למוח לאכול..אבל מה אפילו המעוקפים כן קצת רוצים לאכול..ואני אסביר לך למה...העניין הוא שאת הרעב מווסת לא רק הורמון הגרלין המיוצר בקיבה,אלה גם האינסולין שמפריש הלבלב. כאשר יורד הסוכר בדם,כן כולנו רוצים לאכול.זה פזיולוגיה של הגוף. שימי לב מתי את רעבה. גם אם אין לך סכרת (וברוך השם אם אין)תקני מכשיר למדידת סוכר.כאשר את רעבה תמדדי סוכר.אם הסוכר נמון מדי(מתחת ל70 ) את חייבת לאכול משהו,חייבת. למשל 2 פתית+2 פרוסות גבינה צהובה. אם הסוכר בנורמה ואת עדיין רעבה ואכלת לפני שעתיים ולא עברו עוד ה3 שעות...אז תשתי..אני כשאני רעבה אני שותה.תה +סוכרלוז+חלב 1% רק לצבע.או קפה. לי הייתה נפילה מאוד גדולה אחרי שנה לאחר מעקף,הייתי רעבה,כושר האכילה חזר,וכן,מתביישת לומר,אבל כן , אכלתי יותר ממה שמותר לי. עליתי 2 קילו במשך חצי שנה זו. בתחילת פברואר ראיתי תכנית על אנשים שמנים מאוד,ששוקלים 200-250 קילו...אני לפני הניתוח שקלתי 170..נזכרתי בכל מה שעבר עלי לפני הניתוח,זריקות האינסולין,לחץ דם גבוה מאוד,דופק 150 בשכיבה..לא הלכתי וישבתי בבית עם מכשיר חמצן.זה חרוט לי בזיכרון ואני לא רוצה לחזור לשם. מאז אני שוב בדיאטה+עושה ספורט.ירדתי בחודש 14 ימים 6.5 קילו.אני שנה לאחר מעקף.אומרים שיורדים שנה עד חצי שנה.לי נראה הגיוני,שאם שומרים על אורח חיים בריא,משנים הרגלי אכילה,אוכלים מנות קצובות ולועסים לאט לאט+משלבים ספורט, אז אפשר לרדת כל החיים.השאלה היא באיזה קצב?כן הקצב גדול בשנה-חצי שנה לאחר הניתוח. יש והיו לכולנו עצירות,ואפילו עליות קטנות מדי פעם.גוף זו מערכת מאוד מסובכת. ומי שיש לו הרבה משקל עודף,סימן שלא רק אכל הרבה (גם יש רזים שאוכלים הרבה)אלה שיש לו נתיה להשמנה.נתיה קיצונית להשמנה,זו מחלה.לרוב היא גנטית אבל לא תמיד. בקיצור.מה שאני רוצה לומר..זה שאת במצב של עצירה,זה בסדר. היה לך משקל גבוה?את נלחמת עם השמנת יתר. את נלחמת עם מחלה. וכן הראש זוכר שהוא אכל הרבה לפני הניתוח.יש מלא אנשים ממורידם הכל ואז מעלים הכל חזרה.לא עלינו!!!!! לכן,אם את רוצה להמשיך לרזות...תחשבי כמה רע היה לך לפני הניתוח,וכמה טוב לך עכשיו. תאכלי לאט. את תשבעי מכמות אוכל קטנה. אל תרעיבי את עצמך,תאכלי עוד קצת,מלפפונים מקולפים+תפוח ירוק+1 יוגורט דיאט 0% שומן.אני ממליצה לך ללכת לדיאטנית של קופת החולים שלך ודחוף להירשם לדיאטנית הבראטרית שלך.אפשר "לרמות"את הרעב, צריך לשתות.תשבעי משתיה.הדרך קשה,ואני יודעת. אני שוקלת עכשיו 135.5 ונלחמת על כל קילו את מלחמת חיי.כולנו יחד איתך באותה הסירה.בהצלחה!חיבוק חם,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אני
    15/03/2013

הסוד הוא לשנות הרגלי אכילה..הרעב הוא בעיקר בראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה על האכפתיות - תגובה

שולה זק
    16/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד בכיף!

אני
    16/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדבר איתך עוד יש לך סקייפ?

אולגה
    16/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אולגה!

אני
    16/03/2013

אשמח לדבר איתך! :-) יש לי סקייפ.תכתבי Anna Dvorjakova. יש לי גם פייסבוק,אותו שם תחפשי. אשמח לצרף אותך כחברה גם בפייסבוק. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה