מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- כדורים לאחר ניתוח שרוולמיכל15/11/2012
שוחררתי מהבית חולים השבוע לאחר ניתוח שרוול ונאמר לי לקחת כדורים בשם: אומפרדקס במינון של 80 מ"ג ליום 20 מ"ג # 4 שניים בבוקר שניים בלילה, למשך חצי שנה.
האם זה נשמע הגיוני המינון הזה ולכזו תקופה? והאם יש תרופה אחרת במקום כי זה אם המון תופעות לוואי וזה מלחיץ!!!
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז תשאלי את הרופא - תגובה
שולה זק15/11/2012תבררי עפ המנתח ואו עם רופא המשפחה את המינון הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי לפני 3 ימים את הניתוחעדי בן מויאל15/11/2012
היי עברתי לפני 3 ימים את הניתוח ,הניתוח עבר בשלום ואני בבית אבל רציתי לשאול שאלה לגבי התכווצויות של שרירים אם זה קורה בכלל ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי לפני 3 ימים את הניתוח - תגובה
שולה זק16/11/2012בשה טובה ובהצלחה
למה הכוונה בשאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי בן מויאל16/11/2012יש לי התכווצויות בשרירים בכתפיים כאילו תפוסות לי מאז הניתוח ויש לי עוד שאלה האם זה הגיוני שהוציאו לי כבר את התפרים ואת הנכז אחרי 3 ימים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות - תגובה
שולה זק16/11/2012ההתכווצויות בכתפיים זה דבר נורמלי. תופעת לוואי להרדמה ולגז שהכניסו לבטן במהלך הניתוח. זה יעבור תוך כמה ימים.
את הנקז מורידים בדרך כלל אחרי יומיים שלושה תלוי בכל מטופל.. התפרים...יש מי שמשתמש בתפרים נמסים ואז את לא רואה אותם ויש מי שמשתמש בסיכו ואותם בדרך כלל מוציאים אחרי 10 ימים. קשה לי להאמין שהוציאו תפרים אחרי 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
עדי בן מויאל16/11/2012לי היה סיכות והוציאו לי ושמו לי דבק כמו דבק סלוטפ אני מקווה שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר גמור- תגובה
שולה זק16/11/2012החלמנ מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסקאולגה14/11/2012
איבדתי את המרשם אבל גם אשמח לדעת לצורך מה משמש כדור הלוסק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק - תגובה
שולה זק14/11/2012כדאי לקחת את הלוסק או תואמין לפחות שלושה חודשים. נוגד חומציות ומקל על התחושות בקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שיקוף קיבהציפי14/11/2012
סיימתי את הבדיקות כולל שיקוף קיבה. בסיום הבדיקה הרופא שאל אותי אם אני סובלת מגרפסים/ צרבות אמרתי לו שלא ובאמת אין לי תופעות. השאלה שלי מה זה יכול להיות האם יכול להיות שלא ינתחו אותי? נתנו לי ביד דיסק תשובה תגיע לי הביתה. תור למנתח מחר. שולה נתקלת בתופעה כזו? או משהו מהפורום יכול לשתף אותי? חוששת שלא ינתחו אותי בגלל זה.
יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר.
אולגה הישנה14/11/2012את מגיעה עם הדיסק לרופא וזהו... אין שום קשר לגרעפסים או צרבות.
הם מגיעים אחרי הניתוח חחח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך המרגש
ציפי14/11/2012אולגה תודה רבה. איך את מרגישה עכשיו אחרי הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח אני האולגה היותר "ותיקה"
אולגה הישנה14/11/2012שנה וחודש אחרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגעגעתי לותיקה- תגובה
שולה זק14/11/2012שמחה שאצלך הכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שיקוף קיבה - תגובה
שולה זק14/11/2012ציפי כמו שאולגה כתבה. אין מקום לדאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני התיעצות עם רופאעמר דוד14/11/2012
שלום רב
אני לפני התיעצות עם ד"ר ספיבק ועכשיו לאחר שקראתי את השאלות שיש בפורום אני קצת לחוץ רציתי לדעת מה יותר כדאי שרוול או טבעת ? אשמח לקבל חוות דעת לגבי הניתוח וגם אם יש המלצות לגבי ד"ר ספיבק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני התיעצות עם רופא - תגובה
שולה זק14/11/2012דר' ספבק מנתח בכיר ומנוסה. חזר לא מזמן מהשתלמות ארוכה בתחום בארה"ב. לגבי סוג הניתוח כדאי להתיעץ עם מנתח על פי ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים. יחד תחליטו על הניתוח הכי מתאים לנתונים שלך, על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר לטווח הארוך.
לידיעתך, רבים ממנותחי טבעת עברו ניתוח חוזר (שרוול או מעקף).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלול לאחר ניתוח שרוולמיכל14/11/2012
שלום וברכה,
האם יש דרך חדשה ששבועיים לאחר ניתוח שרוול יש לשתות רק צלול? ז"א מים ומרק זך?
שבועיים???
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלול לאחר ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק14/11/2012לי לא ידוע על כך, אלא אם היה סיבוך של דליפה או דלקת. שבוע אחרי ניתן כבר כלכלה רכה כמו גבינה לבנה, פירה, מעדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי ניתוחמורן13/11/2012
היי,
אני שבוע אחרי ניתוח ואני מוצאת את עצמי רעבה.. {קשה לי עם שתיית רויון וחלב אני פשוט לא אוהבת את הטעם}. ניסיתי לקנות חלב וניל שיהיה לי יותר נוח לשתות נס.. אבל הרויון אין פשוט אני לא מצליחה. מה ניתן לאכול?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי ניתוח - תגובה
שולה זק13/11/2012ניתן לאכול גבינה לבנה (סקי), מעדנים ללא חתיכות פרי, גלי,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו ליאולגה13/11/2012
אני כמו שציינתי 5 ימים אחרי מעקף תריסריון הכאבים עדיין עזים כמה זמןזה יהיה אתמול בלילה תקפו אותי כאבי תופת הגעתי למיון עשו לי צילום בדיקת דם וסי טי ולא מצאו כלום אני אכן היפוכונדרית אבל כל פעם שאני אוכלת יוגורט כואב לי מאוד הקיבה משמיעה רעשים ואני ישר בשירותים איך אפשר להקל על הכאב אני פוחדת ששגיתע שבחרתי דווקא בניתוח הזה יש לציין אני אחרי הוצאת טבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך שובך - תגובה
שולה זק13/11/2012ראי את תשובתו של דר' מחג'נה.
החלמה מהירה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מעקף תריסריוןאולגה13/11/2012
אני 5 ימים אחרי מעקף תריסריון ויש לי שאלות...כל פעם שאני אוכלת משו אני נסובלת מכאבים בבטן איך אוכל להתנהל ככה כל החיים??? ולא בדיוק הבנתי כמה מהירה ההרזיה והשאלה הכי חשובה האם ניתן להפסיק ולו קצת את כמות הציאות הרכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי מעקף תריסריון - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/11/2012שלום אולגה
הכאבים לאחר הניתוח לא ימשכו לעד. לגבי היציאות גם הם ילכו ויתמעטו. אפשר בהתחלה לקחת כדור סטופית להוריד כמות היציאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר יקר מה לעשות
אולגה14/11/2012דר' מחג' נה היקר לא מדובר על הכאב של הניתוח אלא כבי בטן כל היום כמו של קלקול קיבה... אני לא מסוגלת לישון בלילה הכאב גובר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר יקר מה לעשות - תגובה
שולה זק14/11/2012עד שדר' מחג'נה יענה
.אם הוא ניתח אותך צלצלי אליו. ולא - ממליצה או לפנות טלפונית לרופא המנתח או לפנות למיוןן בבית חולים שנותחת. מומלץ שתעברי בדיקה של רופא, לניות דעתי.
תרגישי טוב ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין שרוול למעקףאני12/11/2012
היי, הייתי רוצה לדעת מהו ההבדל בסיכונים בין הניתוחים ובתוצאות לאורך זמן?
האם יש מידע שאני יכולה לקרוא בנושא? באתר של מלבי לא מתחקרים מספיק את העיניין לטעמי..
אני חייבת לומר שלאחר שיחה עם המנתח מחליטים יחד איזה מהניתוחים לעבור, אך מה השיקולים לכך?
האם את ממליצה על אחד מהם על פני השני?
תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין שרוול למעקף - תגובה
שולה זק13/11/2012בוקר טוב,
ממליצה לעיין בשאלות הנפוצות תמצאי תשובות והסברים של הרופאים על הניתוחים הנושאים. מאגר מידע בלתי נידלה.
אם תחפשי במנועי חיפוש מעקף קיבה ושרוול קיבה זה יכניס אותך לאתרים בהם תקבלי הסבר על הניתוחים. השוני בניתוחים - בטכניקה. התוצאה - קיבה קטנה המגבילה באכילת כמויות.
השרוול הוא ניתוח חדשני יחסית - כ 10 שנים. נולד כניתוח ביניים לאנשים מאוד שמנים - לעזור להם להשיל עשרות קילוגרמים ואז לעבור למעקף קיבה או טבעת. הסתבר שהניתוח עומד יפה בפני עצמו והיום הוא נפוץ ביותר. מעקף קיבה הוא עם הניסיון הרב ביותר על פני עשרות שנים. הוכיח עצמו כיעיל לאורך שנים.
בכל הניתוחים ללא יוצא מן הכלל - צריך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים בכדי להצליח לרדת במשקל ולשמור על התוצאות.
לגבי סוג הניתוח - אך ורק המנתח והמטופל מחליטים על הניתוח היעיל ביותר וזה שונה מאדם לאדם. הרופא מקבל את הההסטוריה הרפואית + הרגלי האכילה + הפרעות אכילה + אורח חיים, מחלות וטיפולים בעבר ובהווה ולפי זה מומלץ סוג הניתוח.
מקווה שעזרתי במעט. ניתן ליצור עימי קשר בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני ניתוחשרונה12/11/2012
כמה זמן צריך לצום לפני הניתוח???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני ניתוח - תגובה
שולה זק12/11/20128 שעות
צום מוחלט
גם לא מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום לפני ניתוח
שרונה12/11/2012תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולהשני112/11/2012
אני כבר שבוע רביעי אחרי ניתוח שרוול קיבה עשיתי בתאריך 21.10 אני עוד סובלת מכאבים בצד שמאל איפה שהיה ניקוז ויש מצבים שכואב לי נורא גם בצד השמאלי בצלעות.מה עלי לעשות?לא צינתי שהכאבים נעשים בעבודה שאני יושבת ועובדת.אני עוסקת באלקטרוניקה כלומר מחוטת .שכחתי לצין שגם אני מרגישה באזורים של התפרים פנימי כמו צריבה וזה מאוד שורף מה עושים במקרה כזה.האים זה צריך לקחת זמן עד שהכל יעבור.אני אוכלת דברים מוצקים ממש מעט ואפילו המשקל נתקע אודה לך מאוד אים תעני לי על כל השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא - תגובה
שולה זק12/11/2012שלום שני,
אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה ולהתיעץ איתו לגבי הכאבים והתחושות שלך. מתי את צריכה להגיע לביקורת אצל המנתח?
אני חושבת שאי אפשר לאבחן וליעץ מעל דפי הפורום ללא בדיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין דיאטה לניתוח?ענת11/11/2012
שלום לכולם
אני קוראת הרבה בפורומים על אנשים שעברו ניתוח שרוול ולמעשה אחרי הירידה הגדולה הם נדרשים לדיאטה רגילה על מנת לא לעלות שוב במשקל.
לכן אני שואלת מה היתרון של ניתוח? האם רק הירידה המהירה במשקל?
אודה אם תאירו את עיניי.
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין דיאטה לניתוח? - תגובה
שולה זק11/11/2012שלום שירה
שאלה לעניין ומאוד נכונה.
הניתוח הוא רק כלי, אמצעי, "שוטר" בבטן - הניתוח הוא לא הוקוס פוקוס. בשביל לרזות צריך לעבוד. ללכת לדיאטנית, לאכול תפריט מאוזן ובריא, לשלב פעילות גופנית ויש גם מי שמצטרף לקבוצת תמיכה (מומלץ).
בגלל ה"קיבה הקטנה" קל יותר לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים ולשמור על התוצאות לאורך זמן... מי שלא משנה הרגלי אכילה ומפנים שינוי באורח החיים - גם הניתוח לא עוזר ואחרי תקופה עולים במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםבת-אל11/11/2012
שלום אני כל החיים שלי שמנה ויפה תמיד קיבלתי מה שרציתי בתור נערה לא הבנתי תמשמעות לזה שאני שמנה אבל שגדלתי והתבגרתי גילתי שזה לא פיקניק שזה כבר לא יפה שאני לא אוהבת את עצמי שאני לא מרגישה שאני שמנה אבל אני שמנה! והמשכתי לחיות ככה ולנסות את כל הדיאטות האפשריות שקיימות בכדור הארץ המקסימום שהצלחתי להחזיק בדיאטה היה 3 שבועות וזה היה שיא של ממש אחרי שראיתי אנשים קורבים אלי שעברו ניתוח שרוול ואת ההצלחה והכי מפתיע שפתאום כולם בכושר גופני ונהנים מזה פתאום זה קפץ אצלי בגוף בנשמה זהו אני עושה ניתוח שרוול אז פגשתי מומחה אני הולכת לעשות תבדיקות ואני יעדכן אותכם שיהיה לי בהצלחה ולכל מי שבדרך לעשות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה - תגובה
שולה זק11/11/2012מחזיקה לך אצבעות.
חשוב מאוד שתאהבי את עצמך ולשאוף להשיג את המטרה שאת מציבה לעצמך בחיים בכל תחום שלא יהיה.
נשמח ללוות אותך ולשמוע על ההתקדמות לקראת המהפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לנערהמודאגת11/11/2012
שלום,
בתי בת 14 שוקלת כמאה ק"ג וגובהה 172 ס"מ. האם האפשרות לניתוח בגיל זה קיימת? מומלצת? מהם היתרונות והחסרונות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לנערה - תגובה
שולה זק11/11/2012הקריטריונים לילדים ובני נוער שונים מאלו למבוגרים ומחמירים יותר.
לפי הנתונים שמסרת ה- BMI של הבת שלך הוא 33. זה לא עומד אפילו בקריטריונים של מבוגרים.
אני ממליצה לעשות בדיקות מקיפות וללכת לדיאטנית או לרופא המתמחה בהשמנה בילדים ולהתחיל לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לנערה המשך
שיראל12/11/2012שלום,
תודה על התגובה. היינו איתה בכל הנ"ל ללא הועיל. האם כדי לעבור ניתוח חייבים לשקול יותר? 100 ק"ג זו חריגה עצומה מהמשקל שהיא אמורה לשקול לדברי הרופאה שלה, למה לחכות שיהיה גרוע יותר לא עדיף לנתח כעת?
מבחינת גיל עצמות היא בהחלט מתאימה. בנוסף קבלה כבר מחזור. שום דיאטה לא הועילה. מדוע הקריטריונים תלויים רק בBMI ולא בנזק הפסיכולוגי והפיזי שהנערה עוברת? הרי הבנות הללו לעיתים קרובות ממשיכות להשמין ועושות ניתוח בגיל 20 כשהן כבר עם בעיות רגשיות רבות. למה מועילה ההמתנה?
האם מנתח פרטי יכול לנתח, אלו כללים רק של קופ"ח או שמסוכן לנתח נערות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לנערה המשך - תגובה
שולה זק12/11/2012את הקריטריונים קבע אירגון הבריאות העולמי ועל פי זה נוהגים כל המדינות כולל מדינת ישראל.
אני חושבת שאתם צריכים לעשות מאמץ משפחתי ולשנות הרגלי אכילה ואורח חיים וכך לעזור לבת שלך לרדת במשקל.
אין ניתוח פרטי. אף מנתח לא מנתח מי שלא עומד בקריטריונים ובטח שלא ילדים.
ושוב - גם אחרי ניתוח צריך להיות במעקב דיאטנית, לאכול תפריט דיאטטי, ולהקפיד על תזונה נכונה ותפריט בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)